KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kraj bezbriznih dana i za mene, kcerkica juce krenula u predskolsku ona srecna i svi mi sa njom, sada nastaje neki drugi stadijum naseg zivota i sada se polako treba prilagoditi. Imate jedno veliko mahanje i :zag:
Kod nekog je kraj a kod nekog nije...... nemoj da se sekiraš unapred......
Sa prvom devojčicom nisam imala problema kad je krenula u prvi razred.... radila, bila vredna, poslušna...ma milina... Tako ja jedva čekala da i druga krene u školu, mislila sam svanuće mi, ..... ali...:( ova će mi krv popiti, dušu izvaditi :sad2::besna::poludeo::ljutka: jer je sad drugi razred i još uvek muku mučim s njom.. ona bi samo da se igra:zurka::zplez::tambalamba: neće da radi.... a ja ne znam šta ću pre kad dođem s posla....

Kod nekog je kraj a kod nekog nije...... nemoj da se sekiraš unapred......
Sa prvom devojčicom nisam imala problema kad je krenula u prvi razred.... radila, bila vredna, poslušna...ma milina... Tako ja jedva čekala da i druga krene u školu, mislila sam svanuće mi, ..... ali...:( ova će mi krv popiti, dušu izvaditi :sad2::besna::poludeo::ljutka: jer je sad drugi razred i još uvek muku mučim s njom.. ona bi samo da se igra:zurka::zplez::tambalamba: neće da radi.... a ja ne znam šta ću pre kad dođem s posla....
Joj, pronadjoh se skroz, moj sin je 3 razred i jos uvijek se moram boriti sa njim, apsolutno za sve, ruke da opere kada udje u stan pa sve tako redom, navike za ucenje cista 0, izludicu :dash: :besna: sve on naravno zna i sta i kako treba, ali vazda ima izgovor, sad je ovo, sad je ono, samo jos nesto da vidi, sad ce on... znaci stalno za njim treba hodati, pratiti ga jel obavio, jel uopste poceo ista da radi. A kad napokon udje u sobu i sjedne za sto eto ga za 5 min, on je uradio domaci i gotovo, kraj... pa kako covjece, zar se prvo ne uci lekcija, provjeri, ispitas sam sebe malo na osnovu odgovora na pitanja na kraju lekcije, pa onda se procita isto to iz sveske, pa iz radne sveske, svuda ima nesto novo da se jos doda tome..,. ma kakvi! A najgore je kad mi kaze:"Ma imali smo to i to na kontrolnom, ali toga nigdje nema u gradivu?!" a ja za knjigu i odmah nadjem, on se samo nasmjesi i gotovo, ja iz koze da iskocim. Nekako on bude odlican na kraju godine, a ja kazem babama da ne daju poklone njemu, nego meni, ko je drugi zasluzan za to non-stop tjeranje, ganjanje, ispitivanje, provjeru, pa jel tako :zcepanje: :zcepanje:

:zcepanje: Daco nasmeja me posteno, sve ja to isto ocekujem i psihicki se pripremam vec hoho jer pored ovog naseg posla treba stici i zadace i odvedi dovedi uz to sve vodis Mariju koja ima samo 3 godine sa sobom, daj im dorucak pa trci da spremis rucak dok ne krene da jede jer u skolu krece u vreme rucka, odvedi pa trci kuci da sta uradis za ta 3 sata pa opet hajd po nju tako da se plasim da mi samo noc ostaje za rad, vec sam smanjila malo narudžbe za ovaj mesec jer nisam sigurna kako i koliko mogu da stignem uz ovakav tempo

Ja sam prosle godine upisivala cerkicu u prvi razred. Imala sam tremu pred razgovor sa psihologom....Mogu vam reci da sam zadovoljna uciteljicom bas, bas. Sad vec sama radi domaci. Naravno tu sam za sve sto joj nije jasno, ali imam srece sto je moje dete blam da ne uradi domaci :D
Zato cu nadrljati sa ocom mladjom. Ma boli je uvo za sve...a tek sto ce da olace da idem sa njom u skolu... vec vidim da cu odlepiti

Evo,ako je za utehu,moja cera koja je sedmi razred,odlican djak,i dan danas posle svih ovih godina,mora da pije vidu,piski,pojede sendvic,uzme nesto slatko,odgovori na poruku....raspita se za zdravlje ukucana,na svakih sedam minuta tokom ucenja,na koje je otisla teskog srca,posle treceg svetskog rata koji svakodnevno izbija u kuci kada se spomene da je vreme za ucenje.Da ne pricam kako u tom trenutku,sva paznja se usmerava na Sonju(5 god),koju ni primecuje ni u jednom drugom trenutku dana,momentalno krece da joj maze nokte,vadi barbike,gledaju zajedno Miu........ma da ne nabrajam vise.Tako da drage moje,nema to mnogo veze sa godinama,prosto retko koje dete samo zavrsava svoje obaveze,bilo da je u pitanju skola,skupljanje igracaka ili nesto trece.Ma,neka su oni nama zivi i zdravi,a ostalo kako se ko snadje:):):)

Neznam sta da kazem videcemo sta ce da me snadje ja ipak mislim da sa starijom necu imati puno problema mada nesmem da kazem da ce da bude tako sa sigurnoscu, a sa ovom malom e tu cu da nagrabusim cisti kuler ono sto je ne zanima samo se okrene i ode da li to bila igra ili moja galama da se igracke pokupe pred spavanjac ili bilo koja druga situacija. Danas je bio drugi dan u skolici i nesto su kao crtali i dobili cvetice, a vaspitacica im rekla da je to petica joj srece kad me ugledala ja mislim da je mogla cuti citava skola " Mama dobila sam peticu, jedva sam cekala da ti kazem!" :) Dusa majkina koliko srece se na njenom licu moglo vidjeti. Evo sad zavrsila figurice mislila sam komplet tortu nocas zavrsiti, al nema se vise ni volje ni snage, sutra je novi dan pa poranit cemo. Ljubim vas puno i lepe snove vam zelim!

