I n k a
Primećen član
- Poruka
- 862
Branka i Vesna nešto van klase. Njima brate treba dati uvek počasnu nagradu što nam pružaju zadovoljstvo pogleda u njihova umetnička dela.
Kad bolje pogledam- Super je ideja Branke Savić. Em je super ideja, em je korisno, em je van svake konkurencije.
Pa da, one praktično treba da izlažu, a ne da se takmiče, nije baš uobičajena pojava videti takve radove, bez obzira da li se nekome "njihova tema" sviđa ili ne, to je zaista vrhunac majstorstva zanata. Trebalo bi ih moliti da sve one koje su tog ranga, dođu uvek da pokažu nešto takvo, kao počasni gosti. Vi svi mnogo bolje poznajete njihove radove, ali ja dok to nisam videla uživo, nisam mogla da shvatim o čemu govorite. Sad razumem.
A što se organizacije takmičenja tiče, ja takođe mislim kao i Zorica i Tiruriru da bi postavljanje određenih parametara, tema i kategorija moglo da reši mnoge probleme, a da pritom i amateri ne izgube volju da donesu svoje torte kao poklon sa prvenstveno humanim ciljem, što ne umanjuje ni humani cilj svih učesnika uopšte, i onih koji se ozbiljno takmiče. U tom slučaju se nikad ne bi desilo da prelepi radovi (meni to sve dođe ko neka umetnost) ne dođu skoro uopšte do izražaja. Ja bih čak išla u određivanju parametara za takmičarke dotle da i kolorit mora da se odredi i poštuje, tako da se ni bojom ništa ne bi previše isticalo i onda bismo neometano mogli da glasamo samo za izradu i veštinu. Ako sam ja dobro razumela da je to cilj. Jer ako je sama ideja primarna i cilj, onda ovo što ja kažem zanemarite.
Uostalom ja mu dođem ko neko ko posmatra sa strane i sasvim sam nepristrasna. ...za sad...