Daca_Su
Ističe se
- Poruka
- 2.734
Molim vas pomagajte!!!
Sta sam pogresno uradila, pravila sam trostruku mjeru fondana po Minjinom receptu kao i uvijek, posto mi je mixer pokojni sve sam mjesala rukom kao i prije pola godine i toliko mi se runi fondan, nema sanse da prekrijem tortu,. znaci ne mogu ga od podloge odvojiti, samo se cijepa, kao ono kada se pokusava dobiti crvena ili crna pa se stavi boje i boje ... ali ovo je obican bijeli, znaci napravljen fondan i gotovo, grozan, tvrd...

Kada sam uzela medju prste C prah secer onda mi je sav kristalan, da li je nesto do njega, da li se to nekom desava isto ovih dana, ili je naprosto do ove vlage pa sam mozda trebala stavljati manje secera nego sto ide klasicno u mjeru???
Sta sam pogresno uradila, pravila sam trostruku mjeru fondana po Minjinom receptu kao i uvijek, posto mi je mixer pokojni sve sam mjesala rukom kao i prije pola godine i toliko mi se runi fondan, nema sanse da prekrijem tortu,. znaci ne mogu ga od podloge odvojiti, samo se cijepa, kao ono kada se pokusava dobiti crvena ili crna pa se stavi boje i boje ... ali ovo je obican bijeli, znaci napravljen fondan i gotovo, grozan, tvrd...

Kada sam uzela medju prste C prah secer onda mi je sav kristalan, da li je nesto do njega, da li se to nekom desava isto ovih dana, ili je naprosto do ove vlage pa sam mozda trebala stavljati manje secera nego sto ide klasicno u mjeru???
Poslednja izmena:
) je jedno vreme stalno ponavljala kako je moj fondan bolji od njenog: Pravile smo ga po istom receptu (tom tkz. "minjinom") i kad sam joj poverovala (dugo sam mislila da samo želi mene da pohvali - ko zna Jacu zna i o čemu pričam), uporedile smo postupak. Jedna razlika je bila ta što ga ja uvek pravim mikserom i mutim prilično dugo, a druga je bila u količini šećera koju naknadno dodajemo... dok ga mesimo neposredno pred upotrebu. Naravno, ona ga je dodavala više... 
i bio je takav bas kako ti kazes, samo sam istopila malo dekstoze i dodala, umesila lepo i bilo je super.....tako da mislim da je samo problem u kolicini secera....ja fondan uvek mesim po minjinom receptu i uvek je bas bas super, posle mesenja obavezno ga ostavim da odstoji bar sat vremena i bude odlican, taman se lepo stegne i bude super za razvlacenje....

.gif)