Krit - ko je bio?

Elafonissi...
po meni najlepsa plaza na kritu.sitan pesak,voda kristalno cista,savrseno. juzna strana krita je poznata po tome da ima perioda kada duvaju jaki vetrovi sa afrike. mi kad smo bile na elafonisiju,uhvatio nas je taj period,na svaka 3min smo ustajale i cistile peskire od peska,nema gde ga nije bilo,tako da ako budete isli tamo raspitajte se prvo o vremenu.

Prilozi

• elafonisi.jpg
    elafonisi.jpg
    39,5 KB · Pregleda: 33
  • elafonisi2.jpg
    elafonisi2.jpg
    21 KB · Pregleda: 36
  • elafonisi3.jpg
    elafonisi3.jpg
    21,9 KB · Pregleda: 36
  • elafonisi4.jpg
    elafonisi4.jpg
    24,4 KB · Pregleda: 36
  • elafonisi5.jpg
    elafonisi5.jpg
    35,5 KB · Pregleda: 33
Ljudi upomoc!!!
Treba mi savet, ili informacija. Hocu u sledece 2 nedelje da uplatim Krit - Hersonisos, a ne mogu da nadjem za ok cenu ono shto trazim.
Tachnije, trazim hotel od 3 zvezdice, u centru Hersonisosa. Za sada sam nashla samo jedan koji odgovara datom opisu, a ponudjen je u agencijama, i to je Palmera beach. (mada negde stoji da je to hotel sa 2 , negde stoji sa 3 zvezdice) Najniza cena za taj hotel radi agencija "follow me", i za polazak 3. avgusta cena smestaja sa avionom je 650eu.
Da li neko zna, ili moze da mi preporuci josh neki hotel (bitno je da je u centru grada), ili da mi da eventualno savet?
DA li je neko bio u Hersonisosu, i sta preporucujete, od agencija, i hotela?

toliko ti se krecu cene u skoro svakoj agenciji,nijanse su samo u pitanju. imam jedno pitanje,sto bas hoces u hersonisos,jel zbog nocnog zivota? imaj na umu da ti je to steciste pijanih engleza koji se danonocno kotrljaju na ulici,pijani naravno.. na iosu smo ih se nagledale i smucio nam se zivot i iz tog razloga smo odmah otpisale hersonisos i izabrale retimno koji isto ima dobar nocni zivot. a sto se tice mesta,malo je ,nista posebno.

toliko ti se krecu cene u skoro svakoj agenciji,nijanse su samo u pitanju. imam jedno pitanje,sto bas hoces u hersonisos,jel zbog nocnog zivota? imaj na umu da ti je to steciste pijanih engleza koji se danonocno kotrljaju na ulici,pijani naravno.. na iosu smo ih se nagledale i smucio nam se zivot i iz tog razloga smo odmah otpisale hersonisos i izabrale retimno koji isto ima dobar nocni zivot. a sto se tice mesta,malo je ,nista posebno.

E pa trebao mi je neko da mi objasni sta i kako. Posto nikad nisam bila na Kritu, i nemam predstavu koje bi mesto odgovaralo ovom opisu, izabrala sam Hesonisos. (tako mi bar rekose).
Ovako, pored uglavnom sa Kusadasijem, jer sam u njemu bila.
Definitivno trazim hotelski smeshtaj, od 3 zvezdice (ne vishe od 3, preskupo je), i bitno mi je da mi bude u centru, iz sledeceg razloga. Volim da obilazim plaze i da sam svaki dan na drugoj, i uopshte nisam zainteresovana za plazu pored hotela. Ali za takav obilazak plaza cu morati da koristim autobus.
Medjutim uveche kad se chovek onako mrtav umoran vrati sa plaze , i nije mu neshto posebno do cimanja, ne bih volela da moram autobusom da idem do centra, vec bi volela da mogu da prepeshachim.
Shto se tiche nocnih izlazaka, nisam zainteresovana za diskoteke, vec za kafice u kojima svira strana ziva muzika (gitara, bend...), ili recimo karaoke barovi i slichno.
Volim kad je grad veliki i da mogu da obilazim svaki dan po jedan deo (uvece), a ne da setam svaki dan na jednom setalistu.
Bitno mi je da mesta na kojima se organizuju ekskurzije nisu preterano daleka (tipa 6 sati voznje do tamo , i 6 sati nazad)...
Hmmm...pa to bi bilo to. E sad na osnovu ovoga shto je napisano jel moze neko da mi da predlog?

