Kupiranje

Pa pitaj caleta ! on drzi odg staforda . a i ti znas koja je velicina ringa , i odakle potice pitt ,i jos neke gluposti .

Ali red je da ti odgovorim.
AST-u se kupiraju usi najcesce sa 3-4 meseca ali moze i kasnije i do godinu dana , ali onda mu se usi teze uspravljaju jer je hrskavica vec formirana sa 6-7 meseci .

nisu tu strasti u pitanju
neki sa foruma znaju vise od njega a njemu je tata odgajivac

ja nemam nista protiv njega ali mislim da se malo raspita o stafordima kod oca ili potrazi nz sajtu pas.co.yu

Није у питању "страст" већ чињеница, да ако већ неко пита, потрудимо се да му помогнемо са својим одговорима. Опет, на нама је и ако не желимо да одговоримо.

S obzirom da znamo njegove zelje sa psima, ne vidim ni jedan razlog zasto bi mu ikako pomogao, pa vi kao da ste zaboravili njegova pitanja od pre nedelju dana! A druga stvar, ja nikada ne bi sekao psu usi nakon 4 meseca, to niko ne preporucuje, ali verujem da kao krenemo da ga savetujemo kako mozda i moze do godinu dana on ce mu 100% iseci samo da bi izgledao opasnije a uopste nece brinuti dal je to sok za psa ili ne! U svako slucaju sto mu se kasnije seku to je i vece cimanje za psa i veca sansa da se ne dignu kako treba! Idealno je iseci usi psu sa 2 do 3 meseca!

kapiram ja vas i totalno ste u pravu,samo mislim da je bolje da mu nista ne napisete nego da to bude prepucavanje koje ce ici u nedogled. pa pogledajte moje odgovore na njegova pitanja pa ce vam biti jasan moj stav prema njemu,samo mislim da ne treba da nastavljamo dalje. ipak je ruzno da kad neko nov dodje vidi nasa prepucavanja. ovo je ipak forum koji treba da izmami osmeh.

Samo da odgovorim na ovu temu sa stanovista etike zastitara zivotinja posto je toj moj sektor.Etika zastupa stav da bi trebalo ukinuti bilo kakve zahvate na psima samo radi estetike.Po recima Reja Bucera iz WSPA-e predsednika udruzenja veterinara male prakse iz Veile Britanije "kada ste napravili tako savsrene rase sta imate dalje da ih menjate".I sa tim se potpuno slazem.Skoro videh kokera sa repom i odusevila sam se.Ne znam to je po meni cisto mucenje i izivljavanje gazda.

Ма схватила сам ја његове жеље и ставове и све што могу јесте да коригујем његове теме и постове ако су неприкладни. А да судим о њему, е то не могу. Лепо сам рекла, ви имате избор: или му одговорите или немојте.

Mislim da je prvo pogresio kad je pitao kako da dresira psa za borbe , pa je onda postavio slike nekog mesanca i pitao nas da li je to staforda , a onda je prosuo pricu kako mu cale drzi odg american staffordshire terrier - za neke nepismene americki stafordski terijer , A onda se pravio pametan kako on zna koja je velicina ringa za borbe pasa ( da li to nekog uopste zanima ) , i kako on zna odakle potice pitt ali nezna kako izgleda stafford .

I onda se pravio kako mi svi nemamo pojma i kako on zna , a to sto se ja vec dve godine bavim uzgojem safforda i to sto pratim vecinu izlozbi nema veze , I ja mu lepo kazem da onaj njegov pas nije stafford a on mi kaze kako treba da mu se rasiri glava , pa i da mu se rasiri on i dalje nema stop .
Izvinite sto je malo of topic .

