Krit - ko je bio?

Ja sam bio na Kritu prosle godine i toliko sam placao.
Doduse skuter je bio od 125cc tako i da je bio skuplji ali auto sam platio 50evra.
Mislim da su i cjene drugacije kada uzimas auto na duze vrjeme i kada ga uz to unaprijed rezervises.
Ja sam tako placao a ako ti jos kako mogu pomoci reci tu sam.

Boris 1
nasao sam neku agenciju koja iznajmljuje kola po dosta nizim cenama od ovih sto ti kazes pa me intereauje da li su te cene realne, cak daju i neki popust prilikom rezervacije preko interneta pa tako najeftiniji matiz izadje 165e za 7 dana.
Evo i sajta
http://www.mustang-crete.com

nema potrebe da rezervises preko interneta,naci ces dole na licu mesta auto. imas ulicu do mora koja je puna rent a car agencija i sto ides dalje od centra niza je cena+vecina agencija ti spusti cenu. drugarica i ja smo uzele atosa na 9 dana i platile 200e,sad da li smo imale srecu sto smo naleteli na devojku koja tamo radi a koja je iz nisa ili ne,ne znam,ali uglavnom svrati do njih ako hoces,ime agencije je elite.

Ja samo da se pohvalim, da sam uplatila i definitivno se odluchila za Retimno, hotel Atrium, preko agencije Robinson.
Daju popust od 5 % na cenu hotela, i 5 % na avionsku kartu do 1. aprila. Cene su im definitivno najpovoljnije u odnosu na ostale agencije.
Pozdrav i hvala svima na savetima! :D

mi smo prosle godine krajem avgusta placali 20 eura po danu (uzeli smo na 10 dana auto - kia picanto je u pitanju). i ja mislim da nema potrebe da se rezervise preko interneta. najbolje je cenkanje na licu mesta. :)

Hotel Minos Beach, u Agios Nikolaos.

SKORO kao u Crnoj Gori......

Minos_Beach_Art_Hotel_Aghios_Nikolaos.jpg

Jedno pitanjce... Dobio sam jedan nagradni vaučer za putovanjce u Grčku ( bravo ja!) ... Problem je što ne mogu doplatom da povećam iznos (iz nekog razloga, meni nepoznatog) a jedino sam zainteresovan za Krit. Elem, problem je u tome što bih na Kritu mogao sa njim samo uzeti hotel sa 2*. Moje pitanje je: Koliko loše može biti? Pritom, nisam neki konformista pre bih rekao da sam avanturista tako da me mnoge stvari koje ljude generalno nerviraju (pozicija u gradu, farba na prozorima i slične stvari) uopšte ne zanimaju. Moj skepticizam proističe iz postova koje pročitah ovde u kojima su raspad sistema čak i bilje kategorisani hoteli... Dakle, da li bih smeo otići u neki hotel sa 2* na Kritu pri tom imati na umu da nisam princeza na zrnu graška? ;))))) Hvala na eventualnom savetu!

Hoteli na Kritu sa 2*, odnosno kategorizacije C ne moraju da budu uopšte loši hoteli.
Oni obično ne mogu da dobiju višu kategoriju samo zato što imaju mali kapacitet, ne poseduju bazen, televizore u sobama, erkondišn itd...

Znam hotele sa dve zvezdice koji imaju čak i bazen (neki mali), ali nemaju erkondišn. Ili obrnuto ....
Erkondišn je na Kritu potreban samo danju, kada ste ionako na plaži. Noću dok spavate vam uopšte nije potreban, osim kada u avgustu naiđe talas vrućeg vazduha iz Afrike, a i to potraje samo nekoliko dana ...

Mislim da možeš bez razmišljanja da putuješ, i da se nećeš pokajati.