E pa trebao mi je neko da mi objasni sta i kako. Posto nikad nisam bila na Kritu, i nemam predstavu koje bi mesto odgovaralo ovom opisu, izabrala sam Hesonisos. (tako mi bar rekose).
Definitivno trazim hotelski smeshtaj, od 3 zvezdice (ne vishe od 3, preskupo je), i bitno mi je da mi bude u centru, iz sledeceg razloga. Volim da obilazim plaze i da sam svaki dan na drugoj, i uopshte nisam zainteresovana za plazu pored hotela. Ali za takav obilazak plaza cu morati da koristim autobus.
Medjutim uveche kad se chovek onako mrtav umoran vrati sa plaze , i nije mu neshto posebno do cimanja, ne bih volela da moram autobusom da idem do centra, vec bi volela da mogu da prepeshachim.
Shto se tiche nocnih izlazaka, nisam zainteresovana za diskoteke, vec za kafice u kojima svira strana ziva muzika (gitara, bend...), ili recimo karaoke barovi i slichno.
Volim kad je grad veliki i da mogu da obilazim svaki dan po jedan deo (uvece), a ne da setam svaki dan na jednom setalistu.
Bitno mi je da mesta na kojima se organizuju ekskurzije nisu preterano daleka (tipa 6 sati voznje do tamo , i 6 sati nazad)...
Hmmm...pa to bi bilo to. E sad na osnovu ovoga shto je napisano jel moze neko da mi da predlog?

Mislim da je Retimno mesto na koje bi trebala da obratis paznju. Ima par hotela u centru koji su ok a prosle godinu nisu bili preskupi. To su Jo An Palace, Brascos, Olimpic I. Prosecni gradski hoteli. Ja sam bila u Jo An Palacu dva puta i bila zadovoljna. U blizini ovih hotela je i autobuska stanica. Nisam sigurna u kom pravcu idu busevi ali uvek mozes da se raspitas.
U starom gradu imas jako lepih taverni, kafica, klubova... ma, neces pogresiti sigurno - mesto je divno (evo, ja cu ove godine sesti put u Retimno). :)

Poslednja izmena:
Dakle, nase agencije su cudo! Ili sam ja previse naivna? smajl.jpg
Na sajtu jedne nase agencije pise popust do 35% za uplate do 30.04. Pojavio se i cenovnik za Krit i pise "Cenovnik 2009" sa cenama znatno visim od prosle godine. Zovem ja njih da proverim koliki je popust za hotel koji mi se svideo a ljubazna devojka iz agencije rece da su to cene sa vec uracunatim popustom i da ce biti jos vece!!! Da li je moguce da su cene toliko otisle gore?
I bas me zanima ako moze neko ko zivi dole da mi kazete kakva je situacija sa cenama ove godine?

Dakle, nase agencije su cudo! Ili sam ja previse naivna? smajl.jpg
Na sajtu jedne nase agencije pise popust do 35% za uplate do 30.04. Pojavio se i cenovnik za Krit i pise "Cenovnik 2009" sa cenama znatno visim od prosle godine. Zovem ja njih da proverim koliki je popust za hotel koji mi se svideo a ljubazna devojka iz agencije rece da su to cene sa vec uracunatim popustom i da ce biti jos vece!!! Da li je moguce da su cene toliko otisle gore?
I bas me zanima ako moze neko ko zivi dole da mi kazete kakva je situacija sa cenama ove godine?

