Kriptovalute

:mrgreen:

Ko se poslednji smeje...Šaljiva valuta čak 1 mlrd$

Dogecoin, kriptovaluta koja je nastala kao parodija na kripto-groznicu, sada vredi čak 1,1 milijardu dolara.
Porast Dogecoina i drugih potomaka bitkoina je pre svega zahvaljujući činjenici da se oni smatraju „jeftinijim“ u poređenju sa bitkoinom ili etereumom, na primer, kaže Dejv Čepmen, analitičar.

Jedan od osnivača Dogecoina, kaže da hga ovolik rast tokena, pomalo i brine.

Prema podacima Coin marketa, trenutna tržišna vrednost Dogecoina je oko 1, 17 milkijardi dilara, i trguje se za 0.010360 dolara po tokenu. Za esec dana zabeležili su rast od 400 odsto.

Šta je uopšte dogecoin?

Dogecoin je kriptovaluta koja je nastala iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. Iako trenutna vrednost ove šaljive kriptovaluta, nije ništa u odnosu na to koliko vredi bitkoin, sve se više govori o njoj, budući da je u poslednje vreme mnogi koriste za davanje takozvanog „internet bakšiša“, što je neka vrsta unapređene „like“ opcije.

Mimovi (MEME) su jpg ili gif formati, ponekad i video klipovi, sa propratnim tekstom, a svaki mim je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može da menja, ali ne sme da remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike. Oni ne poznaju državne granice, a u njihovom rasprostiranju jedini ograničavajući faktor jeste dostupnost interneta, što negde ukazuje na brzinu razvoja globalne komunikacije. Mimovi su sada odigrali svoju ulogu i u formiranju jedne kriptovalute, te je Dogecoin, kako se valuta zove, postala jedna od omiljenih tema internet šaljivdžija.

Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, te njegova vrednost od tada raste, iako brzinom koja čak i onome ko se uopšte ne razume u investicije, trenutno ne znači baš ništa.

Tixi, evo javlja se biskup RPC, Ilarion, i kaže da kripto nije bogougodno:
https://www.ccn.com/financial-bubble-ponzi-russian-bishop-castigates-cryptocurrencies/

Vreme da izdamo naš pravi koin - Kolovrat (KLV), pa napred u svetlu kripto budućnost...
kolovrat.jpg

Pada vrednost kriptovalute
Santa Maria della Salute

uskoro cemo moci da kupimo tvoj tomos za 0.005 BTC-a

Jer raste

Skoro sve raste

A razlog tome je sto se ulaze sve vise novca

Market Cap: $793,250,866,851 / 24h Vol: $52,415,063,039 / BTC Dominance: 35.5%

Market cap 793 milijarde

Kad sam ja otvorio temu pre mesec i kusur dana bio je 250 milijardi

Pa ti vidi gde si ti a gde je svet

- - - - - - - - - -

Tixi, evo javlja se biskup RPC, Ilarion, i kaže da kripto nije bogougodno:
https://www.ccn.com/financial-bubble-ponzi-russian-bishop-castigates-cryptocurrencies/

Vreme da izdamo naš pravi koin - Kolovrat (KLV), pa napred u svetlu kripto budućnost...

to je njegov licni stav a ne stav crkve.

Normalno da vrednost abnormalno raste kad sve veci broj ljudi shvata korisnu i upotrebnu vrednost kriptovaluta.

Otuda to laicima izgleda kao nekakva ponzi sema , naviknutim na abnormalno stampanje FIAT valuta bez pokrica.

uskoro cemo moci da kupimo tvoj tomos za 0.005 BTC-a

Jer raste

Skoro sve raste

A razlog tome je sto se ulaze sve vise novca

Market Cap: $793,250,866,851 / 24h Vol: $52,415,063,039 / BTC Dominance: 35.5%

Market cap 793 milijarde

Kad sam ja otvorio temu pre mesec i kusur dana bio je 250 milijardi

Pa ti vidi gde si ti a gde je svet

- - - - - - - - - -

to je njegov licni stav a ne stav crkve.

Normalno da vrednost abnormalno raste kad sve veci broj ljudi shvata korisnu i upotrebnu vrednost kriptovaluta.