Sličnom logikom sam se vodio i juče sam rezervisao izvesni hotel Sofia u Hersonissosu. U jednom trenutku sam shvatio da to ne može biti toliko užasno. Hotel je mali (30 soba) ali i relativno nov tako da se definitivno ne raspada (klima je uz doplatu 5e, a bazen se koristi od nekog hotela preko puta - kao da mi i treba zenba uopšte). Pritom, i tako planiram da malo proputujem ostrvom, tako da neću ni provoditi vreme u sobi, čak i ako (ne daj Bože) bude loše vreme...

Mada, ne znam kakvo je vreme tamo od 03.08 - 13.08, pretpostavljam da ne može biti užasno ;), iako me malo plaše ti vetrovi o kojima svi bruje.

bas u tom periodu sam bila prosle godine u jednom mestu blizu hersonisosa....i vreme je bilo divno...s'tim sto je i nocu bilo dosta vruce i bez klime se nije moglo...cak i ja koja ne podnosim klimu nisam mogla da zaspim bez nje...ali boze moj...sve se prezivi...ostrvo je predivno tako da i ta vrucina se zaboravi posle!!!

Pošto se čini da ovde uvek ima neko pravu informaciju :worth: , taman i da pitam da li je za Grčku neophodno vaditi međunarodnu vozačku dozvolu ili mogu da rentiram auto i vozim ga samo sa našom dozvolom?

Sa svojom specifičnom viznom situacijom ne moram da davim, zvaću agenciju i ambasadu :dontunderstand:...

Nije stvar u tome.

Ja u agenciji nisam obavezan, ni ovlašten da tražim na uvid međunarodnu dozvolu.
Za mene je po propisima dovoljna nacionalna dozvola da bih izdao auto.

Međutim....ako naletite na nezgodnog policajca, to će vas koštati 80 eur na licu mesta, ili odlazak kod sudije za prekršaje, što vam nikako ne savetujem.

Lepo izvadite u AMSS međunarodnu dozvolu za 20 evrića, koja važi tri godine, i mirni ste.

:bye: e zdravo svima ja bas ovih dana biram sa deckom na koje cemo mesto otici na kritu i dobili smo od agencije zanimljiv predlog za hanju i retimno ali nismo sigurni za retimno koliko je to mesto za mlade-na hersonisosu je prevelika ludnica a opet ne bi ni na neko mirno mesto gde preovladjuju stariji parovi ,bilo bi idealno dobra plaza sto retimno ima,za hanju ne znamo,a da opet ima uvece lepih barova na plazi,a naravno imamo i opciju renta pa bi svrljali i po drugim mestima:))......pa kakva su vasa misljenja??

Hmmm....ni jedno ni drugo nećeš pogrešiti.

Obožavam Retimno, to je grad sa dušom. Niti je gužva, niti je selo...nešto između.

Hanja je opet pravi grad, užurban, haotičan, ali sa zaista vrhunskim provodom.
Noćni klubovi i barovi na plaži u Hanji su po meni na nivou Atinskih, sa jednim, ali veeelikim plusom. U Hanji noću nije opasno.......skroz cool

Ma šta mi pričali o Kritu....sve je lepo.....ALI , jedan i jedini je Agios Nikolaos.
Dođite, vidite, i pljunite me ako nisam u pravu.

To vam kaže stanovnik Hanje, tako da me je pomalo sramota, ali istina je samo jedna.

1.jpg

Danas sam ceo dan vrtela agencije, i nashla da ova 2 hotela rade agencija Robinson, i agencija Belvi. Filip travel necu ni da spominjem jer su im cene bezobrazno visoke (za po 150, 200 eu vishe od navedenih). E sad...Interesuje me da l je neko putovao preko ove 2 navedene agencije, i da li su zadovoljni.

Ne znam da li si dobro videla, ali u one cene u Belviju nije uračunat avion, pa na one cene treba dodati još 180e, što kad sabereš bude za tačno 100e više nego u Filip travelu, Eurojetu i Eta toursu.:roll:

Back