Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moja firma gde radim sve uzima od ove firme koju ste naveli ...proizvodi su im odlicni...pogotovu kreme koje se mute sa vodom____ja licno neznam da li cu saradjivati sa njima posto nastojim da moj proizvod bude svez sa pravim aromama.....ovde ima

Ima li ovde neko da nije hteo da bude prosvetni radnik?

Cure,treba mi pomoc.Moram da napravim tortu,onako da zabodem lutku u sredinu, a ne znam kako je najbolje.Ukapirala sam da se torta pravi u ciniju,pa onda cinija okrene,pa zabode lutka...Ali koja torta? Neki rolat + fil,ili kako?

Jako mi je bitno to,za jednu moju komsinicu (Jaco,ona u sredini na lubenicama),tj.za njenu unuku kojoj je rodjendan...Moram to dobro da odradim,jer ona mi je desna ruka,kada imam posla preko glave...

Cekam sugestije i savete,na bilo kojoj temi...

Evo ja cu prva da ti napisem kako sam to radila.Iskreno odavno nisam pravila te barbike,ali ne moras da radis u ciniji.Izaberi neku coko tortu,ispeci okrugle korice koje ces posle da smanjujes u obimu kako se budes penjala u radu.Ione korice sto ti otpadnu prilikom opkrajanja mogu da se ukomponuju u unutrasnjost jedna pored druge tako da nema otpadaka.Ostavi u frizider da se stegne,izdubi malo sredinu,lutku prebrisi alkoholom i do pojasa umutaj u providnu foliju.Zabodes u tortu,gornji deo haljine odradis fondanom ili slagom.

Ja sam svojevremeno pravila Barbiku od torte zvane cupavko.
Ispece se patispanj pa se izmrvi i malo naprska sokom od narandze. Posebno se skuva puding, malo gusci i kada se ohladi umuti se sa puterom i secerom u prahu. U tu smesu dodas seckane banane, zele bombone , suvo grozdje. Ustvari sve sto volis ili sto voli slavljenica. Lepo rukom sjedinis i oblikujes u obliku suknje. Kada se odobro ohladi ubacis lutku i dekorises haljinu.
Lako je i deca je obicno vole.

Ima li ovde neko da nije hteo da bude prosvetni radnik?

Cure,treba mi pomoc.Moram da napravim tortu,onako da zabodem lutku u sredinu, a ne znam kako je najbolje.Ukapirala sam da se torta pravi u ciniju,pa onda cinija okrene,pa zabode lutka...Ali koja torta? Neki rolat + fil,ili kako?

Jako mi je bitno to,za jednu moju komsinicu (Jaco,ona u sredini na lubenicama),tj.za njenu unuku kojoj je rodjendan...Moram to dobro da odradim,jer ona mi je desna ruka,kada imam posla preko glave...

Cekam sugestije i savete,na bilo kojoj temi...
Zadovoljna domacice mi smo proslog videnda radili jednu lutku, ako vam nije kasno da sacekate veceras da je postavimo u album pa pogledajte,inace ,nestavljamo tortu u ciniju,pravi se obicna okrugla torta manjeg precnika i relativno visoka(otprilike malo ispod struka lutke kad je postavite uspravno.Torta treba da bude malo cvrsca,mi konkretno pravimo vani lu za te oblike.Kad se torta lepo stegne izvadite je iz frizidera i odozgo na dole krenete da je rezete od sredine torte ka spoljnim ivicama pod uglom od otprilike 45 stepeni(zavisi koliko zelite da vam haljina bude siroka odnosno uska.Ono sto ste iskrojili umesite u ciniji i dodajete tamo gde treba da ispravite,takodje i dole ako treba da prosirite haljinu.Ako zelite mozete je do samog kraja ,do tacne ukrug zarezati ka unutra pa da dobijete jos lepsi oblik.Kad donekle oblikujete haljinu zabodete lutku u sredinu torte i ako je potrebno dodate joj smesu do struka i da naravite lep oblik oko guze .Ako pustite masti na volju tu moze svasta da se uradi,pa ne znam ,nadam se da ste me bar malo shvatili.Srecno i veliki pozdrav.:super:

