KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hoće neko nesić?
Moje komšije će poludeti od mog miksera.Ne puštam ih da odmaraju ni danju ni noću :). A mislim da najviše vole oko 04,00 ujutro kad se spremam za jutarnju smenu-prvo čuju mikrotalasnu koja ima takav ding dong da me rasani iz mrtvih, onda mikserčić za nesić,Mislim kako da pijem hladnu i nemućenu?

Dobro jutro :) kod mene pada kisa ,al je hladno .Jedino mi odgovara za kuvanje.Neznam kako vi ali ja jedva nesto ustajem nikako da se rasanim dali je od vremena ili od umora to jos nisam odgonetnula .Domacice sta ce biti sa lubenicom kad ocekujes da proveje sneg..?

E od kakvog li sam materijala ja napravljena...??? Sedim u kratkim rukavima, bosa, pored otvorenih vrata od terase i super mi je...msm, nije mi hladno! Ja ne podnosim vrucine i leto. Kad je ovakvo vreme ja bih samo setala, negde cunjala...kad imam vremena za to!! DOBRO JUTRO!!!:bye: I cevcim onu Natalinu kafu od sinoc!:zcepanje:

Dobro jutro, dobar dan!
Ja isto ne podnosim vrucinu posebno jer je nas stan jako topao, glupi beton!
A i kod nas razbija sjeverac, uzas koliko je hladno, a meni je problem u temperaturi, ja se obucen i sve je OK, bolje nego kad je vruce

Poslednja izmena:
ZD gde nameravas da kupis te plehice i koliko kostaju? Posto i meni neki trebaju!

Kada sam ih kupila jesenas, ti pravougaoni koje imam su koštali 200 din/kom. Sada, kada sam rešila prečnik, posle podne zovem majstora, pa ću čuti šta sada ima da kaže, da li će uopšte hteti da mi pošalje kurirskom službom, i tako...Ako neće, uvek imam onu opciju iz Čačka, tamo su bili 250 din/kom ako se naruči više od 4 komada, a ja ću svakako naručiti više. Kada budem kontaktirala majstora, javiću se ovde, pa ako tiodgovara, naručićemo zajedno.

E vazi, javljaj...a ja odoh do jednog majstora da vidim sta ima od asortimana, posto mi je telefonom rekao da ima sve dimenzije i da su svi po 200! E sad, ja samo ne znam kako da prepoznam koji je materijal dobar, posto jedan rodjak limar nije hteo da mi pravi plehove, kaze da to ne sme u dodir sa hranom...treba neki spec lim da bude...i kako sad ja da znam koji je lim kod ovog coveka...:think:

Dobar dan, ako Vam je dobar. Kod Vas tmurno i kišovito, kod nas sunce i veliki vetar. A što se vetra tiče, napravio mi pandur u novčaniku vetar. Vozila sam ćerku Hanu na autobus u grad, i kad smo silazile sa autoputa u grad, on me izmeri i kaže da sam išla 70, gde je dozvoljeno 50. Reko žurim, ovo - ono, kao časkom ćemo mi to, samo da mu dam 40 EUra i gotovo. E pa reko imam samo 30. Ili vozačka, ili 40, ali na kraju me je očerupao o zadnjih 30 i sad sam švorc. Ali, čekam pare, idem da pečem malko za vikedn, biće nešto. Inače ovo mi je prvo plaćanje, posle mojih ko zna koliko 10 - hiljada km. U proseku nije mnogo, al´ kud baš zadnje pare da mi uzme.

E vazi, javljaj...a ja odoh do jednog majstora da vidim sta ima od asortimana, posto mi je telefonom rekao da ima sve dimenzije i da su svi po 200! E sad, ja samo ne znam kako da prepoznam koji je materijal dobar, posto jedan rodjak limar nije hteo da mi pravi plehove, kaze da to ne sme u dodir sa hranom...treba neki spec lim da bude...i kako sad ja da znam koji je lim kod ovog coveka...:think:

Lako ces da znas, PITAJ LIJEPO COVJEKA!!!
POCINKOVANI za oluke, NIKAKO (ispusta otrovne gasove na visokoj temp) i struktura mu je onako kao krupne tacke razlicitih sivih nijansi. Samo BIJELI LIM ZA KONZERVE ili naravno najbolji od najboljih PROKRON, prohrom kako god da ga zovu to je celik za prehrambenu industriju i to ne rdjajuci, ali od njega su sigurno skuplji od 200din. I jedan i drugi se lako mogu prepoznati, glatki, sjajni i mnogo se razlikuju od pocinkovanog lima.
Moja drugarica iz Sapca je meni slala te od bijelog lima ali te o kojima sam i pricala pravougaone i bili su od BIJELOG LIMA 200din/kom, ovdje u Su nema nigdje tog lima nabaviti pa sam zato tako narucila iz Sapca

Poslednja izmena:

Back