KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima :bye:
Ha, pa vidiš mi u avataru raspored. Samo što su ti delovi koji su pali iza rerne, ne vide se na slici. Pa da sam bila tu, naravno da bi pali na mene. :( Nego sam minut pre nego što će pasti izašla iz kuhinje.

Pa možda ja tebi delujem sposobno, ali ne mogu ja baš sve. Mislim, ne mogu da kačim kuhinje. :D I nije on bio svako, on je majstor, stolar, samo što sam tu njegovu mračnu stranu neposlovnosti kasno spazila, a tada je veće bilo sve gotovo.

Ali sada šta je tu je, moram da vidim kako ću ovo rešiti do kraja.

Domaćice znam kako ti je, isto se i meni dogodilo, doduše pre xxx godina. Dete mi je bilo malo, sedela ja za stolom odmah ispred elemenata, a ja redjala sudove u plakere. Kad se obrušio element, uz strašnu buku, sve sam bacila i digla rike da ga zadržim kako ne bi pao detetu ma glavu. Nosim naočare i refleksno mi je prvi pokrret da spašavam naočare, odnosno oči, u tom trenutku mi to nije palo napamet. Element je pa na sudo mašinu, zakucao se ivicama stranice u nu, a sve stvari su posipadale i rrasprštale se po mojoj glavi i kuhinji. Prosto je neverovatno da nijan komadić nije pao na moje detence (imala je kok 4-5 godina). Lepo kažu ljudi 'Bog čuva decu.'
Zato Domaćice budi srećna jer je moglo, ne daj Bože, da se završi mnogo gore.

Jao bas je strasno to za pada elemenata ali vazno je da nema povredjenih, tako da se moze reci da ste imali srecu.

Tako je kod mene pre dve godine pala polica sa knjigama. Tata mi je krecio sobu i to se uvek radi, deo po deo, mislim nikada ne izbacimo sav namestaj nego ga tumbamo po sobi (kao presipanje iz supljeg u prazno). I zavrsio je jedan cosak i okacio policu za knjige. Resili smo da tu nabacamo knjige i koje nisu bile predvidjene da stoje na toj polici da bismo imali vise mesta u sobi.... Jos su i deca bila sa nama u to vreme su imali 3 i po i godinu i po jos mi njih uposlili - npravili lanac dodavanja, deda bio na merdevinama ovo dvoje meni dodavali pa ja njemu... U jednom trenutku polica je samo ispala iz zida. Srecom nikom nista nije bilo. Knjige jesu teze od stkla ali barem nije bilo i polupanog posudja pa smo relativno lako pokupili

E sad i ja da Vam ispričam svoj biser.Mi imam trpezarijski, tzv. leptir sto, sa nekim mehanizmima, nemačkim, koji izdržavaju po 30kg, po specifikaciji proizvodjača.Elem, kad radim , otvorim, oba kraka, na sredini, oklagijam fondan i ukrašavam tortu.sa strane mi stoji vagica i alati.Napravim tortu, prekrijem je fondanom i rekoh hajde da je izmerim.Stavim na vagu i jedan nosač pukne, a drugi popusti.Sve počne da pada, a ja uhvatim tortu. Refleksi savršeni.
Vagica otišla Bogu na istinu.Torta na sprat malo samo ulubljena,nije ni pala sa tacne (kad sam je ututkalila).Rukom malo vratim ošećeno, popijem neskafu da mi se malo ruke smire...izglačam je i postaviću leteću tortu na ukrašavanje.A obično kad su na sprat radim odvojeno prekrivanje i tacna izmedju.Ovaj put me nešto mrzelo, pa sam složila jednu na drugu, izbušila je štapićima i zajedno obe prekrila.E sad da li je to bio dobar izbor ili ne.Uglavnom torta je dobro. Vagice nema više, sto otišao...A torta je super!

Poslednja izmena:
Tetka cestitam!

Domacice, verujem da si se isprepadala ali sto kazu zenice, kako je moglo da bude dobro je.
Ja imam fobiju od tih visecih delova, iako imam bezgranicno poverenje u naseg stolara ipak svako vece me nesto stegne kad pomilim da starije dete spava na krevetu iznad koga visi polica za igracke od 1.5 metar duzine. Ja sam kao mala spavala u sobi ispod onog mosta izmedju dva odmana, uopste mi nije bilo prijatno.

Nego, ne znam gde da postavim pitanje da li na ukrasavanju ili na tortama pa resih ovde :lol:
Za vikend treba da radim svadbenu tortu na 4 sprata. Mlada hoce prirodno cvece, ruze. Kako se to postavlja na tortu? Pobodem u fondan,i zakamufliram malo, mislim, kako da ga ocistim? Meni se uopste ne svidja ideja da stavljam to na nesto sto ce se jesti ali ajde, tako je zapela i sta cu, moram da postujem... ne volim ni plasticne igracke na decijim, ali to sad nije tema :)
Drugo pitanje je - ja sam do sada pravile torte maximum na 3 sprata i nisam stavljala tacne izmedju. Sad mi nesto frka da stavim 4 torte jednu na drugu, razmisljam da postavim izmedju 2. i 3. sprata jednu nevidljivu ali nisam sigurna kako se to radi i da li moze ona obicna kartonska tacna da se obreze?
Koliko treba ona u tom slucaju da bude veca (manja?) od precnika torte?
Pretpostavljam da stapice stavljam da budu koji milimetar visi od donje dve torte kako bi tacna mogla da se osloni na njih?
Izvinite sto smaram ali bas imam tremu, mnogo mi je bitna ova torta.

