KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja preko svojih slika na fb stavljam neki svoj izmisljeni naziv nekim malim programcicem sto mi sa neta skinuo kolega, a naravno moze i photoshopom, samo on meni preglomazan i onako mi je prepran komp, pa nadjoh ovo kao jednostavniju varijantu, meni je bas super jer sa 2-3 klika stavim naziv i gotovo :super: A nekako opet nisam sigurna i da je to neka zastita, ja mislim da se sve to moze ukloniti, ako se neko bas toliko razumije :think:

Poslednja izmena:
Obrisala, obrisala. Da nije sa foruma ne bi tako brzo reagovala, jer sam joj se samo ovde obratila. Ma nemam ja nista protiv da neko profitira, bilo bi mi drago, ali ne tako sto uzme tudju sliku pa je stavi kao svoju. I drugi su uzimali ideje, da se razumemo svi smo mi nekada nesto videli, svidelo nam se pa smo nesto modifikovali, ili sve prekopirali ako nemamo maste, ali bas sliku...

Ma najgore mi je to kopiranje, vec sad se o tome zalila ovdje na forumu, da mi neko pokaze ili posalje e-mailom fotografiju necije torte i hoce 1:1 bas bas takvu :dash: onda ispade tako kako ti kazes, da je u pitanju nedostatak maste, ja lijepo kazem hajde malo ovo ili ono da se promjeni... Ali JOK, valjda ljudi nece da se toliko upustaju u dekorisanje i mogucnosti raznoraznih varijanti, jednostavno vide-hoce to i gotovo, bas bezveze

ja se bavim dizajnom i veoma dobro baratam photoshopom, najbolje vam je da natpis (watermark) stavite direktno preko torte, znaci ne sa strane jer je to lako za brisanje ....nego bas preko torte...naravno da sve moze da se sredi u photoshopu, ali ako napravite sliku sa zastitom kako sam rekla onda ce onima koji hoce da "ukradu" sliku biti teze da je srede nego da sami naprave tortu, (malo karikiram)...e sad ima i onih koji su toliko beskrupilozni da ce da stave sliku i sa natpisom ....

Dobar dan. Pre par dana me je jedna zena ovde sa foruma pitala da uzme neke moje slike za svoj album. Nisam joj dala saglasnost. Sada vidim da na profilu na fb Sandra Torte Kisiljevo ima moje slike. Posto preko fb nismo prijatelji, a i nemam nameru da budemo ovde cu ti reci da moje slike ne diras. Ono sto si uzela brisi. Ja razumem da je svaki pocetak tezak, narocito ako neko ima troje male dece. I ja sam jos uvek na pocetku, a ako sam i ja pored troje male dece od toga imam blizance mogla sama da pravim i stvaram mogu i drugi. Pa sada da se ne bismo prepucavali i ovde i tamo molim izbrisi slike, a druge ne diraj. Izvinjavam se ostalim clanovima ovde, ali se nadam da cete me razumeti. Hvala.

Postovana!

Da li sam pitala za katalog da mi posudis sliku???

Da li sam isto tako naglasila da cu staviti da torta NIJE MOJA?

Isto tako si mi ti rekla da NEDAS! I sta sada hoces?

Ja nisam kreten i da postavljam a tu sto si "zamolila" gospojicu nam nepoznatu, zamoli je ponovo ali negde drugde jer to nisam JA!!!!

Meni na lokaciji pise da sam iz Sombora a ne iz Kisiljeva ili Novog Sada! I nista tudje nisam kacila!

Poslednja izmena:
sto se tice watermarka mogu samo da potpisem @peki&anka. watermark sa strane ili po coskovima ne znaci puno jer to cropujes dok si rekao keks...preko cele fotke moze da se skine naravno, ali treba vremena za to..a sumnjam da ce neko bas da plati designera da mu to radi :D bar mi do sad nismo dobijali takve zahteve hahahah:D

a prvi glas.... i ja gledala sinoc :D...malo mi je krivo sto se Tanja Djordjevic nije pokazala kako inace ume..ja nju bas volim....ali mi je trenutno nekako Darija najkompletnija :D

e pa da sam ti blize da ti donesem jos malo kafe da ne moras da kuvas..evo vruca kod mene..nego duva ovaj vetar pa bi se ohladila :D
aha, to je ta :)
uh i ja imam da zavrsim neke 2 torte i popakujem kolace..to nosimo veceras, a taaaaako mi se ne da..ali moram :( otisla sammm

E da,bas sam napisala Uni da mi je ta Darija komplentna,ima sve sto je potrebno,odlicno izvodi,odlicno peva,harizma,stil,sve....A i ona plava mala mi jako lepo peva,samo sto je ona malo neznija,mirnija a ja volim kad neko ima energiju....
Ja popila kaficu,uskoro ce i druga,spremila stan generalno(hahaha)kao i svakog ponedeljka,malo Saru ispitala za skolu sad da joj dam da ruca pa dalje....:)

Dobar dan svima.
Ako se po jutru dan poznaje onda nekima baš i neće biti dobar. :roll: Nadan se da poslovica baš i nije tačna. :per:

Nadam si i ja... ;-)

Ali ovakve stvari me bas posteno prodrmaju.
Ja da sam htela da postavim tudju sliku bez pitanja ja bi je i postavila. Ali sam lepo pitala, odbijena i gotovo. Kraj price a ne da me opet proziva pa me jos i sa pogresnom zenom spoji.

