Ksalol

Сви ти анксиолитици су мач са две оштрице. Најчешће раде посао, без неких јачих нуспојава (најчешћа је поспаност), али се лако човек на нјих навуче, створи се психичка зависност при тим анксиозно-депресивним станјима. И кад дође до скиданја после вишемесечне употребе, хоће нервоза да нападне, и онда - трк на консултације са лекаром. Никако не прекидати нагло и без савета лекара. Иначе, овај лек је један од два најболја у току паничног напада.
Нажалост, позната ми је тематика, умерена депресија је оно од чега сам патио.

u tome je sustina. i naravno, ne povecavati dozu bez lekara.

molim za pomoc jako sam zivcana farmaceut mi je rekao da uzmem KSALOL ili SEROZAT ko ima iskustva sa tim lekovima kako deluju i da li ih valja piti? Inace pijem bromazepam 3mg na svoju ruku, a zivcana sam toliko da nemam zivaca ni da pisem i sve me nervira, HVALA PUNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

molim vas za pomoc farmaceut mi je rekao da uzmem KSALOL ili SEROXAT ima li ko iskustva sa ovim lekovima ja sam jako nervozna i sve me nervira inace pijem bromazepam 3mg nekoliko puta dnevno na svoju ruku. Cemu sluze ovi lekovi i da li me mogu bar malo smiriti da prestanem da histerisem iz dana u dan sve sam besnija

obidji psihijatra, pa ce on da ti kaze koji lek da uzmes i u kojoj dozi. Ksalol je alprazolam, sto je lek iz iste grupe kao i bromazepam. Seroxat je jedna vrsta antidepresiva. To su u teoriji oba ok predloga, ali mora neko strucan da te pregleda i da proceni, a ne apotekar jbt

Ja sam uzeo 4 tablete po 1 mg (odjednom) to je najveca doza koju sam uzeo (upravo sad) osecam se omamljeno, gubim osecaj za koordinaciju ali i dalje nmg da zaspim...:dash::eek:

Pocela sam da uzimam ksalol (alprazolamum) bez preporuke lekara. Uspela sam da dodjem do leka bez recepta. Ali secam se da mi je prosle godine lekar prepisao ksalol po potrebi, pored gomile drugih sedativa, pa ga nisam tada ni koristila. Sada se osecam jako pospano kada uzmem ksalol od 0.25mg (samo njega koristim), ali ne mogu da zaspim, nekako se i dalje osecam uznemireno, pa osecam da ce mi trebati jaca doza, tj. nekoliko dnevno. Planiram da posetim lekara. Ali zanima me sada nesto u vezi leka, sto mi on mozda nece reci, pa bih zamolila sve one koji su imali neka iskustva sa ksalolom da kazu kolika je najveca doza koju ste uzimali? Da li se mozda neko predozirao slucajno, namerno, kakav je osecaj i sl. Hvala unapred za odgovore, puno ce mi znaciti.

Aman, zaman ljudi, pazi ovo breee : Lekar ti mozda nece reci nesto o leku (instant teorija zavere), nego ces ti doci na internet na tamo neki forum, gde od glupe psihijatrijskih bolesnika trazis savet i "pravu istinu" o leku, koju ti nikada nece reci lekar.....Jos ako ubodes nekog paranoidno-shizofrenog pacijenta da ti oplete i po lekovima i po lekarima i po psihijatrima i farmakomafiji i o tome da "psihicke bolesti ne postoje" nego to samo zele mocnici tajne vlade reptila da nas homo sapiense da naprave u hodajuce zombije koji im daju pare stalno - "BRZO" CES SE IZLECITI.

Jes' da nisi tu, ali ovo je odgovor svima koji ce razmisljati kao ti a citaju - Ljudi idite kod doktora i pitajte svog psihijatra, a ne PACIJENTE NA INTERNETU, posebno en one sumanute, paranoidne, psihoticne.........Sve sto ti treba reci, tvoj psihijatar ce ti reci - nema nikakvu korist od da ti ne ozdravis, nego da ozdravis, tako da je totalno bolesno razmisljanje da ti nesto psihijatar nece reci.....

