KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar jutar! :)
I meni jedno mesto tamo, odmah ispod palme...Nemoj da me zaboravite.
Meni se nešto ne spava,valjda što sam legla pre ponoći pa se naspavalaaa.
Sinoć mi je došao moj sin,bio sa bakom i dedom 8 dana van Beograda.Sad se probudio pa nas dvoje tu se mazuljamo dok se nisu tata i ćera probudili.

Dobro jutro i sa moje strane. Da se javnem pre polaska na posao. Evo vise od pola sata citam sta je sve ovde novo. Sto se tice tih svadbenih nazovi torti meni je muka i sto se tice ukusa isto se tice izgleda. Pa svaka od nas i najveca pocetnica bi touradila daleko bolje i kvalitetnije.
Ja sam evo malo u razmisljanju. Imam za juli jednu svadbenu tortu u prici. U pitanju su 5 torti. Na prvoj se mladenci upoznaju na brodu, na drugoj ona putuje kod njega u Juznu Afriku. Na 3 je on tamo ceka sa 3 kuceta i 2 macke. Na 4 je vencanje a na 5 su oni popadali s nogu od veselja i pica. Deluje izazovno ali treba sve to odraditi a ja nisam bas neki veliki majstor za figurice. Razmisljam da ih narucim ali moram da vidim kako da sve to uklopim sa cenom jer je to ipak veliki broj figurica.
Ako neko ima neki koristan savet molim za pomoc. Tesi me jedino to sto cu svaku tortu dekorisati posebno i onda ih samo u restoranu sloziti na stalak.
Ja se raspricala a kasnim:cmok2:

Dobar jutar:D
Ja prvo kaficu, a onda cemo ostalo...;)
Visnja sad ce raspust...pa ce tako brzo doci sve ono drugo...pozeleces da su u skoli opet, lete godine...videces, uzivaj u njihovim godinicama...ocas posla dodju one vece brige i kao sto kazu malo dete mala briga, veliko dete velika briga:):):)
Na posao od 11-18h...a uskoro od 08-19h:(pa ko prezivi pricace...

Jutro i od mene ....mala pauza ... cekam akusticara da dodje da pogleda nove prozore i posle na rad ....sto se slaga tice zene u ovo letnje vreme kuhaju mleko sa zelatinom da slag bude cvrsci posto pada od temperature +25. jos ako se takav slag zaledi pa posle odledi on je kao zvakaca guma...Jedna poznata slasticarna u bosni kupuje posni slag i muti ga sa jako hladnom skoro zalejenom vodom...slag dobije sjaj i cvrstinu....Nisam tacno pitala koju marku kupuju ali su rekli da im stize od nekog privatnika iz srbije.....Inace slag mutite sa jako hladnim mlekom skoro da i ono bude zaledjenoi i mutite ga sto duze da dobije sjaj....Domacice draga samo strpljenje ....Inace ovde je kisa i ruzno vreme......Lep i ugodan dan vam zelim.....ljubac zenskici dragi

Jutro i od mene ....mala pauza ... cekam akusticara da dodje da pogleda nove prozore i posle na rad ....sto se slaga tice zene u ovo letnje vreme kuhaju mleko sa zelatinom da slag bude cvrsci posto pada od temperature +25. jos ako se takav slag zaledi pa posle odledi on je kao zvakaca guma...Jedna poznata slasticarna u bosni kupuje posni slag i muti ga sa jako hladnom skoro zalejenom vodom...slag dobije sjaj i cvrstinu....Nisam tacno pitala koju marku kupuju ali su rekli da im stize od nekog privatnika iz srbije.....Inace slag mutite sa jako hladnim mlekom skoro da i ono bude zaledjenoi i mutite ga sto duze da dobije sjaj....Domacice draga samo strpljenje ....Inace ovde je kisa i ruzno vreme......Lep i ugodan dan vam zelim.....ljubac zenskici dragi

Vezano za slag s vodom.Kupujem slag s vodom,proizv.MLADEGSPAK(nas lokalni),najjeftiniji je,a posto samo obicne slavske ili one za posle rucka tortice slagiram,nisam ni eksperimentisala sa neki renomiranijim proizvodjacima.Uglavnom, stzo hladniju vodu koristim za mucenje,a omjer odokativno,vec zmireci radim.........................Sigurno provjereno,probajte.

Dobar dan... evo ja stigla s posla mrtva ubi me ova vrucina... a sad kad stanem pored rerne :mrgreen:, ali sta da se radi... Vec danima sam u potrazi za setom za cvetove u Eurowiltu ga nemaju bice za koji dan, u Torteco dobili set koji je da neverujete skuplji nego u Eurowiltu, ali zato nisu bobili sve ostalo sto mi treba za cvetove, a za sledeci vikend brdo torti koje sada ni sama ne znam kako da ukrasim:dash::dash::dash:

Dobar jutar:D
Ja prvo kaficu, a onda cemo ostalo...;)
Visnja sad ce raspust...pa ce tako brzo doci sve ono drugo...pozeleces da su u skoli opet, lete godine...videces, uzivaj u njihovim godinicama...ocas posla dodju one vece brige i kao sto kazu malo dete mala briga, veliko dete velika briga:):):)
Na posao od 11-18h...a uskoro od 08-19h:(pa ko prezivi pricace...