sto se tice watermarka mogu samo da potpisem @peki&anka. watermark sa strane ili po coskovima ne znaci puno jer to cropujes dok si rekao keks...preko cele fotke moze da se skine naravno, ali treba vremena za to..a sumnjam da ce neko bas da plati designera da mu to radi :D bar mi do sad nismo dobijali takve zahteve hahahah:D

a prvi glas.... i ja gledala sinoc :D...malo mi je krivo sto se Tanja Djordjevic nije pokazala kako inace ume..ja nju bas volim....ali mi je trenutno nekako Darija najkompletnija :D

ZAKLJUCAK: Preko citave fotografije stavljati nazive i gotovo, valjda je to onda neka zastita, jer ja drugacije i ne znam,

Ja mislim da najviše štete od tuđih slika može pretrpeti potencijalna mušterija koja naruči tortu sa slike (macine, cacine, micine - a sve tri su velemajstori), a tortu u stvari pravi cica, koja je početnik. Mušterija će biti razočarana, ko zna šta će sve reći cici, možda joj neće ni platiti, i naravno nikada više neće kod cice naručiti tortu. Tako da je sledeća u nizu gubitnika cica. Analogijom, najmanji gubitnik je sama vlasnica slike, jer objektivno, trpi najmanju štetu.

Ja ovde nisam navela ko je trazio i objavio. Sama se prepoznala i javila. Kao ona prica iz O.S. o zloj zeni, ko je se seca. Ja ne volim da se svadjam i prepucavam. Sta sam imala rekla sam i to je to. Da stavimo tacku na ovu ruznu pricu, pa idemo dalje. Potpuno mi je jasno ZD to sto kazes, kao sto bi bilo smesno da ja uzmem slike nekih svetskih majstora pa ih uvrstim u svoje.

Ja mislim da najviše štete od tuđih slika može pretrpeti potencijalna mušterija koja naruči tortu sa slike (macine, cacine, micine - a sve tri su velemajstori), a tortu u stvari pravi cica, koja je početnik. Mušterija će biti razočarana, ko zna šta će sve reći cici, možda joj neće ni platiti, i naravno nikada više neće kod cice naručiti tortu. Tako da je sledeća u nizu gubitnika cica. Analogijom, najmanji gubitnik je sama vlasnica slike, jer objektivno, trpi najmanju štetu.
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ja ovde nisam navela ko je trazio i objavio. Sama se prepoznala i javila. Kao ona prica iz O.S. o zloj zeni, ko je se seca. Ja ne volim da se svadjam i prepucavam. Sta sam imala rekla sam i to je to. Da stavimo tacku na ovu ruznu pricu, pa idemo dalje. Potpuno mi je jasno ZD to sto kazes, kao sto bi bilo smesno da ja uzmem slike nekih svetskih majstora pa ih uvrstim u svoje.

Nemam se sta pronalaziti u prici ili ne! I nije me sramota sto sam pitala pa da zbog toga cutim!

Najvise me uvredilo to sto si kazala da sam uzela sliku a kazala si da nedas! S toga nema sanse da ti p r e c u t i m i da ostanem nema.
Jer ti nisi jedina zena koju sam pitala. Jos jedna mi zenica nije dozvolila i ja sam joj se lepo zahvalila i to je to. Dve su dozvolile a jedna mi nije odgovorila. I tu nema dalje diskusije. Slike su Vase!!!

Ja da sam toliko zla i bazobrazna ne bih Vas ni pitala vec bih se slobodno posluzila... (A da sam to uradila onda se sigurno nebih javila vec bih se pokrila)

Ja nikoga ne krivim ali Vas isto tako molim da me ne prozivate da kradem slike i kacim!

Isto ste tako mogli i meni poslati pp ako ste mislili da sam uzela sliku a ne ovako na forumu!

Pozdrav i hvala na razumevanju!

Dobro vece :D:Dhoce li koja od vas sa mnom da ocajava uz jedan topao vocni caj :whistling::whistling::whistling:ja se ceo dan patim sa ovim nesretnim lesnikom trebim ga ,a kao uzinad nece da se guli... uh sto me nervira:dash::dash::dash:pobacala bi ga da nije skup

Zene nismo na kraj srca... ovde smo da se druzimo i da se salimo i pomalo uzivamo.. toliko ima svakodnevnih problema sto zivot nanese,ovo je zaista bezveze da se raspravljate i prozivate...
Zar nije lepse da se salimo ovde kad vec nemozemo da se sretnemo i kafenisemo zajedno... EVO JA CU PRVA DA POCNEM! :zper:

Elem..juce sam zvala mamu na mobilni, za one koji neznaju,zivim u Stockholmu, i izgleda da nisam prekinula vezu dobro a izgleda da nije ni mama.. tako da kad sam pogledala u telefon videla sam da imam otvorenu liniju 2,5 sata !!!!!!
I naravno odmah pogledala listing i... 60 eura!!! htela sam da poludim!!! sad mi je kriva mama i njen telefon hihihiih :hahaha:

tako da sam danas na 3 coska i besna samu na sebe kako sam uspela da budem tako" PAMETNA"! A mamu ...NE ZOVEM! :zcepanje:

Back