Prosto da covek ne poveruje.

I jos nesto - Saveti - "Hej moj Pera uzima toliko miligrama, ali samo ga umiri, uzmi ti jos slobodno jace, a komsija Joca uzima pola manje od toga pa se komirao, tako da uzmi ti duplo manje, da se ne komiras i ti" su zastrasujuci.
Nemate sta pitati druge da na osnovu DRUGIH sami sebi odredjuejte terapiju. Nije bre to smoki i No problem bombonice.
Svaki pacijent je drugaciji, drugacija bolest, drugacija genetika i rekcija na lek, drugaciji zivot vodio, drugacije jede, sve je drugacije.

Prema tome niko ali niko i sa iskustvom ispijanja, i bez iskustva ti ne moze reci koja je najveca moguca doza za tebe, a ni najmanja, pa cak i da li trebas to da pijes, ili nesto drugo, ili nista da ne pijes....

Idi kod psihijatra, ako treba izmenjaj 2-3, izlozi im svoje misljenje, i daj im sto vise informacija o svemu i sve ce ti oni reci, i nece biti toga "sto ti on mozda nece reci".Nemoj tako da razmisljas jer pogorsavas svoje bolesti.

Dosta brzo , za 15 ak minuta

Zašto si ga uzimao mnogo puta, ako ne deluje ?

Polako....Nemoj misliti da "ne deluje" i verovati subjektivnom zakljucku ispitanika.
Mozda na njega samo ima nocebo efekat, a lek deluje sto deluje biohemijski i radi svoj posao.

Zavisi i od doza....Ljudi nekada ocekuju preevise od leka....Misli da jedan lekic, neka mala dozica moze svet obojiti u ruzicasto ili neutralisati ko zna koju kolicinu adrenalina, kortizola u telu koji prave raznorazne odvratne psiho-fizicke senzacije.
Neko i kada tako popije, misli da "ne deluje" i da se "nista ne desava" a da nije popio, izludeo bi nacisto, razvalio bi svoju sobu kao Pinki u muzickom filmu "The Wall".
A ovako ""ne deluje" al osoba moze da zaspi npr, a inace ne bi mogla i bila bi vidno iscrpljena.

I nije bas veoma lepo da se xalol (xanax, zahax) koji je zapravo alprazolan uzima "X" puta, pogotovo ne kao samostalna terapija, niti je za lecenje lakih anxioznih stanja i stresnog zivota, jer je izuzetno potentan i veoma brzo ostavlja zavisnost, odn skoro pa najbrze od svih. A koristi se samo kratkotrajno (sto krace po mogucstvu) i to obavezno uz antidepresiv, gde je antidepresiv pravi i primarni izbor leka, a alprazolam samo pomaze taj pocetni period da se covek sto pre umiri i stabilizuje, pogotovo kod srednje i jake anxioznosti, panicnih napada sa i bez agorafobije, sovijalne fobije itd.

Ja sam na svoju ruku pio dnevno 2 mg xanaksa !!!!!! Plus 3 x 25 mg amyzola. Usled toga mi se poremetio centar za ravnotezu pa sam morao da prestanem da pijem.

Ja sam na svoju ruku pio dnevno 2 mg xanaksa !!!!!! Plus 3 x 25 mg amyzola. Usled toga mi se poremetio centar za ravnotezu pa sam morao da prestanem da pijem.

A u covece....Zasto ti nisi lepo bio kod psihijatra kada si morao toooolike doze da uzimas? (nisi cak ni za psihologa-psihoterapeuta onda) ?

