Kultni dan - Sudnji Dan

On je Tvorac materije.
Možda će se to ovih dana dokazati!

"Evo blizi se i taj dan. Jos davne 1994. zapocela je gradnja LHC - Large Hadron Collider-a (cesticnog akceleratora i komore za sudaranje) i ATLASA - najsavrsenijeg detektora subatomskih cestica. Vise od 10 000 znanstvenika i vise od 6 milijardi dolara, nakon 14 godina rezultirali su gradnjom infrastukture za najslozeniji i najveci fizicki eksperiment u znanoj povijesti nase civilizacije.

27 kilometara dugacak tunel, na 100m ispod povrsine zemlje, sa najveim supermagnetima ikad napravljenim, magnetskog polja 100 000 puta jacim od magnetskog polja Zemlje,sve ohladjeno na -271 stupanj Celsiusa - trebalo bi dati odgovore na neka od najintrigantnijih pitanja suvremene fizike. Sto daje materiji masu - tzv. Higgsov bozon - nazvan cak i Bozja cestica - cilj je ovog ekperimetna. Takodjer i bolje upoznavanje anti-materije i konacno detektiranje i upoznavanje crne tvari."

Možda će se to ovih dana dokazati!

"Evo blizi se i taj dan. Jos davne 1994. zapocela je gradnja LHC - Large Hadron Collider-a (cesticnog akceleratora i komore za sudaranje) i ATLASA - najsavrsenijeg detektora subatomskih cestica. Vise od 10 000 znanstvenika i vise od 6 milijardi dolara, nakon 14 godina rezultirali su gradnjom infrastukture za najslozeniji i najveci fizicki eksperiment u znanoj povijesti nase civilizacije.

27 kilometara dugacak tunel, na 100m ispod povrsine zemlje, sa najveim supermagnetima ikad napravljenim, magnetskog polja 100 000 puta jacim od magnetskog polja Zemlje,sve ohladjeno na -271 stupanj Celsiusa - trebalo bi dati odgovore na neka od najintrigantnijih pitanja suvremene fizike. Sto daje materiji masu - tzv. Higgsov bozon - nazvan cak i Bozja cestica - cilj je ovog ekperimetna. Takodjer i bolje upoznavanje anti-materije i konacno detektiranje i upoznavanje crne tvari."

Naziv Bozija cestica je vise metaforican nego realan.
Ne razumem, kako mislis da se eksperimentom dokaze da je nesto stvoreno.
Pre ce da se dokaze da je nesto nastalo od necega i pokazace se mehanizam kako sve to radi.

Prvo, nikome ne solim pamet, a, naravno, ne znam odgovore na sva pitanja. Pre bih rekao da ti tako nastupaš.
A, što se tiče toga da nam se čini da postojimo - to je stvarno velika glupost. A, posle kažeš da ja nagađam. Uhvati jednom rukom drugu. Jel osećaš kost i meso? Ili ti se čini da nemaš jednu ruku?
Ovaj smajli koji se valja od smeha stvarno pristaje uz ono što si napisao. Izgleda da si i sam to ukapirao, pa si ga zato i postavio.

E, ne znaš sve odgovore, a ja znam sva pitanja!
Zatim, nisam rekao da se nama čini da postojimo, nego da bi se spoljnom posmatraču moglo činiti da ne postojimo. Sada vidim da je ovo preteška pitalica za tebe. Izvini, zaboravio sam da ti vidiš svet binarno verovati- ne verovati ili Bog - Darvin ili...
Uzgred, a kada si ti držao boga za ruku? :whistling:

16 Jul 2008. 01:03 | Izvor: Beta

Napustio fudbal jer želi da postane sveštenik

Odbrambeni fudbaler New England Revolutiona Čejs Hilgenbrink napustio je svoju ekipu jer je odlučio da uči za sveštenika, objavljeno je sinoć na sajtu tog kluba.

"Poslije mnogo godina u kojima sam se razlikovao od ostalih, osjećam da me je bog pozvao da postanem sveštenik u katoličkoj crkvi", navodi se u izjavi Hilgenbrinka na klupskom sajtu.

Čejs Hilgenbrink je rekao da odmah napušta fudbal i da će prisustvovati seminaru katoličke crkve u Merilendu.

"Mislio sam da će mi nedostajati fudbal, ali znam da ću sada raditi nešto mnogo veće, vrednije", dodao je on.

