Kriptovalute

Razlika je u tome što je bitkoin, tj bilo koju kriptovalutu daleko lakše koristiti, zameniti za novac i obezbediti od tih smaragda, prstenja i satova.

Kriptovalutom možeš plaćati na internetu a od skora i karticama, možeš prelaziti granice bez straha od carinika i džeparoša a ne moraš koristiti sef u svojoj kući ili u banci. Za razliku od novca vrednost kriptovalute ne zavisi od pojedinačne države, kada imaš kripto ti ne moraš da veruješ nikome. Bezbednost kripto novčanika zavisi samo od tebe, dok god ne otkriješ svoj privatni ključ (niz karaktera koje možeš zapisati na papiru ili čak zapamtiti) on je bezbedan, niko te ne može opljačkati.

ja ulazem u ono srtob vredi zadnjih 3000 godina. rolex millgaus u kutiji sa se sve papirima prodajem za dva dana za 4500 evra. zaradicu 300 evra, a mozda i nista, ali izgubiti necu. juce sam kupio millgaus za 3200 evra.

prosto- nisam pohlepan.

„Facebook razmatra mogućnosti, koje pružaju kriptovalute“ rečenica je koja je napravila pometnju na internetu
Mark Cukerberg svake godine, dočekujući je, napravi retrospektivu prethodne i objavi planove za narednu. Tako je bilo i ove godine. Mark je na svom Facebook nalogu okačio svoje razmišljanje o tome kako Facebook učiniti boljim i bezbednijim mestom, zašto su ljudi izgubili poverenje u društvene mreže i uglavnom o tome kako će on lično biti bolji direktor, muž i prijatelj.

Ipak, jedna rečenica, izrečena u kontekstu dubljeg pronicanja u srž socijalnih normi, koje vladaju na društvenim mrežama, uzburkala je internet, jer se dotakla kriptovaluta.
„Postoje važni suprotstavljeni trendovi - poput enkripcije i kriptovaluta - koji crpe moć iz centralizovanih sistema i stavljaju je na raspolaganje ljudima u ruke. Ipak, oni dolaze uz rizik da budu teže kontrolisani. Zainteresovan sam da u sve to proniknem dublje i naučim o pozitivnim i negativnim aspektima ovih tehnologija i kako da ih najbolje upotrebimo u našim servisima“, rekao je, između ostalog, Mark Cukerberg u svojoj prazničnoj poruci.

Baš ovu rečenicu mnogi su protumačili kao poruku da će Facebook, u budućnosti prihvatiti kriptovalute, posebno Bitcoin, kao sredstvo plaćanja. Neki drugi su otišli korak dalje i izrazili sumnju da ovo, možda označava početak monetizovanja Facebook platforme rudarenjem kriptovalute - na račun korisnika.

ja ulazem u ono srtob vredi zadnjih 3000 godina. rolex millgaus u kutiji sa se sve papirima prodajem za dva dana za 4500 evra. zaradicu 300 evra, a mozda i nista, ali izgubiti necu. juce sam kupio millgaus za 3200 evra.

prosto- nisam pohlepan.

ja taj sat niti bilo koji sat ne bi ti platio ni 100 evra.

Imam sat na mobilnom drugi mi i ne treba :)

- - - - - - - - - -

ne. to je tvoja fora kao onih idiota iz GEM collection. nemas pojma kako je lepo spavati sa zalaytom i platinom... kolumbiujski smaragrd i safiri... :)

- - - - - - - - - -

tvoj inicijalni kapital je bio nula. ako si ga udestrostrucio opet su nula. kao sto si nula od coveka, srbina, ekonomiste, covek koji je kum siptarima, koji bi pusio ***** zukorlicu za lokal u pazaru..

I jednog dana ustanes kad ono sef otvoren a platina i smaragdi dobili noge :lol:

- - - - - - - - - -

ti nemas ni jedan bitkoin i lazov si. prosto, takva sirotni nja kao ti nema ni 20 evra u banci, i takvima niko ne veruje. zlatom i platinom trguju ljudi koji nisu pohlepni kao ti. a ja cak i ne trgujem. samo ulazem.

svi ti tvoji satovi na gomili sa to malo platine i cega jos imas ne vrede koliko 1 moj bitkoin

Za dalje da ne pricamo ali nije ni bitno

Imovinsko stanje nije ni bitno daj Boze Gospode da svakom ima vise od mene. Bitno je sto si ti duhovna sirotinja.