Slazem se sa Kokom.Bilo koju tortu napravis malo je samo iseces u konus.Ja cak ni ne pravim ekstra visoke vec od struka spustim sa masom za plazma tortu.Sa njom oblikujes i dole da dobijes oblik haljine i to je to.Prekrivas s cime hoces.Ja imam jednu lutku kojoj sam otkinula noge(kako to grubo zvuci) i stavila drveni stapic kroz sredinu( ovo jos grublje) i kad je zabodes u tortu nece nikuda.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:Ja vas samo posmatram, danas cete dobiti svi po dva plusa.
Prvo za matematiku, bila sam odlicna na matematici toliko da sam htela da upisem matematiku dalje, ali zelja moje majke je preovladala:sad2:, inace sam ne sudjena uciteljica, ali posle osnovne je trebalo da idem u Vrsac sa drugaricom i moji nisu mogli da izfinansiraju sve sto je trebalo, na zalost, bili smo u ne zavidnoj finansijskoj situaciji, a posto je bilo u Zr skole koje sam mogla zavrsiti sa odlisnim uspehom to sam i upisala-ekonomsku, ali i dan danas patim za prosvetom:(
Inace sam bila odlicna gimnasticarka isla sam i na takmicenja i igrala sam levo krilo u rukometu.:per:Ko bi rekao da sam se onda tako lako "izvijala", a sada, ma da vam ne pricam:hahaha:, ali se trudim na mojim vezbicama i mislim da cu se ipak malo doterati u red:whistling:.
Moj mladji sin trenira bejzbol i isli su na medjunarodno takmicenje koje je odrzano u N.Sadu.:)
Ko bi stvarno rekao da smo se ovako nasli na "gromili" kazu lale.:hahaha:
Znaci ako propadne biznis sa tortama sigurno se otvara privatna skola sa slatkim uciteljicama.:rotf::rotf:
Oko ponoci pisem i miiiiinuse.Da,da...:rtfm:
:heart::heart::heart::bye:

Zadovoljna domacice, ja sam barbi tortu pravila u ciniji - stavila sam casu u sredinu pa onda naslagalai i kada sam okrenula barbiku ubacila u casu. A torta je bila od slaga - tj. gusto se umuti slag i odboje se tri dela u jedan se doda plazma (to je dno torte) au druga dva po sastojci po zelji, ja sam stavljala lesnik i eurokrem ali moze i voce i sta vec vole oni koji ce jesti tortu. Kada se redja u ciniji redja se naopako jer ce taj poslednji sloj posle biti na dnu. Pravila sam je dva puta i oba puta sam slagom ukrasavala
A ako budemo otvarali tu privatnu skolu uz nju mora ici i vrtic i jaslice, a taj deo se prijavljuem ja da pokrivam

O drage moje,divne ste.Koliko ideja i predloga....Cccccccc....

dream_cakes nije mi kasno ni za koji dan,torta mi treba za sledeci vikend.I nemoj molim te da mi persiras,osecam se kao da imam 101 godinu....Ja ako sam domacica,ne znaci da sam neka stara zenetina...mlada sam inace,a tek duhom...Tek izasla iz puberteta....

Naravno,salim se,ali ja ovde nikom ne persiram...I volim kada u profilu procitam koliko ko ima godina,ali i dalje nikom ne persiram...Teta Iru sam imala prilike da vidim uzivo,i videla sam da je zena starija od mene,ali smo opet na ti...

Dok recimo,u privatnom zivotu,sa onima koje ne poznajem,ako su i 10 godina mladji od mene,ja sam na vi....Ovde mi se cini da svi imamo isto godina,i da vas sve licno poznajem.Nije mi to bas najjasnije,ali tako je...

I hajde da kazem,da budem prva,da matematiku ne mogu da smislim...nikada je nisam ni volela,i za mene je matematika ostala samo cetiri racunske operacije,i eventualno trazenje simetrale duzi...Sve ostalo su ne "spanska sela" ,negooooo....mislim...Bila sam i ostala drustvenjak,a sve te prirodne nauke....brrrrrrrrr.....digne mi se kosa na glavi....Samo elementarne stvari znam,a ono vise od toga samo kada je trebalo da dobijem peticu...

