Meni je majka kada sam imala nekih 10 - 11 godina ostavljala da pazim rucak (pasulj, corbice, nesto u rerni, da przim krompirice....), pa su mi kasnije svi govorili "blago tebi, ti bar znas da kuvas" nasta bih se ja nasmejala i rekla "kada ti zagori supa onda mi se javi", jer mi je tako ostavila supu, tj. krompir, sargarepicu, neko mesance u vodi da se kuva, a ja klinka izasla napolje da se igram, racunam ima tu vode, nemam sta da pazim i ........primetim nesto se dimi, uletim unutra i imam sta da vidim. Supa se ugljenisala

Kada me nije ubila tada
Sada imam onu keramicku ravnu plocu - sporet i imam obicaj da na nju ostavljam stvari, recimo vagicu, plasticne posudice... Kada je Matija imao oko godinu dana, poceo je da dira dugmad od sporeta i jednom prilikom ukljucio sve cetiri ringle, pa mi izgoreo jednu plasticnu posudu, vagicu odozdo i mikser multipraktik. Sva sreca pa sam na vreme videla, eno ih rade, a oziljke s donje strane nose. Istog tog dana kasnije ponovo mi ukljuci ringlu na kojoj je bilo ulje u serpici. Ko zna koliko dugo je to bilo ukljuceno, kada sam uletela u kuhinju, jer nesto smrdi, iz serpice siklja plamen od pola metra, samo sto nije zakacio kuhinju, upalilo se ulje. Ja brzo bacim krpu unutra, sklonim serpicu....Tu krpu posle bacim u sudoperu, jer je bila skroz masna, a posle nekog vremena ukljucim vodu, neznam iz kog razloga, izadjem iz kuhinje i skroz zaboravim da je voda pustena. Kada sam se vratila, voda se preliva iz sudopere, stazica natopljena vodom, neznam gde da zgazim... I sve u istom danu. E nista vise tog dana nisam pipnula, za svaki slucaj