KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i kod nas vanredna situacija, deca neidu u skolu..... Uh kada citam ovo sto je Smeh pisala lepo me je muka uhvatila, ja imam jedno 20m od zgrade do garaze, sinoc kada sam dosla nije bilo sanse da rascistim put i auto uteram, ponudio se komsija da ga ostavim ispred njegove garaze i sada naravno moj auto se nevidi od snega, sta cu da radim nemam pojma, jutros htela da ga ocistim, ali neznam gde i sta cu sa tim silnim snegom, zatrpala bi ga jos vise..... i ne bi se pomerila smesta ko zna do kada......

mrzim, mrzim sneg.....zivelo leto....moj muzic je juce sleteo malo sa puta i da stvar bude jos gora auto je naseo na neki panj, pet sati je trajalo spasavanje :)
trojica kolega dosla u pomoc i na kraju posle silnih muka stigao kuci, jutros jadan dva sata cistio dvoriste da bi isterao auto i opet se zaglavio na sred dvorista :) i opet trojica komsija pomagali i gurali, i na jedvite jade uspeli :) A mi u toploj sobi i gledali kroz prozor sta se desava napolju i cekali da idemo isporuciti jednu tortu pa kod mojih na rucak...i onda jos pomagao mom tati da ocisti dvoriste da bi mogao u jutro isterati auto iz garaze, a dvoriste nema kraja :)
ima jadnicak da sanja sneg citavu noc :rotf:

Dobro veče drage moje. Kod nas za sada nema snega. Ja više volim leto, zato što sneg uvek iznenadi naše putare, pa se čude otkud sneg u decembru. Da su putevi i trotoari čisti i suvi, nemam ništa protiv njega. Idila je super a posebno uveče, kad je mesec, pa sve blista čisto i lepo. Sva prljavština je ispod pa se ne vidi.

Ja kad pogldam kroz prozor - super je :D.
Ne smeta mi ni da izađem... ali ako je neko drugi počistio sneg onoliko da može da se prođe...
I, naravno, kad ne moram nigde da žurim... nego laganica.
Sinoć smo malo prošetale...
sneg2-1.jpg

I da... da ne bude da samo kukam: Ja sam očistila sneg u dvorištu (i crkla, naravno), ali je zato moje veliko dete :heart: počistilo sve na ulici. Čak je napravio i prolaz do puta - da ja mogu da izađem biciklom :super:

Nigde nikoga. Zavejalo Vas je sve? Polako će i nas da zaveje, od ponoći pada, pada, pada. .... A naši putari opet ostali u čudu, otkud sneg u decembru. Pošto je ponedeljak, ti koji su jutros išli na posao, put im se sa pola sata produžio na sat i po i na više. Strašno. Što taj sneg pada na puteve i trotoare? :dontunderstand:

Nigde nikoga. Zavejalo Vas je sve? Polako će i nas da zaveje, od ponoći pada, pada, pada. .... A naši putari opet ostali u čudu, otkud sneg u decembru. Pošto je ponedeljak, ti koji su jutros išli na posao, put im se sa pola sata produžio na sat i po i na više. Strašno. Što taj sneg pada na puteve i trotoare? :dontunderstand:

Virim ja malo, ali valja i raditi ;). Zavejalo nas, baš pošteno... Deca do srede ne idu u školu, a naši rođaci su u subotu uveče krenuli za Suboticu i ostali zaglavljeni do danas prepodne:dash::dash::dash: Nisu mogli ni da nastave put a ni da se vrate....

Kapiram da je problem sa prevozom - jer je za kratko vreme napadala velika količina snega, pa još vikend... dakle - hajde da i razumem zašto prevoz ne funkcioniše najbolje, odnosno zašto putarima treba vremena da sve dovedu u neko normalno stanje... ono kad može da se funkcioniše.
Ali, zašto deca ne idu u školu pogotovo gradska - kad im je škola na 10-15 minuta udaljenosti od kuće e, to ne kapiram!
Ima struje, radi grejanje, sve je OK osim što j pao sneg.
Zbog čega je problem da se po snegu pređe tih 100-200 ili 1500m?!
Svakako ne držimo decu zatvorenu po stanovima... kao što i ne treba, naravno...

Kod nas osnovci nisu išli, ali zato što im nije došao prevoz. A srednjoškolci su otišli najnormalnije. I nisu im skraćeni časovi, kako to ume da bude, jer Sava nije još došao.