I ponovo da kazem psu je naj idealnije da mu se kupiraju usi izmedju 3 i 4 meseca , Ranije nevalja zato sto je pas jos previse mali i u to doba od 2 meseca psu jos hrskavica ne pocinje da sazreva , to sazrevanje pocinje tek u 3 mesecu i zato je najbolje da mu se tad kupiraju usi , jer ce mu se onda najbrze ispraiti usi .

haahhahha sad stvarno kad se prisetim sta je sve lupao! Strasno U pravu je spparow, mislim da je glupo ocekivati da cemo mu davati neke savete posle svih ispada koje je imao! Prvo pita kako se dresira pas za borbu a posle prica kako ga voli najvise na svetu! Ja se ne bavim uzgojem staforda ali znam puno o njima jer sam hteo da ga kupim, i onda sam naucio puno o njemu, i onda kad slusam kako neko lupeta kako zna koliki je ring za borbe, povraca mi se! Al ajde necemo vise o ovome da ne bi i ova inace po meni ok tema otisla pod kljuc! Evo ja sam zaboravio!

spparow :arrow: Za starost psa si u pravu...Mislim na to do kog meseca je najpozeljnije raditi kupiranje...Ali ima tu i oblik rada jer se naravno ne radi svima isto...Kao i kvalitet uha psa, i volja vlasnika i stalna paznja i nadzor nad psom....
Sa svim se slazem shto si rekao sem sa jednim...Mislim slazem se i sa tim jednim ai ne u potpunosti a to jer "sve je do psa" po meni je sve do vlanika!!!

Ja sam na primer posle kupiranja psa bio uz njega dan i noc jer sam se plasio da se ne povredi !
Tri dana uzastopno sam bio budan spavao sam tek kad sestra, cale , keva dodju sa posla i iz skole .
Ja sam mu davao i pet phos tablete koje su mnogo bolje od bilo kojeg kalcijuma jer sadrze i vitamina d koji je neophodan za sprovodnju kalcijuma u kosti , davao sam mu vitoligan , i pazio ga maximalno ali opet je morao da nosi firzbajn .Tako da nije bilo do mene .
A nije bilo ni do veterinara jer je on iz istog legla kupirao 6 pasa i od tih 6 pasa dva su morala da nose firzbajn .

To kad ce da uspravi usi i koliko ce nositi firzbajn najvise zavisi od psa , isto kao i kad mu se ne kupiraju usi da bi imao ruzino uvo on mora da bude rodjen tako ili da mu se lepe flasteri .

spparow :arrow: a da nisi bio takav i upucen gazda shta bi bilo?ne kazem da nece morati da nosi fishbajn vec da dobra nega mnogo pomaze...Shto se tice tableta ja dajem CAFORTAN i to moram psu da dajem do godinu dana i malo preko nije to samo za ushi vezano vec za sve velike rase u njihovom rastu...

Da znam nego sam ja dao samo primer .
Kafortan je dobra tableta ( kvalitetna ) ali u njoj ima samo kalciuma ,tako da ako pas nema dovoljno vitamina D u sebi taj kalcijum mu se talozi i stvara razne kontra efekte , Zato je najbolja tableta Pet Phos .

A jos bolja varijanta je Vitligan koji se uspricava psu sa strane kod rebara u kozu i koji je najbolji od bilo kojih vitamina , pogotovu kad menja zue , posle kupiranja , i pred leto ka menja dlaku , Ali postoji problem Vitoligna nemoze da se kupi u obicnom pet shopu i retko gde moze da se nadje , Ali ako uspes da nadjes mora da se kupi veca kolicina i to kosta oko 50 e ali ako nadjes kao ja kod nekog od odgaivaca da ti proda samo jednu dozu onda si na konju ..

Tablete nemoj da prestajes da dajes psu nikad jer on kad je u treningu dosta mu znaci taj kalcijum da izgradi misice , a posle 5 god on je neophodan za psa jer tad pas nebi trebalo da jede kosti .

Ja sam za kupiranje repa kod boxera!!! Ali ne sa kupiranim usima. Sa normalnim usima izglegaju bas blesavo! Imam boxera i njemu je kupiran samo rep. Kos dobermana je drugacije. Nikad nism video dobermana sa opustenim usima i repom.