Nase agencije su cudo. Cene su uglavnom sa neverovatnih 35% popusta vise nego prosle godine.Konkretno mislim da si gledala Jolly.Ja sam gledao Tursku i ista je situacija.
Verovatno ce cene ostati i kasnije ove jer sarena laza je zaista da na te cene jos dodaju 35% to niko ziv ne bi platio.

Slaem se sa emmom da treba da odesh u Retimno, samo ti je moj predlog da ipak ne idesh u hotele u centru grada, pogotovo ne u Braskos, jer je tu buka nesnosna, dan i noc trube i to je stvarno katastrofa a pri tome su ti hoteli u centru udaljeni po 500, 600m od playe. Braskos je prilichno losh hotel, sobe su nevidjeno skuchene, kreveti izlomljeni a tushiranje u kupatilu je posebna pricha, tush kabina je dimenzija 40x40... hrana je krsh, i zaista bih ti od :heart: preporuchila da uplatish hotel Kriti beach 3*+, koji je stvarno super u svakom pogledu, plaža je ispred hotela, sobe su super, hrana fantastična. Veruj mi razlika je ogromna i nemoj da žališ dodatnih 40,50 eura.
Što se tiče plaža na Kritu ne postoji način da ih obilaziš autobusom jer one koje treba da vidič su poprilično udaljene i do njih se stiže jedino kolima. Preporučujem ti plažu Elafonisi sa roze peskom, :ok: plažu Matala koja je mala uvala ali je jako lepa, Vai plazu.... Preveli, plaža na kojoj se planinska reka uluva u more i imaš priliku da se kupaš i u moru i u reci, potpuno šašavo :)Jedino što bi iz Retimna mogla da posetiš autobusom je klub Baja (oko 6 km od Retimna) koji je na plaži a to je ujedno i super mesto za večernji izlazak, sređen je u totalno tropskom fazonu i imaš utisak kao da si na Maldivima a ne u Grčkoj.
Što se tiče izleta, manje više svi se organizuju tako što vas autobusom skupljaju u hotelu, sa napomenom da se za izlet na Santorini (obavezno idi predivno je!) kreće brodom ili hidrogliserom iz luke u Retimnu, tako da ako bi bila u Hersonisosu koji je nekih 70-80km udaljen od Retimna bi se baš poprilično naputovala pre nego što tvoj izlet uopšte i počne :roll: sve u svemu, moj najiskreniji predlog je da batališ Hersonisos i odeš u Retimno jer je mesto prelepo i nema tih ogavnih engleza kao u Meliji i Hersonisosu. Stvarno je super, nećeš pogrešiti, samo zaobiđi hotel Braskos u širokom luku :thumbdown: i sve drugo će biti fenomenalno!

Ako budete imali kola ne propusti da obiđeš manastir Arkadi, Haniu, Heraklion, Knosos i vodopade koji su na putu prema Hanji, ili možda čak i mestašce Georgirupuli u kome se nalazi mala crkva Svetog Nikole u sred mora, do nje stižeš nekim improvizovanim kamenitim molom :)
:bye:

Slaem se sa emmom da treba da odesh u Retimno, samo ti je moj predlog da ipak ne idesh u hotele u centru grada, pogotovo ne u Braskos, jer je tu buka nesnosna, dan i noc trube i to je stvarno katastrofa a pri tome su ti hoteli u centru udaljeni po 500, 600m od playe. Braskos je prilichno losh hotel, sobe su nevidjeno skuchene, kreveti izlomljeni a tushiranje u kupatilu je posebna pricha, tush kabina je dimenzija 40x40... hrana je krsh, i zaista bih ti od :heart: preporuchila da uplatish hotel Kriti beach 3*+, koji je stvarno super u svakom pogledu, plaža je ispred hotela, sobe su super, hrana fantastična. Veruj mi razlika je ogromna i nemoj da žališ dodatnih 40,50 eura.
:bye:

U pravu si za buku, ali brzo se covek navikne. Nisam bila u Braskosu pa ne znam da li je los ili ne. Ovi hoteli su mi prvo pali na pamet prema onome sto je devojka napisala da joj je prioritet. Meni je i plaza u Retimnu prilicno dobra ali ima mnoooogo lepsih mesta za obilazak tako da nije nij bitno da li je hotel blizu plaze ili ne.
Najbitnije je da se ona odluci za Retimno a za hotel ce lako. :per:

Nase agencije su cudo. Cene su uglavnom sa neverovatnih 35% popusta vise nego prosle godine.Konkretno mislim da si gledala Jolly.Ja sam gledao Tursku i ista je situacija.
Verovatno ce cene ostati i kasnije ove jer sarena laza je zaista da na te cene jos dodaju 35% to niko ziv ne bi platio.

