KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj sin je bio jutros na plivanju, to je bila samo provjera, hoce li da potone, ili uspjeva da se odrzi na vodi, tako da je izjavio da mu se svidja i od sutra ujutro u 8h krece na trening. Prvi put je sam sutra kada je druga smjena, prvi put trening, on je navikao da se stalno neko ima kuci, pa vidjecemo kako ce sve to sutra da se obavi, zadaca, ucenje...

Deca rastu, osamostaljuju se i to je radost života. Sve će on to savladati, ništa ne brini.

Ja sam mog studenta juče ostavila samog u velikom gradu. I koliko god da je on odrastao, odgovoran, svestan obaveza i odgovornosti, ipak mi nije svejedno. Brinem, ali ne pred njim.

Kažu da je djavo sve hteo da bude samo nije hteo da bude majka. Bolno je kad se razdvajate od dece, ali iz iskustva kažem da se naviknete postepeno i na taj bol. On se pojavljuje ponovo kad vam deca dodju a onda opet odu tamo gde ste ih ispratili. To je posebno sudbina nas iz unutrašnjosti jer je neminovno da deca odu u najboljem slučaju na fakultet, a ko se to desi posle osnovne onda je to još uh, ne pitaj. Al neka su vam oni živi i zdravi pa da imate i koga a i ko da ih docekuje i ispraća. To je život i kruži iz generacije u generaciju. I mi smo odlazili.....
Kada sam neki dan dobila fotografiju svoje ćerke sa uručivanja diploma nisam ni bila svesna kako je to prošlo. Obzirom da je i naša kumica dobila diplomu ja se setim da imaju zajednićku fotografiju kad su bile od godinu dana i upitam se "Jesu li to ista deca". Zato vi koji imate malu dečicu uživajte svakog momenta sa njima dok još možete i ne pravdajte se da nemate vremena. Vreme protiče

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Deca rastu, osamostaljuju se i to je radost života. Sve će on to savladati, ništa ne brini.

Ja sam mog studenta juče ostavila samog u velikom gradu. I koliko god da je on odrastao, odgovoran, svestan obaveza i odgovornosti, ipak mi nije svejedno. Brinem, ali ne pred njim.

E naravno da brines, ja sam sa 17 otisla silom zvanom RAT, stidljiva, ne samostalna, barem sam tako tada mislila, ali nije bilo izbora... a sada, iako su to bile gadne '90-te godine, to mi je bilo najljepse zivotno doba, studiranje u VELIKOM gradu!!!

Da se nadovežem na temu odlaska dece, ja sam jedinica i otisla sam kao udata majka jednog deteta a drugog u stomaku pred porodjaj u inostranstvo, mada samo 450 km, ali moji su to čini mi se lakše podnosili, makar nisu pokazivali, i tešili su me, da nam je ovde bolje. Muž ima mladjeg brata koji je kod kuće a oni su uvek čak do danas govorili, da idemo daleko, kad ćemo ponovo da dodjemo i tako, sve sa suzama u očima. Kad mi je sin rekao da odlazi u Prag, što je opet još 450 km od nas, nije mi bilo sve jedno. Tri godine nakon njega je i ćerka rekla da odlazi, ali ne tako daleko, mada u inostranstvo, 150 km od nas. Svi smo se zarbežali po belome svetu, takva nam je sudbina novg vremena. Nije lako, kad se rastajemo, ali takav je život. Lepo je dok imamo sa kime i gde da se sastanemo. Opet me udaraju moji senti-menti. Dosta pisanja, idem da radim.

Moja deca su mala,relativno...jedno 8, a drugo 12 godinica.
Gsavic ovom slikom si me skroz raznežila jer vreme tako neumitno leti da sam ga svesna tek kad pogledam decu i vidim koliko su porasli.Skoro sam gledala slike kad je Andrej bio beba,čini mi se da je to bilo tako skoro. A danas moj sin danas sedi nedaleko od mene dok ja završavam neku tortu za moju kumicu koja danas pravi oproštajnu žurku jer ide na studije u Beč.On me gleda onako užurbanu,u speedu kako oni često kažu, jer moram da se spremam za posao,da ispeglam šta ću večeras da obučem,da završim tortu, a na nogama sam od 06,10. Usput pričam sa njim kako treba da uči SON i sad kad je bolestan.A on me gleda onim njegovim lepim,plavim okicama i kaže znam ja da si ti u gužvi, sve ću ja to sam da uradim ili će me tata voziti kod deke i bake pa ću ja sa njima da učim.Pa ne mogu mama još i ja da ti smetam kad ti moraš mnogo da radiš. I sad su mi oči pune suza, a srce me boli jer zbog drugih stvari, trivijalnih ja ne mogu da budem sa svojim bolesnim detetom.

koristila sam ja lepa mu je boja i moze da se kombinuje za svetlije nijanse...
Divne i dirljive price o roditeljstvu nosi svako od nas...i ja sad razumem svoju majku koja je stalno govorila kako hoda a ja ispred nje,jos sam ja otisla sa 14 god od kuce...sad se ja suocavam sa slicnom pricom,samo sto moje dete ako ode ode cak kod deda mraza.Nek ih samo sreca prati na njihovom putu,pamet smo im dali.