Zemljache, zar ti nisi pre neki dan imao agresivnu sarplaninku koju tvoji nece da hrane kako treba?! Jos se ja ubih od pisanja sta i kako s obzirom da si tu, u KV... :mad:

A sad tema. U pojedinim zemljama EU Zeleni u pratnji policije upadaju na izlozbe i sprovode zakon ili bar statut Kinoloskog saveza te zemlje. Vecina zemalja clanica FCI i EU je zabranila kupiranje usiju i repova uz progledavanje kroz prste za repove lovackih pasa. E sad tu ima zloupotreba i malverzacija tipa potvrde od veta da je npr. pas povredio rep ili ga je zahvatila demodikoza ili... Ne znam za usi. Ali ako je Nemacka kao maticna zemlja vecine tih rasa koje se kupiraju zabranila da se to radi i to jos 1994. pa ko smo mi da se mesamo?! Na stranu sto su po meni hirurske intervencije opravdane SAMO I ISKLJUCIVO AKO SE RADE IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA!!! Kakva crna estetika?! Tanana, zaboravi one price o infekcijama nekupiranog uha, to te neko slagao. Moj pas nije kupiran, ima 12,5 godina i za sve to vreme je imao samo jednu infekciju i to samo jednog uveta i vrlo brzo i lako je sanirana. I da, zamalo da zaboravim. Covek koji otkad ga znam ima rotove, mi je pricao kad je trebalo da pari Gizmovu simpatiju da se njima repici seku sa 4-5 dana. Meni je to strasno. Jeste to za mog muza (veta) laka kinta ali smo se podelili: njega brine "mir u svetu" a mene "ozonske rupe", kako rece Marija Karan u onoj reklami od pre godinu-dve.

evo da ne otvorim novu temu pa da pitam!!!!Da li biste kod kavkasca kupirali usi?Ja sam trenutno u nedoumici jer ne znam da li da mu kupiram usi ili ne!On je sada mali ali o svemu treba razmisliti na vreme!Sada tek ima oko mesec dana a ja ga preuzimam u maju i tada ce imati oko 3 i po meseca!Molim vas recite mi vase misljenje!

ma ostavi ga tako, njima se usi skoro i ne vide! :) Nisam bas upucen u tu rasu, ali kolko vidim po slikama ne kapiram zasto bi im sekli usi, nije to rasa tiba doge ili dobermana! Ja imam boxera kojem nije kupiran ni rep ni usi!

Sta mislite ljudi o kupiranju pasa...
Ne podrzavam takve postupke ljudi. Ne mislim da je psima potrebno ista seci i kupirati- mada ima ljudi koji svakakve gluposti cine psima- i haljinice im oblace, vode ih na manikir- ...tako isto vidim i one koji seku delove tela svojih pasa.

BTW- usi psu ne sluze za ukras- one imaju svoju funkciju.
o repu necu da govorim-ipak- ako neko smatra da psu nije potreban rep- neka se obrati majci prirodi i pita je zasto pas ima rep..

Cak ni u prirodi nemaju svi psi repove.
pas u prirodi....? to je relativan pojam-
sem 3-4 vrste/pasmine (a od lokaliteta do lokaliteta se razlikuju) da poznajem (jos uvek se mogu nazivati psom u prirodi)

Ako ti mislis odredjene rase...koje iz raznoraznih razloga- imaju kraci rep-
ali imaju rep.... rodjenjem im je takav- a ne secenjem..
NPR.
neke rase (ljudi) imaju krace ekstremitete- znaci li to da bi i mi -koji imamo srazmerne ekstremitete nasim potrebama- treba da secemo vrhove prstiju- ili noge da potsecemo- cisto jer neki imaju krace..
Ljudi svakakve gluposti cine psima.. i to nazivaju normalnim..

evo da ne otvorim novu temu pa da pitam!!!!Da li biste kod kavkasca kupirali usi?Ja sam trenutno u nedoumici jer ne znam da li da mu kupiram usi ili ne!On je sada mali ali o svemu treba razmisliti na vreme!Sada tek ima oko mesec dana a ja ga preuzimam u maju i tada ce imati oko 3 i po meseca!Molim vas recite mi vase misljenje!

Aко те занима моје мишљење, ја то не бих радила! Једино ако је неопходно из здравствених разлога, а опет .... зашто би то радила псу? Тј. сакатила? Воли га таквог какав је. Не би ни ти сигурно волела да твоји родитељи одлуче да ти одсеку на пример - ушне ресице јер им сметају. Или зато што постоји клише да се тако ради.

Воли га таквог какав је. Не би ни ти сигурно волела да твоји родитељи одлуче да ти одсеку на пример - ушне ресице јер им сметају. Или зато што постоји клише да се тако ради.
hvala ti za ovakav komentar -:heart: bas je ljudski- i onako iz srca- ;)

Back