Poslije završenog fudbalskog koledža u Ilinoisu, on je četiri godine igrao fudbal u Čileu, prije nego što je potpisao za tim Mejdžor lige New England Revolution.

"Razumijemo Čejsovu odluku da se povuče iz fudbala i da nastavi misiju kojom će pomoći drugim ljudima. Podržavamo njegovu želju da napravi ovakvu promjenu u svom životu", rekao je jedan od funkcionera New Englanda Majkl Berns.

16 Jul 2008. 01:03 | Izvor: Beta

Napustio fudbal jer želi da postane sveštenik

Odbrambeni fudbaler New England Revolutiona Čejs Hilgenbrink napustio je svoju ekipu jer je odlučio da uči za sveštenika, objavljeno je sinoć na sajtu tog kluba.

"Poslije mnogo godina u kojima sam se razlikovao od ostalih, osjećam da me je bog pozvao da postanem sveštenik u katoličkoj crkvi", navodi se u izjavi Hilgenbrinka na klupskom sajtu.

Čejs Hilgenbrink je rekao da odmah napušta fudbal i da će prisustvovati seminaru katoličke crkve u Merilendu.

"Mislio sam da će mi nedostajati fudbal, ali znam da ću sada raditi nešto mnogo veće, vrednije", dodao je on.

Poslije završenog fudbalskog koledža u Ilinoisu, on je četiri godine igrao fudbal u Čileu, prije nego što je potpisao za tim Mejdžor lige New England Revolution.

"Razumijemo Čejsovu odluku da se povuče iz fudbala i da nastavi misiju kojom će pomoći drugim ljudima. Podržavamo njegovu želju da napravi ovakvu promjenu u svom životu", rekao je jedan od funkcionera New Englanda Majkl Berns.

Ima dosta primera iznenadnih susreta čoveka sa Bogom, kada Sveti Duh prosto ispuni ljudsko srce ljubavlju prema svemu stvorenom, i saznanjem o duhovnoj realnosti koja nas okružuje.

evo mene..mozda sa zakasnjenjem..ali ja iskreno ne verujem i to da ce uopste biti sudnjeg dana...bar ne tako kako je napisano ili kako ja to tumacim.Milijarde ljudi bi bili na jednom skupu u istom momentu i Bog bi ih delio itd.
Ne sumnjam u Bozije sposobnosti ali verujem da je Sudnji dan za svakog coveka onaj dan kad ode Bogu na istinu.
Da on tada vec vrsi odluku...
Inace poznato je da Hriscana ima samo 1/3 od ukupne populacije tj 33% gle simbolike...:aaa:
Znaci 66% jos mozda (66,6 %) su pripadnici drugih religija ili uopste nisu vernici :confused:

’’A kad dođe sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.
I sabraće se pred njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.
I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.
Tada će reći car onima što mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni oca mojega; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.
Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bijah, i primiste me;
Go bijah, i odenuste me; bolestan bijah, i obiđoste me; u tamnici bijah, i dođoste k meni.
Tada će mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna, i nahranismo? ili žedna, i napojismo?
Kad li te videsmo gosta, i primismo? ili gola, i odenusmo?
Kad li te videsmo bolesna, ili u tamnici, i dođosmo k tebi?
I odgovarajući car reći će im: zaista vam kažem: kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće (ljudi koji su u očima ovog sveta mali, bezvredni i prezreni) meni učiniste.
Tada će reći i onima što mu stoje s leve strane: idite od mene prokleti u oganj večni pripravljeni đavolu i anđelima njegovim.
Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;
Gost bijah, i ne primiste me; go bijah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bijah, i ne obiđoste me.
Tada će mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo te?
Tada đe im odgovoriti govoreći: zaista vam kažem: kad ne učiniste jednome od ove moje najmanje braće, ni meni ne učiniste.
I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.’’ (Jevanđelje po Mateju 25, 31-46)

Kako na vas utiču ove reči? Kakav utisak ostavljaju na vas?

Bit će baš tako kako je u Jevanđelju po Matiji i pisano!

Pa mozda onda je Hriscanstvo jedina "prava" religija...a mozda je to cista slucajnost ?
U svakom slucaju...Nesto ne verujem da ce biti u tom obliku sudnji dan...mislim da Bog svakodnevno vrsi selekciju na ovaj ili onaj nacin...

Back