Otuda to laicima izgleda kao nekakva ponzi sema , naviknutim na abnormalno stampanje FIAT valuta bez pokrica.

po cemu vredi bit koin? u sefu imam 32 grama kolumbijskih smaragda, oko kilogram meksickog unikatnog sreba alfredo viljasana, 15-tak prstena sa safirima, platinom, tri sata - rolex submariner iz 1985, originalni sat jaeger le colutre reversso i omegu speedmaster. ako dobijem rak. da prodam sve to (80 000 evra) i da kupim bitkoine? sta savetujes?

po cemu vredi bit koin? u sefu imam 32 grama kolumbijskih smaragda, oko kilogram meksickog unikatnog sreba alfredo viljasana, 15-tak prstena sa safirima, platinom, tri sata - rolex submariner iz 1985, originalni sat jaeger le colutre reversso i omegu speedmaster. ako dobijem rak. da prodam sve to (80 000 evra) i da kupim bitkoine? sta savetujes?

Razlika je u tome što je bitkoin, tj bilo koju kriptovalutu daleko lakše koristiti, zameniti za novac i obezbediti od tih smaragda, prstenja i satova.

Kriptovalutom možeš plaćati na internetu a od skora i karticama, možeš prelaziti granice bez straha od carinika i džeparoša a ne moraš koristiti sef u svojoj kući ili u banci. Za razliku od novca vrednost kriptovalute ne zavisi od pojedinačne države, kada imaš kripto ti ne moraš da veruješ nikome. Bezbednost kripto novčanika zavisi samo od tebe, dok god ne otkriješ svoj privatni ključ (niz karaktera koje možeš zapisati na papiru ili čak zapamtiti) on je bezbedan, niko te ne može opljačkati.

ne znam zasto se stalno vrtite u krug preispitujete kako i zasto kriptovalute vrede i i postavljete glupa pitanja
postoji koncenzus slobodnih ljudi sirom planete da kriptovalute vrede
kao sto smo uvjereni da zlato vrijedi ili dolar,
to sto zlato mozemo da opipamo fizicki ili sto iza dolara stoji 10 nosaca aviona ,milioni vojnika sad u vojnim bazama u vise od 100 zemalja svijeta ne znaci nista jer iza kriptovaluta stoji isto tako mocna blokcejn tehnologija u koju ljudi vjeruju
dakle masa ljudi se slaze da kriptosi vrede
cijena prema fiat valutama se odredjuje na slobodnom trzistu na osnovu ponude i potraznje ali i spekulacijama i danas ako imas 1 btc dobices 17-18 hiljada dolara
the end

ne znam zasto se stalno vrtite u krug preispitujete kako i zasto kriptovalute vrede i i postavljete glupa pitanja
to sto zlato mozemo da opipamo fizicki ili sto iza dolara stoji 10 nosaca aviona ,milioni vojnika sad u vojnim bazama u vise od 100 zemalja svijeta ne znaci nista jer iza kriptovaluta stoji isto tako mocna blokcejn tehnologija u koju ljudi vjeruju
cijena prema fiat valutama se odredjuje na slobodnom trzistu na osnovu ponude i potraznje ali i spekulacijama i danas ako imas 1 btc dobices 17-18 hiljada dolara
the end

dobices za mutne poslove i 1 btc ce vredeti oko 300 evra. neka se javi onaj sa ove teme koji bi prodao nerkretninu u vrednosti 3 btc za 54000 evra i kupio 3 btc za 18 kila evra po komadu. nece, naravno.

the end

je,
samo vidis

od zlata pravis nakit, ukrase, provodnike za elektronsku opremu i 100 drugih upotrebnih vrednosti. zato vredi.

dollar, eruo, nas dinar srpski, i da dodje na 0 vrednost, moze papirom makar dupe da brises.

sa bitkoinom ne mozes ni to. da brises dupe.

al nema brige. i dafina je placala kamatu od 120% bez problema.

If Ripple Price Keeps Surging, Founder Will Become World's Richest Person
https://www.inverse.com/article/39938-ripple-cryptocurrency-chris-larsen-net-worth
With Ripple rapidly climbing the cryptocurrency charts, co-founder and former CEO Chris Larsen has become not just a billionaire, but perhaps as high as the eighth richest person on the planet, and the fifth richest in the United States.

Larsen’s holding numbers and valuation as of now are worth about $59.9 billion. That likely puts him ahead of Oracle entrepreneur Larry Ellison, Google pioneer Larry Page, and conservative mega-donors Charles and David Koch, all of whom are in the $50 billion range. In the U.S., only Amazon’s Jeff Bezos, Microsoft founder Bill Gates, Berkshire Hathaway’s Warren Buffett, and Facebook’s Mark Zuckerberg are comfortably ahead of him.

dobices za mutne poslove i 1 btc ce vredeti oko 300 evra. neka se javi onaj sa ove teme koji bi prodao nerkretninu u vrednosti 3 btc za 54000 evra i kupio 3 btc za 18 kila evra po komadu. nece, naravno.

joj zivote lutalico.

