Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Uh... krofne su bile noćna mora u mojoj kući!
Pravile su ih odlično obe moje babe. Ali kako su one umrle - niko nije znao. Tetka pravi sjajna testa, štrudle su joj npr mmmmmmm... ali krofne - nikako.
Onda sam ja zavrnula rukeve... prvo zavirila po kuvarima... pa se raspitivala šta, kako...
U svakom slučaju baš ovaj recept koji je postavio Espanol, meni daje najbolje rezultate. I ne manjam ga![]()
A koliko tu ide brašna onako odokativno?
Ja isto, super mi ide kiselo testo, skoro sva testa, da ne grešim dušu, ali krofne napravim kao uštipke ! Pune su testa mada ima i neka rupa, neću dušu da grešim, al ipak veze nemaju sa krofnama moje bake na kojima sam odrasla. A njenom oklagijom razvlačim testo, sramota !
Mis'im, te moje nazovi krofne.

Ja stvarno pored tvojih postova ocekujem negde i onu ikonicu za stampu, kao u katalozima. Svaka cast na strpljenju. Meni muka da dve slike smanjim a uplodujem 

,imamo skoro isti recept za obične krafne male promjene,samo što ja nikad ne mjesim dugo ,u povjerenju ne volim dizana tjesta mjesiti,jedino što sad imam veliki mikser pa ču sad da njega upotrebim.Ni moje nisu šuplje i to zato jer kidam i radim kuglice ko ti s tim da jih ja dok oblikujem u dlanu pritisnem i kuglam.Jedino što sam primjetila da jako malo ulja stavljaš,ja pečem u fritezi u litri i pol ulja.Moram probat tvoj način idem mjesit
Nista, probacu sledeci put bez belanaca!