Kriticna masa

Ja уопште нисам негирао било коме право да буде неутралан, чак сам написао да сам и ја у једном тренутку био неутралан.

Али морам да те разочарам, поптуна неутралност не постоји у друштвима у аутократским системима, јер када се друштво дубоко подели, ти можеш да ходаш између и да мислиш да си неутралан, али заправо то што не желиш да изађеш на дан гласања (или ћеш поништити листић, што је исто) то је само твој шамар једној страни, дакле некога си казнио од те две стране, а ја не познајем тебе, да могу да кажем кога си казнио.
Ти као апсолутни неутралац си опет направио избор и ниси остао неутралан.
Зашто ? Зато што ми нисмо демократско друштво и твоја неутралност је могућа само у демократским друштвима, где јаке институције могу да функционишу без тебе неутралног.

„Неутрално значи неутрално“, не важи у политичкој пракси. То важи у физици, не у друштву. У политици, чак и неучествовање је избор.
„Неутрално значи неутрално“, не важи у политичкој пракси. То важи у физици, не у друштву. У политици, чак и неучествовање је избор.
‘Ko nije sa nama taj je neprijatelj’. Demokratski, nema šta.

Gluposti!
Zasto neko ne bi imao pravo da bude neutralan?
Ili da se u potpunosti ne slaze sa jednom ili drugom opcijom?
Ili da ga jednostavno ne zanima politika?
Neutralno znaci neutralno...a ne korist za onog drugog.
Izgleda da imas pogresne definicije neutralnosti.
seti se kovida, svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića
- strašan smrtni virus
- pelcovanje "obavezno" ili ćeš umreti
mrzeli te što si govorio da je to jedan eksperiment poslušnosti
čak ni na forumu nisi smeo biti kovid antivakser.
e tako i danas, ako nisi za nas onda si za ove druge
odlika ljudi koji ne razmišlja svojom glavom nego samo šta mu se servira pa hoće i ti da budeš ograničen ko i oni.
pošto su bustovani to im još dodatno :D

Ali ti polazis od toga da se svi ljudi bave politikom.
A ne bave se.A svi glasaju.
I oni nepismeni i oni dobri poznavaoci prilika,i pametni i glupi,i ovakvi i onakvi.
Svako ima pravo da glasa,ali ima i pravo da ne iskoristi to pravo ako mu zakon to dozvoljava.
A kao sto znamo,dozvoljava.
Ko je kriv ako i demokratija ima svojih manjkavosti?
Inace,ne kapiram ovu poslednju recenicu...imas radikalski mentalni sklop,a neutralan si...sta to znaci?:roll:
Не полазим од тога да се сви људи баве политиком, али свако може бити довољно информисан.

Демократија има својих мањкавости, али је чак и као таква боља од аутократског режима СНСа, као што је чак и овакав АВ режим бољи од Ердогановог аутократског режима који нагиње ка диктатури, али чак и турском друштво је боље него оним јадницима у Северној Кореји у апсолутној диктатури. Али то не значи да Срби треба да буду срећни и задовољни, што има горих од њих.

И знаш шта је занимљиво, сваки аутократски и диктаторски режим жели да се прикаже демократским, чак у називу С.Кореје имаш реч ''демократска''.

Радикалски ментални склоп сам споменуо генерално.

Ти имаш право да будеш неутрална, али то не значи да твоја неутралност нема утицаја на режим или опозицију. Је л можеш то да схватиш ?
Ако си била за Вучића, па си сада разочарана, онда утичеш позитивно на опозицију, ако си била против Вучића, а сада неутрална, онда утичеш позитивно за режим, ако си неутрална и ниси била ни за јенду опцију, онда Вучић има користи од тога, ћутање је знам подржавања.

seti se kovida, svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića
- strašan smrtni virus
- pelcovanje "obavezno" ili ćeš umreti
mrzeli te što si govorio da je to jedan eksperiment poslušnosti
čak ni na forumu nisi smeo biti kovid antivakser.
e tako i danas, ako nisi za nas onda si za ove druge
odlika ljudi koji ne razmišlja svojom glavom nego samo šta mu se servira pa hoće i ti da budeš ograničen ko i oni.
pošto su bustovani to im još dodatno :D
Ово је невиђено генерализовање и невиђена лаж.
Болест, лек, епидемија, нема никакве везе са политиком и идеологијом.

Вирус није направљен да убија само левичаре или не знам кога већ. Као што и геноцидна фашистичка вакцина није направљена да убија десничаре или не знам кога.

И тек како је било и ваксера и антиваксера и опозиционих и режимских, то је све било измешано и без реда.

Како само можеш да повежеш блокаде са ковидом ?