To su sad neke druge stvari .. Kupiš Saiko platiš 500 jevreja od čim izadje iz radnje vredi 300 za pola godine 100..ako nadjes dobro očuvan korišten Breitling Navitimer i budalu kojoj treba novaca za jedno 1500 jevreja on će uvek da vredi malo više.. Tako da se ne isplati kupovati bof roba široke potrošnje..

prosto- nisam pohlepan.

To je ok, nikad ne treba ulagati pare u nešto što ne razumeš i u šta nemaš poverenja. Kriptovalute su novotarija i nije lako razumeti ih, pa jedan Voren Bafet je to izjavio (ne razumem ih i zato ne ulažem). Međutim, ulaganje u stvari koje ti predstavljaju mrtav kapital (ne mogu da zarade) nije baš dobra strategija. Zašto ne uložiš u neke "blue chip" akcije, investicioni fond ili slično, nešto što može doneti i neki plus?

To je ok, nikad ne treba ulagati pare u nešto što ne razumeš i u šta nemaš poverenja. Kriptovalute su novotarija i nije lako razumeti ih, pa jedan Voren Bafet je to izjavio (ne razumem ih i zato ne ulažem). Međutim, ulaganje u stvari koje ti predstavljaju mrtav kapital (ne mogu da zarade) nije baš dobra strategija. Zašto ne uložiš u neke "blue chip" akcije, investicioni fond ili slično, nešto što može doneti i neki plus?

koliko vidim , ovde vlasnici bitkoina samo trljaju ruke a niko da proda kucu ili sta i ulozi u iste.

tixi na primer, nema (potpisujem) ni jedan bit koin niti bi prodao ista ili ustedjeni novac pretvorio u iste. nema sanse.

da li bi iko prodao stan (ili stancic) na menhetnu vredan 180 000 dolara i kupio 10 btc? ne verujem.

Moj kolega se bavi preprodajom skupih satova, i na tome lepo (dodatno) zarađuje. Često putujemo u sirotiLJske zemlje, prošli put je u Tunisu uzeo dva komada Rolexa za po oko ~10k USD (ako se dobro sećam) kojih jednostavno nema u bogatijim zemljama (tj. ima ih ali se čeka 5-6 meseci do isporuke).
I on sam voli da nosi skupe satove, pa se razume u to tržište. Pametni ljudi znaju da profitiraju u bilo kakvoj delatnosti koje se dohvate.
Drago kamenje je po meni loše tržište jer im se veštački drži cena. Ali ja takođe trgujem i sa kriptovalutama, koji su još gori pojam veštački naduvanih cena. Trgujem, iako verujem da je 95% kripta teška prevara (kao npr Verge ili Tron koji pominju ovde). Ne držim ništa na duže staze, trudim se da istovarim čim napravim 10-30% profita.
Jedini kripto kojem donekle verujem je Ethereum, zato što nije samo novac nego platforma za razne stvari. Ustvari, kod Etha mi se više sviđaju primene u sferi e-glasanja (Moskva, Brazil), mislim da je blockchain dobar put za direktnu demokratiju.

Trgovati satovima nije isto što i držati štednju u satovima. Takođe mislim da je 95% kriptovaluta sranje i da će propasti, zato ulazem u one za koje mislim da pripadaju toj grupi od 5% koja vredi. A ta grupa će biti osnov jedne nove ekonomije na svetskom nivou, pa mogu sebi da dozvolim i promašaje.

