Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece, evo ja se vratila sa seminara. Bas sam se umorila. Sve se to moglo zavrsiti za dva sata a ne ovako ceo dan. Ni rucak nam nisu dali, mislim neki kolko tolko normalan nego neki minijatirni hladni hamburger u ogromnoj lepinji i jedan mali sokic, Da i neku tanku kafu. Ali sve u svemu ono sto smo culi bilo je interesantno. Najvise se pricalo o novim programima i novoj maturi.
Stalno nesto smanjuju pa se posle cude sto nam deca sve manje znaju. Mi smo mnogo vise ucili i to sto smo naucili bilo je znanje koje ostaje a ne danas nauce a za par dana to izvetri. Kriv je sistem a ne deca, Ne moze dete da izlazi u 11uvece i da sutra spremno prati nastavu.
Uh udavila sam vas, malo predahnula i idem malo da sredim kucu .

ja se potpuno slazem sa teta Irom.ja kad sam bila mala u 9 u krevet,a kad sam isla u skolu mogla sam da izadjem jedan vikend mesecno i to samo subota,nikako i petak i subota.a ovo danas....jos roditelji pricaju kako su jadna deca a profesori bezobrazni.mi nismo u osnovnoj skoli smeli rec da progovorimo,a danas je obrnuto.

Ne zelim da ulazim u rasprave...i prosvetari nisu kao sto su nekada bili, cast izuzetcima, Teta Iro na tebe se opaska ne odnosi, skidam kapu onima koji rade sa decom sa posebnim potrebama.
Za ostale...pa danas u moru kukolja u prosveti moze se i koji klas zita pronaci.

pa dobro,ja govorim iz svog ugla,a ja sam ipak davno izasla iz skole,a deca mi jos mala,pa ne znam kako je sad.
ja pecem korice za kinder i pravim kapetana kuku.izvinite sto sam vam dosadjivala za linkove,ali stvarno nisam mogla nigde da pronadjem,pogotovu ovog gospodina i hvala Jele sto mi je poslala link.idem da stesem zvoncicu dok mi se ovo osusi.valjda cu ga zavrsiti nocas u delovima.a na sta ce da lici -pojma nemam

Osvrt na kompresor: nemamo posebnu prostoriju za to. Leti prskamo napolje, ali zimi nam ne pada napamet, pa to radimo unutra. Sav namestaj nam je pod sedefom i ostalim bojama. Izgleda kao da je napadao prst prasine, iako je recimo dan ranije obrisano. Klimu kada smo cistili bila je puna svih mogucih boja.
Kada zaboravim da stavim masku (imam inace masku onu molersku - farbarsku) onda mi sekret iz nosa bude u onoj boji kojom sam bojila... strasnooooo

Laminator nije bas kao Badijev, jer takav nismo mogli da nadjemo. A mi to jurimo vec vise od dve godine (mnogo pre nego sto smo i videli kako to uopste izgleda i pre nego smo i pomislili da tako nesto postoji :rumenko:). Na ideju laminatora smo dosli gledajuci kako se prave kutije za torte u radionici za izradu ambalaze. Tek kasnije smo videli da su ljudi to vec smislili i napravili. Posto nismo mogli nigde da ga kupimo, osim onog za lisnato testo, a to je meni delovalo ogromno i nikako nije moglo da nam stane u stan, resili smo da ga napravimo. Odneli smo majstoru potrebne delove i objasnili sta nam treba. To je doduse bilo jos u julu prosle godine... Ludela sam sve ovo vreme, jer ga je zavrsio tek pre neki dan i cak sta vise nije ni ugradio sve sto je trebalo, pa sada moramo da ga doradjujemo :evil:
Ali ipak radi, mnogostruko ubrzava razvlacenje fondana i ne bole me vise ni ruke ni grudi od razvlacenja.

Samo da izjavim za televizor da sam ja proslavila 8. mart. Upravo smo stigli. Ne da sam igrala kao poludela, sutra ima noge da me bole, neću znati da su moje. :zcepanje: Ali, bilo je ludo, burazeru, ludo...:ok:

Tako i treba!!! Ipak je to tvoj praznik pa je red da ga proslaviš kako dolikuje! A za sutra i upalu mišića, o tome se misli kasnije, zar ne?Drago mi je da si se lepo provela

Poslednja izmena:
Dobro jutro...e pa i ja jednom da se druzim sa ranoraniocima:lol::lol::lol:
Sad su dosli po neke torte, danas slave 8.mart, pa da se gospodze zaslade na poslu, a nije mi jasno sto danas, sta ce sutra da rade:eek:
Mozda dobiju slobodan dan, to je drzavna firma:lol::lol::lol:
Zelim vam lep dan...lep pocetak radne nedelje i domacicama i zaposlenim devojkama:lol:
Odoh na posao, jos malkice:cmok2::bye:

Dobro jutro...e pa i ja jednom da se druzim sa ranoraniocima:lol::lol::lol:
Sad su dosli po neke torte, danas slave 8.mart, pa da se gospodze zaslade na poslu, a nije mi jasno sto danas, sta ce sutra da rade:eek:
Mozda dobiju slobodan dan, to je drzavna firma:lol::lol::lol:
Zelim vam lep dan...lep pocetak radne nedelje i domacicama i zaposlenim devojkama:lol:
Odoh na posao, jos malkice:cmok2::bye:
Gotov godišnji,a? kako je brzo proletelo

Prosto ne stizem ni da zavirimovde.Mada sam ja tu negde.Danas malo sredjivanja po kuci i izrada dekoracija za sledeci vikend.Buran period je pred nama,bar sto se posla tice.Ostalo ce morati malo da saceka.Koko cestitam na laminatoru.Ja se spremam da mom majstoru dam zadatak.Samo da pokupim informacije.Sad trenutno pravimo stakleni stalak za ml. torte.Inace sa kompresorom uvek ista stvar.Imam masku,tu je u radionici,samo treba se setiti na vreme.Ponekad me sramota kada u drustvu izduvam nos...iako je detaljno opran...sve me strah da ce neko pomisliti da sam vanzemaljac.Inace,videla sam kod Ben Israela da ima jedan cosak u radionici gde ima zavesu od najlona...kao komora.Dobra ideja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back