Kriticna masa

U poslednje vreme vidimo scene kako policija razbija blokade.
Takodje postoje i situacije kad svega desetak ljudi blokira.

Sta mislite da li bi bilo dobro da se u zakon uvede kriticna masa za blokadu?

Na primer svako okupljanje preko 1.000 ili 10.000 ljudi moze legalno da blokira prolaz i poliicija ne moze da razbija.

Na taj nacin bi se resila dva problema.

Prvi da mali broj ljudi maltretira ostale gradjane

Drugi da policija ne moze da ulazi u sukobe sa ozbiljnim blokadama.
Ne kapiram vise vase blokade... Posle 8 meseci protesta jasno je sve ...PUKLI STE
Pokusali ste sve i izgubili ste.

Po temi :
Pričali su stariji da za vreme tzv "jogurt revolucije " nijedan protestant nije udario nijednog policajca i obrnuto.
Policija je čuvala skupštinu ili vladu , ne znam šta , a narod je u smislu kritične mase hteo da udje u te zgrade .Znači čista nadmoć mase proguravanjem , bez ikakvog fizičkog obračuna , bez ijedne psovke , bez ijedne palice .
(Nesto tipa kad je Tramp izgubio izbore.)
Kažu bilo je klasićnog guranja , policija je već bila načisto iznemogla ceo dan u kordonu od mase , i onda je jednog momenta čika Sloba pristao na zahteve mase , da ne bi ušli unutra .
Sve je bilo mirno i kulturno , osim kako kažu bacanja jogurta ..PS ?

Poslednja izmena:
Po temi :
Pričali su stariji da za vreme tzv "jogurt revolucije " nijedan protestant nije udario nijednog policajca i obrnuto.
Policija je čuvala skupštinu ili vladu , ne znam šta , a narod je u smislu kritične mase hteo da udje u te zgrade .Znači čista nadmoć mase proguravanjem , bez ikakvog fizičkog obračuna , bez ijedne psovke , bez ijedne palice .
(Nesto tipa kad je Tramp izgubio izbore.)
Kažu bilo je klasićnog guranja , policija je već bila načisto iznemogla ceo dan u kordonu od mase , i onda je jednog momenta čika Sloba pristao na zahteve mase , da ne bi ušli unutra .
Sve je bilo mirno i kulturno , osim kako kažu bacanja jogurta ..PS ?
Iz prostog razloga jer je vlast (buduća) podržavala tu revoluciju. Policija nije imala naređenje da bije

Iz prostog razloga jer je vlast (buduća) podržavala tu revoluciju. Policija nije imala naređenje da bije
Zanimiljivo , takav stav je uvrežen , totalno netačan , ali je stvar bila skroz suprotna .

Mosevic i Soloklovic su bili prptiv demonstranata , a "načelnik ili direktor" policije je trazio da se ispune uslovi demonstranata sto su političari jedno vreme kategorički odbijali do momenta dok im policija nije rekla da će se povući i neće ih vise stititi .

A ti gotivis diktatore koji ubijaju tudji narod?
Кога на пример?
Ови твоји за којима жалиш бацали су хемијско оружје на сопствене људе, увлачили своје земље у крваве ратове, убијали и крвљу гушили сваку побуну против своје деспотске власти.

Ти индицираш да нема довољно доказа да се лоше живи у Северној Кореји? Претичеш Муја и Хаса у изјавама

Zanimiljivo , takav stav je uvrežen , totalno netačan , ali je stvar bila skroz suprotna .

Mosevic i Soloklovic su bili prptiv demonstranata , a "načelnik ili direktor" policije je trazio da se ispune uslovi demonstranata sto su političari jedno vreme kategorički odbijali do momenta dok im policija nije rekla da će se povući i neće ih vise stititi .
Dakle, Milošević je po tebi želeo jaku vojvođansku autonomij i gmazove i pokrajinske vlade, te je bio protiv onih koji ih ruše?

Dakle, Milošević je po tebi želeo jaku vojvođansku autonomij i gmazove i pokrajinske vlade, te je bio protiv onih koji ih ruše?
Ne , postoje insajderi celog dogadjaja , naravno da zele biti anonimni .
Kako vi to sad uobićajeno zovete , dinstanje , bilo je tesko komuniste , kao sad neke druge , napraviti da nisu autošovinisti .
Autošovinizam je vladao autonomašima , a Beograd svestan šta se sve nadvilo nad srbima i Srbijom.

Кога на пример?
Ови твоји за којима жалиш бацали су хемијско оружје на сопствене људе, увлачили своје земље у крваве ратове, убијали и крвљу гушили сваку побуну против своје деспотске власти.

Ти индицираш да нема довољно доказа да се лоше живи у Северној Кореји? Претичеш Муја и Хаса у изјавама
Ja uopste ne zalim ni za kim,niti bilo sta indikujem.To si ti izmislio.
Ili si mozda glup pa ne mozes da ukapiras moje postove na pravi nacin?
Ali to vec nije moj problem.
P.s.Otkad Srbi iz Srbije kazu...indicirati?