:) bogami Jaco vec mi brzo prolaze :) ,nego udavi nas domaci :)
pa zato cekamo raspust da se vise sigramo :)

Dobro jutro i sa moje strane. Da se javnem pre polaska na posao. Evo vise od pola sata citam sta je sve ovde novo. Sto se tice tih svadbenih nazovi torti meni je muka i sto se tice ukusa isto se tice izgleda. Pa svaka od nas i najveca pocetnica bi touradila daleko bolje i kvalitetnije.
Ja sam evo malo u razmisljanju. Imam za juli jednu svadbenu tortu u prici. U pitanju su 5 torti. Na prvoj se mladenci upoznaju na brodu, na drugoj ona putuje kod njega u Juznu Afriku. Na 3 je on tamo ceka sa 3 kuceta i 2 macke. Na 4 je vencanje a na 5 su oni popadali s nogu od veselja i pica. Deluje izazovno ali treba sve to odraditi a ja nisam bas neki veliki majstor za figurice. Razmisljam da ih narucim ali moram da vidim kako da sve to uklopim sa cenom jer je to ipak veliki broj figurica.
Ako neko ima neki koristan savet molim za pomoc. Tesi me jedino to sto cu svaku tortu dekorisati posebno i onda ih samo u restoranu sloziti na stalak.
Ja se raspricala a kasnim:cmok2:

Koliko je korisno ne znam ali ti je bolje da poručiš figurice ( i to što pre pitaj koliko će da košta), ti svoje torte naplatiš uobičajeno, kažeš im cenu pa ako hoće, hoće....Verovatno su i oni svesni da to košta, a veruj mi ako budu i zvali nekog drugog da se raspitaju za cenu neće im niko za manje raditi...Inače je ideja sjajna ali tu stvarno ima posla...

Od mene laku noc... Slabo vas veceras ima, verovatno svi u poslu, ja sada zavrsila poslice pa na spavanjac, sutra novi radni dan, sto je rekla Visnja i ja jedva cekam raspust cini mi se da cu i ja na raspust...Mom Nikoli je vec dosta skole iako je prvi razred broji dane do kraja skolske godine, lepo vreme i po ceo dan bi se igrao, ma jutros mi kaze znas ja necu vise ni u boravak, mrzi decka i da ustaje i da ide u skolu strasno.....

Dobro jutro i od mene :)
Smehić dobro došla kući.Nadam se da si se lepo provela.Fotkice čekamo, naravno...
Moj sin i ja smo izgleda ranoranioci.Jutros se probudim oko 06.30 a on sedi u fotelji, dovukao svoj jastuk i prekrivač i gleda me. Pitam što ne spavaš, a on kaže gledam kako si lepa,samo si čupava:heart:. Onda se ušunja kod mene u krevet i još smo malo čavrčjali, a onda ja moju neskafu, a on njegov čokolešnik.I tako dan je počeo dan.Sa poljupcima

Dobro jutro i od mene :)
Smehić dobro došla kući.Nadam se da si se lepo provela.Fotkice čekamo, naravno...
Moj sin i ja smo izgleda ranoranioci.Jutros se probudim oko 06.30 a on sedi u fotelji, dovukao svoj jastuk i prekrivač i gleda me. Pitam što ne spavaš, a on kaže gledam kako si lepa,samo si čupava:heart:. Onda se ušunja kod mene u krevet i još smo malo čavrčjali, a onda ja moju neskafu, a on njegov čokolešnik.I tako dan je počeo dan.Sa poljupcima

:heart::heart::heart:dusa mala...ljubi ga jednom u moje ime:):):)

Inace, dobro jutro...pijem kaficu...i cituckam sta ima.
Zelim vam lep i vredan dan.
DOBRO-JUTRO-1.jpg

uh Jaco, ova slika mi izaziva zavijanje u stomaku, i vodicu na ustima :D
Smeh, dobro nam dosla sa punim batrerijama! :D
Inace, ja sam se mnogo prehladila :( ni jedan grip ne moze da me obidje... niti mogu da disem, niti da gutam!! Uzasno se osecam vec tri dana :( :(

Zvončice, brzo da ozdraviš-ma šta brzo odmah :)
Jaco zadatak izvršen izmedju 40 i 50 puta izvršen. e sad smo se nas dvoje vratili.Bili izmedju ostalog i u Euroviltu i video onfigurice košarkaša.Samo me je pogledao, ništa nije pitao ni tražio, samo je stajao je ispred njih sve dok sam ja gledala okolo i paltila.Onda smo otišli do menjačnice, promenila pare i kad sam mu rekla idemo po košarkaše, on je skakutao ko mali zeka, presrećan.

Back