KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala draga moja,ma cim pocne piti antibiotike, bude to bolje, ali onda imunitet strada pa nakon kratkog vremena opet se obicno zakaci neki virus i tako to...

Nego, posto se ovdje cesce navraca nego na alatke iz kuhinje, moram da vas pitam kakva su iskustva ko ima, ili sta ste cule o RASHLADNIM VITRINAMA?!Ja sam nabavila onu kao iz radnje, znaci osnovna funkcija joj je brzo hladjenje velike kolicine pica, i stoji na terasi, ogromna je jer mi je terasa mala. A terasa je na spavacoj sobi mog sina pa mu sad vitrina smeta jer bruji kao luda, ventilator radi i kad se termostat iskljuci, zuji li zuji, uzas!!!
A tek kad sam cula da u njima fondan torte jako omeksaju, da se ovlazi fodnan kad se izvadi torta iz vitrine, e tu sam tek pukla...

Pa da,one nisu uopste dobre za torte sa fondanom.Ja imam izmedju ostalog i jednu rashladnu vitrinu u garazi i jednu malu na terasi ali one nam sluze samo za pice,sokove,nikada u njih ne stavljam torte,jednom jesam jednu cokolada slag i otopila je srca od fondana koja su bila ubodena u nju....

Ja imam rashladnu i sad jurim da kupim jos jednu samo ne mogu da je nadjem nigde i u nju stavljam iskljucivo torte sa fondanom jer je savrsena za to jos ako pada kisa pa torte ovlaze samo ih ta vitrina moze osusiti ako neko prodaje vitrinu neka mi se javi obavezno inace moja je nectarova ona velika kao za coca colu ili pepsi

I ja sam negde procitala ovde da rashladna nije dobra za fondan medjutim jednom prilikom jednostavno nisam imala mesta i stavila sam je u rashladnu od tad ih stalno stavljam cak se bolje pokazala nego moj gorenje frizider ,Jaca 67 takodje stavlja u rashladnu kao i jos par zena koje rade torte i sve je ok

:huh: prsti mi otpadoše . Već dva popodneva pravim cvetove za moju prvu veliku mladenačku tortu . Drma me slatka trema zbog nje . Cvetovi su gotovi a ujutru sastavljam bukete . Iskreno se nadam da će biti zadovoljni , jer sam se baš potrudila . Sad odoh u krevet ! Ljubac svima . :heart:

Dobro jutro. E predhodnu noć sam legla u 1, kao sav normalan svet. Za mene nestvarno,ali prija...
Danas ću da se posvetim sebi, bar malo-manikir, pedikir...Sutra kod kozmetičara...Malo da se sredim, a ne ko strašilo.
A Vi kako ste?
Što se tiče rashladne vitrine(koju nemam), mislim da se povećana vlaga u njoj stvara usled čestog otvaranja (pa naravno kad piće stoji u njoj pa se svaka 2 min otvori zatvori). Kad su torte u njoj, sigurno je ne otvarate tako često.Tako da draga Daco ne uzimaj avans na sekiraciju.Probaj, pa ćeš sama videti.
Ja sam pre neki dan kupila još jedan frižider. Samootapajući je, jer nisam nigde našla No frost a da mi odgovara po visini.Genije,kad smo pravili kuhinju, ostavila sam visinu prema tadašnjem vertikalnom zamrzivaču,pa je sada bilo uklopi se Sezame :)

Dobro jutro!
Ja nocas zaspala oko pola 4, ustala, odnosno trebala ustati u 6.15 da bi normalnim tempom stigla na posao, ali malo sutra... Pogled na sat 6.46 :eek: kako sam ja dovezla to biciklo i sebe samu kroz portu u komadu, pojma nemam, sunce pravo u oci a ja i onako ne vidim bjele macke! Prodjoh kroz portu u 6.59.56, ne da je bio niski start :rotf:
Ova kafica me polako vraca u zivot, osjetim kao da su mi se oci malo jace otvorile, progledah.

Nego, to za vitrinu, stavljala sam ja prosli vikend torte u nju, ali nisu bile sa fondanom, nego samo da bi se sto prije ohladile za dekorisanje pa je sve bilo OK. A ovaj vikend ce biti vatreno krstenje.

Princeska, bravo za frizider, u zdravlju da te sluzi, kad su to moji zemljaci sklopili nema mu mane, pu pu pu ( znas kako je u nasem narodu, mora se protiv uroka :zcepanje:)

Dobro jutro!
Ja nocas zaspala oko pola 4, ustala, odnosno trebala ustati u 6.15 da bi normalnim tempom stigla na posao, ali malo sutra... Pogled na sat 6.46 :eek: kako sam ja dovezla to biciklo i sebe samu kroz portu u komadu, pojma nemam, sunce pravo u oci a ja i onako ne vidim bjele macke! Prodjoh kroz portu u 6.59.56, ne da je bio niski start :rotf:
Ova kafica me polako vraca u zivot, osjetim kao da su mi se oci malo jace otvorile, progledah.

Nego, to za vitrinu, stavljala sam ja prosli vikend torte u nju, ali nisu bile sa fondanom, nego samo da bi se sto prije ohladile za dekorisanje pa je sve bilo OK. A ovaj vikend ce biti vatreno krstenje.

Princeska, bravo za frizider, u zdravlju da te sluzi, kad su to moji zemljaci sklopili nema mu mane, pu pu pu ( znas kako je u nasem narodu, mora se protiv uroka :zcepanje:)

Hvala :). Samo ti njega pu pu, bolje će da radi.

