Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da ste prenele utiske sa tortijade, pa se necu ponavljati. Zelim samo jos jednom Koki i Dream cakes- u da cestitam i da mi je samo zao sto nisam mogla ostati jos malo sa vama. Druzenje je bilo divno i sve ste pozitivne, naravno kako sam i ocekivala. Bilo je jako lepih torti, ali za ona dva remek dela, gospodje Branke i Vesne, moj duboki naklon...

Poslednja izmena:
Posle svega što je ovde napisano u iščekivanju "tortijade" u Jagodini i iznetih utisaka pojedinih učesnica, post "tiruru" me je baš, baš rastužio. Rastužilo me je to što kapiram kakve su bile pripreme, iščekivanja, želje, ideje, motivi, nadanja... i što kapiram da je sistem glasanja bio prilično besmislen.
Ako sam dobo shvatila, mogao si unapred pripremiti gomilu sveta da glasaju za tvoju tortu iako istu (niti ostale) nikad nisu ni videli?! Glasovi (tj. SMS poruke) su se plaćali, tako da mnogi posetioci (koji su videli torte, ali nisu imali nikakvog posebnog interesa da glasaju) nisu ni glasali?!

Za to glasanje putem sms-a se znalo unapred verovatno.Da smo znale mogle smo mi koje smo ostale da glasamo za neke od vas na nevidjeno,znamo da pravite lepe torte a slike da vidimo posle.Sad mi je jasno zasto Branka i Vesna nisu bile medju prvima.Bezveze,ali ostaje nam jedna svetla tacka,a poznavajuci njih,verujem da ce biti kako su obecali.Boki,Rado cekamo vas.

Do pocetka glasanja nije se znao sistem kako ce se glasati. Tek su onda na videobimu oglasili pravila, ali to opet nije sprecilo mnoge da zovu svoje prijatelje i mole ih da posalju svoje glasove. Jadna Branka nije imala ni mobilni telefon. Cinjenica je da je glasanje bilo pristrasno. jedino kako sam ja shvatila Vesni su dodelili specijalnu nagradu jer je tri godine za redom osvajala najvise glasova pa su je zato posebno nagradilo. A to su trebali da urade i sa Brankom, jer ovako je to ispalo stvarno sramota. Doduse tu je bilo kako rece Tiruriru jos torti za nagradu koje nisu ni spomenute. Nek je sramota na onima koji su to dozvolili a mi svi znamo ko koliko vredi. Uostalom torte ce biti u albumu pa ce svi moci da ocene koje su torte najlepse.

Na to sam i mislila.Vesna i Branka su institucija u ovome,ime...One su neko o kome svaka od nas htele mi to sebi priznati ili ne neko ko bismo mi zelele postati jednog dana.Savrsenstvo.Ne treba da se takmicimo sa njima,to je nebulozno.Moja torta pored Vesnine ili Brankine nikad ne moze imati sansu,ali organizacija mora biti drugacija.Nesto sto je savrseno ne moze da se ocenjuje.One su zene koje uvek zasluzuju specijalne nagrade.To je praktika prve godine na sajmu fenomenalno organizovala,ali steta sto se toga nije i posle pridrzavala.A sta je sa wiltonovim pokloncicima,sigurno znam da je bilo i viska,kako to da neki nisu imali njihove stvarcice u kesama?

Prvo sve cestitke devojkama koje su osvojile nagrade.Nadam se da cete uskoro postaviti slike ostalih torti .Drago mi je sto ste se lepo druzile,a bez veze je to sto je to sve tako ispalo u vezi glasanja.Kako sam ja razumela da je to trebalo da bude druzenje i izlaganje torti humanitarnog a ne takmicarskog karaktera.

Meni je zao sto nisam bila u Jagodini da se druzim sa mojim drugaricama - forumasicama...

I nadam se da cu se sledece godine nekako organizovati da odem,zbog tog druzenja...

