Evo i mene. Nije me bilo, ne zbog umora i posla, cega je naravno bilo, vec zbog stida

Pa hajde i ja nesto da kazem, mada cu sigurno pola propustiti...
Sa vecinom recenog se potpuno slazem s vama. Tiruriru potpuno i apsolutno razumem, jer sam se svojevremeno i ja tako osecala posle jedne tortijade. I sve je to u redu sto kazu da je to humanitarnog karaktera i da je bitno ucestvovati, ali svi se mi naravno nadamo i ponekoj nagradi jer u te torte ulazemo puno truda, vremena i ljubavi.
Nacin glasanja je zaista bio skroz promasen i to sto sam ja dobila nagradu samo znaci da imam puno ljudi u svom imeniku koji su bili spremni da glasaju. Bilo je jos onih koji su to radili, pa su zato neke torte osvojile nagrade iako ih nisu zasluzile... Pretpostavljam da ce se nacin glasanja promeniti vec sledece godine. Inace ni ja nisam znala da je sistem glasanja promenjen, tako da nisam mogla da organizujem glasace kako neki misle, ali dovoljno je bilo da posaljem poruku za koju tortu da glasaju i svi su me poslusali i glasali sa po nekoliko brojeva. Ni onaj sistem koji je ranije bio nije bio dovoljno dobar, ali ovaj je apsolutni promasaj. Pa sta reci kada Vesna nije usla ni u prvih deset, a njena je bila najlepsa. Ove godine sva skockana, perfektno uradjena, bez mane i sa toliko ukusa da me je bilo sramota svega sto sam ranije govorila o njenim tortama i kicu, a htela sam da placem od razocaranja sto moja torta nije mogla nikako da se takmici s njenom. A Brankina ne bi bila ni na 7. mestu, da Vesna nije neke svoje ljude zamolila da glasaju za Brankinu. Inace ja tu tortu nisam stigla ni da vidim cestito od guzve, koja me je nosila, pa nisam stigla ni da je slikam kako treba, vec su u prvom planu necije ruke i glava, a torta se samo nazire u pozadini. U sali je bilo zagusljivo, pretoplo, torte su pocele da se tope, da cure...
Ja sam moju pocela da pravim jos pre mesec dana (naravno one sitnice i dodatke, ne samu tortu), ali sam na kraju sve zbrzala, nista mi nije islo, a i desile su se neke stvari koje su me skroz izbacile iz koloseka, pa par dana nisam mogla da se maknem, tako da su mi neki delovi torte uradjeni skroz bezveze. Torta je bila vocna, sva kremasta, pa je od vrucine i tezine pocela da curi, da se naduva po sredini, masne su popucale, Tomas se polomio na pola, neke zene su prolazile pored torte i pipkale je i lomile one visilice, ma raspad sistema...Isto se desavalo i sa drugim tortama. Moja je bila odmah na pocetku, gde je bila najveca guzva od koje nije ni moglo da se pridje ostalim tortama, pa mnogi Vesninu i Brankinu nisu ni videli iako su bili na tortijadi.
Ima jos mnogo toga, cim se setim, pisem...
I da, umesto da sam srecna, ja se osecam jadno, jer znam de je potpuno nezasluzeno. Kao sto sam vec rekla, iako bih bila razocarana da nisam dobila nagradu, ovako se osecam skroz bezveze