Pocela sam da uzimam ksalol (alprazolamum) bez preporuke lekara. Uspela sam da dodjem do leka bez recepta. Ali secam se da mi je prosle godine lekar prepisao ksalol po potrebi, pored gomile drugih sedativa, pa ga nisam tada ni koristila. Sada se osecam jako pospano kada uzmem ksalol od 0.25mg (samo njega koristim), ali ne mogu da zaspim, nekako se i dalje osecam uznemireno, pa osecam da ce mi trebati jaca doza, tj. nekoliko dnevno. Planiram da posetim lekara. Ali zanima me sada nesto u vezi leka, sto mi on mozda nece reci, pa bih zamolila sve one koji su imali neka iskustva sa ksalolom da kazu kolika je najveca doza koju ste uzimali? Da li se mozda neko predozirao slucajno, namerno, kakav je osecaj i sl. Hvala unapred za odgovore, puno ce mi znaciti.
Sa 17 godina sam poceo da pijem ksalol 0.25 mg zbog klaustrofobije i zbog disanja utripujem se da nemogu da disem i a ustvari mogu onda uzmem 1 kaslol i sve je uredu....A nezeljena dejstva su:
nemir – ne možete da se usredsredite ni na šta;
vrlo ste uzbuđeni, sa mogućim izlivima agresije;
bes - izuzetna ljutnja kada gubite kontrolu nad sobom, -( ja sam imao ovo nezeljeno dejstvo zbog koje sam par puta zavrsavao u hitnoj da mi daju bensedine ali sam odbijao da ih uzmem.....)
razdražljivost – lako Vas iznerviraju stvari, koje inače ne bi;
pogrešna mišljenja i uverenja – možete da počnete da verujete u stvari, ili mislite o stvarima, koje očigledno nisu istinite;
halucinacije – vidite ili čujete stvari koje nisu istinite, dok ste budni;
gubitak pamćenja;
ozbiljna sedacija i poremećaj koordinacije – stanje slično onom kod konzumiranja previše alkohola;
žutica – žuta prebojenost kože ili beonjača.
pospanost, umor, mišićna slabost, otežan govor, zamagljen vid ili dvostruke slike, nedostatak koordinacije i trapavost, smanjena pažnja ili nedostatak koncentracije, konfuzija, promena težine, gastrointestinalni poremećaji kao što su mučnina, povraćanje, dijareja, bol u stomaku i suva usta, osipi po koži, otežano mokrenje, glavobolja, vrtoglavica, nepravilni menstrualni ciklusi, povećanje ili smanjenje seksualne želje.