Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh... Noćas nisam nešto ni radila... nisam imala struje, posle me mrzelo da se vraćam do igraonice da sredim krtog posle gostiju.
Moraću sad da idem... :besna:

a u vezi ovoga...
Doživela šok juče :sad2:
Dođem negde posle podne da to sredim, približim se vratima, taman da gurnem ključ u bravu, kad čujem - vodu! Odmah skontam da je neko (od gostiju) odvrnuo slavinu u kupatilu, nije bilo vode, pa nije zatvorio :histericna:. Izbrojim do deset, pomolim se svim živim (i neživim) silama i otvorim vrata...
Sva je sreća pa je dobar odvod u lavabou! Prskalo (i pokvasilo) malo okolo, ali to je najmanje što je moglo da se desi!
Slavina odvrnuta na najjače, ono šikljalo više od 12 sati... Ne smem ni da mislim šta bi se desilo da je neko u lavabou ostavio npr. papirni ubrus :sad2:
Ispod je apoteka, magacin sa lekovima... uf. Dobro je prošlo

Super sto je bilo sve ok.Nemogu ni da zamislim sta je sve moglo da se desi. Imala si puno srece,i drago mi je sto je tako proslo!!
Ali, isto tako mogu razumeti u kakvom si soku bila!
Ne persiram, nadam se da nije problem i da nisam nekulturna...
Sve Vas smatram svojim prijateljicama,a .prijateljima se ne persira

:bye::bye::bye:

Super sto je bilo sve ok.Nemogu ni da zamislim sta je sve moglo da se desi. Imala si puno srece,i drago mi je sto je tako proslo!!
Ali, isto tako mogu razumeti u kakvom si soku bila!
Ne persiram, nadam se da nije problem i da nisam nekulturna...
Sve Vas smatram svojim prijateljicama,a .prijateljima se ne persira

:bye::bye::bye:
I ne treba da persiraš. Svi smo mi lepo vaspitani i znamo reda, ali Forum nije mesto za persiranje ;)

Inka, a gde je to uputstvo? Ni ja ga nisam procitala, a sto se tice kockica pitala i ovako su mi objasnili. Kada mi se neki post svidi kliknem na vagicu u donjem levom uglu ispod posta i napisem neki komentar. Time dodeljujem reputaciju autoru tog posta. Za detaljnija objasnjenja obrati se moderatorima.

Smehuljice dobro si prosla. Mi imamo komsije u stanu do nas koji su u inostranstvu. Kada su bili na odmoru pre tri godine nije bilo vode kada su polazili i ostala odvrnuta slavina. Srecom kupatila su nam odvojena samo jednim tankim zidom pa sam cula vodu kod njih i pozvala njihove rodjake da dodju da zatvore. Od tada imamo kljuc njihovog stana za svaki slucaj :zper: (i za zurke naravno - eto nama prostora za okupljanje)

Inka ti verovatno nisi ni primetila poencice koje si od nas dobijala!?
A kako se dele!? Imas vagicu pri dnu ispod nika, kliknes na nju, napises zbog cega dajes bod ili nenapises sve jedno i to je to. Ako hoces da vidis ko je tebi dao rep i koliko si do sada sakupila poencica, kliknes na korisnicki profil i tu imas poslednjih pet reputacija koje si dobila, od koga, zbog cega...
Nemoj da kliknes na crveni trouglic, tako se prijavljuje problematicna poruka :D

Smeh, dobro si prosla, vazno da nema nikakve stete!:ok:
Sto se tice "pola litre krompira", ja bih pola litre zutog pasulja, jer kod mene se ne moze kupiti ta sorta!
Bela rado, slike su predivne, uvek me oraspoloze!:ok:
Zorice, lep odmor, zasluzila si i zna se za svaku od nas po jedan buc u vodu!
Marija, Mladen je divan, cim na taj nacin razmislja o moru, te ujedno i o zastiti zivotne sredine, lep odmor i uzivajte, a sa Cresa bi moglo malo dalmatinskih recepata!:D

Ljuubbaacc

a u vezi ovoga...
Doživela šok juče :sad2:
Dođem negde posle podne da to sredim, približim se vratima, taman da gurnem ključ u bravu, kad čujem - vodu! Odmah skontam da je neko (od gostiju) odvrnuo slavinu u kupatilu, nije bilo vode, pa nije zatvorio :histericna:. Izbrojim do deset, pomolim se svim živim (i neživim) silama i otvorim vrata...
Sva je sreća pa je dobar odvod u lavabou! Prskalo (i pokvasilo) malo okolo, ali to je najmanje što je moglo da se desi!
Slavina odvrnuta na najjače, ono šikljalo više od 12 sati... Ne smem ni da mislim šta bi se desilo da je neko u lavabou ostavio npr. papirni ubrus :sad2:
Ispod je apoteka, magacin sa lekovima... uf. Dobro je prošlo

hej Smehuljice kakv ti buran zivot vodish:cool:
Dobro si proshla, amisli apoteka....:sad2:
Pa ipak neko to odgore vidi sve;)

