KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima.
Preživeh ovu noć a za dalje ćemo videt. Nikada mi se nije deslio da mi nestane fil. :dash: Morala sam da kuvam ponovo fil... čekam da se hladi... :besna:
Inače pravila sam Cilencetovu belu reform. Prekrasna je, probala sam okrajke, ali za onoliko kora (6 kora) meni je bilo malo fila. Ja volim da mi debljina fila bude kao i debljina kora, pa mi zafalilo. Sve jedno Cilence odličan je recept. :hvala:

Bila ja na forumu ali nigde nikoga, čak mi ni mm nije bio kod kuće pa nisam imala rame za plakanje. Šalim se nije baš tako kritično, mada sam legla u 3 sata. :whistling: Luda žena mm joj na putu ona pravi filove cele noći :hahaha:

E sneki, stvarno :zcepanje: Ti samo pričaj da nisi spavala celu noć dok ti je muž bio na putu, al' ne pričaj zašto :zcepanje::zcepanje:

Hvala svima na lepim željama.... I nas je tako uhvatilo - kad smo se vratili sa odmora svi proslinavili - promena klime.
Klinac pre nedelju- dve proslinavio, pa onda upala uha...to prošlo i sad opet virus :( A mene ko da su mlatili celu noć...a nema šanse da odležim, kad svaka dva minuta: "Mamaaaaaaaaa, hoću vode! Mamaaaaaaaaa, piški mi se! Mamaaaaaaa, gladan sam!" I moj favorit "Maaaamaaaaaaa! Daj mi NEŠTO! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
A kad pitam šta - "Nešto što hoću" Nešto što volim" i tako....:mrgreen:

Dobar dan svima :bye:
Iva memento nadam se da cete svi bro ozdraviti,vreme je virusa i jos kad deca idu u vrtic ili skolu bude totalni haos,svi se porazboljevaju... Moja cerka je 6 meseci,znaci jos malo i mene ceka isto..da se pripremim.
Dobila sam neki recept za peceno pile,stavi se pivska flasa sa sve pivom u pile i tako se pece u rerni. Danas cu da probam da napravim,pricacu Vam kako je ispalo... ;)

Dobar večer, samo da se javnem da sam ovde. Malo sam invalid, seckala sam crni luk za supu i odsekla pola palca ( nije prava polovina, ali krvi je bilo ooojojooooj ). Još uvek me boli, ali, ja sam velika i preživeću to.
Svim bolesnicima želim brzo ozdravljenje, a zdravima da jedu puno vitamina, voća, belog luka i sl., kako bi u ovo virusno vreme očuvali zdravlje.

A da napraviš "pivsku kupku". Staviš pile i krompir u jednu posudu, pa tu posudu staviš u neku veću i sipaš pivo unutra... Tako lepo isparava a ne brineš da li će se prosuti.

Pilence se vec pecka u rerni,flasu sam izvadila posle sat ipo vremena posto je sve izaslo iz nje. Sada sam dodala u taj sok pecurke i paradajz na kriske i malo ruzmarina i opet prekrila sve sa folijom zajedno sa piletom. Za sada je sve ok. posle cu da pravim preliv od tog safta tako sto cu pecurke i paradajz izblendirati i dodati ostatak tecnosti. Videcemo sta ce na kraju da bude :zper:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/298040-TORTE-recepti-saveti-ideje...?p=18965836&highlight=dacina+torta#post18965836

DACINA TORTA
KORE:10 zumanaca,10kasika prah secera,250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna i na kraju lagano umesati sneg od 10 belanaca.Peci 4 kore
FIL:8 jaja,10kasika prah secera-kuvati na pari ali da ne bude gusto.U ohladjeno dodati 250 gr.margarina,250 gr.otopljene cokolade,150gr Plazme.Ostaviti fil da odstoji da upije plazmu pa ako je retko dodati jos malo keksa.
Filovati:KORA-COKO FIL-SLATKA PAVLAKA...