Da li ti znas da neke osobe uzimaju i 3 puta po 0,25mg dnevno znaci ukupno, i to bas onako da lece neka napeta stanja kada iscrpe sve iz psihoterapije i sve iz zdravog nacina zivljenja, a ti si koristio 2, nesto puta vise od toga...... :roll:

Xanax je najpotentniji lek iz te grupe skoro, i najbrze izaziva zavisnost, i treba ga sto krace moguce koristiti, a ti si se za to uhvatio "na svoju ruku"..... Zasto bree...:dontunderstand:

Suprotni tebi su oni koji zaglave pred suicid i akutnu psihozu ali nece da stavi ni 0,0000000neznamkolko mg najblazeg sedativa u usta, i neki najmoderniji najbezazleniji antidepresivcic..... :dash:
E takve posle spricaju injekcijama kao konje kada im se produbi bolest i poremecaj.....

I kada si prestao to da pijes kako si uspeo da se nosis sa zavisnoscu?

Ksalol je zajeban lek. Koristi se u psihijatriji kada covek pati od fobija, strahova, napada panike, okp, anksioznosti, itd.. I u malim dozama jako lepo pomaze.
Jos se koristi kao primarni trankvilizator dok ne pocne da deluje antidepresiv, ali posle toga se izbacuje iz upotrebe.
To jest nikako se ne koristi za spavanje. Za spavanje mnogo bolje dodje benesedin.

Na svoju ruku sa njim moras da budes jako oprezan, jer izaziva mega zavisnost. On, rivotril i lora su tri najgora leka sto se zavisnosti tice. Ako je vec na to krenulo bolje se smirivati sa benesedinom ili bromicima u malim dozama i iskljucivo ponekad.

Ćao svima. Supruga mi bila na psihijatriji i is pisali su joj ksalol. Početak 0,25, posle 0,5.Pre sve toga se nervirala, imala tripove, razišli smo, imala tripove da boli joj ovo, boli joj ono. Sad kako pije ksalol, extra joj sve. Ne nervira se, nema panike, ali razmišlja. Počeo sam i ja da pijem bez lekara. Ujutro 0,5 i uveče 0,5.Osetim se bolje i sve je ono ok. Pre sam pio bensedin, i to dnevno 30-40 mg dnevno. Od kada ksalol pijem, ne hvali mi bensedin. Opušten sam. Ali primetio sam da kad ne popijem jutro, nije mi baš ok. Moguće da počinjem da se navučem? A inače gledam da pijem bas po potrebi.

Ćao svima. Supruga mi je počela da pije ksalol, psihijatar joj is pisala. Bolje se oseća. Počeo sam i ja da pijem bez lekara. I meni je ok. Pijem ujutru i uveče 0,5 mg. Ali gledam samo da u potrebi. Ali primetio sam da ujutro kad ne popijem, nije mi dobro. Moguće je počinjem da se navucem?

Ćao svima. Supruga mi pije ksalol, psihijatar joj je preporučila. Bolje se oseća, sve je ok. Bila je pod velikim depresijom, razišli smo, imala tripove da boli joj ovo, boli joj kad smo zajedno intimski, napravila lakroskopiju, ali sve u redu. Onda su joj rekli da skroz je u grčevima, ne zna da se opusti. Sad od ksalola se bas bolje oseća. Bila je na pregled, i dodaljnjeg pije to. Počeo sam i ja da pijem bez lekarski preporuke... Ono osetim da mi je bolje. 0,5 ujutro 0,5 uveče. Pre sam pio bensedin, i to na kraju već 30 - 40 mg dnevno. Ali mi se samo spavalo. Od ksalola mi je ono ok. Ali primetio sam da ponekad ipak kad ne popijem hvali mi. Onda popijem, posle 15 tak minuta je bolje. Moguće da sam se navuko, ili šta sad?

