Критички осврт о учењу Јеховиних Сведока

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Osveta pripada bogu, i nikom vise... Tesko onom ko padne u ruke bozije, ni jahovi svedoci nece biti ljubleni, a jedini spas Isus Hristos, koji sedi pored Oca sa desne strane carskog trona

Bozija osveta bice strasnija od Djavole... Boga smo ujali za srce zato i starimo jer smo izabarali satansku stranu...

smrt Bogu ne znaci nista. Kad covek umre ne ide bogu, vec je umro negovo telo i ceka vaskrsenje :D

Sve tacno! :ok:

тема је о учењу јеховиних сведока
дакле
сведоци кажу за еноха да је неком посебном смрћу умро, док то у библији нема, како су дошли до тог закључка.
следеће, у кули стражара у једној публикацији кажу да се држе мојсијевог закона а у другој да више нису под мојсијевим законом.

има ли ко од јеховиних сведока да објасни за сад од ова два спорна питања???

ако нема идемо даље, да видимо шта јеховини сведоци научавају, наравно аргументовано

тема је о учењу јеховиних сведока
дакле
сведоци кажу за еноха да је неком посебном смрћу умро, док то у библији нема, како су дошли до тог закључка.
следеће, у кули стражара у једној публикацији кажу да се држе мојсијевог закона а у другој да више нису под мојсијевим законом.

има ли ко од јеховиних сведока да објасни за сад од ова два спорна питања???

ако нема идемо даље, да видимо шта јеховини сведоци научавају, наравно аргументовано

I ti ocekujes ista da naucis od onih koji su do juce bili sa druge strane.

moglo bi se reci da su citali i prevodili samo ono sto im je odgovaralo.:zelenko3::zelenko3::zelenko3:

Drze se svih 9 od 10 Bozjih zapovesti....

Kazu da je 4. Isus odbacio. Sto nije tacno.

Evo argumenta:

12 I reče Gospod Mojsiju govoreći:

13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci:
Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

I ti ocekujes ista da naucis od onih koji su do juce bili sa druge strane.

moglo bi se reci da su citali i prevodili samo ono sto im je odgovaralo.:zelenko3::zelenko3::zelenko3:

пружам им прилику да се понашају једном у животу по правилу
тема је идеална да нам разбију све предрасуде о њиховом учењу, наравно уз доказе.

дакле нема мешања других верских организација или религија, коме је стало да преиспитује неке друге догме, нек отвори тему.

јеховини сведоци тврде да је исус христос арханђел михаило, коју аргументацију имају за такву тврдњу?

Drze se svih 9 od 10 Bozjih zapovesti....

Kazu da je 4. Isus odbacio. Sto nije tacno.

Evo argumenta:

12 I reče Gospod Mojsiju govoreći:

13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci:
Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

Uzivam kada prekrsim subotu.

Sta sada? :)

пружам им прилику да се понашају једном у животу по правилу
тема је идеална да нам разбију све предрасуде о њиховом учењу, наравно уз доказе.

дакле нема мешања других верских организација или религија, коме је стало да преиспитује неке друге догме, нек отвори тему.

јеховини сведоци тврде да је исус христос арханђел михаило, коју аргументацију имају за такву тврдњу?

Pa posto su poznati da su uzimali iz svega po malo i napravili ovo sto se danas ,na sve nacine trude da prikazu da je njihovo ucenje ,jedino i ispravno.

Imat ces i priliku da vidis sa kojim divnim citatima ima da se razbacuju kao dokaz i bit ce to po pravilu dosadasnjeg, FDa je sve to istina jer pise to u njihovoj knjizi.

Good Luck with That !

Pre ces imati dokaze da se Marsijaneri vec hiljadama godina posecivali zemlju ,neg ces dobiti ikakav odgovor od njih.

биће ми задовољство да видим те њихове цитате које ћемо успоређивати са стражарском кулом.

ја лично могу слободно да тврдим да они библију НЕ ЗНАЈУ, а сада видим да не знају и шта им пише по њиховим публикацијама.

зато ако неки јеховин сведок ово чита, неко мало упознатији са библијом и публикацијама стражарске куле нека се јави на ову тему.

