Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga Vesna sigurno si u pravu za viltonke u gelu,ali su nama ovde nedostupne,pa se dovijamo,kombinujemo i eksperimentisemo.Isto je i sa Dr.Oetker slagom,ja ga mogu doneti iz Bosne gde ima samo pakovanje od po kilogram i cena mu je preracunata u dinare oko 450 din,a svi drugi kod nas su izmedju 250 i 300 din.Mozda moze da se kombinuje sa jeftinijim da se oblazu torte a sa dr oetker da se ukrasava,ali to su vec druge kombinacije.:)

Pa stvarno sam...Permutovala sam slova u vezi boja u prahu:rumenko:, wilton boje u gelu sam imala, igrom slucaja sam ih dobila pre par godina, jesu zahvalne ali imaju neki miris bezveze kad duze stoje i nije mi se dopalo sto su mi omeksavale masu za figure, ali ipak su dobre i malo se trose. Slag od Dr Oetkera sam nasla samo na kesice i tako bi me 1 kg izneo oko 900,00 dinara:mrgreen:, a i nace kg slaga me kosta 360,00 dinara i to super slag.Pozdrav za sve.:bye:

Evo i mene posle mhhmm.....duuuzeg vremena. Nesto u poslednje vreme nista ne stizem. Nisam bila kuci pa me je gomila obaveza docekala kada sam stigla. Moj muz baci pogled na vasih ruku delo, izvesti me, ponekad nesto prokomentarise.

Prvo hocu da se zahvalim zadovoljnoj domacici sto me je kontaktirala i bila voljna da me ugosti, ali je meni ipak bilo malo komplikovano da odem do nje. Slogi je takodje htela da se vidimo, ali je na kraju ipak nesto iskrslo. Kada sam krenula da zovem dacu011 da bi mi dala neke informacije, ona je pozvala mene, kao da su moje misli telepatijski dosle do nje, a onda nas je kontaktirala i teta Ira, pa smo zajedno provele par nezaboravnih sati u prici koja je trajala i trajala (eh mi zene:hahaha: - prici nikad kraja), a ponoc je dosla tako neprimetno i neumoljivo nas oterala svaku svom domu. Meni je bilo prelepo i jako drago sto sam vreme provela na taj nacin (a krenula sam na sat vremena da popijemo pice:rotf:)
Evo jednog zabelezenog trenutka te veceri

Inace u Bg smo isli da isporucimo tri torte (svadbenu i dve rodjendanske) i da pokupimo stalke od istih i nekih koje smo ranije isporucili i planirali da prenocimo tamo i vratimo se u ponedeljak, ali nam je taj neradni ponedeljak pokvario sve planove, pa smo ostali dan duze, sto i nije bilo tako lose. Ovako smo stigli da obidjemo sve hipermarkete, vidimo se s ljudima koji su nam dragi i juce smo obisli one radnje koje u ponedeljak nisu radile i stigli kuci pre nego sto je sneg poceo da pada.
Isli smo do puratosa i eurowilt-a,a nasli smo "alibabinu pecinu" koju je pominjala daca011. Potrosili smo kintu i nasli vecinu onoga sto nam treba. U toj radnji ima zaista svega i svacega. Lesnik je 480din/kg, imaju i bademe, orahe, kikiriki, biljnu mast, bombonski sirup, buter od kikirikija, belance, zumance i jaja u prahu, susene brusnice i jos milion stvari...

A sada moj put u Makedoniju....Secate se da sam pominjala kako treba da idemo na tortijadu u Skoplje, pa sam pomenula i da sam bila i znam da sam vam duzna price...

