Кривине

Hvatam krivine, naravno, kad god mogu, i nije mi ni potreban izgovor u vidu deratizera...
ranije sam bila odgovornija, a sad spremam samo kad mi dune - danas sam tako oprala prozor jer sam primetila da je strokav... juce kadu... ali nemam neki sistem... i, iskreno govoreci, plasim se sta ce samnom i sa mojom kucom biti za jedno 10-15 godina jer me to sve manje interesuje... pa kada bih sve radila na vreme, ne bih uopste imala vremena za aktivnosti u kojima stvarno uzivam... lakse mi je da jednostavno prestanem da zovem u goste higijenicare i picajzle :mrgreen:

ja volim kada je sve čisto i na svom mestu. volim kad je sve cakum pakom, jedino u takvim prostorima mogu da boravim i dobro da se osećam. nervira me nered, prljavština a ponajmanje cenim aljkave ljude. nisam od onih žena koje non stop drže krpu u ruci, ali higijenu u kući nikada nisam zapustila.

Пре пар дана ми је био дечко што прска бубе...
И сад ја две пуне недеље не смем да бришем паркет :D
И тако, шеткам се по стану, као нешто сређујем помало,
гледам онај паркет сав бео, а ја не смем да бришем...
И тако ми је лепо, право да вам кажем, као да сам добила слободан дан.
Ако неко наиђе, имам "оправдање" што није све цакум пакум. ;)

Кад нешто не може да се заврши, да ли се радујете, и то време посвећујете себи или се пак нервирате и мислите како ће сад све да вам се "нагомила".
Да ли све увек мора да буде у савршеном реду, или дајете себи одушка?
Колико радних задатака "уваљујете" деци само зато што вас заиста мрзи.
(е овде ко буде био искрен, свака част :p)
nerviram se ako nesto ne ide redosledom koji sam ja zamislila
znaci, necu se nervirati ako mi je pod pet dana neobrisan, nerviracu se ako sam planirala da ga obrisem, a onda se ispostavi da ne mogu zbog necega

Radim ono sto moram ali itekako ga ne uradim ako mi se bas ne radi
nisam opsednuta redom
i vec sam na raznim temama cistunice vs. aljkavuse ucestvovala za tim aljkavusa :mrgreen:

Е, и ја се уписујем у тај тим!
Слично Софији, сјајно се сналазим у свом нереду, и нико од укућана то не замера.
И не смета ми неред ни код кога, никад не гледам како је код неког, ако су људи пријатни.
Чак не тражим ни изговоре што нешто нисам урадила. Ионако то нико други неће урадити!
(Рекох већ, отпустила сам Марику, а нисам нашла другу помоћницу...)

Е, и ја се уписујем у тај тим!
Слично Софији, сјајно се сналазим у свом нереду, и нико од укућана то не замера.
И не смета ми неред ни код кога, никад не гледам како је код неког, ако су људи пријатни.
Чак не тражим ни изговоре што нешто нисам урадила. Ионако то нико други неће урадити!
(Рекох већ, отпустила сам Марику, а нисам нашла другу помоћницу...)

Mora da nije klechala dok je ribala plochice :roll:

Mora da nije klechala dok je ribala plochice :roll:

Ма, ја сам са њом имала проблем друге врсте! Она је ниска, а није хтела да се пење да брише ормане одозго!
А да клечи је хтела...само то код мене није обавезно, да ми неко клекне...

Poslednja izmena:
ja volim kada je sve čisto i na svom mestu. volim kad je sve cakum pakom, jedino u takvim prostorima mogu da boravim i dobro da se osećam. nervira me nered, prljavština a ponajmanje cenim aljkave ljude. nisam od onih žena koje non stop drže krpu u ruci, ali higijenu u kući nikada nisam zapustila.

Svaka ti cast. Ne znam kako se postize cakum-pakum efekat bez stalnog drzanja (ili pridrzavanja) krpe, ili sundjera, ili pridrzavanja pravila i misli o cistoci.

O cemu zapravo pricamo? Na forumu sam saznala da postoje ljudi (zene) koje nekoliko puta dnevno ribaju wc solju (i dasku, verovatno).