Ковид је заправо ујединио идеологије и политику, а направио нову поделу.

Ово је невиђено генерализовање и невиђена лаж.
Болест, лек, епидемија, нема никакве везе са политиком и идеологијом.

Вирус није направљен да убија само левичаре или не знам кога већ. Као што и геноцидна фашистичка вакцина није направљена да убија десничаре или не знам кога.

И тек како је било и ваксера и антиваксера и опозиционих и режимских, то је све било измешано и без реда.

Како само можеш да повежеш блокаде са ковидом ?

Ковид је заправо ујединио идеологије и политику, а направио нову поделу.
vezujem za licemerstvo
ako ti neko kaže da je neutralan onda je neutralan šta izvlačiš i analiziraš.
prihvati da postoje takvi ljudi ili i dalje udaraj glavom o zid

Не полазим од тога да се сви људи баве политиком, али свако може бити довољно информисан.
Moze,ali i ne mora.
Moze i da mu dosadi informisanost i da ode na pecanje u prasume Amazona i da ga ne interesuje nista na svijetu.
Демократија има својих мањкавости, али је чак и као таква боља од аутократског режима СНСа, као што је чак и овакав АВ режим бољи од Ердогановог аутократског режима који нагиње ка диктатури, али чак и турском друштво је боље него оним јадницима у Северној Кореји у апсолутној диктатури. Али то не значи да Срби треба да буду срећни и задовољни, што има горих од њих.
Kako ti znas kako je nekom u Sjevernoj Koreji?
Mozda su oni zadovoljni svojim rezimom?
Da li je i ta "napadnost"demokratije isto vid autokratije?
Zasto bi svi morali biti demokrate?Mozda nekim narodima odgovaraju neki drugi sistemi?
I ja ne govorim ni o Vucicu,ni o bilo kome,nego uopsteno,da se ne bi neki pametnjakovici zakacili.
И знаш шта је занимљиво, сваки аутократски и диктаторски режим жели да се прикаже демократским, чак у називу С.Кореје имаш реч ''демократска''.
Svi bi vlast...cak i demokrate.
Nista cudno,to je u ljudskoj prirodi.

Радикалски ментални склоп сам споменуо генерално.

Ти имаш право да будеш неутрална, али то не значи да твоја неутралност нема утицаја на режим или опозицију. Је л можеш то да схватиш ?
Mogu.Ima uticaja na oboje onda,ne na jedno.
Jer da neko nije neutralan,bio bi glasac jednog ili drugog.
Ако си била за Вучића, па си сада разочарана, онда утичеш позитивно на опозицију, ако си била против Вучића, а сада неутрална, онда утичеш позитивно за режим, ако си неутрална и ниси била ни за јенду опцију, онда Вучић има користи од тога, ћутање је знам подржавања.
A ako sam razocarana u sve i svakog...gdje spadam?

vezujem za licemerstvo
ako ti neko kaže da je neutralan onda je neutralan šta izvlačiš i analiziraš.
prihvati da postoje takvi ljudi ili i dalje udaraj glavom o zid
Да ли си ти нормалан ? Ти си генерализовао овај народ, написао ''svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića'' итд.
Је л ти знаш да је ово невиђена лаж и генерализовање ?

И сада ми одговараш на другу тему о неутралности, коју сам започео са Лимунадом.
И опет у тој теми промашиш суштину, јер ја ни једном нисам негирао њих као неутралне, већ последице њихове неутралности.

Да ли твој мозак може то да процесуира ?

Знаш ли ти неког у Северној Кореји?
Можда би га и знала да им је дозвољено слободно путовање (и да могу да га приуште), као што је дозвољено нпр Чесима, Данцима, Италијанима ;)

Da li je i ta "napadnost"demokratije isto vid autokratije?
Zasto bi svi morali biti demokrate?Mozda nekim narodima odgovaraju neki drugi sistemi?
I ja ne govorim ni o Vucicu,ni o bilo kome,nego uopsteno,da se ne bi neki pametnjakovici zakacili.
То је јадно и лицемерно што причаш, да народ С.Кореје воли диктатуру. Срам те било. Ово ни најгори ћаци ликови криминалци нису говорили, бар ја нисам чуо. Чак ни Вулину то није пало на памет. Можда јесте, ја не гледам информер, пинк и остало, можда вам Вучић тамо испира мозак. Али то је страшно какве монструме је направио од вас.

А која је алтернатива демократији ? Дај предлог, који систем би ти увела да можеш ? А да није нека диктаторска тиранија ?

Да ли ти знаш да народ С.Кореје нема право на избор, да бира у ком систему би желели да живе ? Не могу да верујем да морам да се спуштам на овај ћаци ниво. Ево признајем.