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ИСУСОВУ СМРТ - ЗАШТО, КОЈИ СУ РАЗЛОЗИ да само то обележавају, зашто обележавају смрт спаситеља а не живот васкрснуће???

http://www.jw.org/sr-latn/jehovini-svedoci/obeležavanje-isusove-smrti/

биће ми задовољство да видим те њихове цитате које ћемо успоређивати са стражарском кулом.

ја лично могу слободно да тврдим да они библију НЕ ЗНАЈУ, а сада видим да не знају и шта им пише по њиховим публикацијама.

зато ако неки јеховин сведок ово чита, неко мало упознатији са библијом и публикацијама стражарске куле нека се јави на ову тему.

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ИСУСОВУ СМРТ - ЗАШТО, КОЈИ СУ РАЗЛОЗИ да само то обележавају, зашто обележавају смрт спаситеља а не живот васкрснуће???

http://www.jw.org/sr-latn/jehovini-svedoci/obeležavanje-isusove-smrti/

Dodao bih da su oni jedina "hriscanska" organizacija koja tvrdi da su Adam i Eva imali vec spoznaju dobra i zla pre nego sto su uzeli plod. :D

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Dodao bih da su oni jedina "hriscanska" organizacija koja tvrdi da su Adam i Eva imali vec spoznaju dobra i zla pre nego sto su uzeli plod. :D

- - - - - - - - - -

Pa jednostavno je. Oni i zele da je Isus mrtav i da nije Bog, jer se zna kome oni sluze. :)

да ли знаш да јеховини сведоци сарађују са анђелима?

Stoga se Jehovini svjedoci svake godine raduju da mogu čitati godišnji izvještaj o djelovanju Jehovine organizacije. Oduševljeni su kad vide dokaze da on blagoslivlja njihovo djelo. Čitajući izvještaj za 1987. vidjet ćeš da su anđeli i njihovi suradnici na Zemlji bili prošle godine naročito aktivni.

кула стражара од 01.05.1988. год. страна 12-13 "последњи дани - време жетве"

библија каже

Провери све, држи се доброг.

Али ако вам и ми чак, или анђео са неба проповеда еванђеље различито од онога Које смо вам ми проповедали, нека буде проклет.

Није ни Чудо, Јер се и сам сотона претвара да је анђео светла.

зашто јеховини сведоци не смеју да напишу сотона малим почетним словом???

да ли знаш да јеховини сведоци сарађују са анђелима?

Stoga se Jehovini svjedoci svake godine raduju da mogu čitati godišnji izvještaj o djelovanju Jehovine organizacije. Oduševljeni su kad vide dokaze da on blagoslivlja njihovo djelo. Čitajući izvještaj za 1987. vidjet ćeš da su anđeli i njihovi suradnici na Zemlji bili prošle godine naročito aktivni.

кула стражара од 01.05.1988. год. страна 12-13 "последњи дани - време жетве"

библија каже

Провери све, држи се доброг.

Али ако вам и ми чак, или анђео са неба проповеда еванђеље различито од онога Које смо вам ми проповедали, нека буде проклет.

Није ни Чудо, Јер се и сам сотона претвара да је анђео светла.

зашто јеховини сведоци не смеју да напишу сотона малим почетним словом???

Ti verovatno ni ne znas.

Za njih je Isus = andjeo.

Sve ce biti, ali Bog nije sigurno.

Ali cudno je sto oni toliko traze dokaze u stihovima, a jel ti znas mozda da li ima neki stih gde Isus kaze "ja sam andjeo"?

Ti verovatno ni ne znas.

Za njih je Isus = andjeo.

Sve ce biti, ali Bog nije sigurno.

Ali cudno je sto oni toliko traze dokaze u stihovima, a jel ti znas mozda da li ima neki stih gde Isus kaze "ja sam andjeo"?

Ne postoji stih u kojem se kaze da je Isus andjeo.

Jedan decko sa ovog foruma,koji zagovara ideje JS...iako se izgovara da nije njihov clan^^ ... mi je naveo jedan stih

i hteo je da me prevari...
kada sam pronasla taj stih u Bibliji - govorilo se o Jovanu Krstitelju,a ne o Isusu Hristu ...

