Jednom ce se i u ovoj zemlji morati uvesti red... i sprovoditi zakon. Ali je nevolja sto to uvek krece naopako i udara tamo gde ne treba.
Ljudi verovatno razmisljaju razlicito, ali ja u zivotu ne bih izdala potvrdu za nesto sto nisam uradila.
Mi smo, u sasvim drugoj sferi imali nesto slicno kod izdavanja atesta za automobile, gde je jedam od obaveznih papira i izjava servisera o preradi. Nismo izdali ni jedno takvo uverenje bukvalno nikom, a da je preradu uradio neko drugi. Prvo, treba preuzeti odgovornost za tudj rad, drugo kao neko ko je prijavljen, placa porez i sve druge namete na posao, kojim se bavi, pomazes nekog ko ti je nelojalna konkurencija. Nas narod, kao nas narod... dolazili su sa raznim pricama i raznim ponudama... ali to jednostavno nije nesto sto moze da se naplati.
Razumem ja sve vas, konacno i sebe, ali prica uvek ima dve strane: neko je tu istu delatnost legalizovao, ulozio u opremanje radionice, placa kontrolu kvaliteta, podlozan je svim kaznama, odgovoran cesto korumpiranim inspektorima i konacno, ne malu sumu izdvaja za poreze i doprinose i ima ozbiljan problem da sve to ukalkulise u cenu torte/kolaca/dekoracije... u odnosu na sve nas koji smo toga oslobodjeni i jedina kontrola nam je sopstvena savest.