Krit - ko je bio?

Elafonisi
dscf5987pv4.jpg
[/URL] [/IMG]

Fotografije su vrhunske, ne samo po kvalitetu, nego i po ideji, a to je po meni podjednako važno.

A za ovu bi trebala da zaštitiš autorska prava. Bio sam na Elafonisiju bezbroj puta, ali ova je lepša i od same stvarnosti.....

dscf5931nt7.jpg

Bila sam na Kritu samo nedelju dana...ispalo je na brzinu jer smo obilazili nekoliko ostrva za medeni mesec...tako da nisam stigla da svratim na forum da se podsetim sta sve treba videti....sve u svemu...za nedelju dana sam uspela da se totalno ludo zaljubim u Krit...od svih ostrva koje sam videla(Krf,Lefkada,Santorini,Krit)definitivno je naj naj naj lepsi Krit...ma kakav zalazak sunca na Santoriniju...na Kritu je 100 puta lepsi...
I naravno ostaje nam da se za neku godinu vratimo tamo na 2-3 nedelje i da ga obidjemo sto je vise moguce!!! pozdrav

Za koji dan krecemo na Krit, ali brine me ovo hladno vreme. Jel ima nade da ce biti toplije pocetkom oktobra?

Mislim da vreme ovde nema bas mnogo veze sa vremenom na Kritu,i nikako ne treba da te brine.Nama su mestani rekli da je ceo oktobar divno vreme i kupanje vam je zagarantovano.Na Kritu smo ove godine bili od 27.8.do 7.9.sunce je przilo i bilo je veoma toplo,a u toplijem moru se u zivotu nisam kupala.Zato,bez brige i uzivajteeeee u pravom raju na zemlji!!!!!!!

Za koji dan krecemo na Krit, ali brine me ovo hladno vreme. Jel ima nade da ce biti toplije pocetkom oktobra?
Mislim da vreme ovde nema bas mnogo veze sa vremenom na Kritu...
Upravo tako, a i vreme na Tasosu baš nema neke veze sa vremenom na Kritu. No, o tome bi možda vidovita Zorka ili Milan Tarot imali nešto više da kažu.... a možda i ne?! :think:
...
P.S. Znači supermarket dobro poslovao i ove sezone? :D

Vratila sam se u subotu sa Krita.U četvrtak i petak je temperatura bila 27 stepeni,bilo je talasa,onako lepih velikih i gosti koji su stigli nekoliko dana pre nisu se kupali,za razliku od nas.Voda je bila malo hladnija. Sve u svemu,prezadovoljna sam i naravno idem ponovo!

DekiM ne uporedjujem vreme na Tasosu sa vremenom na Kritu, vec gledam vremensku prognozu i vidim da i na Kritu nije tako toplo kao obicno u ovo vreme. Pitala sam jednostavno ljude koji imaju iskustva sa Kritom u ovom periodu ili ljude koji zive na Kritu, a pisu na ovoj temi, da mi kazu svoje misljenje. Mislim da svojim pitanjem tebe nisam isprovocirala ni najmanje.Upravo sam se zahvaljuci ovoj temi odlucila za letovanje na Kritu, zahvaljujuci sch, Phantom der nacht i ostalima. Nisam smarala apsolutno nikakavim pitanjima ni oko izbora mesta, ni hotela, ni nebitnih detalja, jednostavno sam procitala sve vise puta i mislim da nema razloga da mi se na jedno obicno i aktuelno pitanje odgovara s ironijom, a narocito za to nemas razloga ti.
Memec i angrea hvala puno na odgovorima.

Poslednja izmena:
... Mislim da svojim pitanjem tebe nisam isprovocirala ni najmanje...
Naravno da nisi, ali i ja kao i ostali imamo apsolutno pravo da odgovorimo na svaki post i pitanje koje se postavi, pa i na tvoje. E sad, to što se nekome ne sviđa odgovor, što ne zna za šalu i što misli da je nedodirljiv, to je njegov problem.