Dobro veče devojke.Kore ispečene za 2 tortice, a ona za Kinder se suši ko gladna godina :D, što mi naravno daje mogućnost da zujim ovde po forumu.
E sad, danas sam išla kod Mače Div-a za kartonsku ambalažu(pre nekog vremena se javio ovde na forumu).Kutije su odlične i vrlo povoljne.Čvrste su i ono što je interesantno imaju ono kao ručke.Tacne sam naručila da mi donese prekosutra.Stvarno je momak super za saradnju.Kad sve iskompletiram slikaću za sve one koje nisu iz BGD-a pa ne mogu da ih vide uživo. I da ne zaboravim još ,kutije za kolače su isto mnogo lepe,unutra su plastificirane.
Eto, ZD je dala zadatak ko prvi uzme tacne i kutije da javi utiske.I ja javljam.Jako sam zadovoljna.

Dobro vece....meni su danas stigle kutije takodje od njega i extra su,i tacne sam uzela i one su super,samo sto je tu doslo do nekog malog nesporazuma ali dobro nije ni vazno,sve u svemu i kutije i tacne su super a povoljne....:)

Dobro vece devojke... Moze li mi neka reci koje su dimenzije tih kutija i tacni? Ja inace tacne nabavljam u Pakomu iz Loznice. Nisam znala da ce mi posao ovako krenuti :D pa sam ponela samo 20 kom. ali dimenzije pravougaonih su mi malo velike za prohteve mojih musterija.

Cilence,cije tacne i kutije Pakom ili Mace Div ?
Ja sam Pakomom zadovoljna ali mi treba manja dimenzija pravougaonih tacni i kutija. Ove Svabe prave neke lude dimenzije kutija i pakovanja su po 50 kom. ali ne i podmetace za iste.(a cene :eek: ). U Pakomu moze na kom.

Poslednja izmena:
Da i ja sa njima saradjujem od pocetka, Dejan je stvarno EXTRA za saranju, sve se mozes dogovoriti, a to sam vec naglasavala ovdje na forumu. Nego, nisam kupovala od njih,a ne znam ni da li imaju kutije za torte na sprat, ili barem one dublej jer se kod mene stalno traze torte sa figuricama i raznoraznim dodacima na zici i stapicima pa nikako u one opbicne ne mogu da upakujem??? Ko je to narucivao i cijenu
Inace, mafini bas fino mirisu, treba za sutra 36kom, nadjoh Potine recpete na toj temi pa evo isprobavam, nadam se da ce iako je prvi put biti OK

Ja sam danas dobila i njihove tacne cetvrtaste i okrugle i kutije cetvrtaste vece i manje i jako sam zadovoljna doduse ja sa njima saradjujem jako dugo i znam da su extra ljubazni a i jako povoljni

Pa do sada kada smo raspredali o Mače Div tacnama, uvek je bila priča da mora da se uzme pakovanje od 50 tacni. Da li je to ostalo isto, ili se nešto promenilo?

Ako ti nije teško, napiši koliko je to povoljno. Ovako ne znači baš mnogo. :D
Ne mora ceo paket da se uzme-važi samo za društvo sa Krstarice :D
Tacne su one sa čipkom-kvadratne i okrugle-33 din
Kutije su 45 din
A druge tacne-pogodne za teže torte,(srebrnkasta folija je u pitanju) su 27 din.Ako sam omanula koju cenu Dejaneeee ispravi me :)
Da, ima i u obliku srca,ali to nisam zapamtila:rumenko: kad nisam zapisala.

Evo Andjela je vec napisala,kutije su extra,dimenzije 33x33x18 i 36x46x18,cena 45 din,jako cvrste,super su.
Tacne sam uzela i sa cipkom i te sa folijom.Ja sam te sa folijom 36x46 platila 35din/kom.A sa cipkom 33x33,33 din/kom.
Eto toliko,ja sam zadovoljna,sada sam tortu stavila na tu sa folijom,pa cu da vidim kako stoje stvari....:)
Usput.....dobro jutro :)

Back