Trgovati satovima nije isto što i držati štednju u satovima. Takođe mislim da je 95% kriptovaluta sranje i da će propasti, zato ulazem u one za koje mislim da pripadaju toj grupi od 5% koja vredi. A ta grupa će biti osnov jedne nove ekonomije na svetskom nivou, pa mogu sebi da dozvolim i promašaje.

da, ali ovde svi govore o trgovini bitkoinima a niko ih ne kupuje po ceni koju navodno imaju. ako neko ima nekretninu vrednu 54000 evra, zasto je ne proda i kupi 3 btc?
btc je pogodan samo za transkacije koje se mere milionima dolara da bi se izbegli bankarski troskovi i provizije. i nista vise.

da, ali ovde svi govore o trgovini bitkoinima a niko ih ne kupuje po ceni koju navodno imaju. ako neko ima nekretninu vrednu 54000 evra, zasto je ne proda i kupi 3 btc?
btc je pogodan samo za transkacije koje se mere milionima dolara da bi se izbegli bankarski troskovi i provizije. i nista vise.

Pa prodaju ljudi, zašto misliš da se to ne događa? Svako sa iole mozga će ti reći da su kriptovalute spekulativne i da ne treba ulagati više nego što si spreman da izgubiš ali ljudi prodaju kuće, auta i dižu kredite da bi ušli u ovo, a zasad im se isplati. Balon će u jednom trenutku pući ali niko ne zna kad će biti taj trenutak, kako stvari stoje daleko smo mesecima od njega. Kriptovalute su pogodne za mnogo toga, tek smo na početku.

koliko vidim , ovde vlasnici bitkoina samo trljaju ruke a niko da proda kucu ili sta i ulozi u iste.

Gresis, imam prijatelja koji je krupije u kazinu i kaze dolaze im ljudi cija deca odlaze u pocepanim patikama u skolu, a oni podigli kredit i dosli da nas "oderu". Ovo ti je ista prica kao i kazino, igras se veca/manja jer nema nikakvih parametara na osnovu kojih mozes pratiti kretanje pri tome spada u red "zero-sum" igara odnosno u igri je samo onoliko novca koliko donesu kockari, pardon ozbiljni "investitori" minus provizija kazina, pardon "menjacnice".
Ulaganje u drago kamenje i plemenite metale je ulaganje za buducnost, a kripto valute su tu za spekulaciju i brzu zaradu i potrajace duze vremena, nece propasti skoro, ali daleko od toga da ce ikada postati ikakvo sredstvo placanja.

Gresis, imam prijatelja koji je krupije u kazinu i kaze dolaze im ljudi cija deca odlaze u pocepanim patikama u skolu, a oni podigli kredit i dosli da nas "oderu". Ovo ti je ista prica kao i kazino, igras se veca/manja jer nema nikakvih parametara na osnovu kojih mozes pratiti kretanje pri tome spada u red "zero-sum" igara odnosno u igri je samo onoliko novca koliko donesu kockari, pardon ozbiljni "investitori" minus provizija kazina, pardon "menjacnice".
Ulaganje u drago kamenje i plemenite metale je ulaganje za buducnost, a kripto valute su tu za spekulaciju i brzu zaradu i potrajace duze vremena, nece propasti skoro, ali daleko od toga da ce ikada postati ikakvo sredstvo placanja.

Mnogo grešiš, nemoj da mešaš ovaj haos sa pumpanjem šitkoina koji je trenutno aktuelan od ulaganja u coine sa realnim platformama i ozbiljnim partnerstvima.

Ja uvek ulažem novac u koine o kojima se trenutno ne priča, a imaju ozbiljne kompanije i development iza njih.

nego drugovi milijarderi

kako gledate na vesti da ce Kina uskoro, osim sto vec ukida struju,

takozvane rudnike, iz kojih izlazi 0 kilograma rude za preradu, da stavi pod ilegalne

tj da ce zakonom da sankcionise tu prevaru?

mora da je to zato, sto je Kineska imperija stvorena na imperijalnom Rotshild dolaru,

a ne zato sto je kripto valuta, u sadasnjem obliku, stvorena kao prevara, i jeste prevara

Za nekoga ko nije u kriptovalutama vrlo si zainteresovan da nam objasniš kako je to velika prevara. Podsećaš me na one eksperte koji piju pivo ispred zadruge i decenijama najavljuju kako će USA da se raspadne za najviše godinu dana.

Ostani pametan i nemoj da ulažeš a podsmeh ostavi za trenutak kada se sve raspadne. Onda nam doope pomeri od zajebancije, niko neće da se ljuti.