Ćao svima. Supruga mi pije ksalol, psihijatar joj je preporučila. Bolje se oseća, sve je ok. Bila je pod velikim depresijom, razišli smo, imala tripove da boli joj ovo, boli joj kad smo zajedno intimski, napravila lakroskopiju, ali sve u redu. Onda su joj rekli da skroz je u grčevima, ne zna da se opusti. Sad od ksalola se bas bolje oseća. Bila je na pregled, i dodaljnjeg pije to. Počeo sam i ja da pijem bez lekarski preporuke... Ono osetim da mi je bolje. 0,5 ujutro 0,5 uveče. Pre sam pio bensedin, i to na kraju već 30 - 40 mg dnevno. Ali mi se samo spavalo. Od ksalola mi je ono ok. Ali primetio sam da ponekad ipak kad ne popijem hvali mi. Onda popijem, posle 15 tak minuta je bolje. Moguće da sam se navuko, ili šta sad?

NIkako ne pij nista SAM NA SVOJU RUKU, to je standardno kod naseg naroda - Ironicno pljuju prvo lekove i imaju nocebo efekat od njih, a onda kada "djavo odnese salu" pocinju paradoksalno da piju na svoju ruku".

Lekovi su lekovi, pomazu ali citave nauke stoje iza njih (nauke o lekovima) nisu to gumene bombone da se piju i uzimaju na svoju ruku. Zato u apotekama rade farmaceuti a ne trgovci i zanatlije.

Moras se javiti psihijatru da ti odredi novo doziranje, vreme upotrebe i da zakljuci da li si postao zavistan ili ne i koja vrsta zavisnosti jeu pitanju.

Zaboravih da dopisem - Ksalol je zapravo alprazolam, to je isto kao i Ksanaks, Xanax, to su benzodiazepini, lekovi anksiolitici koji se koriste samo za KRATKOTRAJNO lecenje anksiozno-fobicnih poremecaja - generalizovanog anskioznosg poremecaja, raznih oblika fobija, panicnog poremecaja i slicno. Veoma su potentni i veoma brzo ostavljaju zavisnost pa je preporuka da se piju sto krace. Zato veoma brzo i deluju.

Ne znam ni zasto si pio tolike kolicine bensedina? Koji problem ti konkretno imas pa si potegao za lekovima? Da li si isao nekada kod psihijatra ili psihologa, psihoterapeuta i ako nisi zasto nisi?

Navukao si se.

Kažeš da Ksalol piješ bez lekarske preporuke. Sam si ga izabrao, a neko ti ga je prodao, bez recepta, i nije te upozorio da postoji opasnost navike.
Nisi mogao izabrati gori anksiolitik.

Da li znaš čemu služi taj lek? Zašto misliš da ti baš taj Ksalol treba?

ksalol (alprazolam) je zlo od leka. dobra strana alprazolama je sto je istovremeno i anksiolitik i antidepresiv. osim toga, u kombinaciji sa nekim antihipertenzivima jako dobro stabilizuje arterijsku hipertenziju. lose strane su brojna nezeljena delovanja.
inace predstavlja najcesce zlopupotrebljavan lek u USA (zvanicna statistika)

Zaista interesantna tableta. Licno bih se plasila to da pijem jer ne zelim da osetim zavisnost. Mogu da osetim privlacnost nekih tableta za bolove i cim to vidim prestajem da koristim.

Koristim razlicite stvari da sebe usporim, na primer meni jako prija da radim puzzles. Imam svoj set up za puzzles, i kad drugi sednu da gledaju tv ja slazem. Neke zene koriste bojanke, za mene to ne radi jer mi je dosadno, inace profesionalno “bojim” pa to ne dovodi do zeljenih rezultata.

Problem je u tome što ljudi sami biraju psihoaktivne lekove. Čim se malo unervoze, ulaze u apoteku i traže Bensedin, Bromazepam ili nešto slično.
Problem je i u tome što im neko to prodaje.

Ksalol je propisan ženi koja je psihijatrijski bolesnik. Njoj taj lek pomaže. S druge strane je suprug te žene. On nije psihijatrijski bolesnik, a koristi lekove svoje žene, na svoju ruku.
Još uvek mi nije odgovorio zašto je posegao za Ksalolom koji mu niko nije propisao.

Back