Krenuli smo 12. februara u podne, predsednica udruzenja zena iz Jagodine Dragana Simic, Vesna Atkovic iz Rume, jos jedna Jegodinka i ja. Tortijada je pocela oko 17h revijalnim delom za sve one koji su zeleli da vide sta se moze napraviti a da je to torta :D Od 19h sala u kojoj se odrzava tortijada se zatvara i ulaz je dozvoljen samo pozvanima i onima koji su platili ulaz. Mi smo malo kasnile, pa smo tamo stigle oko 20h. Docekali su nas jos malo pa s crvenim tepihom, veoma srdacno, predsednica humanitarne organizacije i predsednik opstine Gazibabe za koju se ispostavilo da je bila pobratim s opstinom Jagodina i da je to najveci razlog sto su nas pozvali da dodjemo. Oni su spremili program, veceru i na kraju proglasenje pobednika. Inace imaju drugaciji sistem nego mi. Skoplje ima 10 opstina, pa svaka od njih ima opstinsko takmicenje, a onda pobednici svake opstine ucestvuju na medjuopstinskom takmicenju, na kom smo mi bili, tako da je bilo 10 profesionalnih torti i 20-tak amaterskih (e za to neznam zasto?)
Vesna Atkovic je ponela i tortu, koju je poklonila organizatorima, odnosno sve torte su zavrsile u decijem selu (koje je neki lepsi tip doma za decu bez roditeljskog staranja) i drugim slicnim mestima. Ovo je ta torta:

Smestili su nas u vilu, s obezbedjenjem, gde je svaka od nas imala svoju sobu. Ujutru nas je primio predsednik opstine, rucali smo u jednom restoranu s predstavnicima opstine i te humanitarne organizacije i oko 15h krenuli nazad. Zene kao zene:hahaha:, nismo usta zatvorile tokom celog puta, pune utisaka i iznenadjene srdacnoscu. Mada smo pricale o svemu i svacemu, ali najvise o tortama i ukrasavanju istih
Evo nekoliko zabelezenih trenutaka, a torte s tortijade cu postaviti u album....

Posle tortijade i vecere

Za vreme rucka pred polazak

njihova saborna crkva koja je prelepa

i mi ispred crkve (s desna na levo Dragana Simic, Snezana - predsednica humanitarne organizacije, Svetlana iz Jagodine, Vesna Atkovic i ja)

Za sada toliko, pisacu jos...

Poslednja izmena:
Super je sto ste se druzile ja taj dan nisam bila u bg inace bih vam se rado pridruzila .Koko gde je ta radnja alibabina pecina.pozz

Radnja se ne zove stvarno alibabina pecina, vec "kod Rake", ali posto lici na neku pecinu, bolje reci šupu prepunu blaga, ato razloga. Radnja je na banovom brdu, ustvari kada krenete da se penjete na banovo brdo, preko puta crkve imate par stepenika, sidjete i odmah s desne strane je ta radnja. Veoma slabo je uočljiva, jer je mali izlog izlepljen novinama, bas lici na neku šupu, a iznad je tabla kao iznad onih predratnih radnjica gde sitnim slovima pise sta je to i cini mi se jos sitnijim ime radnje "kod rake" - naravno pisanim crvenim:lol:

3D stamparija u kojoj mi radimo vizitke i flajere je par kuca na dole. Mozete da zamislite moje iznenadjenje kada je na vrata radnje dok sam cekala red provirila Anka, vlasnica stamparije i mahnula mi. Moj muz se setio da su i oni negde na banovom brdu, pa ih je pozvao, a oni odmah tu. Inace jako su fini pa smo se sprijateljili. Pa smo se i s njima videli i popili kafu i ispricali. Ja sam je odmah kritikovala sto mi nije rekla za radnjicu. Ona zna ko je Raka i ima puno prica o njemu. Kaze da je on disciplinovao penzionere, da po cici zimi stoje ispred radnje, a u radnju samo po dvoje, jer je mala i nema tu razmisljanja:D, ako odmah ne kazu sta im treba.... SLEDECI, a oni nazad u red, pa kada se smisle...A moze mu se jer mu je sve sto njima treba najjeftinije. Jos smo mi greskom parkirali ulicu iznad, pa pitali jednu baku gde je ta radnja....naravno da je odmah znala:hahaha:

Koko drago mi je sto si nasla radnju,inace za one iz Bgd-a koji zele da odu tamo radnja radi od pola sedam ujutro kad je i najbolje otici zbog te guzve ,naravno pozeljno je da imate u rukama spisak potrebnih namirnica .Rade samo do pola tri,subotom do pola dva,a nedeljom ne rade.Jako im je veliki promet i zbog toga nema bajatih namirnica.Telefon nemaju.E sad,gospodin Raka stvarno zasluzuje da ga spomenem.Ja sam tim covekom odusevljena.Ima pedesetak i mozda neku godinu,on i jedan mladji decko kom ne znam ime opsluzuju musterije tako da je vrlo cesto u radnji.On je sacuvao duh onog proslog vremena.Kad god udjem kod njega u prodavnicu setim se detinjstva i trenutaka kad sam u takvim slicnim radnjicama stajala pored mame zarko zeleci da se sama seti da mi kupi krasovu cokoladu od pedeset grama sa lomljenim lesnicima.Tu cokoladicu nikad nisam morala da delim sa sestrom.Bila je samo moja.Eh...