Tetka cestitam!

Domacice, verujem da si se isprepadala ali sto kazu zenice, kako je moglo da bude dobro je.
Ja imam fobiju od tih visecih delova, iako imam bezgranicno poverenje u naseg stolara ipak svako vece me nesto stegne kad pomilim da starije dete spava na krevetu iznad koga visi polica za igracke od 1.5 metar duzine. Ja sam kao mala spavala u sobi ispod onog mosta izmedju dva odmana, uopste mi nije bilo prijatno.

Nego, ne znam gde da postavim pitanje da li na ukrasavanju ili na tortama pa resih ovde :lol:
Za vikend treba da radim svadbenu tortu na 4 sprata. Mlada hoce prirodno cvece, ruze. Kako se to postavlja na tortu? Pobodem u fondan,i zakamufliram malo, mislim, kako da ga ocistim? Meni se uopste ne svidja ideja da stavljam to na nesto sto ce se jesti ali ajde, tako je zapela i sta cu, moram da postujem... ne volim ni plasticne igracke na decijim, ali to sad nije tema :)
Drugo pitanje je - ja sam do sada pravile torte maximum na 3 sprata i nisam stavljala tacne izmedju. Sad mi nesto frka da stavim 4 torte jednu na drugu, razmisljam da postavim izmedju 2. i 3. sprata jednu nevidljivu ali nisam sigurna kako se to radi i da li moze ona obicna kartonska tacna da se obreze?
Pretpostavljam da stapice stavljam da budu koji milimetar visi od donje dve torte kako bi tacna mogla da se osloni na njih?

Hvala puno draga!
Ja sam videla male vaznice (plastične) gde se stavlja prirodno cveće.Mota mi se da sam ih videla na sajtu Torteca
Nisam expert za spatne od 4, ali kad radim na sprat koristim plastične Wilton tacne ispod kojih stavim štapiće svi da budu iste visine i to meriš kad ti je torta premazana puter kremom. Koristila sam kartonske tacne kao separatore, ali on koje imaji sjajno i sa jedne i sa druge strane (Erikson)

Tetka cestitam!

Pravila sam vise puta sa svezim cvecem...sa ruzama.
Kao sto kaze Princeska, postoje male epruvetice, imas ih u cvecarama, plasticne i klinaste a u koje mozes sipati vode, one za to i sluze, njih pobodes u tortu, sipas malo vode i uvuces drsku cveta...tako ti cvece ostaje sveze i to radis pred samo odnosenje torte, naravno;)

Ja stigla sa posla...bilo danas malo laganica sa kupcima ali papirologije more, da se udavim u njemu...sto smo savremeniji i vise kompjuterizovani mi imamo veci obim pairologije:roll:
Elem, jel` neko pravio chiken tortu?:zper:
Cekam odgovro, treba mi:):):)

Pravila sam vise puta sa svezim cvecem...sa ruzama.
Kao sto kaze Princeska, postoje male epruvetice, imas ih u cvecarama, plasticne i klinaste a u koje mozes sipati vode, one za to i sluze, njih pobodes u tortu, sipas malo vode i uvuces drsku cveta...tako ti cvece ostaje sveze i to radis pred samo odnosenje torte, naravno;)

Ja stigla sa posla...bilo danas malo laganica sa kupcima ali papirologije more, da se udavim u njemu...sto smo savremeniji i vise kompjuterizovani mi imamo veci obim pairologije:roll:
Elem, jel` neko pravio chiken tortu?:zper:
Cekam odgovro, treba mi:):):)

Ne znam jaco za te epruvetice cvjecarske,mislim da su predebele da bi se zabadale u tortu,da li bi cvijet sakrio osteceni dio.Ovi iz eurowilta isto imaju,ali ne znam kakve su dimenzije tih.Sto se tice urusavanja namjestaja bilo je i kod mene bisera,vrata frizidera starog par mj.pala na tortu(svadbenu).Kao sto rece Princess tortu spasila,uz minimalno ostecenje,ali zato jaja,tegle,flase i ostalo sto se moze naci na vratima je napravilo posao za narednih pola sata,a svadbu treba isporuciti.A sada pravim figurice za vikend,ne vidim kako me glava boli.Imala sam danas musteriju koja me tako iscrpila negativizmom.Ne mogu da svarim negativne ljude,ali nikako.

