E pa trebao mi je neko da mi objasni sta i kako. Posto nikad nisam bila na Kritu, i nemam predstavu koje bi mesto odgovaralo ovom opisu, izabrala sam Hesonisos. (tako mi bar rekose).
Ovako, pored uglavnom sa Kusadasijem, jer sam u njemu bila.
Definitivno trazim hotelski smeshtaj, od 3 zvezdice (ne vishe od 3, preskupo je), i bitno mi je da mi bude u centru, iz sledeceg razloga. Volim da obilazim plaze i da sam svaki dan na drugoj, i uopshte nisam zainteresovana za plazu pored hotela. Ali za takav obilazak plaza cu morati da koristim autobus.
Medjutim uveche kad se chovek onako mrtav umoran vrati sa plaze , i nije mu neshto posebno do cimanja, ne bih volela da moram autobusom da idem do centra, vec bi volela da mogu da prepeshachim.
Shto se tiche nocnih izlazaka, nisam zainteresovana za diskoteke, vec za kafice u kojima svira strana ziva muzika (gitara, bend...), ili recimo karaoke barovi i slichno.
Volim kad je grad veliki i da mogu da obilazim svaki dan po jedan deo (uvece), a ne da setam svaki dan na jednom setalistu.
Bitno mi je da mesta na kojima se organizuju ekskurzije nisu preterano daleka (tipa 6 sati voznje do tamo , i 6 sati nazad)...
Hmmm...pa to bi bilo to. E sad na osnovu ovoga shto je napisano jel moze neko da mi da predlog?
Slaem se sa emmom da treba da odesh u Retimno, samo ti je moj predlog da ipak ne idesh u hotele u centru grada, pogotovo ne u Braskos, jer je tu buka nesnosna, dan i noc trube i to je stvarno katastrofa a pri tome su ti hoteli u centru udaljeni po 500, 600m od playe. Braskos je prilichno losh hotel, sobe su nevidjeno skuchene, kreveti izlomljeni a tushiranje u kupatilu je posebna pricha, tush kabina je dimenzija 40x40... hrana je krsh, i zaista bih ti od

preporuchila da uplatish
hotel Kriti beach 3*+, koji je stvarno super u svakom pogledu, plaža je ispred hotela, sobe su super, hrana fantastična. Veruj mi razlika je ogromna i nemoj da žališ dodatnih 40,50 eura.
Što se tiče plaža na Kritu ne postoji način da ih obilaziš autobusom jer one koje treba da vidič su poprilično udaljene i do njih se stiže jedino kolima. Preporučujem ti plažu Elafonisi sa roze peskom,

plažu Matala koja je mala uvala ali je jako lepa, Vai plazu.... Preveli, plaža na kojoj se planinska reka uluva u more i imaš priliku da se kupaš i u moru i u reci, potpuno šašavo

Jedino što bi iz Retimna mogla da posetiš autobusom je klub Baja (oko 6 km od Retimna) koji je na plaži a to je ujedno i super mesto za večernji izlazak, sređen je u totalno tropskom fazonu i imaš utisak kao da si na Maldivima a ne u Grčkoj.
Što se tiče izleta, manje više svi se organizuju tako što vas autobusom skupljaju u hotelu, sa napomenom da se za izlet na Santorini (
obavezno idi predivno je!) kreće brodom ili hidrogliserom iz luke u Retimnu, tako da ako bi bila u Hersonisosu koji je nekih 70-80km udaljen od Retimna bi se baš poprilično naputovala pre nego što tvoj izlet uopšte i počne

sve u svemu, moj najiskreniji predlog je da batališ Hersonisos i odeš u Retimno jer je mesto prelepo i nema tih ogavnih engleza kao u Meliji i Hersonisosu. Stvarno je super, nećeš pogrešiti,
samo zaobiđi hotel Braskos u širokom luku

i sve drugo će biti fenomenalno!
Ako budete imali kola ne propusti da obiđeš manastir Arkadi, Haniu, Heraklion, Knosos i vodopade koji su na putu prema Hanji, ili možda čak i mestašce Georgirupuli u kome se nalazi mala crkva Svetog Nikole u sred mora, do nje stižeš nekim improvizovanim kamenitim molom