Posto sam se dotakao "jogurt revolucije " to je bilo politički tako a u danasnjem svetlu bi izgledalo na ovaj način:
Neko bi na skupstini sns a budući novi "sve i svja" , rekao da vise se ne može ovako ,da nema vise kradje drzave , da se čuvaju nacionalni interesi i resursi , da je bolje časno osvojiti 30 % i da će oni dati premijera , da nema više ni autošovinizma ni šešeljizma , da su studenti i protestantu u pravu , da se ide odmah na izbore itd .
Onda bi se sns podelio figurativno na "sps i stari skj " i novi sns bi vodio neko novi .
Ali svega toga neće biti .

I onda neko treba da glasa za vas (npr. Ja neutralna), a ne vidite dalje od nosa.
Nego ti bese sendvicar nekada...kazem ja onaj ko se jednom presvuce uvek ce. :lol:
Не гласа се за нас, нити за мене, то ваш ћаци сендвичарски мозак не може да схвати, јер ово нису избори као и сваки избори, већ референдум. Вероватно твој ћаци мозак не зна шта је референдум, то је је када се бира oко једне опције, да ли ће он опстати или отићи. Тек после долазе избори.
Нисам био сендвичар, него радикал, али нисам ни одувек био за радикале, већ за СПО.
Није проблем променити мишљење, јер то значи да имаш мозак, да умеш да размишљаш критички, да увек преиспиташ себе и своје одлуке.
Теби када је добар твој вољени Вучић, то је твој лични пораз.

Наравно да ћу променити још опција, али то твој ћаци мозак не капира, јер ви сте навијачи, држите се једне опције до краја као пећински људи, док не ударите у зид, по сваку цену. То је хазардерски.
Због таквих лудака је Милошевић уништио ову земљу, јер идиоте је било срамота да на следећим изборима гласају за друге, мислили су да је политика као фк партизан и звезда, па тако до смрти. До смрти си Србин и православац, а политичари треба је%ати милу мајку, свима, само промене сваки пут.
Политичари мењају стране, а ти ми овде паметујеш као мораш да се држиш једне партије до смрти.

Циљ мог гласања је да политичаре уништим, док не постанемо нормално друштво, а то можеш само ако излазиш на изборе и увек гласаш за неке промене, да никада се не залепе у фотељу и да као овај болесник мисле да су вође и да су они држава, као Луј XIV.

Твоје је право да подржаваш аутократу Вучића. Вас скривених ћација има колико хоћеш.
Zasto izvrces njene rijeci?
Jasno i glasno je rekla sta misli,a ti si to "preokrenuo"onako kako ti zelis.
Da li ti mislis da si ti neki autoritet kome treba svi da se pokore?
Ako neko kaze da ne podrzava nijednu opciju,zasto konstruises da podrzava Vucica?
Ko si ti da naturas nekome misljenje?

I onda neko treba da glasa za vas (npr. Ja neutralna), a ne vidite dalje od nosa.
Nego ti bese sendvicar nekada...kazem ja onaj ko se jednom presvuce uvek ce. :lol:

Има прелетача колико нећеш. Увек воле да су у средини крда. Топло им је, чешу се и прихваћени су.

Ja uopste ne zalim ni za kim,niti bilo sta indikujem.To si ti izmislio.
Указујеш да је Ирак изгубио много падом Садама, Сирија падом династије Асад и Либија падом Гадафија..

Ili si mozda glup pa ne mozes da ukapiras moje postove na pravi nacin?
Видим глупости које пишеш и покушавам да ти укажем на чињеницу да пишеш глупости
P.s.Otkad Srbi iz Srbije kazu...indicirati?
Босанска језичка форензика...

Указујеш да је Ирак изгубио много падом Садама, Сирија падом династије Асад и Либија падом Гадафија..
Nije izgubio mnogo?:eek:
Od mirnih i normalnih drzava u kojima se dobro zivjelo,postali su razorene pustosi sa hiljadama izginulih i raseljenih.
Reci da se salis.
Видим глупости које пишеш и покушавам да ти укажем на чињеницу да пишеш глупости

Босанска језичка форензика...
Ti si poslednji koji bi trebao nekom pricati o gluposti.

Nije izgubio mnogo?:eek:
Od mirnih i normalnih drzava u kojima se dobro zivjelo,postali su razorene pustosi sa hiljadama izginulih i raseljenih.
Reci da se salis.
Реци ми да не знаш историју владавине поменутих
Ti si poslednji koji bi trebao nekom pricati o gluposti.
То је зато што ја не причам глупости, па не држим врх те неке твоје табеле

E da uvek tako....tad nisi smeo da napises da si protiv kovid vakcine i zatvaranja, hteli spric u oko da ti nabodu. :lol:
Sad citam na x i instagramu kako ce prvo nas neutralne da udese, pa sve ostale...jer smo, jel te, mi najopasniji, najuzasniji, najstrasniji.
Pitam se kako bi prosao ili propao 5.10. da smo imali drustvene mreze. :lol:
a za maske su nas "silovali" našpricali ih i opet se boje graču kad uđeš u prodavnicu.
jbt koja je to bila manipulacija kao i ovo danas, al eto ljudi se lako prime. neće da misli a mnogi nemaju ni s čim.
a ovi što bi da nas udese, pa nek mi se sagnu da popiju jogurt šta zombi zna?
pazi ti sad čak ni najveću glupost ne mogu da smisle "ko ne skače taj je čaci" (od ukrajinaca "ko ne skače taj je mali rus")
tačno da su im rekli ko ne nosi usrane gaće na glavi taj je ćaci, oni bi ladno nosili.

Back