Kucnuo je cas da napravimo Rusko Srpsku Imperiju !

Podrzavate li stvaranje beskrajne i mocne Rusko Srpske Imperije ?

• Podrzavam , super je ideja !

• Ne podrzavam .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali trazio si onda kada ti informacija nije odgovarala z:)

Па није била информација већ дезинформација..нема везе да ли ми одговара или не одговара...према томе доказ..једино ако није нешто из облака снова..за то ми не треба доказ ;)

Па није била информација већ дезинформација..нема везе да ли ми одговара или не одговара...према томе доказ..једино ако није нешто из облака снова..за то ми не треба доказ ;)

Ma pricaj ti sta oces, dok ti nije odgovaralo, trazio si dokaz, insistirao si, a sada neces dokaz.

Ма натерао га, кад ти кажем. Ево и фотографија...
ego_zastavil_putin.jpg

http://rus.ruvr.ru/2013_01_03/99988037/

А одмах потом Рогозин даје изјаву како ће се милионери масовно досељавати у Русију. Што значи да ће их Путин једног по једног тактиком старог КГБ-овца терати да порез плаћају Русији а не некој глупој европској држави.:zcool: (а знамо да ниједна изјава руских званичника није случајна...z:shock:)

Рогозин предвиђа масовну миграцију богаташа у Русију

интернет редакција

3.01.2013, 15:33

28.05.2012 Дмитрий Рогозин
4RIAN_01139102.LR.ru.jpg

Фото: РИА Новости

Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин верује, да глумац Жерар Депардје није последњи богати Европљанин, који је добио руско држављанство. Рогозин је нагласио на свом микроблогу да домаћи порези могу да привуку још много западних богаташа.

„На Западу не познају добро наш порески систем. Када се упознају треба очекивати велику миграцију богатих Европљана у Русију – наводи се у поруци на Твитеру.

Река:
Ma bas me briga, nek radi sta oce, njegov problem, nemoj posle da kuka.
Kako бре баш те брига, крвави КГБ-овац Путин присиљава људе да живе у Русији, а ти ништа. z:shock:

Први канал Русиjи је добио писмо са коментаром Жерара Депардје

PR20130103211206.JPG

Први канал је добио писмо са коментаром познатог глумца Џерарда Депардје у вести да је његов захтев за држављанство Русије одобрен.

Овде је текст (правопис и интерпункција очувана).

"Обращение к российским журналистам:

Да, я сделал запрос на получение паспорта, и я рад, что мой запрос был принят.

Я обожаю вашу страну, Россию, ваших людей, вашу историю, ваших писателей.

Мне нравится здесь делать фильмы, в которых я работаю вместе с такими актерами, как Владимир Машков.

Я обожаю вашу культуру, ваш образ мышления.

Мой отец в свое время был коммунистом и слушал Радио Москвы! Это тоже часть моей культуры.

В России хорошо жить. Не обязательно в Москве, которая для меня слишком крупный мегаполис.

Я предпочитаю деревню, в России мне знакомы чудные места.

Например, есть одно место, которое я очень люблю. Там, где находится Госфильмофонд, под управлением моего друга Николая Бородачева. Там, вблизи березового леса, я чувствую себя прекрасно.

Я буду учить русский язык.

Я уже говорил об этом с нашим Президентом, Франсуа Олландом. Я все это ему уже говорил.

Он знает, что я очень люблю вашего Президента Владимира Путина, и это взаимно.

И я сказал ему, что Россия - страна великой демократии, это не та страна, где премьер министр мог бы назвать гражданина своей своей страны жалким человеком.

Я хорошо отношусь к прессе, но в то же время, она навевает тоску, потому что в ней, как правило, представлена только одна идея.

Из уважения к вашему Президенту и вашей великой стране, я больше ничего не буду добавлять.

Кроме одного, что касается России, это отрывок из прозы, который пришел мне в голову....

Только в такой большой стране мы никогда не бываем одиноки,

Так как каждое дерево, каждый пейзаж приносит нам надежду.

