- Poruka
- 88.976
Ja уопште нисам негирао било коме право да буде неутралан, чак сам написао да сам и ја у једном тренутку био неутралан.
Али морам да те разочарам, поптуна неутралност не постоји у друштвима у аутократским системима, јер када се друштво дубоко подели, ти можеш да ходаш између и да мислиш да си неутралан, али заправо то што не желиш да изађеш на дан гласања (или ћеш поништити листић, што је исто) то је само твој шамар једној страни, дакле некога си казнио од те две стране, а ја не познајем тебе, да могу да кажем кога си казнио.
Ти као апсолутни неутралац си опет направио избор и ниси остао неутралан.
Зашто ? Зато што ми нисмо демократско друштво и твоја неутралност је могућа само у демократским друштвима, где јаке институције могу да функционишу без тебе неутралног.
„Неутрално значи неутрално“, не важи у политичкој пракси. То важи у физици, не у друштву. У политици, чак и неучествовање је избор.
‘Ko nije sa nama taj je neprijatelj’. Demokratski, nema šta.„Неутрално значи неутрално“, не важи у политичкој пракси. То важи у физици, не у друштву. У политици, чак и неучествовање је избор.