Jeste, Jolly je u pitanju. A ista ta devojka mi je pomenula da su i Grcka i Turska ove godine znatno skuplje. A koliko se secam i prethodnih godina cenovnik koji se pojavi na pocetku godine ostaje do kraja isti. I svake godine uplacujemo letovanje otprilike mesec dana pre polaska pa ce tako i ove biti. :)

Jeste, Jolly je u pitanju. A ista ta devojka mi je pomenula da su i Grcka i Turska ove godine znatno skuplje. A koliko se secam i prethodnih godina cenovnik koji se pojavi na pocetku godine ostaje do kraja isti. I svake godine uplacujemo letovanje otprilike mesec dana pre polaska pa ce tako i ove biti. :)

E pa danas sam dobila takav predlog shto se tiche uplacivanja...da sachekamo do juna kada bi trebalo da padnu cene...Jer ove cene na sajmu uopshte nisu nize od sezonskih...
Shta vi mislite o tome? Ja se iskreno samo bojim toga da ne dodjemo prekasno, i da se ne popune mesta za ok hotele...

jel si videla ponudu u filip travelu? na tvom mestu ja ne bih cekala ni do maja,a ne do juna,jer smo drugarica i ja u maju uplatile hotel olimpic I,posto u kriti beach-u nije bilo mesta,a odlican je hotel. ni olimpic nije los,ok je,mada je kriti mnogo bolji,tako da nemoj mnogo da cekas. sto se tice plaza,'alexandra n' ti je dobro rekla,do svih dobrih plaza jedino mozes kolima da dodjes,tako da ako ne budes imala kola,steta bi bilo otici na krit i propustiti sve to..

U pravu si za buku, ali brzo se covek navikne. Nisam bila u Braskosu pa ne znam da li je los ili ne. Ovi hoteli su mi prvo pali na pamet prema onome sto je devojka napisala da joj je prioritet. Meni je i plaza u Retimnu prilicno dobra ali ima mnoooogo lepsih mesta za obilazak tako da nije nij bitno da li je hotel blizu plaze ili ne.
Najbitnije je da se ona odluci za Retimno a za hotel ce lako. :per:

U pravu si, plaza je super, meni se svidja pored toga shto je chista shto je onako shiroka i nema onog sedenja na glavi jedni drugima :roll: ma bice njoj super, ja se u Retimno kunem :worth: :lol: ishla sam dve godine za redom i sigurno cu opet jer se tamo stvarno super osecam svaki put :klap: Jao za Braskos ne pitaj bila sam u njemu 2006. strashno, jedina pohvalna stvar je to shto je stvarno chisto a sve drugo je diskutabilno :roll: bila sam u boljem hostelu u odnosu na Braskos, ali ko ga shisha, vazno je biti tamo :per:
veliki pozdrav :brus: :bye: :manikir:

Au ljudi , evo ja sad pogledah ponudu u filip travelu,i nije uopshte jeftina.:eek:
Ja sam sa sajma pokupila hrpu kataloga, u kojim sam izdvojila neke ok ponude, pa cu vam sad dati imena agencija koje rade Krit, a cene su ok.
Agencije:
www.kaloudukas.rs.

http://www.matico.rs/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=70&Itemid=75

www.jolly.rs

www.sabra.rs

www.robinson.rs.