Za nekoga ko nije u kriptovalutama vrlo si zainteresovan da nam objasniš kako je to velika prevara. Podsećaš me na one eksperte koji piju pivo ispred zadruge i decenijama najavljuju kako će USA da se raspadne za najviše godinu dana.

Ostani pametan i nemoj da ulažeš a podsmeh ostavi za trenutak kada se sve raspadne. Onda nam doope pomeri od zajebancije, niko neće da se ljuti.

ja se bavim necim drugim u zivotu. nego poslednja 3-4 meseca otprilike, na poslovnim kanalima koje ja pratim svaki dan, samo stizu te vesti. ne mozes da ne vidis i ne cujes. pogotovo jer sam slomio zglob, slabo se krecem, pa bas gledam televiziju. i onda ide izvestaj o kretanju cene zitarica, zatim sirova nafta, onda ubace bitkoin, pa izvestaj o uticaju vremenskih nepogoda na potrosnju goriva. ne mozes da propustis. onda to nekako vidim mnogo vise nego inace sto bi bio slucaj. al dobro, jos malo ce kraj fizikalne, pa cu manje da sedim kuci i manje da vidim takve gluposti.

i ne treba potcenjivati moju ili neciju zainteresovanost, i stavljati je u istu ravan sa podsmehom. iz gresaka se mnogo uci. iz ove greske, koja je u toku, vec moze mnogo da se uci. ja recimo ucim, ponovo, kako funkcionise psihologija trzista i dobar marketing. doduse, ja se nikad ranije nisam susreo sa ovakvom euforijom, uzivo.

i da se razumemo, ne ulazemo mi kao pojedinci ni u istrazivanje marsa i jupitera, ili alfe kentauri, ali smo zainteresovani. zato se ja necu nikome smejati kada pukne balon, jedino cu tixog da podsecam koliki je turcin, kako je narodu na obrazu dao preporuku da ce da teku med i mleko kada uloze. i jos uvek nije nijednom ostavio prostora, da se ovde radi o spekulacijama, a ne o "realnim vrednostima proizvodnje" i neke bajke o rotshildima i rokfelerima.

treba da razlikujes to. ja imam respekta za svaki nacin zarade. ja savrseno razumem, da su ljudi izabrali dobrovoljno, da nekome poklone pare, da placaju masne provizije za transfere, i konverzije. ja vrlo dobro kapiram, a tixi ne kapira, da su neka krupnija imena iz sveta finansija, ulozila u te firme, ali ne i u proizvode tih firmi, jer novac zaradjuju na provizijama. to je, za razliku od tih virtuelnih valuti, stvaran proizvod, uslga transakcije od koje uzmu debelu proviziju, u tako nesto bih i ja ulozio bez blama. ali sama valuta, je besmislena. ne zasniva se cak ni na poverenju da ce sutra nesto da kupis sa njom, iz novcanika, ili da ce da traje, dugorocno. zasniva se samo na ocekivanju, da ces sutra da je prodas, uz masne procente rasta, nekom drugom. to naravno, ne moze da traje ne znam koliko.

ja samo imam drugacije generalno misljenje, i ne trpim kada vidim da neko kao ovaj poturica tixi obmanjuje narod, koji je ionako sirotinja i nema sta da jede, nekim bajkama o mleku i medu koji samo teku, bez da trepnes.

cenim da razumes tako nesto, i sta je moj smisao ukljucivanja na ovu tematiku.

Tehnologija koja stoji iza kriptovaluta jeste revolucionarna, u to nema sumnje.

Takođe nema sumnje da nosi potencijal da značajno promeni svetski poredak, kao što je to uradio internet. Ne mislim to u onom smislu kao što Tixi propagira, da preko noći nestanu banke i da sve sve izvrne naopačke, ali mnogo toga pozitivnog može da donese i doneće vremenom. Ne odmah naravno, jer je adoption još uvek neviđeno mali, ali je ovaj hajp sa te strane dobar jer je naterao ljude da obrate pažnju. Kao što je dotcom bubble dugoročno doprineo masovnom prihvatanju interneta, tako će i ovaj bubble privući ljude kriptovalutama, mnogo efikasnije i brže od dotcom-a.

