KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan svima....
Htela sam da vas pitam nesto....Planiram da kupim nove serpe,komlet ili da ja napravim komlet nije vazno,pa da mi kazete vase misljenje,koje su kvalitetne,dobre...
To nema veze sa tortama,hocu za kucu da ih kupim i da mi traju...:)

Na zalost nema vise Kinderlade.Tacno je sto neko rece da ju je proizvodila Podravka ali da su nadjene neke supstance koje tu ne pripadaju i da se od tada vise ne proizvodi(pitanje je koliko tu istine ima). Ovde ima choko duo koji je u dve boje i nije gorak kao nutela ali nije ni 100 % ukusa kao linolada. Kinder cokoladu proizvodi Ferrero i jeftinija je nego tu a i ukus joj je malo drugaciji( po mom i misljenju mog sina ).

juhuuu stigla na posao i to pešice.I zamislite ništa nisam usput kupila.Ne znam šta mi je...mora da sam se smorila:zcepanje::zcepanje:
Nego stigle su mi neke kolege iz Beča i doneli mi Mocart kugle. To me podsetilo kad je Andrej bio mali i uzeo kutiju Mocart kugli, otvori svaku kuglicu, zagrize i ode i pljune u WC šolju! Dok smo mi videli, više od pola kutije kuglica je plivalo.:dash::dash::dash:
jutros ga podsetim na to i strogo pratim šta radi, a on kaže nemoguće da sam ja to bacio, ovo je takoooo dobroooo.Jesi sine, jesi...Bacao si ih, a mama ih tako voli

Glasam za metalac šerpe, odnos cena kvalitet. Verovatno su cepter bolje, ali ko baš ima para viška...

Sem takovo eurokrema ne priznajem ništa drugo, iako koristim svakakve, ali samo je eurokrem - eurokrem.

Mocart kugle mi se uopšte ne dopadaju, znači, ne nalazim u njima ništa spektakularno. Najlepša čokoladna stvar koju sam probala u životu je čokolada najlepše želje.

ja glasam za metalac...
e sta se meni juce desilo...
posto svaki dan rucak moram zgotoviti za sat - sat ipo morala sam kupiti novi ekspres lonac...
juce ja stavim da se kuva pasulj.. sve ok dok lonac nisam otklopila....
ono se uvatila crna pena i smrdi na metal! sve sam bacila... lonac sam propisno oprala prije prve upotrebe, prokuvala vodu i sirce...
ludim od mirisa metala! jos mi je ostala opcija da prokuvam mleko ... imate li vi kakvu ideju, sta mislite, da ga odem vratiti?

Poto ja imam ovaj lonac i moram reci da je odlican! Tj divan je,pasulj se skuva za 25 minuta a paprikas je gotov za 15 min. Supa je divnog ukusa i ne ispari nista!Mislim da treba da vratis onaj lonac dok se neko nije otrovao!
Pozdrav za sve! :bye:

lonac.jpg
lonac.jpg

Dobar dan. Ovde su neke cure pominjale da zive u inostranstvu, pa da pitam, ima li po tom belom svetu da se kupi KINDERLADA?

Kinder- ladu je, pretpostavljam po licenci, svojevremeno pravila "Podravka" iz Koprivnice.
Vidim da se u novije doba pojavio krem istog proizvođača pod nazivom "Lino lada", pretpostavljam da je receptura slična, ali nisam probala, jer...
Kinder lada je bila začinjena mirisom i ukusom detinjstva i rane mladosti... nema šanse da njega prekopiraju ;)

Edit: Naknadno videh da je dat odgovor, a ja požurila da ispišem pre čitanja ostalih.
Jedina razlika je što sam, kao obožavalac kinder lade, sve ove "podatke" imala u glavi. Imam i jednu šolju i nekoliko teglica.

