KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Princezo, držim pesnice, jako jako...Nosimo pozitivna iskustva (ako se to može tako nazvati) iz Tiršove, iako sam načelnicu nefrologije htela da bacim sa sprata. Ali svi ostali su bili ok. :)

Sajam je od 27 - 30. 11. Ne znam koji datum je rezervisan za ono što nas interesuje. A smeh se ne pojavljuje, do sada je uvek ona o tome vodila računa.

Daco, jel' danas dan D u firmi?

E ovako, dan D je prolongiran do najvjerovatnije 15. 11. Nema se para za otpremnine, barem se tako carsija prica, ali to nas koji smo na spisku nece spasiti od otkaza, jer skupice oni to. Ne znam, nekako mi najgore ovo zatisje, bukvalno se osjeca bura koja nadolazi... opustim se, kao da nece ni doci, onda odjednom, kad ujutro se budim na Alarm telefona stvori se ona muka u stomaku koja me podsjeti: "Zeno, nema opustanja, mozda bas danas se sklopi finansijansijska konstrukcija i dobijes rjesenje o otkazu na sto!!!"

E ovako, dan D je prolongiran do najvjerovatnije 15. 11. Nema se para za otpremnine, barem se tako carsija prica, ali to nas koji smo na spisku nece spasiti od otkaza, jer skupice oni to. Ne znam, nekako mi najgore ovo zatisje, bukvalno se osjeca bura koja nadolazi... opustim se, kao da nece ni doci, onda odjednom, kad ujutro se budim na Alarm telefona stvori se ona muka u stomaku koja me podsjeti: "Zeno, nema opustanja, mozda bas danas se sklopi finansijansijska konstrukcija i dobijes rjesenje o otkazu na sto!!!"

Po cenu da zvučim kao neko ko prosipa fraze, ipak ću ti reći da to iščekivanje i nerviranje svedeš na najmanju moguću meru... Znam... lakše je reći nego uraditi, ali..
Nikad ne znamo šta nas čeka iza "sledećeg ugla", nikad ne znamo kada će se stvari složiti onako kako nam odgovara... i da ne nabrajam. Nemoguće je da sve uvek bude dobro... ali ni loše...
Gubitak ovog posla će svakako otvoriti neka nova vrata i koliko god da ti je sad teško (što ja nikako ne umanjujem)... pokušaj da se ne opterećuješ time. Jednostavno na neke stvari ne možemo da utičemo, osim da sačuvamo sebe za sve ono što dolazi posle.

Dobrodošla Smeh, nije te dugo bilo ovde. Da li znaš nešto o sajmu?
Tu sam... "izvirujem" kad stignem... ;)
Što se tiče sajma, on je, koliko vidim na sajtu Beogradskog sajma, u isto vreme kao i ranijih godina - znači kraj novembra.
Takođe znam da je poslednje tri godine taj "naš" deo 30. novembra, pa pretpostavljam da će tako biti i sad.
U svakom slučaju, čućemo se sa organizatorima iz "Praktike" i svakako ćemo znati na vreme... a vi zaokružite 30. novembar ;)

Pitala Nata pre neki dan , a niko nije reagovao , pa sad pitam i ja . Šta se dešava sa Etno sajmom u Bg . Jel ide neko ? Jel se takmiči neko ? Ove godine nema ništa organizovano ?
Kato, ajde, udruženim snagama da pitamo, pa će možda neko nešto i da nam kaže, tj. napiše.
Na sajtu Beogradskog sajma u rasporedu menifestacija stoji da je Sajam etno hrane i ove, kao i ranijih godina, poslednjih dana novembra.
"Praktika" izlaganje i takmičenje organizuje uvek poslednjeg dana, što bi i ove godine trebalo da je 30. novembar.
To su opšte informacije, a sve ostalo zavisi od nas.
Baš lepo da već sad mislite o tome.
U svakom slučaju ima vremena do 30. novembra da se svi lepo organizujemo i presaberemo ko dolazi, kako dolazi, sa čim dolazi... i sve po redu.
Nema tu neke velike mudrosti i bilo kakvih posebnih priprema.