Dobar jutar :bye:
Juce popodne je nevjerovatnom brzinom neki sivi, ma sta sivi - bukvalno CRNI oblak naisao iznad Subotice i poceo da sipa kisu u ogromnim kolicina, a kasnije i led... U roku od 10min je citav grad bio potopljen, svi oni podvoznjaci su bili JEZERA, centarom grada su ljudi hodali u gumenim cizmama, znaci sve je bilo pod vodom, nevjerovatno :eek:

Čitam juče bio potpu u Subotici.Dacoooo Su da li si dobro?

Hej, pa u istoj minuti smo napisale istu stvar, covjece... sta ti je povezanost :zag:

Dobro sam draga, jedino kada su ti POTOPI mi milina sto nisam u kuci nego sve to posmatram sa prozora stana na VI spratu, a Aljosa je taman koji minut prije dosao sa vana i svi smo bili u kompletu, tako da smo ostali suvi

Poslednja izmena:
Napravila sam tenisku mrežu od barvalo fondana, koji sam mesila gustinom, da bi bio čvršći. Pravila sam kao gliste, pa pravila mrežu. Da li će se to stegnuti do petka posle podne, da može da se uspravi na tortu? Nešto mi sumnjivo. :think:

A šta da uradim kao alternativu, ako se ne stegne?

Napravila sam tenisku mrežu od barvalo fondana, koji sam mesila gustinom, da bi bio čvršći. Pravila sam kao gliste, pa pravila mrežu. Da li će se to stegnuti do petka posle podne, da može da se uspravi na tortu? Nešto mi sumnjivo. :think:

A šta da uradim kao alternativu, ako se ne stegne?

mrezu mozes od bele cvecarske zice a na kraju je samo uokviris fondanom:think: mozda ima nesto jednostavnije ali ovo mi prvo palo na pamet:D

Pogledaj kako sam ja radila tenisku mrezu predprosli vikend. Te glistice sam jednom upotrebila za golove, to me izludilo, pa sam sada samo razvukla kao duzinu torte mrezu, a visine nekih 5cm, odnosno koliko je potrebno da u 3 reda izbusim onim alaticem u obliku kvadrata. Ako to nemas, mozes isto tako nekim malim kruzicem, ja imam neke malecke diznice kojima sjecem takve malecke stvarcice, kao sto su oni dijelovi lego kockica. Sa kriznim sam radila i supljine na kosevima, jos prosle godine.
Mada,s ve u svemu, sigurna sam da ce ti se ta koju si vec napravila osusiti do petka. Samo uzmi malo deblju glistu ili trakicu i kroz nju provuci zicu pa ces nju fino zabosti u tortu, donju ivicu mreze namazes ljepkom i ima da stoji samo tako

Ne znam gde ovo da napišem , pa ću ovde . Drage moje curke pogotovo one s kojima sa prijateljica i na FB . Puno vam hvala na pohvalama za sitne kolače koje sam okačila pre neki dan . Ali želim samo da Vam kažem da kolače nisam ja pravila nego moja rodjena i najdivnija sestra na svetu , koja to inače radi savršeno . Ja sam to naglasila u naslovu albuma , ali su to svi prevideli . Ja kolače znam fino napraviti ali ne znam iseći . U nekom dogovoru s njom ( pošto obe radimo a i ona se ne želi baš tako eksponirati kao ja ) podelile smo poslove : ja torte ona kolače . Iz tog razloga nisam kolače kačila ovde jer se ne volim kititi tudjim perjem , a na FB to stoji zbog naručivanja , iako ja svakoj mušteriji naglasim da je ona radila . Pošto smo vrlo bliske
to Vam otprilike dodje na isto , ali da ja ipak naglasim . Hvala još jednom svima na podršci i pohvalama , ljubac svima :heart:

ZD ja kad sam pravila golove sa glistama od fondana bili su suvi vec sutradan, jedino sto sam okvir uradila debljom glistom kroz koju sam provukla zicu da mogu lepo da ubodem u tortu....do petka ima da se osusi sigurno, nemas brige

Back