Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da izrazim ogroomno zaljenje,Daco,sto se necemo videti u nedelju.Ali naravno da se znaju prioriteti.Bice neke druge prilike,ja se nadam uskoro.Ako niko drugi,organizovacemo mi nesto sami.Puno pozdrava tebi i ostalim curama,uzivajte.

:per::per::per: ma i prodje dvanaest, tu sam, sve ste mi bile fine i dobre i zato cu i ja da vas nagradim svima po DVA PLUSA, Teta Iri plus sa plusom jer se prva ujutru javlja,cak i pre uciteljice:hahaha::rotf:
Za sve jedna veeeeeeeeelika:kiss::kiss::kiss:pusica!
Odoh jos malo da radim, a onda u krevetic. Sutra u firmicu:mrgreen::dash:

Evo i ja da se javim. Jutros sam rano isla u nabavku i nosila mami rucak, pa isla da joj uzmem lekove od lekara itd. Tek sada stigoh da sednem.
Bas mi je zao sto Daca nece u Jagodinu ali mi je bar drago sto sam je vec upoznala.
Eto jos malo vremena je ostalo do susreta.
Jaco napisi mi sta ti treba iz Eriksona pa cu ja vedeti da sutra odem i kupim ti. To vazi i za ostale.:telefon::bye:

Draga teta Ira nisam vam nikad rekla,ali nesto me tera da to uradim sad.mozda bi bilo lepse to reci pri nekom susretu,ali vrlo cesto razmisljam o vama i prosto zelim da znate da ste na mene ostavili veoma jak utisak,naravno pozitivan.Vi ste zivi dokaz koliko jedna zena moze biti jaka,dobra,sposobna i pozitivna licnost.Drago mi je sto sam upoznala jedno takvo stvorenje.

Draga Daco, veliko ti hvala na lepim recima. Ovih dana mi mnogo znace jer sam sva nesto duhom potonula iako se trudim da to prevazidjem. Nadam se da ce mi put u Jagodinu pomoci da opet napunim baterije i krenem dalje punom snagom.:cmok2:

Ja sam tu.

Iskrsla danas neka torta,pa eno je u frizideru,a ja da vidim sta se desava.Kada je zavrsim, bice slikana,pa okacena na "Ukrasavanje".Trebalo bi da bude na nindza kornjacu,tako da cu verovatno ukrasti neku Dacinu ideju.Nema ljutis.

Budite vredne,drage moje.

Imala sam danas ludu srecu. Trebalo je da imam ispit ali mi je odlozen za 14. !!!!!!!!! Taman da predjem ono sto nisam stigla pa cu onda mozda i imati sanse da prodjem :)
Ovo me nece spreciti da dodjem u Jagodinu!!!!!!!!!!!!!!!!
Treba mi pomoc vas iskusnih. Pravicu plazma tortu (ili vec od neke keks mase) i planirala sam da napravim u subotu i stavim u zamrzivac. Pretpostavljam da bi u takvom stanju trebalo da izdrzi put. A kako je to tamo organizovano ima li neki frizider ili ce torte od kada ih donesemo do pocetka (tj.kraja) tortijade stajati na stolovima? Bojim se da bi se u tom slucaju sve rastopile, omeksale i pale.... da li ima neko resenje za to?
A kako cete da pakujete torte za transport?

Ne znam koliko je pametno da je stavljas u zamrzivac,jer mozes postici kontraefekat.Ako je sa slagom kad je izvadis i neko vreme bude na normalnoj temperaturi ispucace,jer se slag steze na hladnom,a opet dekor masa ili bilo koja druga ce ti se kad je izvadis iz zamrzivaca oznojiti.Moje iskustvo je pokazalo da je bolje da stoji cak i u hladnijoj prostoriji,ako nemas mesta u frizideru.A kratko pre polaska u zamrzivac tek da se rashladi,ako vec nije,ali da ne mrzne.Veruj mi sa dekor masom je putovala autobusom za Nemacku, a vocna sa slagom u obliku lopte za Beograd,sto je nesto manje od 200 km od mene.
Drage moje,ja kao po pravilu imam zurku.Kod mene se naveliko slavi katolicki Uskrs,pa kolaca koliko ti volja,hvala bogu.Pa se nasla tu i dva rodjendana u subotu,pa tortica za Tortijadu.Danas mi svekar dosao iz bolnice, posle podne posadila bastu i sad krecem u akciju na dekoracije i cvetice.Stignem ja to sve ,ali nece bez dodatnog pritiska.A taman sam se ponadala kako cu ja to natenane.
Tako da ako me slucajno nema na prozivci,javljam se unapred,ali trudicu se.
Jaco javim mi telefon ili me nazovi da se polako dogovaramo.
Nadam se da nas i Smeh ima u vidu.Mi nju imamo.Cekamo samo tvoju potvrdu.
Ostalim curama pozdrav i sretan rad.

Imala sam danas ludu srecu. Trebalo je da imam ispit ali mi je odlozen za 14. !!!!!!!!! Taman da predjem ono sto nisam stigla pa cu onda mozda i imati sanse da prodjem :)
Ovo me nece spreciti da dodjem u Jagodinu!!!!!!!!!!!!!!!!
Treba mi pomoc vas iskusnih. Pravicu plazma tortu (ili vec od neke keks mase) i planirala sam da napravim u subotu i stavim u zamrzivac. Pretpostavljam da bi u takvom stanju trebalo da izdrzi put. A kako je to tamo organizovano ima li neki frizider ili ce torte od kada ih donesemo do pocetka (tj.kraja) tortijade stajati na stolovima? Bojim se da bi se u tom slucaju sve rastopile, omeksale i pale.... da li ima neko resenje za to?
A kako cete da pakujete torte za transport?
Zamrzivac definitivno ne, u pravu je Zorica samo kontra efekat, bolje je u nekoj hladovini nego u zamrzivacu, bez obzira kako je ukrasavas.
Zorice javljam ti se , moja drugarica ne ide.:bye:

hvala na savetima, onda definitivno necu zamrzavati ide samo u frizider a ako do Jagodine ne stigne u celosti vas cu da krivim :whistling::tongue2::plez:
Pitala sam vas posto ja nemam nikakva iskustva pa sam mislila da nije dovoljno ako bude samo u frizideru. Ali i dalje sam sumnjicava pa mislim da cu tacnu staviti u jedan safolj a na dno savolja one patrone za putne frizidere tako da stoji na hgladnom pa sve to u kesu (ili cu uviti u providnu foliju). Volim ja malo da komplikujem :roll:

slogi pozdrav!ja radim sa fondan masom i ne znam dali ti je poznato da bi torta imala sjaj premazi je ulupanim belancetom.a sto se tice transporta nemoj da se bijis,bitno je da je ona cvrsta.Pre no sto je presvuces premazi je sa marmeladom i bitno ti je da je lepo nafilovana tj.mislim ravna.Zelim ti lep provod u Jagodini.

Eeeeeeeee, svima po plusic:per:, necu danas biti:evil:, pa sutra pocinje raspust pa eto malo da vas razveselim,bile ste dobre:klap:.
Pa, pa do sutra i meni je danas dosta, odoh da spavam jer ustajem u 5h da dovrsim neke ukrase, a onda u firmicu:mrgreen:
Do susreta jos 3 dana:whistling::heart::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back