KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dragi moji samo da se javim i da Vas pozdravim posle odmora , uzivala sam mesec dana na moru a od danas sve upada u standardnu kolotecinu , odvela sam decu u vrtic pa da pravim neke figure a rernu ipak ne palim jos ... odo sad na temu da vidim sta ste lepo pravile :cmok2:

Samo da vam se javim, posle duzeg perioda...ziva sam i zdrva, Bogu hvala, prosao je jedan sveukupno tezak period!! Idemo dalje! Nisam jos sve pregledala, ali po onome sto do sada jesam torte su am BOZANSTVENE!! Pozdrav svima, ZD i Ledyns hvala na brizi, cenim to zaista, onako ljudski...:) :heart:

Dobro jutro.Slobodan daaaan...Sad smišljam taktiku kako da mi ne padne na pamet da ribam po kući nego sebi malo da udovoljim.,Idem da zaključam četke,krpe,magične krpe i sredstva za čišćenje...za svaki slučaj. I peglu ću da sklonim iz vidokruga.. I ni rerni ne prilazim...danas uživanjeeee

Da,sad se nešto prisetih.Moja dečica kupili pekaru za hleb.Probali smo 10-tak puta po receptima koje smo dobili uz nju,ali ni sa jednim nismo baš,baš oduševljeni.Imali li neko neki recept za hleb? Ova može da pravi beli, integralni,francuski, sendvič hleb,može da kuva marmaladicu...svašta nešto...Ali nije mi tako ukusan hleb.Mislim,svesna sam ja da kad kupim onaj u Maxiju a on ima više aditiva i onih čudesa sa E-... nego brašna.

Princess moj muz obozava hleb iz te pekaare, mi smo je dobili na svadbi i bas ga cesto pravim, ja ga pravim po sledecem receptu,
pola kg brasna
jedna i po mera vode (ona casa sto si dobilauz pekac)
jedna mala i po mera kvasca, obavezno suvog....(e sad ovo se dalje odnosi na onu kako kasiku sto sa jedne str ima vecu a sa druge manju posudicu)
jedna i po mala mera soli,
veca mera secera,
dve vece mere ulja

ja ga pecem na programu br 2, on mi traje 3 sata i 50 min, to je za veci hleb, i ja uvek stavim da boja bude svetlija, da se ne prepece....najbolje ga je ostaviti nakon pecenja bar sat vremena unutra pre nego ga izvadis, znala sam i da ga vadim odmah ali mi posle kora bude tvrda kao kamen.....

Princess moj muz obozava hleb iz te pekaare, mi smo je dobili na svadbi i bas ga cesto pravim, ja ga pravim po sledecem receptu,
pola kg brasna
jedna i po mera vode (ona casa sto si dobilauz pekac)
jedna mala i po mera kvasca, obavezno suvog....(e sad ovo se dalje odnosi na onu kako kasiku sto sa jedne str ima vecu a sa druge manju posudicu)
jedna i po mala mera soli,
veca mera secera,
dve vece mere ulja

ja ga pecem na programu br 2, on mi traje 3 sata i 50 min, to je za veci hleb, i ja uvek stavim da boja bude svetlija, da se ne prepece....najbolje ga je ostaviti nakon pecenja bar sat vremena unutra pre nego ga izvadis, znala sam i da ga vadim odmah ali mi posle kora bude tvrda kao kamen.....

Hvala ti puno. :).Nego jesi li videla moj separator na torti ?

Drage moje, evo sada sam se bas iznenadila. Zovu me sa lokalne televizije, oni su na FB vidjeli moje torte i pitaju da li bi se ja reklamirala kod njih, da oni dodju kod mene, snime kako ja to radim, sve te detalje... A eto u komenzaciju za to ja njima da napravim neku torticu. Ja se enkako uplasih, jer te moje slatke zanimacije nisu PRIJAVLJENE, da ne bude nekih problema, a opet kad pomislis kako Minja se snima vec od kada i po svim raznoraznim casopisima i sta ti ja znam pa jos uvijek nema zvanicno prijavljenu firmu.
Tako je i o nasoj Ivani isto pravljena na lokalnoj TV neka reportazica, pa Stefanelli je isto pravila figurice na zaboravih kojoj TV iz Bgd-a, da li Avala ili gdje!
Rado bih cula vase misljenje, jer ja sam rekla da cu razmisliti i da cu se javiti ovih dana

Jutro , drage moje ! Moram da Vam se požalim , juče zove mušterija oko 10 h ujutru , sva bitna i hoće da naruči tortu . Ali ZA DANAS za 14 h . I to ne jednu nego dve . I još se čudi što ne mogu napraviti neke figurice . Ali , ja ko i sve žene ovde , šta ću , prihvatim i dogovorimo se . E tu dolazi pravi problem . Ja radim i ne mogu ništa do poslepodne , a ujutru mora sve biti gotovo jer opet naravno radim . Dodjem kući , sva sreća deca ručala , krenem u 16h , prekidam predveče, jer deci treba dati jesti , spremiti ih za spavanje itd. , još nam dodju prijatelji na kafu i ostaše dve sata , ja nastavim do gluvo doba noći , odspavam 2 sata , ustanem , završim torte i na posao ! i ni to nije ništa strašno da ne moram kad dodjem s posla peći i praviti još 4 komada . A popodne imam roditeljski . :dash: Ko preživi , pričaće ! :sad2:

Da ne zaboravim , Daco , samo napred :ok: , i lepo da nam se uslikaš i snimiš , pa posle okačiš snimak da uživamo u Tvojim slatkišima !

Dobro jutro. I ja da se žalim. :(

Skoro godinu dana finansijski pomažem jednom dečaku obolelom od cerebralne paralize. Sećate se zimus onih medenjaka koje sam prodavala i pare dala njegovoj majci? U dogovoru sa njom, u grupi za njegovo lečenje na FB povremeno napišem na zidu da ću deo novca od svake naručene torte uplatiti za njegovo lečenje. Ogromno razočarenje i za nju i za mene je to što je za godinu dana naručena samo jedna torta, i to od ljudi koji inače pomažu tom dečaku, ali na stranu sada to. Pre neko veče ja napišem objavu na zidu, i tu objavu jedna žena vrlo ružno iskomentariše, ali su amini grupe komentar izbrisali, pa ne mogu da ga citiram. I kako joj to nije bilo dovoljno, na mom zidu napiše sledeće:

ODVRATNO AKO NARUCIMO TORTU TAKO POMAZEMO BOLESNOM DECAKU.KRMACO KOLACARSKA KOLIKO TREBA DA NARUCIM TORTI PA DA DETE OZDRAVI.RODITELJI JAVITE SE U MOJ INBOX NE DOZVOLITE DA VAS POSLASTICARI ZLOUPOTREBLJAVAJU.

Znači, ostala sam bez teksta. :sad2: Kako nekom, ko očigledno nema pameti ja da objasnim da ja to radim u najboljoj nameri, u dogovoru sa detetovom majkom, da pare koje ja odvajam od torte su moje pare, deo moje zarade?! To veče sam se baš razočarala u ljude, kako su mali i bezvredni, jer ona, iako nema nameru ni da poruči tortu (živi 150km od mene), niti na bilo koji drugi način pomogne tom detetu, dala je sebi za pravo da pljune na nečiji trud. Još tužnije mi je bilo kada sam videla da je imala nekoliko lajkova za te svoje nebuloze.

Back