Poslednja izmena:
Pošto sam malo u zaostatku, pa se istrčala za kinder ladu :rumenko: i ako je već napisano šta se tražilo, za šerpe sam iščitala do kraja :D.
Ja nemam ni Cepter ni AMC, ni Metalac šerpe koje se mogu koristiti na sličan način (uvek nam to dođe (pre)velika investicija).
Koristim najobičnije, emajlirane (među kojima sigurno ima i Metalca) ali i komplet onih koje (spolja) liče na pomenuti Cepter i sl. ali služe kao obične šerpe. Moji brat i snajka su u svadbi dobili tačno 12 takvih kompleta, pa se delilo po familiji :zcepanje:. Ima raznih "marki" pa kome je šta dopalo, ali sve su OK i skroz dobro služe, lako se održavaju, pristojno izgledaju i nakon svih tih godina.
Za redovno, najobičnije kuvanje su skroz OK.
Ono što mi je u poslednje vreme zapalo za oko je posuđe sa keramičkim dnom. Imam dve šerpe i tiganj - prezadovoljna sam.

Dobro veče sure, vi se raspisale o svemu i svačemu, a ja sad ne stižem ništa. Bez veze mi je da se vraćam na odredjene stvari, tako da idemo dalje za iste pare.
Svima želim prijatno veče.

Inače, samo o pomeranju sata: mislim, da ste se sve naspavale. Ja i mm bili u svadbi kod komšije i ostali do pola šest po novom vremenu. Bilo super, pa nam nije ni smetalo što smo bili sat duže. Jedino je sad problem, što ne znam da se naspavam. Stalno mi kratka noć.

Evo i ja da vas pozdravim posle duze pauze. protekla nedelja je bila paklena i evo jedva se drzim na nogama ali sam sela da malo odmorim mozak prespavanja. Da ne nabrajam sta je sve bilo ali spavala sam dnevno samo po par sati.
Ljubim vas i pisemo se a jedva cekam susret

sto se tice serpi, Metalac je za svaku pohvalu, ali sto rece Smeh, imam i ovih obicnih sa providnim poklopcima, odlican komplet, provericu samo dal imaju neko "odredjeno" ime...
spavanja nikad dosta, meni se cini da uvek izgledam bar 5 godina starije kad, zbog raznih proslava, slava, "net zaraza" itd... ne uspem da dremnem ko covek...:aha:

pretpostavljam da svaka od vas ima u kuci drvene varjace, pa me interesuje za koje djakonije mislite da nisu bas pogodne (ukoliko takve postoje)?
unapred hvala:D

cake salute:bye:

Dobro vece :D:D ...Jelena imas sa cime da se hvalis stalci su prelepi:super::super::super:
Ja nikako da pocnem sa poslom imam da zavrsim tortu, a sve nesto odlazem posle cu .Jel ono neko spomenuo da ce posluziti kaficu bas bi mi prijala :hahaha: :hahaha:

Dobar dan svima :)
Princes evo i ja pijem nesicu i boli me glava uzasno vec danima. Pijem lekove na svakih 3 sata,osecam da sam se pretvorila u jedan veeeliki paracetamol!
Razmsiljam sta da skuvam a nista mi se ne kuva..:roll:
Juce sam konacno zavrsila moju zamisao za novo postolje,pa da se faaalim malo :manikir:
Pogledajte prilog 209454Pogledajte prilog 209453

Stalci su predivni, mogu se koristiti i sami, kao ukras, ne treba im ni torta, da zaseni njihovu lepotu. Jako mi se svidjaju, samo još da imam toliko posla i takve mušterije, odmah naručujem. Ali, biće, biće, treba živeti u nadi i raditi na tome.

Hvala Jaco i Natasha na lepim komentarima :heart: :) Zaista sam se trudila da bude lepo i kvalitetno a da opet budu cene takve da moze i da se kupi. Ali me je sve ovo zaista isrpelo...a sada vidim i da se moj trud isplatio :)
Kafica se pije Jaco,evo vec treca,dobrodosli ste ! :)

Back