Ali mi je zao sto je posle svega,cini mi se,ostao gorak ukus u ustima,jer su nagrade podeljene kako su podeljene...Ovako sa strane,meni se cini da ovaj post tiruriru lici na neki kokin iz Interkontinentala (ne drzite me za rec),gde je ona isto bila razocarana raspodelom nagrada...Izgleda da u zemlji Srbiji nista ne moze da prodje bez namestaljki,bez kumovskih i rodbinskih veza...Ne zelim da osporim kokinu nagradu,jer torta je fenomenalna,ali hocu da prokomentarisem ta neka ostala mesta,koja su po recima ucesnica bila nezasluzena,ali su se autori tih torti bolje snasli.To na dusu ide onima koji su smislili takav nacin glasanja,jer totalno je nebulozno da neko glasa za tortu koju uopste nije video!?

Ja opet mislim da je najvaznije sto ste se upoznale,druzile,sto ste provele jedan dan po sopstvenom ceifu,pa nek ide zivot.Ali sigurno razumem i one koji su se temeljno pripremali za takmicenje,i opravdano se nadali nekoj nagradi,pa se razocarali...

Hajdemo,glavu gore...Bice jos prilika za druzenja i nagrade,nekada ce neko smisliti i takmicenje gde se fer - plej podrazumeva,pa ce i nagrade odlaziti samo onima koji su ih zasluzili....

I zasto ne postavljate te slike vec jednom???

Tiruriru potpuno si u pravu sto se oscas povredjenom i sto si maksimalno razocarana,ja te potpuno razumem,svi smo se trudili da to sto smo nosili na takmicenje uradimo onako kako najbolje znamo i zbog samog takmicenja i zbog osoba koje ce se tome obradovati,nazalost kao i sve drugo kod nas i ovoa manifestacija je prosla tako kako je prosla,naravno nepravilno,nepravedno.Znam da ti nije zao nagrade kao nagrade nego ti je zao sto je nagradjeno nesto sto ne zasluzuje nagradu,bar ne tog ranga koju je i dobio a a nesto sto zasluzuje nije nagradjeno ili bar je nepravedno nagradjeno.Ja sam vec sinoc pisala o tome i opet ponavljam , koliko god da cenim i svoj rad i sestrin , i samu sebe na kraju,jer covek uvek treba da polazi od sebe,ceneci sebe ti cenis i druge ljude onako kako treba, ne moze nasa torta da bude na petom mestu a Brankina na sedmom,prosto ne moze,jer jedno smo mi a drugo je Branka,svako treba da zna gde mu je mesto.E isto tako bar 70% nagradjenih torti uopste nije zasluzilo nagrade realno gledajuci,nasle su se tamo ,nazalost,gde im nije bilo mesto,po mom misljenju, a torte koje su zasluzile da budu nagradjene nisu cak ni spomenute a i same nagradjene imaju skroz izopacen redosled.Nemojte me pogresno shvatiti,ja sam prezadovolja i presrecna sto smo mi uopste i ovako prosle sa nagradom s obzirom da je organizacija bila takva sto se tice glasanja.Bar znam da smo mi zasluzeno dobile nagradu jer nikog nismo obavestile da glasa za nas,ako hocete da verujete ja cak ni sama nisam glasala.Na kraju ispade da oni koji su se najvise svojevremeno bunili oko raznih organizacija i namestaljki svakakvog tipa sad napravise i oni sami to ali kao sto rekoh kod nas u ovoj nasoj lepoj Srbiji je to prosto tako.Idemo dalje, u nove radne pobede,videcemo kako ce biti sledeci put,sto rece Daca,Boki i Rado,cekamo vas i uzdamo se u vas,nesto ste nam obecali.:whistling::whistling::whistling:

Ne morate cekati da neko postavi slike.Ukucajte tortijada jagodina,pogledajte i sve ce vam biti jasno ili vam vise nista nece biti jasno.Koji promasaj,drago mi je sto nisam bila.sve vas mogu videti i negde drugde.

Ako sam i propustila da kazem nesto,nasla sam se u postu Tiruriru.Zao mi je sto ipak nije bila sa nama da se bolje upoznamo.Ipak nadam se da cemo se jednom organizovati pa da se nadjemo negde neobavezno.Pozdrav svim curama i mislim da kad svako iznese svoje misljenje,treba da zatvorimo ovu i temu o Tortijadi i nastavimo sa nasim druzenjem kao i pre nje.Jednostavno nije prijatno podsecati se na sve te stvari.