Smehuljice drago mi je da nije bilo nikakve vece stete. Mene je to odmah podsetilo na dva pozara u maminom stanu, jednom kad smo kao male, sestra i ja crtale prstima, po serpi u kojoj je bila mast, pa da mama ne bi primetila, ukljucile sporet da se otopi i otisle kod drugarice...Na srecu, sem izgorele kuhinje i totalnog crnila u stanu, druge stete nije bilo. Drugi put, je moja najmladja sestra ostavila na TA peci vuneni prekrivac da se susi, dok ona skokne do Nisa! Ponovo pozar, doduse mali i ponovo totalni haos u stanu. Ali ovog puta, mama je bila kod roditelja u selu, a mi smo sve bile odrasle, organizovale smo krecenje, kompletno sredjivanje, farbanje i nista joj tada nismo rekle. Zena bi slogirala. Tek kada je sve bilo gotovo, mama je saznala za to, ali je mnogo lakse podnela, nego da je videla ponovo sav taj haos.
Naravoucenije Ako zelite da vam roditelji duze zive, ne priredjujte im stalno neprijatna iznenadjenja.

Evo mene,poluziva...cvarci se hlade.Ja cu o svom haosu(doduse bez pozara) u kratkim crtama.Oko novogodisnjih praznika,vec lipsala od silnih kolaca i torti pecem tortu nasoj doktortici za rodjendan(takva se porudzbina ne odbija bez obzira na guzvu.Vreme je oko 4 ujutro,toliko umorna da se smrzavam .Ubacim poslednju piskotu da se pece i posto je spavaca soba puno isecenih klaca,spavamo u kuhinji,legnem da se ugrejem pored moga dragog.U neko doba me on pokusava probuditi jer je dnevna soba,kuhinja... sve puno gusog crnog dima,kome ne znamo izvor.Pootvaramo prozore i vrata i skontamo da dim kulja iz rerne ,gde se nalazi ugljenisana piskota.Zavesa je bila crna i ukoricena...Nedeljama posle toga smo pokusavali da se resimo smrada ali....
Zato draga Smeh mogu da zamislim frku...

Blago tebi koliki ti frizeder imas!?
Eto sad sam samo ja ta koja ima posla sa vanzemaljcima....
ma nije uopšte velik!
Nego... bilo nekog zeleniša (a na ovu kišu sve je bre džinovsko!), pojma nemam ni kad ni kako ni zašto sam to gurnula negde iza nečega, a tražila sam samo "površno" (očigledno :roll:)
A možda su ti vanzemaljci i bili? :think:
Ptobali, nije im se dopalo pa vratili?
Toji su im se, očito, dopali! :zcepanje:

Evo i ja da se malo javnem. Drago mi je da su sve elementarne katastrofe prosle bez nekih vecih posledica i sto su " vanzemaljci":zcepanje::zcepanje: vratili kolace:zcepanje:
Sta cete dogadja se to. ja prosle godine stavila u dzezvicu tri jaja da ih skuvam za veceru mojim momcima i samo za "minut" usla u sobu da pogledam neke savete na TV kad iz kuhinje eksplozija. Mi se svi presekli, trk tamo kad imamo sta videti: Voda isparila, a jaja eksplodirala. Bilo ih je svuda i na plafonu i na zavesama i na ormaricima. Covek da ne poveruje kako se sve to rasprslo u hiljadu komadica. jedva sam dovela i red.