Imaš baš dobro prolazno vreme. Sledećeg meseca ima biciklistička trka kroz Srbiju.Ako se prijaviš,glat pobedjuješ ;)

Kad pricate o tim friziderima, evo i mog iskustva: Ja sam godinama imala radnjicu tipa brza hrana i imala sam coca cola frizider, onaj njihov na revers...i u njemu je uglavnom stajalo pice. Jednom frizider bio prazan, a ja stavila neku hranu sto sam kupila za kucu, pa dok ne krenem ostavila tu...Kad, moj drug Marfi posla sanitarnu inspektorku, i ona kad je videla hranu u tom frizideru poludi...odrzala mi je takvo predavanje, spasila sam se kazne samo zato sto hrana nije bila za radnju!! Pola nisam ni zapamtila, samo znam da je problem kod tih frizidera u otvorenom i nezasticenom ventilatoru i da se tu namnoze razne baje i samo rasprsuju po stvarima unutra, i kao za pice moze jer je flasirano i zasticeno, ali hrana NIKAKO!! E sad da li je ona mene htela na foru da kazni ili je to istina, raspitajte se malo...

E sad, sto jest, jest, ventilator je otvoren i vrti vazda, i kad se termostar ukljuci i iskljuci, jer mijesa taj hladni vazduh, kao kod klime.
Da se baje mnoze, i to je vrlo vjerovatno, isto kao kod klime, tako da, sta ja znam...

Objasni inspektorka meni kakvi su ventilatori kod slicnih vitrina za poslasticatstvo, a kakvi kod ovih za pice i kako je obavezno odrzavanje na ne znam koliko meseci tih vitrina i bla, bla, bla...isprepadala me je zivu! A pogotovo sto sam radila pri jednoj skoli, znaci musterije uglavnom deca pa sam dodatno godinama bila opterecena tim sanitarnim pravilima...sto 90% ugostitelja uglavnom ne postuje, to pouzdano znam...

Toni vitrine rashladne za poslasticarstvo rade na istom principu a higijena mora da se odrzava i u obicnom frizideru kao i u rashladnim jer za gljivice ti nisu potrebni nikakvi ventilatori one samo lete tj prenose se vazduhom

eto i ja sad prvi put cula da su te vitrine bas bas pogodne za torte sa fondanom,do sad su bila samo negativna iskustva koja sam slusala:)...ma super ako moze, fino:) po igraonicama i restoranima cesto torte navuku vlagu u njima..sad da li zato sto ih stalno otvaraju, ili nisu lepo podesili da hladi, ili nisu pogodne - ne znam.za tu pricu o ventilatoru sam cula, ali posto sam svojevremeno kupila frizidere za torte, od vitrina sam odustala :D

Ja sam samo prenela sta je meni inspektorka rekla!! Ona tvrdi da rashladna vitrina za poslasticarstvo ima posebne ventilatore sa merama zastite i da ventilator ne mozemo sami da odrzavamou smislu dezinfekcije, vec da to radi za to ovlascen servis!A vitrine za pice NE DOLAZE U OBZIR koristiti za hranu! Prenosim sto mi je receno, a ostavljam mogucnost da je ona malo iskarikirala, mozda zeleci da pise kaznu, ali sam se izvukla ...;)

O boze,a ja planirala da kupim rashladnu,sad cujem rose i vlaze fondan.Pa sta da radim?I kakav je to frizider za torte?Rashladnu sam mislila kupiti zbog dimenzija,da mogu i vece torte stavljati.UPOMOC,sta sad da radim totalno sam zbunjena..:dash:

Daca_011 i ja imamo iste frižidere, i Una ima ako ne isti, onda sličan, i prilično je velik, tako da komotno mogu i veće torte u njega. Ja se sećam kada je Una htela da kupi rashladnu, pa se predomislila i kupila frižider, pisala je o tome ovde.

Meni se jednom sa torte, koja je u restoranu stajala u rashladnoj, fondan istopio. Ne mogu sada da nađem sliku, ali izgledalo je grozno...

ma to ti je obican frizider :) nego kao sto domacica kaze htela sam torte da kupim rashladnu da u njima drzim torte...pa sam kupila gorenje fr i tu ih drzim, da, isti kao Dacin..a eto i kao domacicin..i drugi koji je stariji sto gore ima onaj zamrzivac..
a secam se se tvoje crveno je bese skliznulo, bila je crveno bela komb. cini mi se

boli te uvo - ti mozes..i meni, bas sam malopre rekla sto bih legla samo na pola h da mogu..ali dobro bolje da pozurim pa veceras koliko toliko na vreme, nadam se :) a vreme je ludo..samo se stusti kisa za par min....onda posle sunce i tako u krug :D

Bože, svi se sećaju moje promašene torte. :sad2: :rida:

Šalim se, nisam ja bila kriva, no rashladna vitrina. Kod mene je stajala u frižideru, i ič joj nije falilo. Ali tamo se upropastila skroz. Jeste, crveno - bela, jedna, od moje dve mladenačke. :)

Isti je slucaj bio i sa svadbenom tortom moje sestre...ona je bila sva utegnuta,sjajna od sedefa dok nije dospela u rashladnu vitrinu...slike ste videli...mislila sam da od nje nece biti nista kad je budu sekli da ce se samo raspasti kad pritisne nozem,ali hvala Bogu nije doslo dotle... naravoucenije torta u frizideru obicnom do pola sata pred iznosenje...

Back