Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jooooooj društvo (da ne bude žene!) što mrzim da čistim orahe.MRZIM!!!:dash:

Gre'ota je kasti,ali više volim kad ne rode,pa ih lepo kupim očišćene,i bog da me vidi....Do sada sam imala još onih što sam kupila jesenas,ali moram i ove moje da očistim,jer kada 10.marta uđem u priču zvanu poljoprivreda,samo mi fali da čistim orahe.

Svekrva,zaova i ja smo čistili od 13h i očistili 1/3.:dash::dash::dash:Još dva dana...:mrgreen:

nema odustajanja kada ti krava stane na nogu, tako se kaze kod nas, ali sreca ti u njih, ponekad:mrgreen:, a lepo je i bez njih:mrgreen:ali dobro je i ovako:mrgreen:Moji svekar i svekrva imaju u dvorishtu veeeeeeeliki orah koji lepo rodi svake godine, ja dobijem na tacnu sve iskrckano:cool:samo zovnem i kaem, moze orasi, oni kazu , moze samo ti javi i za tili cas stignu do mene,necesh verovati, ali svekar sedne na biciklo ili dodje gradskim autobusom:mrgreen: SHTA CU KADA ME VOLE:zper:

Moj Laza je u Idvoru posadio orahe svuda oko kuće (a kuća je na uglu).
I baš ih ima.
Nekad ih je čistila Maca (pogotovo kad je došlo vreme da puno toga ne može da radi) i to za sve nas... Kad krene u jesen - nikad kraja.
Posle je preuzela moja mama.
Eno, mislim da ih i sad čisti, s tim što ih moj dragi istucka, a ona čisti...
Ne valja što ne vidi dobro, pa moram ozbiljno da ih pretrebim da ne bi neko polomio zube.
Inače, Domaćice, ponoviću ti čuvenu rečenicu moje Mace. "Ja ne znam... šta vam je tu teško? Sediš i radiš." :zcepanje:

Jooooooj društvo (da ne bude žene!) što mrzim da čistim orahe.MRZIM!!!:dash:

Gre'ota je kasti,ali više volim kad ne rode,pa ih lepo kupim očišćene,i bog da me vidi....Do sada sam imala još onih što sam kupila jesenas,ali moram i ove moje da očistim,jer kada 10.marta uđem u priču zvanu poljoprivreda,samo mi fali da čistim orahe.

Svekrva,zaova i ja smo čistili od 13h i očistili 1/3.:dash::dash::dash:Još dva dana...:mrgreen:

I ja mrzim da cistim orahe,sreca sto je to jednom u pet godina i to kad mi tetka posalje iz Bojnika:zcepanje:

Meno je tesko da ih krckam jer me bole ruke,a sto se ciscenja tice ako se okupi dobro drustvo uz pricu lako ide. Meni je problem sto nemam koga da okupim. Prosle godine dobijem od drugarice dzak oraha i zamolim mm da ih iskrcka. U roku od 10min. je slimio krckalicu koja me je godinama besprekorno sluzila. naljutio se i ostavio. Sta cu zavrsila sam sama, a posle molila drugariu da mi ne poklanja u ljusci nego da mi proda ociscene.:D

Ala lažu trgovci... :whistling:

5yrghk.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back