В России нет мелочности, она полна великих чувств.

И за этими чувствами скрыто великое целомудрие. В вашем величии, я никогда не чувствую себя одиноким,

Слава России!

Спасибо!

.............................................

Aux journalistes russes:

Oui j'ai fait cette demande de passeport et j'ai le plaisir qu'elle ait été acceptée.

J'adore votre pays la Russie, ses hommes, son histoire, ses écrivains.

J'aime y faire des films où j'aime tourner avec vos acteurs comme Vladimir Mashkov.

J'adore votre culture, votre intelligence.

Mon père était un communiste de l'époque, il écoutait Radio Moscou ! C'est aussi cela ma culture.

En Russie il y fait bon vivre. Pas forcément à Moscou qui est une mégapole trop grande pour moi.

Je préfère la campagne, et je connais des endroits merveilleux en Russie.

Par exemple, il y a un endroit que j'aime, où se trouve le Gosfilmofond dirigé par mon ami Nikolai Borodachev.

Au bord des forêts de bouleaux, je m'y sens bien.

Et je vais apprendre le russe.

J'en ai même parlé à mon Président, François Hollande. Je lui ai dit tout cela.

Il sait que j'aime beaucoup votre Président Vladimir Poutine et que c'est réciproque.

Et je lui ai dit que la Russie était une grande démocratie, et que ce n'était pas un pays où un premier ministre traitait un citoyen de minable.

J'aime bien la presse, mais c'est aussi très ennuyeux, car il y a trop souvent une pensée unique.

Par respect pour votre président, et pour votre grand pays, je n'ai donc rien à ajouter.

Si je veux ajouter encore sur la Russie, une prose qui me vient à l'esprit.......

Que dans un pays aussi grand on n'est jamais seul,

Car chaque arbre, chaque paysage portent en nous un espoir.

Il n'y a pas de mesquinerie en Russie, il n'y a que des grands sentiments.

Et derrière ces sentiments beaucoup de pudeur.

Dans votre immensité, je ne me sens jamais seul,

Slova Rossii !!

Spasibo !"

Има и видео:
http://www.1tv.ru/news/social/223344

Депардје је велики заљубљеник у Русију и царски град Петроград. Мислим да се не ради о пукој жељи да се избегне порез. Једноставно човек жели да до краја испољи свој глумачки дар а то може једино у руској кинематографији.

http://www.seecult.org/vest/depardje-kao-raspucin

Evo , blizi se jos jedan vredan jubilej ove najposecenije i najpopularnije teme na citavoj Krstarici - njen 175 000 pregled ! Moram reci da sam veoma ponosan na sebe kao i na sve one koji su glasali za moju geopoliticki ideju - rodjenu u lucidnom momentu inspiracije autora - koji geopolitiku ( i njene nekad tamne lavirinte ) ima u malom prstu !

Zadovoljan sam i sto sam - uglavnom na ovoj temi - dobio preko 20 miliona reputacionih poena i tako se svrstao u red besmrtnika interneta !

Anketa pokazuje potpunu dominaciju prosvecenih Rusofila - sto me posebno cini srecnim ( mada sam takav razvoj dogadjaja i ocekivao ) .

Dragi i politicki izuzetni Rusofili - mi moramo da idemo dalje u nove i nove pobede nase svete ideje , u ostvarenje zaveta nasih slavnih , hrabrih , mucenickih i mudrih predaka - u finalizaciju projekta stvaranja Rusko Srpske Imperije Dobra !

Do pobede !

Slava Rusiji , slava Srbiji !