Sad sam pregledala prvih 10 torti,mislim da bi moja deca od 7 godina napravila bolji raspored.Ali sta je tu je postavite vi ostale devojke vase slikice sto nismo videle vase torte a i slike vaseg druzenja

Shvatite me kako god hocete, ljutite se posle mog posta, smejte se, ismejte, bit ce mi sve jedno.Citam sve komentare, razumem razocarenja, bit ce ih jos, samo ako dozvolite.
Godinama pratim desavanja u Beogradu u Interkontinentalu, slusam i citam komentare, slusam komentare za slicna desavanja, nekad sam i ja ucestvovala ovde u Zrenjaninu, nista bolje se nisam provela i platila skolu i u svojoj glavi raskrstila sa nekim stvarima.
Nedavno sam napisala da dolazim u Jagodinu da se upoznam sa svima vama, da odvojim jedan divam dan za sebe, da se posvetimo druzenju i ja sam tako i uradila.Opet kazem, nismo svi isti ni istog misljenja, torte koje ja radim i nekoliko torti koje sam videla ne mogu se ni porediti jer ono je umetnost uraditi, posvetiti se dekoraciji 4 meseca je misaona imanica za mene, moj dan traje 26 sati, nedelju dana pre jagodine radila sam kao crv da priustim sebi taj put, od ujutru do kasno noci nisam sela, sto na poslu sto kod kuce, otisla sam premorena, ali duh svih vas mi je davao snage i volje da se divno provedem.
I dalje sam licno ravnodusna na desavanja u Jagodini, napravila sam jednu obicnu, naj obicniju deciju torticu koju bi svako od vas tamo napravio i otisla sam potpuno rasterecena sto se takmicenja tice jer ja sebe nisam videla kao trkaca na kojeg se klade.Mogu misliti kakav je osecaj uloziti svoje slobodno vreme u tortu, bdeti nocima, ne posvetiti se svojoj porodici abog odlaska na mesto gde ste sve vec pisale sta se tamo desava, pa zar vam nije bilo dovoljno to upozorenje?
Zao mi je pojedinih, povredjenih, konkretno Tiruriru, koja je napravila remek delo koje bih ja pored Brankine, Vesnine i Kokine torte stavila i njenu, ali cemu sve to, razboleti se u dusi i srcu?Mislim da svega nije to bilo vredno.
Sama manifestacija na mene nije ostavila neki utisak, svaka cast za organizaciju, poklone i utroseno vreme, ali ono posle meni znaci mnog, mnogo vise i zao mi je sto neki nisu otisli tamo sa nama.
Jos jednom nemojte sebi dozvoliti da vas ponese talas negativne energije, idemo ispocetka, glavu gore, radimo iz zadovoljstva i materijalnog i naseg dusevnog, zivimo zivot sa svojim najblizima, posvetimo im vreme koje imamo, umesto par ruzi vise na torti pomazite svoju decicu, popijte kaficu sa vasim muzem, prijateljem, komsinicom i nahranite dusu zadovoljstvom, atorta ce biti lepa i bez tih "par komada ruzica".
Ja vas sve zaista puno volim jos vise nego pre, ostavile ste na mene pozitivne utiske, neki pogotovo, a jos jednom kazem zao mi je zbog nekih koje nisam imala priliku malo bolje upoznati.

Dobro bre Jaco,ima li smisla da se tek sad javljas.Ja se naostrila da ti zavalim minus jer te nema ceo dan.Zezam se naravno.Ja razumem ljude koje ova nepravda boli,jer sam pre dve god.dobila jednu od prvih nagrada na sajmu.Sledece god se jos vise potrudila,imala motiv,ne za nagradom nego zelja da dopres do najboljih.Nemas pojma kako sam se osecala kad je Vesna zastala pored moje torte i pitala cija je,pa je pohvalila i dala mi par saveta.Tako sam se osecala samo kad sam bila zaljubljena,tako da ja tiruriru razumem potpunoE te sledece godine,sipak,ziri mi nije ni pogledao torte,u praktici je dnu stavili pod tudje ime.E pa ne moze da ne boli,ali proci ce,pa idemo dalje.Neka si se ti nama javila,prosto neobicno da te nema.nemoj to vise da radis.;)

Jos uvek sam na forumu,cekaju me dve torte za sutra, ne znam kad cu videti krevet.Sa posla sam dosla oko 19 i 30h, pa me iz tog razloga nije bilo, jutros sam se samo na brzaka javila i otisla na posao.Sve sam iscitala, sve razumem, ali nisam dozvolila da me bilo ko povredi, jednostavno hocu da z i v i m i u z i v a m!!!!!

