Kuća kakvu želim

kuća.jpg

Više slikica https://www.sadrzaj.net/2021/03/kuce-koje-podsjecaju-na-bajku-kuce-o.html

Генерално, мени лично, код куће ми је најбитније да дневне просторије буду окренуте ка истоку (по могућству) не зато што волим Сунце него што га лети после 13 ч. нема већ је хладовина. Не волим претерану светлост у дневним просторијама. Волео бих днену собу нпр. 6 х 6, дневни боравак 6 х 5, кухињу 6 х 3, купатило 4,5 х 4,5. Да то све буде ХХL ту где се проводи највећи део дана. На спрату бих волео друго купатило само мање и спаваће собе 4 х 4 м.Јако је битно да имам огромну терасу. Нпр. 6 х 8 м и НАРАВНО....не мање од 12 ари плаца за такву кућу. Све ове куће на сликама су прелепе. Али ја сам сељак у главу. Волим нешто у скроз једноставној форми.

Иначе, да сам неки трулеж од пара, у селу бих направио кућу у динарском стилу. Клесани камен + храстове греде. Подрум укопан у земљу од клесаног камена. Много волим те сеоске куће само прилагођене модерном добу.

Да'л сам ја луд па сам овде једини који се противи овим "Перадајз-буржуј" стилу кућа и амбијента ! Ево, ладно бих уместо ове слике волео авлију са воћњаком и дрвеним асталом испод крушке у хладовини.

Да'л сам ја луд па сам овде једини који се противи овим "Перадајз-буржуј" стилу кућа и амбијента ! Ево, ладно бих уместо ове слике волео авлију са воћњаком и дрвеним асталом испод крушке у хладовини.
ti bi voleo...a neko je to vec imao i doziveo...
slicica je slicica...
ja bih trenutno samo kucu + bastu i da je funkcionalna, bez puno filozofiranja...

Ovde je vise slika bitna nego objekat.Svako ima pravoda voli sta hoce.I ja sam otisao iz grada,gde sam sedeci pored prozora imao pogled samo na druge iste zgrade.I sada sam u nekoj rudarskoj koloniji,ali na nekom brdascetu i priroda okolo.

Back