203732_original.jpg

280px-The_death_of_Sultan_Murad_I.jpg

Poslednja izmena:
Istorijski govor mog omiljenog nemackog publiciste i novinara Jirgena Elsnera na konferenciji : ,, "ДА ЗДРАВСТВУЕТ ДРУЖБА НАРОДОВ ЕВРОПЫ, ПРЕЖДЕ ВСЕГО МЕЖДУ ГЕРМАНИЕЙ, ФРАНЦИЕЙ И РОССИЕЙ! Сторонники суверенитета всех стран соединяйтесь ! "»

Brizit Bardo izjavla da ce zatraziti Rusko drzavljanstvo ..... :kafa:

http://ria.ru/world/20130104/917125...o=register&action=addClass&value=registration
МОСКВА, 4 янв — РИА Новости. Французская актриса Брижит Бардо, известная своей активной позицией по вопросам защиты прав животных, заявила в пятницу, что обратится с запросом о получении российского гражданства,

Brizit Bardo izjavla da ce zatraziti Rusko drzavljanstvo ..... :kafa:

http://ria.ru/world/20130104/917125...o=register&action=addClass&value=registration
МОСКВА, 4 янв — РИА Новости. Французская актриса Брижит Бардо, известная своей активной позицией по вопросам защиты прав животных, заявила в пятницу, что обратится с запросом о получении российского гражданства,
Шта је бре са овим европејцима??? z:((
БРАЋО СРБИ, ОВО ПОСТАЈЕ АЛАРМАНТНО, СВИ У РУСИЈУ, ФРАНЦУЗИ ИЗГЛЕДА ЗНАЈУ ЗА ЈАДАЦ, СТАНИТЕ У РЕД И БОРИТЕ СЕ ЗА КОМАД РУСКОГ НЕБА ПОД СУНЦЕМ!!!!! :sanke:

Шта је бре са овим европејцима??? z:((
БРАЋО СРБИ, ОВО ПОСТАЈЕ АЛАРМАНТНО, СВИ У РУСИЈУ, ФРАНЦУЗИ ИЗГЛЕДА ЗНАЈУ ЗА ЈАДАЦ, СТАНИТЕ У РЕД И БОРИТЕ СЕ ЗА КОМАД РУСКОГ НЕБА ПОД СУНЦЕМ!!!!! :sanke:

стечајz:mrgreen:

http://perevodika.ru/bitrix/rk.php?...2/10/05/the-u-s-ranks-2nd-in-child-poverty-2/

Po podacima UNICEF , radjenim u 40 drzava sveta amerika je na drugom mestu po broju dece koja rastu u siromastvu , odmah iza rumunije ...

The U.S. ranks 2nd in child poverty

According to UNICEF, 23.1% of American children under the age of seventeen live in poverty, which makes the United States rank second out of thirty-five economically advanced countries ranked in that category. Romania ranks first, with 25.5% of children living in poverty.

child-poverty.jpg

Србија као лек од „староруске туге“

Тимур Блохин
http://serbian.ruvr.ru/2013_01_04/Srbija-kao-lek-od-staroruske-tuge/
4.01.2013, 13:17
4Borscev_1.jpg

Кирил Боршчов

Српски пријатељи га одавно зову Ћира Чорбић, јер зове се Кирил Боршчов (Кирилл Борщев – „борщ“ је чорба од говеђег или свињског меса, парадајза и/или цвекле). Завршио је РУДН (Руски универзитет дружбе народа). Магистар је политичких наука. Има 32 године, рођен је на Видовдан. Припада генерацији људи који су средином 2000-их година били главни посетиоци веб-сајтова посвећених Србији. Затим је Кирил посетио Балкан.

Упозоравамо да се српским русофилима и руским србољубима неће допасти све оно што је он рекао Тимуру Блохину, новинару Гласа Русије. Али то је однос човека који је упознао Србију не преко ТВ екрана, већ изнутра. И његово мишљење је у сваком случају интересантно.

Кириле, састајемо се у Москви. Вратио си се на кратко из Београда. Реци ми, како се догодило да си једном спаковао ствари и преселио се у Србију?

