KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro. Ja danas, posle mesec dana, nisam morala da ustanem u pola pet. I sada, skidam zavese u dnevnoj sobi, a mm kaže: "Za tebe nema odmora ni jedan dan?" :heart: Ali, bar se neću peći na suncu, a možda i prizovem neku kišu, koja je sada bostanu preko potrebna. Dok je padala kao luda, nije valjalo, a sada na valja što ne pada, ne valja nikako.

Jooooj, mene sinoć zove žena kojoj sam pravila onu tortu sa zvezdinim grbom, kaže svi su bili oduševljeni, i hoće za utorak žensku zadnjicu, naravno prekrivenu fondanom. A ja kada čujem "F" fondan, odmah mi se sloši. I još ove vrućine, ja nevešta, ima da bude igranka samo takva.

Pre neko veče sam ćaskala sa bobom_011, koja kaže da ima sestru koja se bavi poljoprivredom, i kada joj je najteže pored rerne i briga oko torti, kako će i da li će uspeti, ona se seti svoje sestre. Tako i vi, svi kojima je teško. Setite se mene, i znajte da je raditi u svojoj kuhinji blagosloveno spram nekih drugih poslova. Ne kažem da je lako, ništa nije lako, ali znajte da uvek ima teže. Ja na njivi, na + 30C pomislim na moju radnicu koja je kod nekog u rasadniku, plaćena 110 din/h, a tamo je temperatura bar 15C viša no napolju. I onda se tešim kako je meni dobro, u stvari. :)

Jaco, nisi jedina, koja sanja presvlačenje torti. I ja sam ove noći samo kobajagi spavala, sve same torte i oko torti: kako ovo, kako ono.

ZD, potpuno si u pravu, uvek, u svakoj situaciji u životu treba biti zahvalan za to što imamo i pomisliti kako je nekome bolje ili gore, pa smo onda srećni što smo tu gde smo, i da nam je tako, kako nam je.

Kod nas je nekako tmurno, ali ipak toplo i dosta sparno, jako čudno vreme. Noćas je baš bilo zahladnelo, i jak vetar je duvao, ali u stanu se baš i ne oseti neko osveženje.

Jaco ja sam jednom sanjala kako mi je nestala torta, i ustala sam u pola noći da vidim da li je još u frižideru. A jednom sam sanjala da je palo nešto na tortu u frižideru.I tad sam ustala sva izbezumljena i otišla do frižidera.A ono sve kako treba.I kako ja to da nekom kažem? I da očekujem da će me razumeti neka moja drugarica sa dugim noktima namazanim i ukrašenim cirkončićima ili moja kuma koja kjaže da kad sprema jednu tortu to je opsadno stanje u kuhinji.

Ja sam jednu citavu noc probdjela, a kao spavala sam, odnosno lezala u krevetu i ustajala svaki cas da provjerim stanje u frizideru. Na srednjoj polici je bila jedna veca torta na sprat, a dole je bila jedna na 3 sprata i stalno sam strahovala da ce ova gornja da padne na donju. To mi je bilo prvi put da sam pravila u isto vrijeme takve dvije a da su obe vece od prizemlja.To nekome objasniti ko sve to sav uglancan posmatra sa strane, ma ne treba se ni truditi...

Ovih dana je u mojoj porodici jako tezak period, treba odluciti sta i gdje uzeti od one nekretnine iz Sarajeva, vrijeme prolazi, moja mama se nervira, ja nemam vremena da trazim, hodam, raspitujem se, brat nece ili ne moze, nije ni bitno, ostaje ona... Subotica ili Novi Sad, svako ima neku svoju varijantu, a pare su naravno ogranicavajuci faktor

Dobar dan. Ja se malo vrćam na jučerašnju temu o zaštiti od sunca. Znam da sam pre par godina čitala kako treba što veći zaštitni faktor da se koristi tokom sunčanja ali sam u poslednje vreme mnogo češće slušala i čitala, a i dermatolog mi je rekao, da zaštitni faktor odredjuje dužinu vremena za koje vas odredjeni preparat štiti. Vreme se računa faktor x 10, pa vas tako npr. faktor 20 štiti 200 minuta, a faktor 30 štiti 300 minuta. Ja kada uzmem u obzir da kada sam na bazenu ili moru, non - stop budem u vodi, isto mi se hvata, moram sto puta da mažem te kreme u svakom slučaju. A imam kožu punu mladeža tako da mi je dermatolog rekao da ne pomišljam ni u šetnju po gradu da izlazim bez nanetog mleka za sunčanje.

Stvarno čovek ne zna šta može da ga zadesi. Ja se ovih dana nerviram što stariji sin ništa ne uči za prijemni, i mislim šta će i kako će kada se ne upiše na fakultet, pa onda pomislim samo neka je živ i zdrav, biće hleba i za njega. I onda ovakva jedna priča mi samo dokaže da je život najvažniji.

Teško, baš teško...

Ja sam pre neki dan prebrojala moje torte za maj i prvih par dana juna. Ukupno 26 kom. U prvi mah neverica, pa opet brojanje. I zaista bilo ih je toliko. Za mene je to jako mnooogo. I nije ni cudo sto sam se raspala. Poslednje dve nedelje samo 1, i to sa jednostavnom dekoracijom. I reci cu Vam nesto, ja koja bi ih pravila i dz. jer to obozavam, mislim pre svega na dekoraciju, uopste mi nisu nedostajale. A sutra pravac Grcka na odmor. Veliki pozdrav za sve.

Ja sam pre neki dan prebrojala moje torte za maj i prvih par dana juna. Ukupno 26 kom. U prvi mah neverica, pa opet brojanje. I zaista bilo ih je toliko. Za mene je to jako mnooogo. I nije ni cudo sto sam se raspala. Poslednje dve nedelje samo 1, i to sa jednostavnom dekoracijom. I reci cu Vam nesto, ja koja bi ih pravila i dz. jer to obozavam, mislim pre svega na dekoraciju, uopste mi nisu nedostajale. A sutra pravac Grcka na odmor. Veliki pozdrav za sve.

Lijep odmor draga moja, nauzivaj se, eto vidis da si zasluzila!!! A to da ti nisu uopste nedostajale onog vikenda kad si imala samo jednu jednostavu, skroz se slazem sa tobom, tako se i ja osjecam ovaj vikend, nekad nije to da su mi dosadile, nego su me premorile

Srećan put o vlada, i dobro more. Uživajte...

Inače, moj san je 30 torti mesečno. Trenutno imam 50 godišnje, ali ja se nadam...:rotf:

Ne, nemoj prestajati da se nadas, samo rijesi onu fondansku guzu i bice... :zper:

Dobar dan, kod nas osvežilo, pada kišica, već je pomalo i dosadila. Idem da smućkam neku mini torticu ćerkinoj drugarici. Juče zvala telefonom, kao ako može, bilo bi super, makar kakva malena. Ne zna ona da je i sa njom dosta posla. Ali, šta da se radi sa omladinom.
Kato, uopšte ti ne zavidim na toj budali, i kod mene je ona ponekad. Kad otkrijem da sam to ja, onda je to najgore.

Back