Ne daviš me, naprotiv ja sam na ovom forumu pokupio niz korisnih informacija i u protekle 2 godine proveo 6 predivnih nedelja na Kritu (od Hanje do Ierapetre i nazad).
Nisam primetio neravnine na pločicama u hotelu, tako da ne treba da brineš o tome. Cene klope su ti nebitne jer si u super hotelu na all inclusive tretmanu. Mi smo bili polupansionci i to što taj hotel nudi nam je bilo više nego dovoljno. Naš utisak je da je sve to i vrlo, vrlo kvalitetno i raznovrsno.
Cene u barovima, klubovima, kafeima,barovima su prihvatljive i po onome što sam mogao da saznam od drugih ljudi niže nego u nekim nama bližim i popularnijim letovalištima u Grčkoj (npr. Halkidiki). Tamo nisam bio, jer sam se već prilično davno odlučio za boravak na ostrvima.
Primera radi, dnevno izležavanje na baš udobnim ležaljkama (krevetima) u dobrom baru na plaži koštalo je 4 (četiri) EUR za dve ležaljke i suncobran. Pozivanje konobara na dugmence, espresso je bio 2 EUR, heinekenčić 4 EUR, frape 3 EUR, sokići 2 ili 2,5. Bez poziva konobar prilično često obiđe svoje goste sa bocom ledene i besplatne vode. Mislim da se pristojna količina sladoleda (2-3 grčke kugle) bez problema mogla dobiti za 3.- EUR.
Cene su i uveče takve, barem ja nisam primetio da je nešto skuplje u tim popularnim kafeima. Dodao bih da je jedna bočica vina (avionka) 3.- do 4.- EUR.
Cene u tavernama kojih je takođe jako mnogo duž cele plaže su skroz OK. Mislim da su tamo sokići bili 1,5 EUR, a njihova klasika za taverne - Heineken od 0,5 l ili Amstel ne skuplji od 2.- do 2,5 EUR. Bokalče vina od 0,5 l u tavernama nije skuplje od 4 - 5 EUR, Čak mislim da ne postoji točeno vino po ceni od 10.- EUR za litar.
U samoj Hanji je slično što se tiče cena. Ima mnogo lokala u samoj luci koji su predivni, ali u toj masi se uvek nađe i poneki ''turistički'', uglavnom najneposećeniji, u koje uvlače turiste, uvaljuju im porodične koktele i sl. i u kojima na stolu ne možete videti vinsku kartu, a dobićete je tek iz trećeg puta. Ko ne pogleda ili ne traži cenovnik, neće ga ni dobiti, ali će dobiti pivce za 7-8 EUR, koktel bućkuriš za najmanje iste novce, a o pristojnom vinu da ne govorimo... U Hanji ima par interesantnih lokala na trgu kod crkve - mitropolije i u 2-3 okolne uličice. Tu je neverovatno živo u ranijim večernjim satima (pred zatvaranje radnji). Barem je nama bilo prijatno sedeti na tom trgu. Uostalom u celom gradu, koji nije mali, mnogo je lepih i modernih kafea i poslastičarnica, gde stvarno za onaj novac koji date, dobijete ono što ste očekivali.
Sve ovo pišem po prilično dobrom sećanju, ali dozvoljavam mogućnost da sam nešto i pogrešio, s tim što su cene mogle biti samo niže od ovih što sam napisao. Ako sam nešto i pogrešio, to ćeš saznati u septembru. Srećan put.
PS. Ne znam kako rezervišeš smeštaj, ali proveri rezervaciju za taj hotel na
www.thehotel.gr. Možda su povoljniji od naših agencija, a 100% su sigurni. Mi i ove godine idemo tako, ali u Agia Pelagia-u, pa posle na jug. Mada, ako ideš avionom, onda ta solucija otpada.