ja svaki put kad odem raka ispari..... taj decko je vec tamo punih petnaest leta i uvek ista usluga i uvek lepo ophodjenje sa musterijom.Ja sam odusevljena samom prodavnicom jer je to mozda i jedina takve vrste.Sacuvala je duh starine i nekih nama dragih i dobrih vremena.Bravo za Raku

Sada su u radnji bila tri coveka, jedan od njih nesto mladji i verujem da sam im isla na nerve, jer sam stalno nesto zapitkivala...Te --'jel imate ovo...jel imate ono...pa koliko vam je ovo ....pa koliko vam je ono,....pa sto nemate manje pakovanje:think::hahaha::hahaha::hahaha:

Slano,slano,to bese ono sto se uglavnom zove dorucak,rucak i vecera.Uh,obozavam sve te stvarcice u varijanti primakni se stolu-odmakni se od stola.U mom sopstvenom aranzmanu te slane djakonije su pusto prezivljavanje.Nije da ne volim da spremam ali nekako ne mogu da crtam po njima.:whistling:

Pa slane varijante dolaza u obzir samo ako ce mene neko da posluzi:hahaha:, toliko posla sa ovim slatkim varijantama da mi ne pada na pamet da pravim slano, mada sam odlicna u tome od tegljenja domace pite do krofnica, salnjaka, kroasancica...:per: Mislim da je ovo kulinarsko cose jedno mestasce za opustanje i pijenje kafice, caja, grickanje kolacica ili kiflica dok kucas na tastaturi i sve ti viri iz usta:hahaha:, a o pravljenju ovih stvari moze da se otvori tema samo za ljubitelje slanog testa i naravno da se napise koji receptic. Pozdrav za sve koji nas voledu, sto bi rekle lale i sose:bye:

joj zenskici ja u toni kolaca a ni jedan nesmem da gutiram:dash::dash:bacila me doktorka na rezim i samo pijem vodu vodu vodu:besna::besna::besna::besna:uhhhhhhhhhhhhhhhha upravo sam izvukla viktor minzone iz rerne:super::super:Danas i narednih meseci je muz puz degustator:sad2:A kafe mogu da pijem samo dve i to ujutro i u ranim vecernim satima tako i da to lepo ispijanje kafice uz kolacic mogu da zaboravim .......a ovde se raspravlja i o slanisima ...jojo .......ljubac zenskici

Da znate da sam i ja nekad lepo spremala ruckice, pa sve neki specijaliteti, pa neobicno, pa....Ali od kako sam usla u posao s tortama, nesto mi se neda, verovali ili ne vise moj muz sprema, nego ja:dash:...Sta ce covek, mora nesto da jede:think:

A Vesnice, sta ti je, pa tako stroga dijeta?:dontunderstand:

joj jojojojojoj pa nije mi nista samo malo viska od 25kg i resih lepo da se doceram:manikir::manikir: dosla sam u situaciju da mi je sve pomalo tesno:think::think:videla si me letos ima na meni viska i to dosta:roll::roll:i resih da se dovedem u red:whistling::thumbdown:Isla kod doktorke kad ti ona meni sreza porcija na petinu:rtfm::rtfm:: jedem ko pticica :rotf::rotf:ocekujem da ce mi krila izrasti ovih dana:rotf::rotf::rotf::rotf:.Pa draga kad me budes vidila letos mislim da me neces poznat:hahaha::hahaha::hahaha:ljubac zenskici

Svaka ti cast Vesnice na istrajnosti. Ja ocigledno nisam takav karakter iako bi trebalo da skinem 50-60kg. Doduse pocela sam da idem kod cere u fitnes centar da vezbam, ali ja krenem pa mi iskrsne neki vanredni posao ( mislim torte i sl. ) i nemam vremena pa napravim pauzu i tako to ide. kada nikad vremena za sebe nemam. Kada su deca bila mala bilo je mnogo lakse.
Samo budi istrajna a mi ti pruzamo podrsku.:klap::klap::klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back