Заинтересовао сам се за Србију, вероватно, како и сви остали - почело је са елементарном „патриотиком“. Прва путовања су ми отворила земљу, и видео сам да су многе њене стране далеко занимљивије и привлачније свих оних полувиртуелних ратова. Стекао сам пријатеље, познанике. Допало ми се. Једноставно речено: добри људи, добра клима, атмосфера, умерени живот. А био сам већ уморан од Москве, од свега. Зато сам и поставио себи такав средњорочни план – да се преселим. Па шта знаш. Многи маштају, пишу на форумима, али даље од маште не иду. Ја сам кренуо даље. Помогло ми је и то што ми је посао био повезан са Србијом: прво Српска.ру, затим Сеница.ру. Појављивали су се практични пројекти. Три и по године после мог првог путовања у Србију, купио сам стан у Београду и преселио се. Ни мало не жалим. Волим своју земљу, али тамо са пронашао своју другу домовину. Србија ме је топло прихватила, иако тамо такође има много проблема. И Русима тамо није баш тако лепо, како се сматра. Не ради се само о финансијским проблемима. Србија је братска земља, али другачија. Колико год да се према теби лепо понашају, на првом месту за Србе су увек своји – Срби, а затим ти, у заградама – Рус. Ти тамо нећеш постати сто посто „свој“, и многи с тим не излазе на крај. Да, наравно, ми се у Србији уклапамо боље од других народа, али свеједно до одређене границе. Коме одговара такво стање ствари – бити „полусвој“ – он се навикава, ко не – он не издржава. Сваким даном налази све више минуса. Многи се враћају.

Кажеш, свој, у заградама „Рус“. На које се области живота то односи? Рецимо, изгурају те из реда, или наилазиш на пословне проблеме?

Зависи од ситуације. У реду ће ти, напротив, уступити место, јер си Рус. У бизнису ти могу прићи раширених руку, а затим ће ипак одлучити да си Рус, значи априори срећнији, богатији, па неће бити грех да те онако мало „наместе“, али братски, штедећи те. Ако долази до конкретног конфликта у сфери бизниса, то што си Рус те неће спасити. Напротив, почиње стара српска песма. Знаш, неки зависно од ситуације лако прелазе са величања Русије на њено блаћење: нисте нам дали оружје, вечито нас остављате на немилост, нисте ви наши спасиоци, већ вам ми дајемо шансу да се покажете како сте добри пред читавим светом, ми смо за вас монета за поткусуривање. Али такве ситуације се дешавају по правилу кад људи имају личне проблеме, а не на нивоу Русија-Србија.

За неког се вероватно руше шаблони док слуша твоје речи... Иначе, један ми је познаник причао да није могао да дође себи од радости кад се преселио у Србију. Тамо су скроз други принципи дневног боравка, вечито „добро јутро“ с комшијама, „ајмо на кафу“ и томе слично. Другим речима, као кад се сетимо старе песме о Совјетском Савезу: „Не знам другу земљу у којој тако слободно дише човек“.

Срби су ти исти нормални људи, као и Руси. И њима су својствени пороци: издаја, клевета. А што се тиче речи твог познаника – слажем се. Мени овде веома недостаје српски начин живота. Можда није лепо да то кажем, јер ја сам Рус и моја је земља Русија, али код Срба је све некако људски, они се боље односе једни према другима, и, иначе, према странцима. Према истим тим омраженим Американцима они се понашају срдачније, него ми, овде у Русији. Нећу да се створи утисак да имам само негативне емоције. Једноставно не гледам кроз розе наочаре. Понављам: Србија је нормална земља са својим минусима. Не могу да поднесу то они Руси, који су мислили да је Србија рај на Земљи. Што се тиче бизниса, 70% пројеката о којима ја знам је завршило неуспехом. Због разлике у менталитету. Ми заборављамо на њихове културне особине, навике. Ево примера. Жали ми се Рус: не могу да радим са Србима. Долазе и кажу ми: плати нам педесет евра мање. Немамо паузу за кафу. Желимо пола сата времена „на кафу“. Плати нам мање, али дај нам то уживање. Тај српски принцип неки Руси не могу да схвате. За Србе новац није тако важан. Важно је живети. Пропадају бизнис пројекти, бракови, јер се заборавља на разлику менталитета.

