Kuda posle osnovne skole?

izvini,ali ja i dalje ne znam sta je to didakticki materijal:dontunderstand:
...plavusa,sta ces,he he

Tako ga zovu,šatro održavanje škole,kopiranje kontrolnih zadataka i kao sve ono što je potrebno za realizaciju nastave!!! Roditelji to uplaćuju na žiro račun škole tako da samo direktor zna gde idu pare.
A ja i moje kolege kukamo 10 god za sportsku opremu za profesore koju nikad nismo dobili,pa čak dve godine nisu kupljene lopte za rad,a strunjače su nam stare 30 god.
Pa stvarno poizdim,mislim dokle????

Tako ga zovu,šatro održavanje škole,kopiranje kontrolnih zadataka i kao sve ono što je potrebno za realizaciju nastave!!! Roditelji to uplaćuju na žiro račun škole tako da samo direktor zna gde idu pare.
A ja i moje kolege kukamo 10 god za sportsku opremu za profesore koju nikad nismo dobili,pa čak dve godine nisu kupljene lopte za rad,a strunjače su nam stare 30 god.
Pa stvarno poizdim,mislim dokle????

Kod nas ta stavka ne postoji.Jedino u svakom polugodistu dajemo 100-150 dinara za cuvare,i
to je sve.Ja verujem da se kod nas pare navlace od izdavanja sportske sale i bazena,mada nisam sigurna ni za te pare gde odu...

sva ta davanja u škole su posledica toga što ipak država ne finansira sve potrebe nastave, kao što ne finanasira pošteno ni prosvetne radnike....pa ljudi moraju da se dovijaju da bi imali iole nekih pristojnih sredstava za život.
profesori i lekari su uvek bili neki stub i veoma poštovana zanimanja...za lekare znamo kako se snalaze. a profesori - eto, ovako...i to, što je najgore, ne zapadne svima isto...

Poslednja izmena:
sva ta davanja u škole su posledica toga što ipak država ne finansira sve potrebe nastave, kao što ne finanasira pošteno ni prosvetne radnike....pa ljudi moraju da se dovijaju da bi imali iole nekih pristojnih sredstava za život.
profesori i lekari su ivek bili neki stub i veoma poštovana zanimanja...za lekare znamo kako se snalaze. a profesori - eto, ovako...i to, što je najgore, ne zapadne svima isto...

sta hoces da kazes da plata od 40hiljada din mala !!!!!!!!!!!!!!pa zato koliko radite i koliko ucite decu i to vam je mnogo:dash:

profesori i lekari su ivek bili neki stub i veoma poštovana zanimanja...za lekare znamo kako se snalaze. a profesori - eto, ovako...i to, što je najgore, ne zapadne svima isto...

Upravo tako!!!

pa ti onda drzi privatne casove i nemoj da radis drzavnoj skoli

ne držim privatne časove...samo ih držim za džabe i to deci prijatelja i rođaka....posao mi je toliko zahtevan da nemam vremena da se dotiram i privatnim časovima.
naravno, plata je potpuno nesrazmerna znanju.....ako izračunaš koliko ima doktora nauka i kolike su im plate, onda ti postane jasno da su ti ljudi utucali svoje vreme...jer tamo neki dembelija, čiji je ćale na vreme počeo da krade, dođe u školu i zahteva, bre, zahteva da njegovom detetu ''to i to'', inače će da bude ''ono i ovo''...
uopšte ne znam koliko ovo ima veze sa temom :confused:

Imam osmaka u kuci,koji naravno predstavu nema kuda ce i kako ce dalje.
Molim sve roditelje koji su kroz ovo prosli ili se trenutno nalaze u istom sosu kao ja da podele svoja iskustva sa mnom.
Dakle gimnazija za i protiv.
Uze strucna skola za i protiv.
Pomaze li onaj psiho test za odredjivanje sklonosti?
Gde ima da se kupi informator o skolama.kako najbolje da se pripremi za prijemni?
Dakle jasno vam je zurka je pocela :D :D :D

ovo je tema, a ne frka oko para u školama.

Zavrsila gimnaziju kao dosta dobar (vrlo dobar) djak. Mucili me (bukvalno) da mogu da tuzim pojedine profesore danas. Sve pod izgovorom - pa vi ste gimnazijaaaalci.

Da bih u III razr pozeljela da upisem - DIF, Pravo, Reziju ili Turizam (svestrana cura). Za sve te faksove mi je trebala bilo koja cetvorogodisnja skola. Bukvalno! Trgovacka... Bilo sta.
Sada su u CG ukinuli prijemne i sa faksova. Moja drugarica zavrsavala pravnu skolu (koja je prelaka) odlicnim, a ja krvavu ginmaziju vr.dobrim. I sta - ona bi se ladno upisala na Pravo. A ja bih se tresla.

Reziju mogu i nakon 3 godine kuvarske skole...

Zavisi od djeteta. Ja sam bila diejte od logike i mrzila sam ono - e, sad hocu da znas krvotok vinogradarskog puza jer...jer...jer...si GIMNAZIJALAC! A kome to treba? Veterinarima mozda? Pa, csto sumnjam da ce se baviti liejcenjem srcanih boljki kod puzeva.

Joj, ne pitaj mene, ja sam ogorcena na gimnaziju.
Uvijek sam za kvalitetnu turisticku, tehnicku, ekonomsku ili sta vec djetetu lezi. A u osnovnoj sam bila djak generacije svoje opstine.
U gimnaziji niko nije niakda rekao bravo za medalje u sportu, umjetnosti, doprinos skoli (kreativne ideje, pokretanje akcija djaka...). Nisu me postovali kao pojedinca, bila sam im kao i ostali - deriste u gomili bagre.
Nadam se da ima i boljih skola od ove moje. Bivse, Bogu hvala. Maturirala prije 3 godine i jos me boli dusa.
Upravo tako uci se u gimnaziji mnogo toga sto stvarno nikada nikome nece zatrebati( ne zalim se sto mora mnogo da se uci al stvarno je bespotrebno), gimnazija se smatra za koledz u odnosu na strucne skole i zato imaju stalno isti izgovor vi ste gimnazijalci morate to da znate. Za mene je gimnazija za one koji hoce da im se zgadi ucenje i zivot od tolikog bubanja i stresa. Jedini slucaj u kom treba upisati gimnaziju je ako dete bas nista ne zanima i uopste nema ideju cime zeli da se bavi u zivotu, ali za sve drugo strucna skola. I jos nesto ako je razlog upisivanja prolaznost na sve fakultete to manje vise mozete i sa strucnom jedino npr ne moze iz ekonomske na medicinu i tako ima jos primera, ali ako bas toliko neko promasi interesovanja onda stvarno nije za faks...

Back