Sad sam dobila poruku da su slike postavljene na sajt organizatora pa sam se i uključila u forum. Evo Vam linka na kom možete pogledati torte ukoliko Vas to zanima http://www.slatkiosmeh.org/galerija_pregled.php?id=8
Mogu Vam reći da sam se iskreno iznenadila Vašim reakcijama, komentarima i podrškom. Iskreno očekivala sam baš suprotnu reakciju. Zahvaljujem se svakoj ponaosob na podršci. Sada kada imate priliku da vidite sve nagrađene torte kao i njihov raspored među nagrađenima mislim da će Vam i moje izlaganje biti jasnije. Da bude još žalosnije neke od torti o kojima svi pričamo nisu našle svoje mesto ni na sajtu. Nadam se da će organizacija osmisliti pametniji način ocenjivanja da bi barem narednih godina ljudi znali za šta se trude. Žao mi je vremena koje sam potrošila na sve ovo. Bilo je ranijih izlaganja na temu da treba tu decu usrećiti i definitivno sam za to. Ono što je činjenica je upravo to da niko od nas čak ni za svoju sopstvenu decu ne pokušava da napravi umetničko delo. Konkretno za prvi rođendan svog sina sam pravila Vini Pu tortu čija slika mi je na profilu. Mislim da se svako dete obradovalo takvoj torti za koju je bilo potrebno nekoliko sati. Razlog zbog kojih smo svi besni, a posebno ja, je taj što sam dekoracije radila 20 dana. Vile su se pravile po par dana. Svi vi koji ste u ovom poslu znate koliko mora da se čeka da se deo po deo osuši, o šminci i garderobi da ne govorim. O oslikavanju haljina!!! Niko mi nije kriv što sam toliko vremena utrošila na to, ali žalosno je to što sam mislila da idem na takmičenje. Očigledno je da sam propustila mnogo toga da pitam pri prijavljivanju. Molila bih organizatore da istupe i kažu šta imaju da kažu o svemu što je ovde navedeno. Očigledno je da moje mišljenje deli više Vas. Barem sam takav utisak stekla. Mislim da ako imamo priliku da nešto ispravimo onda treba to i da uradimo. Ne razumem iz kog razloga se niko iz organizacije ne javlja sada kada treba ako su to činili uoči takmičenja. Ako nisam u pravu, veoma se izvinjavam, a ako treba i povlačim se sa ovog foruma, ali ako jesam onda bi bilo lepo da se oglasite svi Vi koji ste imali priliku da budete tamo i vidite sve na licu mesta. Prebaciću slike sa sajma pa ću neke od njih i postaviti prvom prilikom

Setite se slicnih razgovora na ovu temu pred sajam prosle godine.Ja sam sa tim rascistila,dosla da vas upoznam,napravila maketu,prodala ukrase.Jelena iz Morovica se zbog nepravde u interu vise ne pojavljuje sa tortama na ovakvim manifestacijama.Dodje da vidi,pozdravi drage ljude,isprica se...Rascistila zena sa tim,zna koliko vredi njen rad,ne mora tamo neki ziri da joj to dokazuje.Ali priznacete,kamion je najbolji...............