Toliko i o njihovom postenju :huh:

Jedan decko sa ovog foruma,koji zagovara ideje JS...iako se izgovara da nije njihov clan^^ ... mi je naveo jedan stih

kada sam pronasla taj stih u Bibliji - govorilo se o Jovanu Krstitelju,a ne o Isusu Hristu ...

A da li je za tebe Miler bio lazni prorok?

Dokle ces ti mene da prozivas i pravis lazovom i JS ? Zelis da te prijavim za klevetu ? ^^

Ja nisam JS sve sto pisem to potice iz Biblije koju ti ne priznajes

Sekta je onaj ko ne priznaje Bibliju i ono sto u njoj pise a hula je kada za Bibliju kazes da je JS ucenje

Ako je neko lazov i sekta onda si to ti Pink Peearl, tebe kao da je sotona poslao na forum da zavodis forumase laznim ucenjima koji nisu deo Biblije ni Bozije volje

Mislis ako si zensko i sakupila si one koji se na tebe loze - da si u pravu i govoris istinu ? Bog kaze: ne idi za mnostvom na zlo ^^

Matej 3

16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše mu se nebesa, i vidje Duha Božijega gdje silazi kao golub i dođe na njega.
Isa. 11:2, Mar. 1:10, Luka 3:22, Jovan 1:32

17 I gle, glas s neba koji govori: ovo je sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.
Psal. 2:7, Priče 8:30, Isa. 42:1, Luka 9:35, Jovan 12:28, Kol. 1:13

Matej 8

28 A kad dođe na onu stranu u zemlju Gergesinsku, sretoše ga dva bijesna, koji izlaze iz grobova, tako zla da ne mogaše niko proći putem onijem.
Mar. 5:1

29 I gle, povikaše: što je tebi do nas, Isuse, sine Božij? zar si došao amo prije vremena da mučiš nas?
2 Sam. 16:10, Joilo 3:4, Mar. 1:24, Luka 8:28, 2 Pet. 2:4

Matej 10

32 A koji god prizna mene pred ljudima, priznaću i ja njega pred ocem svojijem koji je na nebesima.
1 Sam. 2:30, Psal. 119:46, Mat. 25:34, Rim. 10:9, 1 Tim. 6:12, Otkr. 2:13, Otkr. 3:5

33 A ko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred ocem svojijem koji je na nebesima.
Mat. 26:70, Mar. 8:38, Luka 9:26, 2 Tim. 2:12

40. Koji vas prima, mene prima; a koji mene prima, prima onoga koji me je poslao.
Djela 21:17

Matej 11

25 U to vrijeme odgovori Isus, i reče: hvalim te, oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrijeh i razumnijeh a kazao si prostima.
Psal. 8:2, Amos 8:12, 1 Kor. 1:27, 1 Kor. 2:7, 1 Kor. 2:11, 2 Kor. 3:14

26 Da, oče, jer je tako bila volja tvoja.
1 Dn. 17:19

27 Sve je meni predao otac moj, i niko ne zna sina do otac; niti oca ko zna do sin i ako kome sin hoće kazati.
Mat. 28:18, Luka 10:22, Jovan 1:18, Jovan 3:35, Jovan 6:46, Jovan 10:15, Jovan 17:2, 1 Kor. 15:27, Efes. 1:21

Ti ne priznajes da Bog naziva Isusa svojim sinom

Ti ne priznajes da demoni nazivaju Isusa Sinom Bozijim

Ti ne priznajes da Isus zove Boga svoji Ocem i da se moli Bogu

A sve to jasno pise u Bibliji kao gore u mom textu iz Biblije

Tvoj otac nije Bog - jer Isus nije Otac

Tvoj Bog je Otac Lazi i molim te okani me se vise mene neces zavesti :cool:

da sam ja kralj i da neko za mog sina kaze da je on kralj ja bih bila najponosnija majka na svetu

Ti bi bila ponosna to znam :)

Ali to je to laz koju Bog ne moze da prizna

Vidi ljudi nebi smeli da prave Isusa Bogom ili vecim od njega ma koliko da ga vole :)

Jer ako to nije istina uzalud je i Bog to ne priznje, cak se moze naljutiti i kazniti takve osobe koje od od Bozijeg sina prave Boga

Bog je najveci svi ostali su ispod njega cak i Isus

Da li je tvoj Sin veci od tebe i da li On komanduje tebi ? i ti mu sluzis ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back