Dobro jutro svim vrednicama mojim sa kulinarstva:cmok2:
Ma svi smo imali malere, kako sam u frci sa vremenom, rucak se nekada kuva i ranom zorom pre posla i tako ti ja stavim socivo da se kuva, spremala josh malkice po kuci i za posao, muz ostao da se sprema i on i kazem mu kada podjesh iskljuci ono socivo.Odem ti na posao u 7h i radim i radim, kad negde oko 10 i 30h zove muz, kaze, Jacka ja zaboravio da iskljucim rucak, meni pala roletna momentalno, kazem mu idi kuci ja ne mogu, valjda nije strashno ne cujem vatrogasce.Naravno kada sam doshla sa posla, u stanu smrad , zavesa u kuhinji crna, sherpa ili shta je ostalo od nje puna uglja od sociva, sve sam bacila i sherpu zajedno.Stan se luftirao danima da ispari iz njega taj smrad, a mi u zgradi na 2 spraru, kao u sendvicu, sreca pa se nije nishta upalilo...:sad2:
ashta da mu rdim srce malo, opterecen problemima, kuca pa spremanje, pranje peglanje, deca, nabavka, torte, dekoracij.....Iha ma ko ce johs i na socivo da pazi..:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Dobro jutro svim vrednicama mojim sa kulinarstva:cmok2:
Ma svi smo imali malere, kako sam u frci sa vremenom, rucak se nekada kuva i ranom zorom pre posla i tako ti ja stavim socivo da se kuva, spremala josh malkice po kuci i za posao, muz ostao da se sprema i on i kazem mu kada podjesh iskljuci ono socivo.Odem ti na posao u 7h i radim i radim, kad negde oko 10 i 30h zove muz, kaze, Jacka ja zaboravio da iskljucim rucak, meni pala roletna momentalno, kazem mu idi kuci ja ne mogu, valjda nije strashno ne cujem vatrogasce.Naravno kada sam doshla sa posla, u stanu smrad , zavesa u kuhinji crna, sherpa ili shta je ostalo od nje puna uglja od sociva, sve sam bacila i sherpu zajedno.Stan se luftirao danima da ispari iz njega taj smrad, a mi u zgradi na 2 spraru, kao u sendvicu, sreca pa se nije nishta upalilo...:sad2:
ashta da mu rdim srce malo, opterecen problemima, kuca pa spremanje, pranje peglanje, deca, nabavka, torte, dekoracij.....Iha ma ko ce johs i na socivo da pazi..:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

evo ovo prvo videh JOOOOJJJJ
gorela i meni serpa proslog leta
tako smo mi neplanirano krecili stan - krenuli od kuhinje pa hodnik.. pa sve nam nesto jos smrdi
pa deciju sobu a ono i dalje smrdi
pa onda sve ostalo .. tako je proslo letovanje
zbog serpe rucka......

zao mi :(

Ipak vam je svima sve dobro prošlo što se požara tiče..:super:čak i smeh pronašla čuvene
kolačiće, sad možeš da ih zamrzneš, pa sledeći put ne moraš da praviš nego pošalješ te:zcepanje: a za sve evo malo kafice

Coffee-Art11-1.jpg

Meni je majka kada sam imala nekih 10 - 11 godina ostavljala da pazim rucak (pasulj, corbice, nesto u rerni, da przim krompirice....), pa su mi kasnije svi govorili "blago tebi, ti bar znas da kuvas" nasta bih se ja nasmejala i rekla "kada ti zagori supa onda mi se javi", jer mi je tako ostavila supu, tj. krompir, sargarepicu, neko mesance u vodi da se kuva, a ja klinka izasla napolje da se igram, racunam ima tu vode, nemam sta da pazim i ........primetim nesto se dimi, uletim unutra i imam sta da vidim. Supa se ugljenisala:( Kada me nije ubila tada:mrgreen:

Sada imam onu keramicku ravnu plocu - sporet i imam obicaj da na nju ostavljam stvari, recimo vagicu, plasticne posudice... Kada je Matija imao oko godinu dana, poceo je da dira dugmad od sporeta i jednom prilikom ukljucio sve cetiri ringle, pa mi izgoreo jednu plasticnu posudu, vagicu odozdo i mikser multipraktik. Sva sreca pa sam na vreme videla, eno ih rade, a oziljke s donje strane nose. Istog tog dana kasnije ponovo mi ukljuci ringlu na kojoj je bilo ulje u serpici. Ko zna koliko dugo je to bilo ukljuceno, kada sam uletela u kuhinju, jer nesto smrdi, iz serpice siklja plamen od pola metra, samo sto nije zakacio kuhinju, upalilo se ulje. Ja brzo bacim krpu unutra, sklonim serpicu....Tu krpu posle bacim u sudoperu, jer je bila skroz masna, a posle nekog vremena ukljucim vodu, neznam iz kog razloga, izadjem iz kuhinje i skroz zaboravim da je voda pustena. Kada sam se vratila, voda se preliva iz sudopere, stazica natopljena vodom, neznam gde da zgazim... I sve u istom danu. E nista vise tog dana nisam pipnula, za svaki slucaj:mrgreen:

Meni je majka kada sam imala nekih 10 - 11 godina ostavljala da pazim rucak (pasulj, corbice, nesto u rerni, da przim krompirice....), pa su mi kasnije svi govorili "blago tebi, ti bar znas da kuvas" nasta bih se ja nasmejala i rekla "kada ti zagori supa onda mi se javi", jer mi je tako ostavila supu, tj. krompir, sargarepicu, neko mesance u vodi da se kuva, a ja klinka izasla napolje da se igram, racunam ima tu vode, nemam sta da pazim i ........primetim nesto se dimi, uletim unutra i imam sta da vidim. Supa se ugljenisala:( Kada me nije ubila tada:mrgreen:

Sada imam onu keramicku ravnu plocu - sporet i imam obicaj da na nju ostavljam stvari, recimo vagicu, plasticne posudice... Kada je Matija imao oko godinu dana, poceo je da dira dugmad od sporeta i jednom prilikom ukljucio sve cetiri ringle, pa mi izgoreo jednu plasticnu posudu, vagicu odozdo i mikser multipraktik. Sva sreca pa sam na vreme videla, eno ih rade, a oziljke s donje strane nose. Istog tog dana kasnije ponovo mi ukljuci ringlu na kojoj je bilo ulje u serpici. Ko zna koliko dugo je to bilo ukljuceno, kada sam uletela u kuhinju, jer nesto smrdi, iz serpice siklja plamen od pola metra, samo sto nije zakacio kuhinju, upalilo se ulje. Ja brzo bacim krpu unutra, sklonim serpicu....Tu krpu posle bacim u sudoperu, jer je bila skroz masna, a posle nekog vremena ukljucim vodu, neznam iz kog razloga, izadjem iz kuhinje i skroz zaboravim da je voda pustena. Kada sam se vratila, voda se preliva iz sudopere, stazica natopljena vodom, neznam gde da zgazim... I sve u istom danu. E nista vise tog dana nisam pipnula, za svaki slucaj:mrgreen:
Joj... ovo sa klincima mi je poznato. Na žalost :sad2:.
Mi smo imali šporet u prostoriji koja je prolazna i koja je nekad bila (babina) kuhinja. Uglavnom, ja tu šijem i pošta sam jako "uredna" - stalno je nešto stajalo na tom šporetu (preko zatvorenog poklopca).
Bio je moj rođendan (neki), bili tu klinci, neko društvance u mojoj sobi. Odjednom neko pita: "Šta vam to gori?". Ja mrtva-'ladna kažem da je verovatno neko cigaretom upalio papirić u pepeljari i ništa... Posle par minuta, eto dima :sad2:. Izletim, kad ono na šporetu plamen. Iščupam kabl iz struje, zalijem sve vodom (pošto je bilo preko poklopca), i ukapiram da je mali (imao je godinu ipo tad) uključio ringlu, a na šporetu bila plastična kutija sa papirima za krojenje, preko toga savijena jorganska navlaka (čekala na malu "krojačku" intervenciju), pored (u istoj visini) još gomila materijala, pa odmah do toga - zavesa :sad2:... Nije mnogo nedostajalo da se zapali.
Nakon toga je taj šporet stalno stajao isključen iz struje... (dok ga nismo izbacili ;))

Smehuljice dobro si prosla. Mi imamo komsije u stanu do nas koji su u inostranstvu. Kada su bili na odmoru pre tri godine nije bilo vode kada su polazili i ostala odvrnuta slavina. Srecom kupatila su nam odvojena samo jednim tankim zidom pa sam cula vodu kod njih i pozvala njihove rodjake da dodju da zatvore. Od tada imamo kljuc njihovog stana za svaki slucaj :zper: (i za zurke naravno - eto nama prostora za okupljanje)

Inka ti verovatno nisi ni primetila poencice koje si od nas dobijala!?
A kako se dele!? Imas vagicu pri dnu ispod nika, kliknes na nju, napises zbog cega dajes bod ili nenapises sve jedno i to je to. Ako hoces da vidis ko je tebi dao rep i koliko si do sada sakupila poencica, kliknes na korisnicki profil i tu imas poslednjih pet reputacija koje si dobila, od koga, zbog cega...
Nemoj da kliknes na crveni trouglic, tako se prijavljuje problematicna poruka :D

Očigledno, uf sad nemam baš mnogo vremena, ali kad provalim sve to, ala ću vas hvaliti! Do neba i nazad! :pivce: Dobro, čovek uči dok je živ....:ajmo:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back