ja sam 2006. išla preko spirit travela a 2007. mislim preko follow me, što se tiče kalodoukas agencije, to je baš grčka agencija ali oni Krit uglavnom rade tako da se prvo ide neka 3 dana na Santorini, pa tek onda na Krit, što je u principu super, a na Kritu smeštaju goste u Hersonisos i čula sam da je taj hotel poprilično loš, pa ne znam treba se dobro raspitati. Pozdrav svima :bye:

Forum je odlican, mnogo korisnih informacija. Treba mi mala pomoc, nasao sam neke apartmane Marylin u Retimnu. Da li je neko bio tamo smesten i kakva su mu iskustva ili moze da mi preporuci neke druge apartmane, ne moraju biti u Retimnu ali da su u nekom vecem (zivljem) mestu. hvala

Definitivno se izbor sveo na Retimno, hotel Crete beach, ili Atrium. Danas sam ceo dan vrtela agencije, i nashla da ova 2 hotela rade agencija Robinson, i agencija Belvi. Filip travel necu ni da spominjem jer su im cene bezobrazno visoke (za po 150, 200 eu vishe od navedenih). E sad...Interesuje me da l je neko putovao preko ove 2 navedene agencije, i da li su zadovoljni.

PS. Spirit travel ne radi Krit ove godine, a kalodoukas ne radi navedene hotele, i cene im nisu niske definitivno...

Definitivno se izbor sveo na Retimno, hotel Crete beach, ili Atrium. Danas sam ceo dan vrtela agencije, i nashla da ova 2 hotela rade agencija Robinson, i agencija Belvi. Filip travel necu ni da spominjem jer su im cene bezobrazno visoke (za po 150, 200 eu vishe od navedenih). E sad...Interesuje me da l je neko putovao preko ove 2 navedene agencije, i da li su zadovoljni.

PS. Spirit travel ne radi Krit ove godine, a kalodoukas ne radi navedene hotele, i cene im nisu niske definitivno...

prve godine kada sam ishla na Krit placali smo preko Spirita a aranzman je zapravo bio Belvijev, tako da slobodno idesh preko Belvija, potpuno je isti aranzman, chak je isti i vodich za sve agencije na Kritu (Ana De Pater), Atrijum je 4* i stvarno je super ali Kriti beach 3*+ ima malo bolju poziciju i skroz je ok hotel. Shto se vodichice tiche, zena je sasvim korektna, ako si iznajmila auto i oni iz renta-car agencije te kojim sluchajem ispale i ne dovezu auto kada je dogovoreno, Ana ce ti u pola noci iskopati kola na drugom mestu i to gotovo sigurno bolja od onih koja si trazila i naravno placash samo onoliko koliko je trebalo, dakle ne vishe! Pozdrav :bye:

Cjene u Grckoj jesu skocile ja sam htjeo ove godine na Santorini ali je preskupo...bio sam spreman da platim ali sam se odlucio za Rodos.
Sto se Krita tice toplo preporucujem Rethymnon...super je u svakom pogledu.
Od nocnog zivota do kulturnoistoriskih spomenika,plaza,restorana,girosa :) i svega sto ti je potrebno za ODMOR.
Ako zelis aktivniji odmor preporucio bi ti Rethymnon a za mirniju varijentu nesto blize Hersonissosu ali ne i pomenuti...ja sam bio u Anissarasu i mjesto je super za odmor.
Hersonissos je mnogo manji od Rethimnona ali jako ziv ikrcat turistima gradic.
Takodje u njemu imas sve za aktivniji odmor ali i dosta lijepih plaza,restorana i diskoteka,kafica.

U svakom slucaju neces pogrjesiti sta god da odaberes.Busom neces moci tako lako obilaziti plaze...bice ti potreban skuter ili auto za nesto dalje.
Generalno za obilazak ostrva ti treba novca.Tipa skuter je 30EVRA plus gorivo a to nije veliki trosak dok neko manje auto je do 50EVRA a organizovana putovanja po Kritu su nesto skuplja.
Putovanje na Santorini je bilo 120EVRA...to je bilo najsuplje ali ako imas nesto ekstra para svako putovanje vrjedi svaki dinar...vjeruj mi.

Back