Sad trenutno bitkoin vredi 18105 dolara na cex.io berzi. To znaci da ga neko kupuje ne tu cenu, a neko drugi - prodaje.

U zadnjih 24 sata je prodato 1191.50 BTC-a na cex.io berzi po toj ceni.

- - - - - - - - - -

Ali, ne može njime da se trguje na Binance?

registruj se na bittrex.com

Tu prakticno da nema skoro kriptovalute sa kojom se ne moze trgovati

Jos bolja alternativa je www.cryptopia.co.nz obzirom da mislim da bittrex trenutno ne prima nove korisnike zbog prezagusenosti mreze.

- - - - - - - - - -

po tome sto trziste tj ljudi koji ga kupuju - kazu da vredi .

A to je jedino bitno.

Za samo jedan dan tj juce je ulozeno novih 30 milijardi dolara u trziste kriptovaluta

Market Cap: $823,922,702,372

Samim tim matematicki sve kriptovalute rastu dok god ljudi ulazu dodatni novac u njih.

A ulazu iz prostog razloga , sto se sve vise ljudi edukuje i zna kako da ih kupi, koristi, cuva, pa investira, kao i iz razloga sto su kamate na stednju u bankama prakticno nepostojece, pa ljudi jednostavno traze alternativu u sta bi ulozili svoj kapital da ga sacuvaju od propadanja.

Jer sada ako cuvas pare u banci, one ti propadaju. Konstantno gube vrednost jer je kamata koju mozes da dobijes daleko niza od njihove godisnje stope inflacije.

Poslednja izmena:
joj zivote lutalico.

Sad trenutno bitkoin vredi 18105 dolara na cex.io berzi. To znaci da ga neko kupuje ne tu cenu, a neko drugi - prodaje.

U zadnjih 24 sata je prodato 1191.50 BTC-a na cex.io berzi po toj ceni.

ne postoji ni jedan validan dokaz da su te kupoprodaje btc izvrsene zaista.

kao sto na primer, nema ni jedan validan dokaz tebi ili bilo kome na forumu da JA imam nekoliko desetina kila evra u zlatu i kamenju.
to je samo moja rec.
imam i oko 100 grama platine i cena grama obicno varira oko27-35 dolara za gram. moj apel da kupite platinu od mene za 50 dolara za gram jer ce za 6 meseci biti oko 1500 dolara gram bi verovatno bio popisan.

BTC vreti samo onoliko koliko ljudi veruju da vredi.

kao sto na primer, nema ni jedan validan dokaz tebi ili bilo kome na forumu da JA imam nekoliko desetina kila evra u zlatu i kamenju.
to je samo moja rec.
imam i oko 100 grama platine i cena grama obicno varira oko27-35 dolara za gram. moj apel da kupite platinu od mene za 50 dolara za gram jer ce za 6 meseci biti oko 1500 dolara gram bi verovatno bio popisan.

Za sada poprilično veruju da vredi.

to je samo moja rec.

postoji

Svaka transakcija je zavedena u blok eksploreru tj pretrazivacu i moze da se pregleda i vidi

Evo ti link do jednog blok pretrazivaca

https://blockexplorer.com/

Ovde mozes da kucas adresu nekog odredjenog bitkoin novcanika, ID transakcije ili da prosto kliknes na odredjeni blok i vidis transakcije koje su prosle preko njega.

npr

https://blockexplorer.com/block/00000000000000000068a5a51a0c352c1a4c394d8b1d7d1a0a508ec9c81b13c9

Sad teoretski moguce je da se prebacuju i bitkoini u okviru istog novcanika ali niko to ne radi , jer se za svaku transakciju placa provizija.

Inace i dalje nastavljaju ljudi sirom sveta da ulazu zestoko u kriptovalute

Od jutros u 7 kad sam napisao onaj gore post kad je marketcap bio 823 milijarde, do danas do 12 tj za 5 sati je ulozeno DODATNIH 11 milijardi dolara u kriptovalute

Market Cap: $834,003,095,613

Poslednja izmena:

to je samo moja rec.

Do sad ti nisam replicirao ali zaista, zaista počinješ da smaraš.
Aman čoveče otkači se više ako to ne zanima tema idi diskutuj negde o plemenitim metalima i dragom kamenju.