наставак следи...

наставак - продолжение...

Ако није нека комерцијална тајна, испричај нам као си ти зарадио свој српски динар.

У то време смо ми већ имали прилично развијени пројекат Сеница.ру. Ја и мој кум Алексеј, са којим сам се преселио у Србију, све досад не остављамо наду да пројекат донесе колико је у њега уложено, а истовремено смо покушали да почнемо бизнис. Али испоставило се да смо били исувише самоуверени и брзоплети. Нагазили смо исте те патриотске грабље. Наводно, Србије је наша братска земља, сад ћемо у висине. Нема везе! Отворили смо фирму за пољопривредни електроалат. Али нисмо имали довољно искуства и знања. Кроз две годне смо већ знали како треба радити, знали смо све замке, али не и кад смо дошли. Нико нам није помагао. Укратко, фирма мирује. И уопште, већина Руса, који долазе у Србију да би се бавили бизнисом, покушава нешто у трговини некретнинама или туризму. Знам свега неколико мање-више успешних компанија. Могу да испричам о људима који су дошли из Сибира са одличним интернет пројектом, који такође сад мирује због истих разлога – мањак искуства плус конзервативност српског друштва. Кад човек каже: па мене у околини и без тога сви знају. Питамо: па зар вам не требају и други клијенти? Не, довољно их имам – мали ми је магацин. Односно, не желите да се ширите? Ма не. А грешка је још била и у томе што су узели руске менаџере, који су навикли да све строје по руским правилима. Укратко, менаџмент и персонал нису нашли заједнички језик.

Сећам се да си средином 2000-их водио блог који је био прилично депресиван. Да ли си нашао душевну равнотежу кад си се преселио?

Могу отворено рећи – да. У Србији сам нашао хармонију, иако сам имао озбиљне проблеме личног карактера. Трпео сам озбиљне ударце, али осетио сам се у Србији срећним и стекао неку своју самосталност, иако, наравно, добијао сам помоћ из Москве. Осетио сам укус живота, јер тамо се може и с мањим новцем лепо живети, живети за себе. Многе руске породице купују куће, седе по српским селима и срећне су.

Пратиш ли рад руско-српских друштава, организација које се на овај или онај начин баве популаризацијом наше културе у Србији?

Уз сво поштовање историје моје земље, таква врста активности се често своди на рекламирање неке битке, пораза, на причу о исеченој брези, неки војни марш и тако даље. Сами организатори често говоре да је то бедно, и да мирише на нафталин. Млади иду у америчке центре јер се тамо предлажу савремене, занимљиве ствари. А код нас – вечит филозофски кружок, Достојевски – поново кажем, уз сво поштовање. Све је то потребно, али у ограниченој мери. Руски дом сада веома много ради, треба признати, као и амбасада. Али фали им медијска подршка. Покушавали смо да нешто смислимо. На пример, руску дискотеку, али неуспешно. Људима старије генерације то није занимљиво, неки су чак против. А што је наша поп музика боља или лошија од српске на коју плешу?

Чуо сам да ти и Алексеј успостављате односе са севером Косова?

Тесно сарађујемо са београдским одељењем Фонда Јединства православних народа, и његов руководилац Наталија Коцев је покушавала да нас повеже с представницима северних општина. Они траже једно – медијску подршку, јер их слабо чују. Чак и ако се „Глас Русије“ и још десетак портала попут нашег узму за то, свеједно ће бити мало. Ја волим да зовем север Косова „балканском Палестином“. Али за Палестину ради читав арапско муслимански свет са својим медијима. А код нас „Глас Русије“, Српска.ру, Сеница.ру и форуми фудбалских навијача. Довољно је да западни канал да један коментар о несрећном стању Албанаца и читав наш рад пропада.

Нисмо уопште говорили о политици. Шта мислиш о платформи за Косово, и уопште, о будућности покрајине?