Dakle, ovo što se događa je dobro, bez sumnje. Lakomi i nepromišljeni će se žestoko opeći, ali oni to i zaslužuju i ne treba ih žaliti. Nakon nekoliko godina će doći do prave revolucije, a ovaj 2017-2018 bubble će ostati zabeležen u istoriji kao vrlo bitan trenutak.

nego drugovi milijarderi

kako gledate na vesti da ce Kina uskoro, osim sto vec ukida struju,

takozvane rudnike, iz kojih izlazi 0 kilograma rude za preradu, da stavi pod ilegalne

tj da ce zakonom da sankcionise tu prevaru?

mora da je to zato, sto je Kineska imperija stvorena na imperijalnom Rotshild dolaru,

a ne zato sto je kripto valuta, u sadasnjem obliku, stvorena kao prevara, i jeste prevara

to ce biti dobro po evropske rudare

Opasce tezina kopanja i samim tim skocice profitabilnost rudarenja bitkoina abnormalno

Kineski rudari ce izmestiti svoje farme u neke susedne zemlje koje ce blagonaklono gledati na njihove operacije.

Verovatno u Rusiju kao energetski najbogatiji zemlju sveta, i susednu drzavu Kini

Svima ce biti lepo.

Sibir je za to idealan.

Poslednja izmena:

prosto- nisam pohlepan.

jel mozes da predjes granu sa 100 tih roleksa u dzepu

E pa ne mozes batice, odmah bi te izuli iz gaca i cipela

Dok sa 100 bitkoina mozes da predjes 1000 granica bez da iko ista zna ili da ti oduzme ;)

Zato ljudi kupuju kriptovalute , briga ih za fals rolekse

.

i da se razumemo, ne ulazemo mi kao pojedinci ni u istrazivanje marsa i jupitera, ili alfe kentauri, ali smo zainteresovani. zato se ja necu nikome smejati kada pukne balon, jedino cu tixog da podsecam koliki je turcin, kako je narodu na obrazu dao preporuku da ce da teku med i mleko kada uloze. i jos uvek nije nijednom ostavio prostora, da se ovde radi o spekulacijama, a ne o "realnim vrednostima proizvodnje" i neke bajke o rotshildima i rokfelerima.

treba da razlikujes to. ja imam respekta za svaki nacin zarade. ja savrseno razumem, da su ljudi izabrali dobrovoljno, da nekome poklone pare, da placaju masne provizije za transfere, i konverzije. ja vrlo dobro kapiram, a tixi ne kapira, da su neka krupnija imena iz sveta finansija, ulozila u te firme, ali ne i u proizvode tih firmi, jer novac zaradjuju na provizijama. to je, za razliku od tih virtuelnih valuti, stvaran proizvod, uslga transakcije od koje uzmu debelu proviziju, u tako nesto bih i ja ulozio bez blama. ali sama valuta, je besmislena. ne zasniva se cak ni na poverenju da ce sutra nesto da kupis sa njom, iz novcanika, ili da ce da traje, dugorocno. zasniva se samo na ocekivanju, da ces sutra da je prodas, uz masne procente rasta, nekom drugom. to naravno, ne moze da traje ne znam koliko.

ja samo imam drugacije generalno misljenje, i ne trpim kada vidim da neko kao ovaj poturica tixi obmanjuje narod, koji je ionako sirotinja i nema sta da jede, nekim bajkama o mleku i medu koji samo teku, bez da trepnes.

cenim da razumes tako nesto, i sta je moj smisao ukljucivanja na ovu tematiku.

tixi kapira da ce svojih 0 bitkoina (koje predstavlja kao 3 ili vec) uvaliti nekom narko bosu po 18 000 dolara. tom narko bosu bas fale 3 btc da zajebe drzavu i opere pare. ma tixi, majmun, klasican,

Ђе сте вукови са Крстарице, како сте провели празнике? Видим неки се још нису отрезнили. z:D
Рипл се нешто издувао, треба ли да се бринемо?

Back