Naravno, uz nepomenu da se još niko nije javio iz Praktike i da su sve ovo pretpostavke na osnovu iskustva od prethodnih godina.

Drage mojedru druzbenice,

ja sam vam danas bila prvi radni dan na novom radnom mestu. Posle deset godina promenila sam firmu. Firma u kojoj sam do sada radila vec duze vreme lose stoji bez izgleda da se nesto promeni na bolje. Od nas osam ostala sam samo ja. Direktorku i njenu cerku ne racunam. Jako smo se lepo slagale i tesko da cu naici ponovo na toliko razumevanje. Bila sam ko beli medved i sve je to tako lepo da se od toga moglo ziveti. Ajd sto je minimalac nema veze. Ko danas nije na minimalcu, ali ni njega nema. Znala sam bez plate da radim po 3,4 meseca. Nedavno mi se ukazala prilika da promenim firmu i ja presecem
Naravno bilo je suza do kolena ali ja resila. Danas sam bila potpuno opustena i sve se lepo resavalo. Lepo su me prihvatile kolege. U staroj firmi su sve bile zene a ovde sve muskarci ja jedina zensko!
Eto ja samo da vam se pohvalim.

Drage mojedru druzbenice,

ja sam vam danas bila prvi radni dan na novom radnom mestu. Posle deset godina promenila sam firmu. Firma u kojoj sam do sada radila vec duze vreme lose stoji bez izgleda da se nesto promeni na bolje. Od nas osam ostala sam samo ja. Direktorku i njenu cerku ne racunam. Jako smo se lepo slagale i tesko da cu naici ponovo na toliko razumevanje. Bila sam ko beli medved i sve je to tako lepo da se od toga moglo ziveti. Ajd sto je minimalac nema veze. Ko danas nije na minimalcu, ali ni njega nema. Znala sam bez plate da radim po 3,4 meseca. Nedavno mi se ukazala prilika da promenim firmu i ja presecem
Naravno bilo je suza do kolena ali ja resila. Danas sam bila potpuno opustena i sve se lepo resavalo. Lepo su me prihvatile kolege. U staroj firmi su sve bile zene a ovde sve muskarci ja jedina zensko!
Eto ja samo da vam se pohvalim.

Srećno ti bilo na novom radnom mestu!

Evo i ja da se javnem sa lepim vestima. Završena operacija.Dobro je podno i operaciju i onaj postoperativni deo.Stigli smo kući,napokon...Iako sam silno besna na njegovog doktora, da će to sve da pršti pa neka ima skoro 2 metra i 120 kg...Ali ovog trenutka mi je bitno da je mom sinu dobro.a za doktora...pa to za njega sigurno ne bih mogla garantovati! Još ja nisam dala završnu reč,što bi rekao moj muž...

Evo da vas priupitam za misljenje, kako li ovakav jedan slatki buketic da se uradi, musterija je rekla da ne moraju biti jagode, samo tako ti kolacici!
Meni su ovi bijeli sa crenojm i crni sa bijelom cokoladom preko izvodljivi, koliko-toliko, ali ovi ostali sa ovim zelenim dijelom (njih pojma nemam kako bih napravila), i ovi bijeli sa coko mrvicama preko, za to definitivno trebaju silikonski kalupi za praline.
I jos nesto, oni stapici za lolipopse, jel se umjesto njih slobodno mogu koristiti ovi obicni za raznjice?

Boem M svaka cast na hrabrosti i sto si prelomila, ipak je tako pametnije da se prilike ne propustaju!
Zelim ti svu srecu na novom radnom mjestu, a sto se tice radnih kolega, ja sam se vec toliko puta uvijerila da je lakse raditi sa muskarcima, nego sa zenama.

Princeska moja draga, hvala Bogu da je danas bio TAJ CETVRTAK kada je zavrsena i ta briga

Back