Dakle, pitanja o vremenu i vremenskoj prognozi jesu obična pitanja, ali su toliko glupa jer ni mnogi vajni prognostičari ne mogu da pogode ni kakvo će vreme biti za 3 dana, a kamoli obični ljudi. To je isto kao što mnogi znaju da pitaju... A kakvo će vreme biti na Tasosu u septembru?! Prošle godine je septembar na Tasosu bio baš topao i prijatan, dok je ove godine nešto svežije, naročito ova druga polovina septembra. Vreme je dakle, relativan pojam i tu nema pravila. I ovaj talas hlanoće koji je naišao, nije baš toliko uobičajen za ovo doba godine i sve je posledica kako kažu, globalnih klimatskih poremećaja.
...
Btw. Bolje da si postavila pitanje o smeštaju i mestima na Kritu, nego što si pitala o vremenu.
Ipak, želim ti lepo vreme i lep provod na Kritu. ;)

Naravno da nisi, ali i ja kao i ostali imamo apsolutno pravo da odgovorimo na svaki post i pitanje koje se postavi, pa i na tvoje. E sad, to što se nekome ne sviđa odgovor, što ne zna za šalu i što misli da je nedodirljiv, to je njegov problem.

Dakle, pitanja o vremenu i vremenskoj prognozi jesu obična pitanja, ali su toliko glupa jer ni mnogi vajni prognostičari ne mogu da pogode ni kakvo će vreme biti za 3 dana, a kamoli obični ljudi. To je isto kao što mnogi znaju da pitaju... A kakvo će vreme biti na Tasosu u septembru?! Prošle godine je septembar na Tasosu bio baš topao i prijatan, dok je ove godine nešto svežije, naročito ova druga polovina septembra. Vreme je dakle, relativan pojam i tu nema pravila. I ovaj talas hlanoće koji je naišao, nije baš toliko uobičajen za ovo doba godine i sve je posledica kako kažu, globalnih klimatskih poremećaja.
...
Btw. Bolje da si postavila pitanje o smeštaju i mestima na Kritu, nego što si pitala o vremenu.
Ipak, želim ti lepo vreme i lep provod na Kritu. ;)

pitanje o vremenu na kritu ove godine je skroz ok, i meni je jasno da je postavljeno u kontekstu ovogodišnjeg hladnog talasa koji je dokačio i grčku. ako se zna da sch živi unazad par godina na kritu, onda je pitanje na mestu, prosto će čovek na osnovu nekog svog iskustva moći da pomogne i kaže kakvo je vreme. kad treba negde da putuješ, vreme je veoma važna stavka, ma kako tebi to izgledalo dosadno. vreme nije relativan pojam, i postoji statistika na osnovu koje možeš da proceniš (ne da znaš) koliko ćeš eventualno imati kišnih dana, da li će biti vetra, itd...ono što ne mogu da shvatim je da na neko tako obično i pristojno postavljeno pitanje, odgovaraš vrlo arogantno. trebalo bi da kao moderator pokažeš više pristojnosti.

Hvala ti sto si mi objasnio.
Molim i drugi put.

@Trotter

Vreme JESTE relativan pojam (mada vidim da tebi to i nije baš nešto najjasnije, ali dobro ima vremena shvatićeš), a ta statistika koju spominješ više ne pije vodu (možda u nekim drugim sferama života da, donekle), ali kad je vremenska prognoza u pitanju NE, jer se klima toliko izmenila (a i menjaće se sve više i više kao posledica opšteg zagađenja životne sredine), da je potpuno izlišno govoriti i osloniti se na statistiku.

A što se arogancije i pristojnosti tiče - nisi ti ovde postavljen za nekog supervizora koji će na osnovu neke svoje subjektivne procene da kritikuje druge (pa i mene), samo zato što neki odgovori nisu po tvom ili nečijem ukusu! Uostalom, ovakva reakcija sa tvoje strane me uopšte i ne čudi, a zašto, to znaš i ti sam! ;)

Back