Kakve sad minuse, pa valjda smo se svi popravili.:super: Ala si ti neka stroga.:dash: I bolje je sto nisi postala uciteljica jer bi samo mustrala djake:thumbdown::thumbdown:
Ali o tome cemo kada se vidimo u Jagodini:cmok2:
Mislim, ovaj, kako da kazem...:rtfm::rtfm::rtfm:
Salim se:hahaha: pa ja samo pricam o minusima za one koji se ne javljaju, a ako sam dobro napisala vi svi danas imate po dva minusa, ovaj zabunih se :hahaha:, PO DVA PLUSA:super:
Sve ste mi danas bile fine i vredne, bar na pisanju, a viidim da se i radilo :ok:
Ja sam od jutros u ofanzivi, samo malo zvirenm na brzaka dok se ceka da mogu dalje da radim, evo i sad se pece u rerni Sacher torta,narucila neka gospodja, mnogo joj se dopala prosli put.Neke torte su odnesene, neke se nose sutra, ujutru na posao, a dotle samo vas posmatram:rtfm:
PS Bila bih divna uceiteljica, uopste nisam stroga, trazim puno, ali i puno dajem:heart:

Jaco stvarno bi bila dobra uciteljica.....Ja se izvinjavam sto danas nisam stigla da vas posetim vise jer sam bila u nekoj guzvi...Sutra cerkina grupa sto ih uci da igraju imaju takmicenje pa sam joj nesto pomagala ali obecavam da ce sutra biti bolje...Ljubim vas sve:cmok2:

O drage moje,divne ste.Koliko ideja i predloga....Cccccccc....

dream_cakes nije mi kasno ni za koji dan,torta mi treba za sledeci vikend.I nemoj molim te da mi persiras,osecam se kao da imam 101 godinu....Ja ako sam domacica,ne znaci da sam neka stara zenetina...mlada sam inace,a tek duhom...Tek izasla iz puberteta....

Naravno,salim se,ali ja ovde nikom ne persiram...I volim kada u profilu procitam koliko ko ima godina,ali i dalje nikom ne persiram...Teta Iru sam imala prilike da vidim uzivo,i videla sam da je zena starija od mene,ali smo opet na ti...

Dok recimo,u privatnom zivotu,sa onima koje ne poznajem,ako su i 10 godina mladji od mene,ja sam na vi....Ovde mi se cini da svi imamo isto godina,i da vas sve licno poznajem.Nije mi to bas najjasnije,ali tako je...

I hajde da kazem,da budem prva,da matematiku ne mogu da smislim...nikada je nisam ni volela,i za mene je matematika ostala samo cetiri racunske operacije,i eventualno trazenje simetrale duzi...Sve ostalo su ne "spanska sela" ,negooooo....mislim...Bila sam i ostala drustvenjak,a sve te prirodne nauke....brrrrrrrrr.....digne mi se kosa na glavi....Samo elementarne stvari znam,a ono vise od toga samo kada je trebalo da dobijem peticu...
Izvini molim te ,to je jednostavno navika,valjda,nemam nikakvih predrasuda niti o godinama niti o zanimanju,slozices se sve smo mi prvenstveno domacice pa onda sve ostalo e sad kako se ko deklarise:hahaha:.Sto se tice godina apsolutno nije vazno koliko covek ima godina nego kako se oseca,prema tome:whistling::whistling::whistling:dabome.Evo poslala sam ti linkove pa pogledaj ako imas vremena a imas i u albumu,nadam se da smo ti pomogle onoliko koliko smo mogle.

Stvarno,sta god da zavrsimo,koliko god postigle u zivotu sto se tice obrazovanja,nekako,manje ili vise svima su nam verne sluge sudopera,sporet,pegla,usisivac...ili smo mi njima.Svaka zena je savrseno bice sa jednom manom.Cesto zaboravlja koliko vredi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back