Ne znam jaco za te epruvetice cvjecarske,mislim da su predebele da bi se zabadale u tortu,da li bi cvijet sakrio osteceni dio.Ovi iz eurowilta isto imaju,ali ne znam kakve su dimenzije tih.Sto se tice urusavanja namjestaja bilo je i kod mene bisera,vrata frizidera starog par mj.pala na tortu(svadbenu).Kao sto rece Princess tortu spasila,uz minimalno ostecenje,ali zato jaja,tegle,flase i ostalo sto se moze naci na vratima je napravilo posao za narednih pola sata,a svadbu treba isporuciti.A sada pravim figurice za vikend,ne vidim kako me glava boli.Imala sam danas musteriju koja me tako iscrpila negativizmom.Ne mogu da svarim negativne ljude,ali nikako.

Ovo je jedna od mojih torti od ranije sa zivim cvecem i epruveticama koje se ne vide...
attachment.php

A sta se ti smejes:cool::rotf::rotf::rotf:

A šta je to chiken torta? :)

Vako...
Zove danas jedna moja musterija i kaze:
" E Jaco os` mi pravis chiken tortu?"
Pomislih, sta joj je, ali valjda treba neka slana torta.
Pitam:"Imas recept? Ja ne znam koja je to, nisam je do sada pravila?"
Ona poce:"Znas, donji deo je plazma, pa se onda pravi neki deo od sira, a onda ide neko voce preko...":eek:ostanem u cudu i prodje mi misoa kroz glavu CHIS CAKES:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Suzdrzavajuci se da ne umrem od smeha, lepo joj objasnim sta je chiken na engleskom, a sta chiz cakes...na sta ona rece, ma svejedno...i tako dok nisam spustila slusalicu...a onda:rotf::rotf::rotf:sam umrla:mrgreen:

A sta se ti smejes:cool::rotf::rotf::rotf:

Vako...
Zove danas jedna moja musterija i kaze:
" E Jaco os` mi pravis chiken tortu?"
Pomislih, sta joj je, ali valjda treba neka slana torta.
Pitam:"Imas recept? Ja ne znam koja je to, nisam je do sada pravila?"
Ona poce:"Znas, donji deo je plazma, pa se onda pravi neki deo od sira, a onda ide neko voce preko...":eek:ostanem u cudu i prodje mi misoa kroz glavu CHIS CAKES:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Suzdrzavajuci se da ne umrem od smeha, lepo joj objasnim sta je chiken na engleskom, a sta chiz cakes...na sta ona rece, ma svejedno...i tako dok nisam spustila slusalicu...a onda:rotf::rotf::rotf:sam umrla:mrgreen:
Kad ne padoh sa stolice od smeha! :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:Reci da je chicen tortu cena dupla, jer je to specijalna.Kakv pacijent:rotf::rotf::rotf::rotf:

I čekam da mi se malo stegne tota pa da je umackam puter krememo, a možda joj noćas i nabacim fondan.Ali nema šanse da je stavim da krajeve stola..ne,ne...
Ahahha...znam da nije smesno princess..izvni ali sam se slatko nasmejala.. ko sisa vagicu, vazno da je tortica prezivela, i naravno fenomenalna je-pogotovo sto je grobarska :D :D
bravo kako si vredna, zavrsi je nocas!

Poslednja izmena:
Dobro jutro, dan, kako kome. Imam jedno pitanje. Dobila sam poziv od vlasnice poslasticarnice da radim samo dekoraciju torti fondanom. A to je ono o cemu sam sanjala. Posto iskrena da budem torte me nisu zanimale dok nisam videla ove 3D. Ali figurice i dekorisanje bih mogla 24 sata da radim samo da mi okolnosti dozvoljavaju. Da ne davim kako sam mesecima zaljubljena u pravljenje figurica, nego da predjem na stvar. Zanima me da li neko zna kako se to naplacuje kada se radi samo dekoracija, i ako je sa mojim materijalom ili kod mene. Kakvu god informaciju da imate bila bih zahvalna. Hvala.

Ja popila kafu, iscitala sve sto ste pisale i sad idem na pijac.Moj sin kaze da ce valjda danas svet da propadne jer ja idem na pijac jednom u 20 godina.
Napolju sija sunce iako je prohladno, ali nadam se da nece neka kisa da pokvari moj odlazak na pijacu :zcepanje:
Domacice tebi fale samo dvokrilni i jednokrilni viseci i nesto malo sudja, meni je falilo sve, pa se nadoknadi, vazno je da su ljudi dobro.
Tetka ljubim i tebe i bebu :zag:
Ljubim i sve vas ostale, budite dobre, vredne i lepe :zag::zag::zag::heart:

Cao svima :bye:

Evo i meni hitno treba odgovor, koji ste sigurno bar 1000 puta dali, al' ajd i 1001 put. Treba mi bela cvećarska žica, gde u Bg mogu da je kupim, po mogućstvu oko Kalenić pijace (ja spadam u lenjčuge za špartanje po gradu). Hvala unapred na odgovoru. :heart:

Back