Krit - ko je bio?

Rethymnon - Kavros - Georgioupolis - Vrisses - Hania
Daily
06:15 07:00 08:00 09:00 10:00
11:00 12:00 13:00 14:00 15:00
16:00 17:00 18:00 19:00 20:00
21:30 22:30
Price = 6,00 € | Journey time = about 1 hour | Return tickets with 10 per cent discount

U principu možeš da stigneš sa presedanjem, ali ako računamo da vas tamo i nazad košta za vas (najmanje) dvoje 20 eur, onda se isplati iznajmiti auto

scan0001small-1.jpg

Evo i jedne razglednice sa Krita

...pozdrav svima...tema je divna...posetila sam Retimno jula 2007 godine i jako mi se dopao. Ove godine cu letovati u Agios Nikolaosu pocev od 30tog jula. Nisam bila lenja i zaista sam procitala svih 40tak stranica ali osim usputnih informacija o Agiosu nisam uspela da saznam nista vise. Da li je mesto dovoljno veliko za setnju? Kakve su plaze u samom mestu, ovde sam procitala da nisu dobre a na nekom sajtu sam videla da tri plaze u mestu imaju plavu zastavicu? I najvaznije ako bi neko bio ljubazan da me uputi na koje bih izlete morala da odem, napominjem da nisam vozac a nisu vozaci ni moje saputnice tako da je izajmljivanje automobila nemoguce u mom slucaju...zahvaljujem

Pozdrav svima! I ja ovog leta putujem na Krit, pa sam naravno puna pitanja šta i kako.
Pre svega da pohvalim razglednicu Krita - CANDIA, RAZGLEDNICA JE PRELEPA!
:D
Interesuju me iskustva sa Krita - šta obići, kuda ići - muzeji, manastiri, lepe plaže,...neke zanimljivosti - postoji li na Kritu Akva muzej (nešto slično?) ili ja nisam dobro razumela.
Razmišljam i da iznajmim skuter pa me interesuje cena, koliko troši, kakvi su putevi za vožnju skuterom, gde ima pumpi, šta ako Ne daj Bože bude bilo problema na putu i sl.
Letovaću u Hesonisosu, mada mi je žao što nisam u Agios Nikolausu - ali ove godine je tako ispalo;)
Koliko novca da ponesem za 15 dana? Išla bih na sve organizovane izlete i iznajmila bih skuter.
Hvala!

Ova slika je sa severne strane ostrva. Mesto se zove Agii Apostoli, a pored tog mesta je Krissi Akti, poznata i kao ''zlatna plaža''. To je u samoj blizini Hanje, nekoliko kilometara, može se ići i peške.

showphoto.asp

To su ipak dve potpuno različite stvari.
Krit ima 100 puta više stanovnika (700.000 prema 7.000) i 150 puta veću površinu.

Po meni je Skiatos pravo mesto za odmor, a Krit mesto za avanturiste i istraživače.

U svakom slučaju, nikako se nećete pokajati bilo da se odlučite za jedno ili drugo ostrvo.

@sch
Jel znas slucajno nesto vise da mi kazes o mestu Stalis(izmedju Hersonisosa i Malie)?Nesto razmisljam o toj opciji za letovanje.
E da sto se tice plaza i mogucnosti za obilazak jel bolji istocni ili zapadni deo ostrva?
Isao bih sa devojkom nisam bas za neko ludilo ali ni da se skroz smorim.
Pre 3 godine smo letovali na Rodosu,u Falirakiju i bilo nam extra(ma sta nekom pricao o tom mestu) tako da nam nesto u tom fazonu skroz odgovara...

...znam ja, povratna karta za katamaran iz Irakliona je 84 evra. Bila sam na istom izletu jula 2007 godine, moja preporuka je uplatiti i otici sam jer agencije se strasno ugradjuju a uz to kupuju karte za brod koji putuje 5 sati i ne ide kada su talasi. Katamaran putuje samo sat i po cini mi se...

Ćao, svi opisi su divni. Prosto mame na Krit....

Elem, danas sam preko agencije EuroJet rezervisala najam studia, Studia Panos u Xanii u periodu od 10.8.-20.8.2009.god, pa ako neko zna nešto više o ovom smeštaju, rada sam da saznam.

Što se tiče mesta, u sve sam upoznata, zahvaljujući nekim ljudima sa ovog foruma:D

PS. dečko i ja putujemo

To je onda sasvim druga priča. Platanias je 15 km udaljen od Hanje, u pravcu zapada.
Po meni je to bolje rešenje nego biti u prenatrpanoj Hanji. U Platanjasu je sve na dohvat ruke, a postoji dobar prevoz kada odlučite da idete u grad.
Ti apartmani su na samoj obali mora, na plaži postoji i mali beach bar. Zaista su kompletno renovirani, izgledaju kao novi.

pana1.jpg

pana4.jpg

pana6.jpg

Pogled sa terase na plažu ispred hotela

Šta mislite o opciji da se na Krit ide autom?
To je inače predlog mog muža, on će i da vozi.
Znam da je put dug, ali će nam i tamo trebati auto za obilazak ostrva.

Da li se u sezoni može naći apartman bez prethodne rezervacije (da vidimo gde nam se dopada) ili je bolje da prethodno rezervišemo preko interneta.

Pomagajte, svaka pomoć je dobro došla. :-)

Back