Mogu.Ima uticaja na oboje onda,ne na jedno.
Jer da neko nije neutralan,bio bi glasac jednog ili drugog.

A ako sam razocarana u sve i svakog...gdje spadam?
Ти си довољно рекла о Северној Кореји и демократији, ти си ћаци. Ти ниси неутрална, већ отворено ћаци.
Не мораш чак ни живети у Србији, али имаш тај ћаци ментални склоп.

U poslednje vreme vidimo scene kako policija razbija blokade.
Takodje postoje i situacije kad svega desetak ljudi blokira.

Sta mislite da li bi bilo dobro da se u zakon uvede kriticna masa za blokadu?

Na primer svako okupljanje preko 1.000 ili 10.000 ljudi moze legalno da blokira prolaz i poliicija ne moze da razbija.

Na taj nacin bi se resila dva problema.

Prvi da mali broj ljudi maltretira ostale gradjane

Drugi da policija ne moze da ulazi u sukobe sa ozbiljnim blokadama.
Kako misliš legalno da neko blokira?

Да ли си ти нормалан ? Ти си генерализовао овај народ, написао ''svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića'' итд.
Је л ти знаш да је ово невиђена лаж и генерализовање ?

И сада ми одговараш на другу тему о неутралности, коју сам започео са Лимунадом.
И опет у тој теми промашиш суштину, јер ја ни једном нисам негирао њих као неутралне, већ последице њихове неутралности.

Да ли твој мозак може то да процесуира ?
neće biti da je laž, većina koja su bila za vakcinisanje a vučićev krizni štab je insistirao na tome je ovde progonila kovid antivaksere i nazivani smo posprdno.
prelistaj.
nema nikakvih posledica neutralnosti, 80% glasača nije za ovaj režim, ali tražila se demokratija pa smo dobili šta smo hteli da se vrte jedni te isti trideset godina a na vidiku nema prosperitentne i patrotski osvešćenih ljude .
i sad ti hoćeš da biram veće zlo od manjeg npr. a ja sigurno neću da biram nikakvo zlo.
a da li tvoj mozak može da procesuira ovo?

neće biti da je laž, većina koja su bila za vakcinisanje a vučićev krizni štab je insistirao na tome je ovde progonila kovid antivaksere i nazivani smo posprdno.
prelistaj.
nema nikakvih posledica neutralnosti, 80% glasača nije za ovaj režim, ali tražila se demokratija pa smo dobili šta smo hteli da se vrte jedni te isti trideset godina a na vidiku nema prosperitentne i patrotski osvešćenih ljude .
i sad ti hoćeš da biram veće zlo od manjeg npr. a ja sigurno neću da biram nikakvo zlo.
a da li tvoj mozak može da procesuira ovo?
Па ти лажеш чим зинеш. Прво си написао сви блокадери су за Вучића. seti se kovida, svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića
Сада си променио сви у већину, а и то је лаж. Ти си на основу пар ликова са форума, пресликао то на целу једну популацију. То се зове генерализовање и то је лаже.

Твој мозак то не може да схвати, јер си јако плитак, не размишљаш о последицама, не видиш даље од носа.
Ок, нека буде да неутрални су сварно неутрални у једном пропалој држави, где влада један болесни аутократа, а друштво је ужасно подељено.

Ти си ћаци, чим видиш Вучиће у студентима, чим је теби то све исто.
Зато идеш на игнор, као и сви ћаци. Као и ова обожаватељка с. корејске диктатуре.

Па ти лажеш чим зинеш. Прво си написао сви блокадери су за Вучића. seti se kovida, svi ovi današnji forumski blokaderi i uopšte blokaderi su bili za vučića
Сада си променио сви у већину, а и то је лаж. Ти си на основу пар ликова са форума, пресликао то на целу једну популацију. То се зове генерализовање и то је лаже.

Твој мозак то не може да схвати, јер си јако плитак, не размишљаш о последицама, не видиш даље од носа.
Ок, нека буде да неутрални су сварно неутрални у једном пропалој држави, где влада један болесни аутократа, а друштво је ужасно подељено.

Ти си ћаци, чим видиш Вучиће у студентима, чим је теби то све исто.
Зато идеш на игнор, као и сви ћаци. Као и ова обожаватељка с. корејске диктатуре.
napisao sam ti da prelistaš, ali te mrzi jer ti je lakše da pucaš iz prazne puške.
moj mozak odlično shvata da ti tripuješ da si u pravu a ne da ne razmišljaš svojom glavom, to je prosto nemoguće usijanim glavama.

i baš me zabole lakat što ti idem na ignor :D

Back