Куда даље моја драга Србијо?

То није најдужа застава
1744462011075.png

Раца: Пад надстрешнице у Новом Саду изазван терористичким чином

Раца: Пад надстрешнице у Новом Саду изазван терористичким чином​

Ђуро Раца, отац трагично преминуле Горанке Раца која је страдала у паду надстрешнице на Железничкој станици у Новом Саду, рекао је данас да се 1. децембра протекле године обратио тужиоцу Вишег суда у Новом Саду и образложио му да је пад надстрешнице изазван терористичким чином спољног и унутрашњег фактора.

Он је током Свенародног сабора који се од петка одржава у Београду рекао да је тужиоцу све објаснио на стручан начин, али да тужилац још увек

"То сам му упутио 1. децембра, а до данашњег дана није изгледа узео то у обзир. Исто писмо сам послао 23. фебруара вишем тужиоцу у Београду. Ни он се не оглашава. Ја и даље тврдим и објаснио сам стручно и научно како је дошло до пада те настршнице", рекао је Раца.

Како је истакао, ''обрадовала га је вест да је оптужница враћена на дораду'' и ''нада се да ће тужилац узети његово објашњење у обзир''.

"Драго ми је што сам јуче чуо вест да је оптужница враћена на дораду, и желим да ми помогнете да тужилац узме у обзир ове чињенице и да дозволи да истражни органи крену у правцу проналажења терориста који су то свесно плански изазвали", нагласио је он.

Раца је рекао да није случајност то што је 1. новембар одабран за датум рушења надстрешнице јер је то дан када католици прослављају дан мртвих.

"Знало се да та брза пруга Нови Сад-Суботица тих дана треба да пусти у саобраћај. Намерно се желео изазвати хаос и то је био само повод да се створи свих ових пет и више месеци овакве ситуације у земљи", истакао је он.

Повод за ова чињења је новосадска трагедија. Испрва сам и дуго ту могућност одбацвивао, апслоутно не вјерујући да је тако нешто могуће, но данас. пратећи сав тај рукопис, синхрромнизацију у чињењима, усмјеравање процеса, начин како се спроводе, сталне нове медијске спинове, захтјеве "студентарије", данас са великом сигурношћу сам увјерен да је новосадска трагедија посљедица не немара, пропуста него диверзија, врунски осмишљено и одрађено планско убиство невиних људиу зарад кажњавање Србије и нашег народа због "гријеха" којима смо се замјерили силницима. Ђуро Раца, отац страдале Горанке, који је свакако посвећенији да се сазна истина о страдању његовог дјетета, који се информисао и подоста тога зна (за разлику од паћеника на овом потфоруму који ће како и допликује том соју поспрдно дочекати сваку вијест кроз коју сде не пљује по Србији) потврђује ово моје увјерење.

Да ли ће се пуна истина о новосадслкој трагедији некад сазнати? Ја се надам да хоће

bivsi premijer milos vucevic je unapred znao za taj teroristicki akt kada je priznao da veruje da ih ni 1555 zrtava ne rusi, a kamoli 15 koje su pobili da ce da ih srusi, sto nam govori o procentu zrtava koje su spremni da poture [trenutno smo oko 1% mrtvih, od 100% koje je rezim spreman da eliminise, dakle 1555 je broj mrtvih sa kojim je mv licitirao u emisiji} i dovedu zemlju do gradjanskog rata kako bi se slomio otpor kopanju litijuma, da nas ne okupira svaba, kako zapreti djuka bizon, svesni da im kopanje drugacije nece proci! da je rezim teroristicki dokazuje i zvucni top upotrebljen sa ledja ljudi i mirnog, i u tisini odavanja pocasti tim zrtvama; aljek je najavio upad u skupstinu i na televiziju, sto je trebao da mu bude alibi za sviranje kraja sa zvucnim topom, nove zrtve i vanredno stanje, ali to se sve nije desilo, pa je ipak top upotrebljen! ... u svakom slucaju imace na sva pitanja da odgovori iz optuznice koja se pise protiv njega na 200 strana od struke koju bi tuzi, a koja ce da ga uhapsi i izvede pred sud

Poslednja izmena:
Испрва сам и дуго ту могућност одбацвивао, апслоутно не вјерујући да је тако нешто могуће, но данас. пратећи сав тај рукопис, синхрромнизацију у чињењима
Синхрромнизација је кључ за разумијевање идеолошке потке обојене револуције којом нисмо изненађени, јелде

Опет (Блокадери покушавају нови напад на РТС, у Кошутњаку и Таковској) "спонтане" (спонтане на притисак тастера хуља које руководе операцијама наравно) блокаде објеката РТС-а.

Прочитах на једном антисрпском порталу да је наводни разлог ове блокаде тај што су студенти блејачи кивни што РТС не извјештава о путешествију неких студената блејача који су се бициклима упутили пут Стразбура. Барем тако кажу. И зашто би РТС извјештавао о томе? То што неко мисли да је то нешто важно? Или су сами себе убиједили да је то као важно? Сасвим извјесно постоји у Србији што шта што је кудикамо важније од тог апсолутно небитног чињења, а чему РТС такође може бит није поклонио потребну пажњу. Једноставно, немогуће је све испратити. Уосталом, ако програм није некоме по вољи, нико нико не сили да гледа.

То што нека плаћа ТВ преплату, не дају право да уређује програмску шему, нити је РТС обавезан удовљити једној циљној групи, занемарујучи друге. Преплату плаћају сви грађани земље Србије. РТС је сервис свих грађана Србије. Угодити свима је немогуће. Важно је, колико је могуће, успоставити баланс информативних, едукативних, забавних и иних садржаја. Да кроз садржаје афирмише све крајеве Србије, да кроз едукативне садржаје афирмише српску културу, духовност, историју (а РТС је учинио мноштво одличних едмисија кроз које је афирмисана српска историја) и традиције.Да буде што мање ријалити и садржаја кроз које се хране најнижи потиви свјетине, Да кроз информативне садржаје теже објективности. Ако постоје оправдане замјерке, да се поправити., А то што неће бити по вољи блејачима разним што РТС не придаје пажњу апсолутно небитном чињењу, шта да се ради. није се родио ко је свима игодио

Poslednja izmena:

Back