Evo da sada i ja da iznesem svoje utiske, ovako hadne i odmorne glave. :bye:
Meni je ovo prvo ucestvovanje na nekoj ovakvoj manifestaciji i bas mi je bilo drago da vidim sve torte uzivo. Od septembra se divim vasim tortama ali do sada nisam imala priike da uzivo gledam tako dekorisane torte i stvarno sam odusevjena i kako neko ima ideju i kako je sprovede u delo :klap:
Sto se organizacije tice, moja zamerka je sto su pustili sve posetioce odjednom u salu pa se napravio cep jer su naravno svi hteli da zagledaju i slikaju (prva ja pa to ne zameram) i sto je to razgedanje i glasanje trajalo samo sat vremena. Pa cak i da nije bilo guzve trebalo bi toliko da se svaka torta lepo vidi i razmisli kome dati glas.
Sto se glasanja tice, vec je ovde receno da su posto se glasalo putem SMS mogli da glasaju i oni koji torte nisu ni videli. Ali sto se samog rezultata tice mislim da ne sme biti previse iznenadjujuc i neocekivan jer su ipak posetioci glasali a ne neki strucni ziri. Kako sam vas razumela tortijada u Beogradu ili obe su bile takmicarskog karaktera pa je bilo i nekih kateogorija i ziri je odlucivao... A za ovu tortijadu su svi od pocetka govorili da je humanitarnog karaktera, da nema takmicenja.
A posto su posetioci birali onda je poruka - koliko ljudi, toliko cudi tj. svako ima razlicit ukus. A i pitanje je koliko je ko od posetilaca upucen u sve cake zanata i sta je to sto ih odusevljava. Npr. ja do septembra (dok nisam pocela sa vama da se druzim) nisam ni znala za boje za tortu a da ne pominjem one dekoracije od sllaga, to mi je sve izgedalo nedostizno pa sam se polako odvazila i isprobavala pa sam do januara skupila hrabrosti i sa fondanom da radim..... Sada mi je jasno da one dekoracije od slaga nije tesko napraviti ako imas dobar alat (naravno, ne mislim na neke preterano teske i zahtevne) ali pre godinu dana sam mislila da je to neverovatno umece. Poenta je da ko zna kako to posetioci dozivljavaju, sta oni misle da je tesko. (ako izuzmemo sto su glasali po nalogu, pricam bas o posetiocima).
Ono sto se meni nije svidelo kod glasanja je sto je moglo da se glasa samo za jednu tortu. Trebalo se brzo odluciti da li glasati za ideju, za ulozeni trud, za estetiku, za veselost, za komplikovanost, za jednostavnost, ..... i to izabrati jednu od oko 200 torti.
Ja se divim Vesni i Branki kako rade i mislim da su nedostizne i nekoliko kategorija iznad svih (i na osnovu jucerasnjih torti i ranijih slika koje ste postavljali). Svaka im cast!!!!!!!!!! :worth::klap: Ali ja nisam glasala ni za jednu od tih torti jer mi je bilo mnogo lepsih po mom ukusu za temu i ideju - to ne znaci da su bile ruzne i da manje vrede, stajala sam pored svake od njih jako dugo i zgledala detalje i divila se i ostala bez teksta,ali jednostavno je bilo i drugih jako lepih torti, mozda vise po mom ukusu.
A sada ona strana tortijade koja se svima svidela! Mnogo mi je drago da se nase virtuelno drustvance upoznalo uzivo iako samo u nesto manjem broju nego sto nas ovde ima. Bas sam se lepo provela i stvarno imam utisak kao da se poznajemo jako dugo. Domacinima hvala na gostoprimstvu i cestitke za prvo mesto - torta je predivna :klap:
Malo vas udavih ali sam osetila potrebu da ovo kazem :whistling:

Ma mante se corava posla, moja nije zasluzila ni da se nadje na slikama sa tortijade, ali ja sam u Jagodinu krenula rasterecena, zelela da vas upoznam i ne sekiram se zbog toga, sto mi torta nije bila zapazena... Sada napred u nove pobede i do jutarnje kafe...

Slažem se da neke od onih torti nije trebalo da se nađe na prvih 10 mesta, ali, pobogu, zar je to uopšte bitno? Ono je bila humanitarna akcija, sve te torte su otišle u ruke deci koja su bila presrećna jedući ih! Jako mi je žao kada čujem negativne komentare, iako sam svesna da će ih uvek biti.
Pohvale organizatorima, možda im je trebalo malo više ljudi, ali bilo je stvarno u redu. Što se glasanja tiče, nijedno glasanje nikada neće biti fer. Uvek postoji teorija zavere, taktičnog glasanja, nameštaljki itd... Prošle godine se glasanje odvijalo tako što je svako uzeo papirić i otišao do dečka koji je to unosio u kompjuter. Pa vi sada vidite, do kompjutera dođe 300 ljudi, ko može garantovati da jedan čovek nije glasao 5 puta? Niko.
Svakako da ni ovo nije bilo u redu, čula sam sve i svašta, žene su jurile glasače, zvale redom familiju i prijatelje da glasaju... za tortu koju nisu ni videli! Ali, okej, nije ni važno, verujem da su organizatori naučili za sledeći put.
Meni je najviše žao što žene odlaze tamo, navodno, na humanitarnu akciju, pa umesto da budu ispunjene što će neko dete biti presrećno jedući njihovu tortu, one se žale, što, zaboga, nisu dobile nagradu! Kome je stalo samo do nagrade i do prestiža, treba da ide na neko drugo takmičenje.
Čestitam svim ženama koje su donele torte jer su tako već postale pobednice.
Posebne čestitke za tortu koja je osvojila 1. mesto, jako lepa torta, a o onim ženama iz Rume, stvarno, sve reči su suvišne. Savršenstvo!