Требало је борити се за аутономију до 2004. године, када је било више Срба на Косову, кад су још постојали неки путеви између севера и Метохије, преко енклава. Тренутак је, нажалост, пропуштен. Срби у јужним енклавама су схватили своју ситуацију и то да немају шта да очекују од Београда. Поновићу, то је сад неки аналог Палестине на Балкану, и дај боже, да тако и остане. Како сами Срби кажу, Косово су губили више пута и враћали га, јер су га платили не земаљском, већ небеском ценом. Цикличност историје ће највероватније довести до тога да врате себи Косово, али не у наредних 50-100 годна. За то ће време Албанци дати неку врсту аутономије северу, општинама као што су Ораховац и Грачаница. Они већ сада не постављају тамо своје људе, већ припаднике других националности. Сада морају да покажу да је њихова држава максимално демократска и адекватна, зато ће држати поред себе људе попут министра Саше Рашића и говорити: време је да се заборави на наслеђе 90-их. Играће се на карти евроинтеграције, на томе да, када сви уђу у ЕУ, граница неће ни бити. Сва та правила игре ће, наравно, бити диктирана са друге стране океана. Албанци би сами све то брже решили – једноставно би почистили територију. Могућа је, наравно, и друга варијанта. Албанци могу да не презају ни пред чим као 2004. Сада су у повољнијој ситуацији: дрски су на југу Србије. Македонски Албанци су ми скоро отворено причали да ће, наводно, на пролеће бити решено питање Западне Македоније. У Македонији су добили све што нису могли да добију од Срба, и то доказује да су Срби били у праву, када нису желели да дају оно што су Албанци тражили. Јер Албанцима није важно шта каже македонска страна. По читавој Македонији, и у Скопљу, стоје споменици ОВК, македонски министар одбране је Албанац, даје званичне изјаве на матерњем језику. У Гостивару постоје улице назване у част албанских терориста. Био је случај када су породице Македонаца погинулих у рату 2001. оставили без пензија, јер се тражило да држава у том случају плати и Албанцима.

Кириле, какви су ти планови након повратка у Србију? Поново бизнис? Једном си се већ опекао...

Нема везе. Човек учи на својим грешкама. У Србији се осећам комотно, стекао сам пријатеље. Овде, нажалост, нисам могао да их сачувам, зато се осећам усамљено. Планирам да преселим и своје родитеље. За пензионере је тамо боље. Са руском пензијом се може нормално живети. Иначе, знаш, у Србији се буди осећање патриотизма. Закачио сам на балкону руску заставу, што овде никад нисам радио. Слушао сам глупе руске шансоне, поп музику, јер то је тобоже твоје, домаће. Пролазе године, па и ја желим да живим. Перспектива да се за неколико сати довезеш до мора, лагана зима и јавни саобраћај без грубости – све ми се то допада. Као човек који се регуларно нађе под влашћу депресије, у Србији сам схватио да постоје неки зрачци према којима треба ићи.

И мене је Србија лечила пар пута. Рекло би се да имам све: вољену породицу, вољени посао. И опет, та наша „староруска туга“ долази нам веома често у посету.

У староруској тузи, како се пева у једној песми.

На то сам и мислио.

Ciro , zajebi tu ,,starorusku tugu ,, i uzivaj u stvaranju zajednicke drzave Rusije i Srbije ... i zapamti da niko nije savrsen ... i ne treba da bude savrsen .. ni mi , ni Rusija , ni Srbija ... ali smo bolji od ostalih !!!

Jbt. sta da radim kad ispunim broj reputacija ?? :think: ....i za koji moj onda dalje da pisem ? .. gubim motiv ... z:cry: ......

:idea:

Mozda da satisfakciju pronadjem u obaranju rekorda po broju pregleda ?? .. al tu mi Paganko bezi mnogo sa onom temom ,, Rat u Libiji ,, .... :think:

DAL DA ODEM NA NEKI DRUGI FORUM I TAMO POSTAVIM NEKI REKORD ? ....OVDE SAM POSTIGAO SVE STO SE MOZE POSTICI .... SAD RAZUMEM MURINJA ...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back