Kriptovalute

Bloomberg: Paul Tudor Jones Buys Bitcoin as a Hedge Against Inflation
Jones, who said his Tudor BVI fund may hold as much as a low single-digit percentage of its assets in Bitcoin futures, becomes one of the first big hedge fund managers to embrace what until now has largely been snubbed by mainstream advocates. He was motivated to take a hard look at Bitcoin after considering the implications of massive fiscal spending and bond-buying by central banks to combat the coronavirus pandemic, he said.

The question for a macro investor like Jones was how to hedge. He said he considered various bets on gold, Treasuries, certain types of stocks, currencies and commodities before recognizing a “growing role for Bitcoin.”

According to Jones, investors need to throw away the financial playbook of the past decade and return to the monetarist theories of Milton Friedman and old-school indicators such as the M2 money supply.

price of Bitcoin price plunges 12 percent in 24 hours

Brutalno.

Naši i'vestitori još spavaju kao anđeli. Kad se probude

06000-D4-D-537-F-4-E8-C-9080-87617-D6-D72-FB.jpg

Na bloku 840.000 je, a već je ovo polovljenje stvorilo probleme velikom broju majnera jer mnogi popularni majneri (mašine) od juče više nisu profitabilne, recimo Antminer S9 koji čini 20% mreže. Ili će cena bitkoina značajno porasti u skoroj budućnosti ili će mnogi napustiti mrežu, čime bi je oslabili. Druga opcija je da se prosečni tx fee poveća što bi odvratilo dosta ljudi od korišćenja BTCa. Videćemo.

Prvo polovljenje je bilo na bloku 210 001 ,drugo na 420 001.trece polovenjenje je na bloku 630 001 to se deilo pre neki dan sledece poloveljnje je na bloku 740 001

Pogledaj video i obrati paznju na 1.40 minutu videa

Da izgleda su ovi sa 99bitcoins pogresili jer potrebno prosjecno da 10 min da se iskopa 1 blok znaci po mojoj brzinskoj racxunici 100 000 blokova bi se negde iskopalo za oko 2 godine 200 hiljada za 4 god
Da onda je halving na bloku 840 001

Šta ovo rade kinezi Kineska kripto valuta osvaja svet?
Da li je ovo realno? Država izdaje kriptovalutu, i sama minira svoju regularnu valutu? Kinezi su stari prevaranti, ali ovo mi nije baš jasno.
Buni me i to što ovakva vest nije objvljena u velikim medijima, barem ja nisam čuo.
Postoji velika razlika između upotrebe kriptografski zaštićene fiat valute i upotrebe prave kriptovalute. Ovo sto kinezi rade je samo upotreba tehnologije da poveća kontrolu nad svojim stanovništvom.

Neverovatan je broj transakcija. Sada bitcoin mining dobija 10% od transakcija samo.
Da ali šta uopšte znači reč transakcija.

Ako bi neko rekao "Bavim se transakcijama" a onda pojasnio "Jer sam uzeo 1 krompir na pijaci."

neko bi kazao: "To ti je suviše pompezna upotreba reči transakcija."

Tako i vi, menjate međusobno Ništa (bitkoin) i onda to nazivate pompeznim nazivima.

Ako instuticionalni investitori i fondovi masovno prihvate Bitcoin kao financijski instrument i ako Bitcoin postane opste prihvaceni store of value cijena Bitcoina bi sa sadasnjih 10 000 dolara za 1 Bitcoin mogla na 1 milion i vise
Sta ako
Vidis da se fond masno opkladio protiv vas

A vi to shvatate kao podrsku

Na videlo izlazi vase jasno nerazumevanje sta se tu desava

Back