A Dušan se konačno u pola 5 ukrcao u autobus, i krenuo ka Bg. Valjda će i stići. Jadan, ukočio se čekajući. Prvo jutros sat vremena, pa je izašao pre 14h ne bi li uhvatio neki linijski taksi pre autobusa, ali samo dva su prošla, oba puna. Pa se autobus koji je u 14h krenuo iz Rume usput smrzao i stao, i nije ni došao. Onda je krenuo sledeći u 15:15 po redu vožnje, ali se i on smrzao pa došao oko 16.30. U međuvremenu smo imali plan B da se okrene na drugu stranu i krene preko Stare Pazove, jer do tamo autobusi saobraćaju, pa smo se prepali šta ćemo ako ne uspe iz Pazove da ode do Bg, a mi ne možemo po njega, jer nemamo zimske gume. Pa smo ipak odlučili da ostane u pećincima, jer tamo ima gde da spava, pa ako i ne uspe da ode večeras, valjda će otići ujutru.

Uglavnom, sada kao na iglama čekam da mi se javi iz stana.

Dobro vece...nista neobicno se ne desava kao i svake zime sneg je iznenadio nase spremne putare i drzavu koja je sve obezbedila i misli na svoje gradjane uredno te iste pripreme za zimu naplacujuci kroz registracije,putarine i sta sve ne...mozda su ovaj put verovali Severini da ce ipak pasti u maju.

Moja majka danas otputovala za Zrenjanin i stigla bez problema. Kaze da su putevi cisti. Mi idemo tek u cetvrtask popodne kada se Matija vrati iz skole i nadam se da ce se do tada stabilizovati sve i da nece biti novih padavina. Sneg k'o sneg... putari k'o putari...nista neobicno :D

Moja majka danas otputovala za Zrenjanin i stigla bez problema. Kaze da su putevi cisti. Mi idemo tek u cetvrtask popodne kada se Matija vrati iz skole i nadam se da ce se do tada stabilizovati sve i da nece biti novih padavina. Sneg k'o sneg... putari k'o putari...nista neobicno :D
Ne znam kako je van grada, zapravo sad znam ;), ali u gradu je blagi užas.
O trotoarima da ne pričam...
sad čekam da krenu da kažnjavaju građane za neočišćen sneg ispred kuća!
Nego, jel' vi to dolazite u Zr? :)

Ja išlaa jutros u prodavnicu, i reko idem peške, da se ne mlataram kolima. Uradila sam ogromnu grešku. Putevi su samo mokri a trotoari..... Ali, makar sam se prošetala, jer nema izlaska do daljnjeg. Pravim saherku, prvi put kao tortu, već sam par puta radila kao kocke. Videćemo kakva će biti reakcija.

dobar dan, da mahnem u prolazu, nemam kod kuce komp od cetvrtka, moj laptop je umr'o da li graficka ili nesto drugo nemam pojma, majstoru receno da je HITNO ali izgleda da je taj pojam rastegljiv. Posla preko glave pa evo tek sad stigoh da virnem, valjda ce se smiriti situacija od NG a do tad ko prezivi pricace :)

Ja upravo završila pečenje 5 vrsti keksić, sutra se nastavlja dalje. Za praznike uvek pečem za prodaju desetak vrsti suvih i isto toliko kremastih. Dok se ne preračunam, pa bude i puno više. Kad imam priliku da izmišljam novotarije, ja koristim gužvu.

Ja i dalje bolesna, nemam temp, ali kasalj me RAZBIJA!!!
Vremena tako malo imam za forum, po citav dan obaveze sa djecom, ma nista zivo ne stizem, da covjek ne povjeruje. A figurice me UNISTISE, toliko ih ima za neki naredni poriod, a ja kao usporeni snimak, pa citavo popodne sam pravila samo kosu za Jagodicu Bobicu i Ariel sirenu.

dobro jutro devojeke :D, zbog vremenskih uslova ja na odmoru do daljnjeg , deca ne idu u vrtic ali ne mozemo ni na sneg jer ovaj stariji ima temperaturu..... zima mi neide bas na ruku jer deca samo izvoljevaju nesto iz kuhinje .....krofne , kiflice, palacinke juuuuuuuuu ugoji cu se , puno jedemo a malo se krecemo :lol:

Back