Evo i mene. Nije me bilo, ne zbog umora i posla, cega je naravno bilo, vec zbog stida:rumenko::rumenko::rumenko:
Pa hajde i ja nesto da kazem, mada cu sigurno pola propustiti...
Sa vecinom recenog se potpuno slazem s vama. Tiruriru potpuno i apsolutno razumem, jer sam se svojevremeno i ja tako osecala posle jedne tortijade. I sve je to u redu sto kazu da je to humanitarnog karaktera i da je bitno ucestvovati, ali svi se mi naravno nadamo i ponekoj nagradi jer u te torte ulazemo puno truda, vremena i ljubavi.
Nacin glasanja je zaista bio skroz promasen i to sto sam ja dobila nagradu samo znaci da imam puno ljudi u svom imeniku koji su bili spremni da glasaju. Bilo je jos onih koji su to radili, pa su zato neke torte osvojile nagrade iako ih nisu zasluzile... Pretpostavljam da ce se nacin glasanja promeniti vec sledece godine. Inace ni ja nisam znala da je sistem glasanja promenjen, tako da nisam mogla da organizujem glasace kako neki misle, ali dovoljno je bilo da posaljem poruku za koju tortu da glasaju i svi su me poslusali i glasali sa po nekoliko brojeva. Ni onaj sistem koji je ranije bio nije bio dovoljno dobar, ali ovaj je apsolutni promasaj. Pa sta reci kada Vesna nije usla ni u prvih deset, a njena je bila najlepsa. Ove godine sva skockana, perfektno uradjena, bez mane i sa toliko ukusa da me je bilo sramota svega sto sam ranije govorila o njenim tortama i kicu, a htela sam da placem od razocaranja sto moja torta nije mogla nikako da se takmici s njenom. A Brankina ne bi bila ni na 7. mestu, da Vesna nije neke svoje ljude zamolila da glasaju za Brankinu. Inace ja tu tortu nisam stigla ni da vidim cestito od guzve, koja me je nosila, pa nisam stigla ni da je slikam kako treba, vec su u prvom planu necije ruke i glava, a torta se samo nazire u pozadini. U sali je bilo zagusljivo, pretoplo, torte su pocele da se tope, da cure...
Ja sam moju pocela da pravim jos pre mesec dana (naravno one sitnice i dodatke, ne samu tortu), ali sam na kraju sve zbrzala, nista mi nije islo, a i desile su se neke stvari koje su me skroz izbacile iz koloseka, pa par dana nisam mogla da se maknem, tako da su mi neki delovi torte uradjeni skroz bezveze. Torta je bila vocna, sva kremasta, pa je od vrucine i tezine pocela da curi, da se naduva po sredini, masne su popucale, Tomas se polomio na pola, neke zene su prolazile pored torte i pipkale je i lomile one visilice, ma raspad sistema...Isto se desavalo i sa drugim tortama. Moja je bila odmah na pocetku, gde je bila najveca guzva od koje nije ni moglo da se pridje ostalim tortama, pa mnogi Vesninu i Brankinu nisu ni videli iako su bili na tortijadi.
Ima jos mnogo toga, cim se setim, pisem...
I da, umesto da sam srecna, ja se osecam jadno, jer znam de je potpuno nezasluzeno. Kao sto sam vec rekla, iako bih bila razocarana da nisam dobila nagradu, ovako se osecam skroz bezveze

Evo i jedna sličica.

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    45,2 KB · Pregleda: 37
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back