Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja se danas javljam malo kasnije. Sin mi je od rane zore radio neke skice na kompu pa nisam mogla ni kafu u drustvu da popijem.
Evo sada se spremam u skolu. Danas imam kasnije nastavu. Kod nas raspust pocinje tek od 17. Jedva cekam mada za sledecu nedelju imam toliko posla da cu da padnem na nos. Ali zato je ovaj vikend moj. Sutra se pakujem i u subotu pravac Jagodina, a ovi moji neka se slikaju. Dosta je bilo ugadjanja. Mora covek nesto i za svoju dusu da uradi.:super::super::super:

slogi pozdrav!ja radim sa fondan masom i ne znam dali ti je poznato da bi torta imala sjaj premazi je ulupanim belancetom.a sto se tice transporta nemoj da se bijis,bitno je da je ona cvrsta.Pre no sto je presvuces premazi je sa marmeladom i bitno ti je da je lepo nafilovana tj.mislim ravna.Zelim ti lep provod u Jagodini.

Ja sam do sada samo jednom koristila fondan i to je bilo za licnu upotrebu i trebalo je da se torta prenese od stana do igraonice (oko 20minuta) pa je tamo odmah isla u frizider. Tada sam isto tortu pravila od keks mase i kako sam je izvadila doka sma bojila i formirala fondan ta masa je malo omeksala pa se fondan lepo zalepio na nju i nisam imala potrebe da stavljam dzem ili bilo sta drugo. Posto sam naravno radila u zadnji cas stavila sam je pred polazak u zamrzivac - nije jos stigla da se zamrzne pa nije ni bilo tih negativnih efekata o kojima pricate.
I sada jedno malo glupo pitanje : sta znaci "ulupano belance" pretpostavljam da nije sneg nego samo malo zicom da se umuti? I onda se samo premaze po torti i stavi da se stegne ili ima neki drugi postupak? Kako da belace ujednaceno namazem. Da neostane lepljiva torta....?

Ulupati belance malo viljuskom,namazati ga na fondan cetkom.Tad torta dobija sjaj.Ako zelis da je isprskas sa sprejom ili npr.ja imam kompresor pa da dobije onaj pravi sjaj zlatne boje ili srebra.Tortu mozes presvuci i sa ratlukom i secerom takozvana svecana dekoracija.2:1secera i ratluka izmesis masu da bude jednaka,pospes gustin pa ratvuces je na odredjenu velicinu i prekrijes tortu.Uglacas je i postupak isti kao kod fondana. Za tu kombinaciju ti je naj bolji ratluk vanila ili ruza.:bye:

Evo ja sam tu. KUvam fil za tortu. Sutra da je zavrsim pa onda pakovanje. U subotu ujutro krecem. Nadam se da nece bitiprevise vruce pa da se torta istopi. Ja u autu nemam klimu.
Posto ce biti prekrivena fondanom mislim da joj nece biti nista. Nije dug put.:bye:

Sve je pod kontrolom tu sam, amo radim pa nemam vremena da vas nadzirem:rtfm:, ai raspust je samo meni nije, anije ni vama vidim da svi radite, korice se peku , imam jos malo i sutra rano krecem sa filovanjem i dekoracijom, mislim da uspevam bar za sada.
Zadovoljna domacice kakvi su komentari za ninju bili?
Pozdravljam vas i odoh da radim, malo spustih g..u na stolicu:hahaha::bye:

Zadovoljna domacice kakvi su komentari za ninju bili?

Ne znam na cije komentare mislis.Ovde na forumu je bilo 2-3 pozitivna.Tu nisam ni sumnjala u kolegijalnost.I znala sam da ces me ti prva pohvaliti.Hvala ti!A kada su musterije dosle po tortu,nisam bila kod kuce,nego sam svekrvu ovlastila da je preda,i ona mi je rekla da se ta zena odusevila.Da joj se bas,bas dopala.I sada sam ja skroz zadovoljna domacica,jer sam cula samo pozitivne komentare.:D:D:D

Jutro,devojcice....

Kod mene je danas na repertoaru prolecno spremanje kuce...Za pocetak,sprat...Pa onda dalje....

A veceras imam nastup sa folklorom,povodom Svetskog dana Roma...Idemo malo da igramo,i da se igramo...I da se dobro provedemo posle nastupa....

Odoh na posao,do citanja...

Otpadose mi noge, otpadose mi ruke, mikser se usijao...:sad2:
Skuvala sam kaficu i sedoh na celih 5 min da malo odmorim, pa idem dalje.:roll:
E vala proci ce i danas i sutra, a onda via Jagodina city:ok:
Jedva cekam da malo danem dusom makar i na jedan dan, ali diiiiivan dan:whistling::orkestar::maramica::zurka:

I ja sam evo skuvala kafu,mada moram da priznam da sam toliko toga odradila od jutros da sam oko 11 i odremala pola sata.Popijem kaficu pa na finisiranje kolaca,secenje,pakovanje(i slikanje naravno),a onda prelazim na torte.Pozdrav svima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back