Moj stan ima bar 15 prozora, 10 vrata (i toliko kvaka), nebrojeno mnogo (musavih) prekidaca, sto kvadrata poda za glancanje, ogledala u kupatilu, cesme, plocice itd, isto kao i vecina stanova... i stalno (par puta dnevno) mi neko visi u poseti. Kada bih htela da imam zaista savrseno cistu kucu, ja (i mm, u teoriji) bih non stop morala da cistim, i da opominjem muza (i goste ), da se izuvaju, da ne mrve, ne flekaju... svaki put kada pustim vodu u kuhinji ili u kupatilu, treblao bi da obrisem slavinu, izribam kadu ili lavabo, o prasini da ne pricamo - ili da ne luftiram, ili da brisem svaki dan... missim, pisala bih jos, ali mi se sloshilo :) Sve ovo nije nemoguce, i samo je stvar navike... ali zasto bih sebe navikavala da budem robot sa sundjercicem u ruci?
jos idem u pazar, kuvam, peglam, radim ... pa gde sam tu ja? ono ja koje voli da bleji uz komp, ili gleda filmitje, ili jednostavno cacka nos zagledano u daljinu?
(ne preporucujem nikome da se ponasa kao ja, samo objasnjam svoj pogled na stvar)

ponekad
kao sad
trebalo bi da perem prozore, ima bezmalo mesec dana kako nisu prani, ali pošto od naredne subote stavljamo pločicebiće puno prašine pa moram i tada da perem tako da sam rešila da do tada ih pustim takve kakvi su.

malopre smo izašli u šetnju, onako porodično sa sve psima na reku a ja taman rasklopila dasku da peglam. Naravno da mi je bitnije da smo zajedno pa sam peglanje ostavila, tako da i sad nakon dolaska malo sebi dajem oduška na forumu ali ću ipak za koj minut da se bacim na peglanje jer nema daljeg odgađanja.

u principu sam pre iz one priče da ako već treba da pojedeš žabu najbolje je da to uradiš odmah na brzinu bez oklevanja i odlaganja. Pri tome pokušavam 8a često i uspevam) da sebe ubedima d je izuzetno ukusno ili bar ukusno
U tome je poenta

Dala bih ti 20 reputacija da mogu za ove postove:worth:
U kuci imam onoliko sudja koliko mi je potrebno recimo da spremim za 10 gostiju i nista vise,ostalo sudje za vece partije je uredno poslozeno u kutijama, obiljezno sto je sto i zasto tako kad pravim nesto vece izvadi se iz kutije, propere i stavi na stol, ne zakrciva mi kuhinju za svakodnevnu upotrebu.
Kad kupujem namjestaj mora biti sve odignuto nekoliko centimetara od poda(kreveti, namjestaj u dnevnoj, lavandin u kupaoni) tako da lako mogu zavuc cjev od usisivaca i usisati bez guranja i micanja teskih stvari, mada i to nekad uradim.Ne trebam reci da mi je stednjak i frizider na kotace;)pa jednom rukom mogu gurnut i ocistiti iza ...
Na ona heklane rukotvorine se jezim kad vidim po kucama po meni to nicemu ne sluzi sem za skupljanje prasine
.

To, sestro, protivnice mrtvih uglova :super:. Mrtvi uglovi su najgora stvar pri odrzavanju stana. I meni je jedini mrtvi ugao u stanu ispod tipki tastature. Sve ostalo mora obavezno biti na dohvat.

ma davno mi je u pamet se urezala scena iz Toma SOjera kad on treba da farba neku ogradu , mrzi ga, ali od toga napravi tako nešto važno, zanimljivo i lepo da mu ostala deca još i plaćaju (raznim stvarima važnim deci) da to rade.
E tako i ja pokušavam da organizujem život.

ma davno mi je u pamet se urezala scena iz Toma SOjera kad on treba da farba neku ogradu , mrzi ga, ali od toga napravi tako nešto važno, zanimljivo i lepo da mu ostala deca još i plaćaju (raznim stvarima važnim deci) da to rade.
E tako i ja pokušavam da organizujem život.

:zcepanje: Ne mogu da verujem da u tolikim postovima prepoznam sebe na ovoj temi. Ja tu zackoljicu iz tog filma uvek imam u glavi dok ribam plocice, sve jednu po jednu.

Kad kupujem namjestaj mora biti sve odignuto nekoliko centimetara od poda(kreveti, namjestaj u dnevnoj, lavandin u kupaoni) tako da lako mogu zavuc cjev od usisivaca i usisati bez guranja i micanja teskih stvari, mada i to nekad uradim.Ne trebam reci da mi je stednjak i frizider na kotace;)pa jednom rukom mogu gurnut i ocistiti iza ...
Na ona heklane rukotvorine se jezim kad vidim po kucama po meni to nicemu ne sluzi sem za skupljanje prasine.

Ti si moj idol!:klap:

Ja se odavno borim sa mm da u kući bude sve odignuto od poda... i kako je već gore opisano, ali ti me šiješ sa frižiderom i šporetom na točkićoma, moram da priznam!
Jao, kad mu sad i to budem spomenulaaaa....! :zper::hahaha:

(jedva čekam da mu vidim facu):mrgreen:

Back