KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja cu poludeti ovaj i prosli vikend od fondana i vlage....figurice i pomozi Boze ali se torte cakle za medalju,ma cim ih iznesem iz frizidera ne prodje ni 30 sekundi a ono fondan vec pocinje da se znoji....grozno....mada sad mi je malo lakse, vec sam mislila da sam jedina... vec sam mislila da mi je previse vrucina unutra, te da je zbog zelatina posto nisam nasla etkerov, mada ovaj sam i ranije znala koristiti i bilo je sve super.....ma vec nisam bila pametna, al eto sad kad znam da nisam jedina, bar znam da nije do mene......

Kato bas me nasmeja sa Miom...:zcepanje:

Bem ti vise to prolece.....mrzim zimu, i sneg i kisu.....jedina korist od nje je sto se filovi za cas ohlade :D
Al moram ti Kato reci da sam probala onu tvoju metodu sa folijom na tacni i stvarno je super, kad ne zurim onda stavim foliju na serpu i bude divan fil i umuti se savrseno.....

Evo i mene nakon dužeg vremena. Još od praznika sam premorena i nekako nesvoja. Za juče sam pravila dve torte i brdo slaniša od kiselog testa, ruke mi otpale od valjanja, klagijanja, ili kako se to već piše. A moje ruke su osetljive posle operacije sindroma karpalnog tunela, mada je već prošlo skoro 4 godine, one više nikad neće biti, kakve su bile pre. Za sledeći vikend već imam poručene tri doboške i jednu punč, rum tortu. Ne znam šta ljudi vide na toj rum torti, samo alkohol i ništa više, ali pošto je to ovde jako popularno, morala sam i to početi da radim.
Ladyns, drago mi je da si prekoračila san ZD, koji je i moj, ali polako ćemo valjda i mi stići tu cifru.
Što se tiče kolača, ja ih redovno pečem za Uskrs i Božić, jer ovde ne idu torte za praznike, pa bar tu nešto zaradim.
Odnos poslodavca i radnika nigde nije idealan, i u EU ima svega i svačega, ni ovde nije sve po JUS-u.

Ćaos devojke! Ja sam odradila neke tortice, danas mi jedna gospodja koja pravi torte reče da sam neprofesionalna jer sam rekla da sam odbila jednu tortu za ovu subotu. Sve u fazonu: "To je strašno neprfesionalno, ja nikad nikoga nisam odbila!" Žao mi je, neka sam neprofesionalna, ali žena se kasno javila, a ja sam već bila pretrpana poslom. Sad me čekaju kontrolni koje treba da pregledam, a glava me otkida. Još sam juče ustala u cik zore, tatine kolege su organizovali memorijalni turnir u malom fudbalu pošto je pre nekliko dana bila godišnjica kad je poginuo, a danas smo bili na groblju pa sam sva bezveze. Baš sam premorena, nemam pojma kako ću sutra na posao. :(

Sto se mene tice neprofesionalni su oni koji se jave danas za sutra i zdravo djaci....a ona mozda nema posla pa moze da prihvata......meni takva porudzbina uvek sve planove poremeti.....ja sad sve musterije riktam da se jave minimum nedelju dana ranije...mada uvek se neki biser nadje....i uvek ce ih biti...
Ivana nemoj da djaci nadrljaju...:zcepanje: samo smireno sa kontrolnima...:zcepanje:
Sigurna sam da si umorna i fizicki i psihicki, nile lako to sve pregurati.....ali sto kaze Toni drzi se i nedaj nam se....

Dobro su djaci, nisu nadrljali. :D Sad malo da odmorim pa da počnem da pravim cvetiće za svadbenu tortu moje najbolje drugarice. Jeste da je tek 20. aprila ali hoće da bude na 5 spratova i onako da se cvetići spuštaju sa jedne strane pa će tu trebati dosta cveća, nisam ni sigurna koliko da napravim, treba da bude kombinacija ruža i margareta.

Uh, kad bi ta tvoja znala koliko sam ja torti odbila pala bi u nesvest :D ali, ja stvarno ne mogu da prihvatim sve porudzbine, radnim danom sam odsutna od 7-17, kad dodjem kuci sa posla obaveze oko dece, dobro da stizem i ovoliko da uradim. Ali, moje stalne musterije znaju kakva je situacija kod mene pa rezervisu termine i po mesec dana unapred, bas sam im zahvalna na tome.

I kod mene uglavnom tako rezervišu termine unapred ali se pojavi i poneki slučaj da neko naručuje danas za sutra pa se ljuti što ne može. Pre neki dan sam dogovorila tortu za 15. jun, kažu ljudi možda su pranili ali da se dogovorimo da posle ne bude da sam već zauzeta. :)

Ja sam evo opet popunila, ma prepunila sljedeci a i onaj tamo vikend, pri tome najgore mi kada ima jos po koja radnim danima, sve mi se tad poremeti. Nekako, nije bitan samo ukupan broj, koliko je bitno kako je koja zahjtvena, jel ima puno figurica jer i za to mi treba vrijeme, moram sve to nekako organizovati. I stvarno kada tako napisem na FB mozda izgleda da se nesto hvalim ili sta ja znam, meni se to pokazalo jako dobro jer odmah tih dana dobijem nekoliko narudzbi koje su za neki relativno daleki vremenski period, evo sad pisala zena za 29.maj. A inace, ne samo sto ce odmah stici koja narudzba, nego se fino ja ogradim da sam stvarno pretrpana pa kad neko nazove ja kazem da sma pisla to obavjestenje i da je ne mogu prihvatiti, pa ako kaze da im u stvari treba ona neka srce torta sto nije jako zahtjevna, ja ipak odradim i eto.

Pahuja da znas da je tako, gledam drugaricu, krenuo joj sin u prvi razred, samo se nesto vrte oko domacih, vecito sa njim nesto radi, a tek sto je gradivo da poludis, ja neki dan tri puta citala zadatak iz maematike dok nisam shvatila sa oni ustvari traze....ma previse je to za djake prvake.....
Ja popijem kafu pa odoh da predam dokumentaciju starijoj cerki za vrtic, videcemo na jesen da li cemo upasti.....ustvari ne znam ni kad oni to javljaju....moram bas pitati.....i usput taman da se javim na biro da ne moram opet za koji dan....mrzim kad imam da dekorisem torte a moram prvo u grad.....pa cu probati ubiti dve muve jednim udarcem.....a kakvi su kreteni ovi na birou ne bi me cudilo da mi kazu dodji ti ipak u petak....

Back