Pocela sam da uzimam ksalol (alprazolamum) bez preporuke lekara. Uspela sam da dodjem do leka bez recepta. Ali secam se da mi je prosle godine lekar prepisao ksalol po potrebi, pored gomile drugih sedativa, pa ga nisam tada ni koristila. Sada se osecam jako pospano kada uzmem ksalol od 0.25mg (samo njega koristim), ali ne mogu da zaspim, nekako se i dalje osecam uznemireno, pa osecam da ce mi trebati jaca doza, tj. nekoliko dnevno. Planiram da posetim lekara. Ali zanima me sada nesto u vezi leka, sto mi on mozda nece reci, pa bih zamolila sve one koji su imali neka iskustva sa ksalolom da kazu kolika je najveca doza koju ste uzimali? Da li se mozda neko predozirao slucajno, namerno, kakav je osecaj i sl. Hvala unapred za odgovore, puno ce mi znaciti.
Aman, zaman ljudi, pazi ovo breee : Lekar ti mozda nece reci nesto o leku (instant teorija zavere), nego ces ti doci na internet na tamo neki forum, gde od glupe psihijatrijskih bolesnika trazis savet i "pravu istinu" o leku, koju ti nikada nece reci lekar.....Jos ako ubodes nekog paranoidno-shizofrenog pacijenta da ti oplete i po lekovima i po lekarima i po psihijatrima i farmakomafiji i o tome da "psihicke bolesti ne postoje" nego to samo zele mocnici tajne vlade reptila da nas homo sapiense da naprave u hodajuce zombije koji im daju pare stalno - "BRZO" CES SE IZLECITI.
Jes' da nisi tu, ali ovo je odgovor svima koji ce razmisljati kao ti a citaju - Ljudi idite kod doktora i pitajte svog psihijatra, a ne PACIJENTE NA INTERNETU, posebno en one sumanute, paranoidne, psihoticne.........Sve sto ti treba reci, tvoj psihijatar ce ti reci - nema nikakvu korist od da ti ne ozdravis, nego da ozdravis, tako da je totalno bolesno razmisljanje da ti nesto psihijatar nece reci.....
Prosto da covek ne poveruje.
I jos nesto - Saveti - "Hej moj Pera uzima toliko miligrama, ali samo ga umiri, uzmi ti jos slobodno jace, a komsija Joca uzima pola manje od toga pa se komirao, tako da uzmi ti duplo manje, da se ne komiras i ti" su zastrasujuci.
Nemate sta pitati druge da na osnovu DRUGIH sami sebi odredjuejte terapiju. Nije bre to smoki i No problem bombonice.
Svaki pacijent je drugaciji, drugacija bolest, drugacija genetika i rekcija na lek, drugaciji zivot vodio, drugacije jede, sve je drugacije.
Prema tome niko ali niko i sa iskustvom ispijanja, i bez iskustva ti ne moze reci koja je najveca moguca doza za tebe, a ni najmanja, pa cak i da li trebas to da pijes, ili nesto drugo, ili nista da ne pijes....
Idi kod psihijatra, ako treba izmenjaj 2-3, izlozi im svoje misljenje, i daj im sto vise informacija o svemu i sve ce ti oni reci, i nece biti toga "sto ti on mozda nece reci".Nemoj tako da razmisljas jer pogorsavas svoje bolesti.