ZD, kad odes na sajt direktno www.paypal.com/rs videces da su ubacili i nasu zemlju. Ja sam videla kod drugara na FB direktan link, nisam listala da li ima na nekom sajtu obavestenje. Registrovala sam se, sad samo cekam da mi moja banka posalje taj neki kod kojim oni verifikuju da je kartica validna i onda mogu u shopping, jeeeej :D

Prekjuce je bila vest na Blicu, medjutim tek od jutros je pusteno u opticaj. Moj kum je juce na svom nalogu najavio, medjutim i ja sam bila neverni Toma, kad ono. Evo, skakucem po kancelariji od jutros, osecam se kao dete u prodavnici slatkisa. Svi oni lepi kalupi i alatke su nam koooonacno na dohvat ruke i sto je najveca fora ne zavisimo ni od koga :))

Daco, odnes na sajt paypal, popunis svoje podatke, ostavis broj svoje kartice. Onda ti oni sa te kartice skinu 1.5 evro i posalju ti 4cifreni kod koji treba da ukucas u formular na svom profilu. Kad taj broj ukucas oni ti vrate novac na racun. To rade u cilju verifikacije racuna, prosto da provere da li je sve regularno.
Nakon sto prodjes sve to mozes da ides na bilo koji strani sajt koji ima opciju placanja i da kupujes. Ebay, amazon, ma, gde god hoces. Placas samo cifru koja stoji tamo i postarinu.

- - - - - - - - - -

ZD, ako imas Rajfajzen banku u blizini, oni imaju one Visa kartice koje sluze samo za internet placanje, mogu da ti otvore racun za nju.

Daco, odnes na sajt paypal, popunis svoje podatke, ostavis broj svoje kartice. Onda ti oni sa te kartice skinu 1.5 evro i posalju ti 4cifreni kod koji treba da ukucas u formular na svom profilu. Kad taj broj ukucas oni ti vrate novac na racun. To rade u cilju verifikacije racuna, prosto da provere da li je sve regularno.
Nakon sto prodjes sve to mozes da ides na bilo koji strani sajt koji ima opciju placanja i da kupujes. Ebay, amazon, ma, gde god hoces. Placas samo cifru koja stoji tamo i postarinu.
hvala ti puno, jedva cekam da to sve profunkcionise i kupujemo kao sav normalan svijet.

Deca, da li su mala ili velika, uvek ima i radosti i problema sa njima. Moj sin je celog veka težak na učenje, ali, bio je u pravom trenutku na pravom mestu i odgovorno se postavio, i dobio je posao programatora direktno u škodinoj fabrici u češkoj. Ima super platu, plaćen stan, topli obrok, razne izlete sa firmom i slično. Kad ga pitam, kad će da završi neki faks, da ima papir u ruci, već mu je dosadilo da mi objašnjava, da za programatorqa nije važan papir, nego ono što zna i ume. A ćerka, koja je tri godine mladja od njega, uvek je bila poštenija učenica, mada ne baš kako bih ja zamišljala, ali je na medicini druga godina, polaže ispite u roku, angažuje se gde god stigne.
Razlike li drastične, jeste da su muško i žensko, ali su lavovi. Muž je isto lav. Ja jadna, jedini blizanac. Mm je bio srećan, kad smo saznali da će biti tri lava protiv mene: konačno smo se izjednačili na vagi.

Deca, da li su mala ili velika, uvek ima i radosti i problema sa njima. Moj sin je celog veka težak na učenje, ali, bio je u pravom trenutku na pravom mestu i odgovorno se postavio, i dobio je posao programatora direktno u škodinoj fabrici u češkoj. Ima super platu, plaćen stan, topli obrok, razne izlete sa firmom i slično. Kad ga pitam, kad će da završi neki faks, da ima papir u ruci, već mu je dosadilo da mi objašnjava, da za programatorqa nije važan papir, nego ono što zna i ume. A ćerka, koja je tri godine mladja od njega, uvek je bila poštenija učenica, mada ne baš kako bih ja zamišljala, ali je na medicini druga godina, polaže ispite u roku, angažuje se gde god stigne.
Razlike li drastične, jeste da su muško i žensko, ali su lavovi. Muž je isto lav. Ja jadna, jedini blizanac. Mm je bio srećan, kad smo saznali da će biti tri lava protiv mene: konačno smo se izjednačili na vagi.
Nato, to progamator, sta se pod tim podrazumjeva, da li programira CNC masine ili je IT racunarski sekor u pitanju?

AHa, to sam zaboravila, kad je doša tamo, radio je internet prodavnicu, sad radi neke druge projekte, što znači, IT računarski sektor. On sa direktnom proizvodnjom i procesom nema sa mašinama ništa. Bar koliko se ja razumem u te njegove poslove.

Vi imate problema sa skolom a ja se bojim vrtica. Sin 4,5 cerka 2.5 god trebali bi krenuti u 6 om mjesecu u vrtic kako bi ja mogla raditi bar sezonski posao. Da napomenem da ni dana nisu proveli bez mene... najvise se brinem za malenu jer ona kao da je pupcanom vrpcom i dalje spojena za mene...mama pa mama i tako po cili dan
A i ovo vrime me izludjuje jucer napravila patikice za tortu koju imam za subotu da se stvrdnu a one danas jos gore nego kad sam ih jucer napravila. Sama radim fondan ali kolika je vlaga u zraku mislim da mi ni gumpasta nebi pomogla... sta da radim...imate li vi kakav'savjet

Back