Uzgred, 21. vek je a ti skupljaš dukate i kamenčiće kao da si neki srednjevekovni vlastelinčić.
Ako već ne poštuješ digitalne tehnologije, ako su ti digitalne valute odbojne, što ne batališ onda i internet, baci mobilni, otkači se sa kablovske, baci digitalni foto aparat.

Ako ti je investiciona politika na nivou od pre sto godina, onda budi dosledan pa koristi i odgovarajuća sredstva komunikacije.

Problem je u kompleksima, tebi je teško da prihvatiš da su neki ljudi odradili mnogo bolje investicije i oplodili svoj kapital dok tebi ostaje da preborjavaš dukate i igraš se sa kamenčićima.
Zatosada zlurado prozivaš i priželjkuješ pad tržišta kriptovaluta, samo da bi se pokazalo da si ti bio pametan a ostali ludi.

Moram da te razočaram
Većina ljudi je davno izvukla svoj inicijalni ulog u kriptovalute kao i popriličnu zaradu, sad se igraju sa "tuđim" novcem i da sutra BTC bude ravan NULI oni neće biti u gubitku već u plusu koji ti možeš samo da sanjaš sa svojim kamenčićima.

Teško je i meni da poverujem da 2 hebena bitkoina vrede kao kilogram zlata ali takvo je trenutno stanje, pri čemu je veća šansa da za tri meseca bude 1 BTC = kilogram zlata nego da BTC propadne. Ako ti to smeta bolje ignoriši temu

Do sad ti nisam replicirao ali zaista, zaista počinješ da smaraš.
Aman čoveče otkači se više ako to ne zanima tema idi diskutuj negde o plemenitim metalima i dragom kamenju.

Uzgred, 21. vek je a ti skupljaš dukate i kamenčiće kao da si neki srednjevekovni vlastelinčić.
Ako već ne poštuješ digitalne tehnologije, ako su ti digitalne valute odbojne, što ne batališ onda i internet, baci mobilni, otkači se sa kablovske, baci digitalni foto aparat.

Ako ti je investiciona politika na nivou od pre sto godina, onda budi dosledan pa koristi i odgovarajuća sredstva komunikacije.

Problem je u kompleksima, tebi je teško da prihvatiš da su neki ljudi odradili mnogo bolje investicije i oplodili svoj kapital dok tebi ostaje da preborjavaš dukate i igraš se sa kamenčićima.
Zatosada zlurado prozivaš i priželjkuješ pad tržišta kriptovaluta, samo da bi se pokazalo da si ti bio pametan a ostali ludi.

Moram da te razočaram
Većina ljudi je davno izvukla svoj inicijalni ulog u kriptovalute kao i popriličnu zaradu, sad se igraju sa "tuđim" novcem i da sutra BTC bude ravan NULI oni neće biti u gubitku već u plusu koji ti možeš samo da sanjaš sa svojim kamenčićima.

Teško je i meni da poverujem da 2 hebena bitkoina vrede kao kilogram zlata ali takvo je trenutno stanje, pri čemu je veća šansa da za tri meseca bude 1 BTC = kilogram zlata nego da BTC propadne. Ako ti to smeta bolje ignoriši temu

Bravo

Ja sam mu to i rekao

100 Ethereuma iz Januara prosle godine ja sam cuvao do januara ove godine, prodao skor 10 komada za 9550 dolara i tako skoro udestrucio ono sto sam inicijalno investirao . Ovih ostalih 90 cuvam i dalje sve i da dodju na cenu od 0 dolara ja sam opet udesetostrucio svoj inicijalni kapital.

- - - - - - - - - -

I dok pojedine kolege ovde predvidjaju krah kripto valuta ljudi tj investitori sve više ubacuju svoj novac markedcap 830milijardi $..

jutros sam u 7 napisao da je marketcap bio u tom trenutku 823 milijarde

5 sati kasnije porastao je na 834 milijarde

Tj za citavih 11 milijardi. A jos je danas nedelja kad vecina ljudi i ne trguje

I skrolujte na coinmarketcap i gledajte sa desne strane grafikone kriptovaluta. Sve skoro imaju abnormalan rast ove u prvih 50 nebitno koja je u pitanju.

Zato sto sve vise ljudi investira u njih i tako dize vrednost svima koji ih vec imaju i cuvaju jer je potraznja mnogo veca od ponude.

I skrolujte na coinmarketcap i gledajte sa desne strane grafikone kriptovaluta. Sve skoro imaju abnormalan rast ove u prvih 50 nebitno koja je u pitanju.

Zato sto sve vise ljudi investira u njih i tako dize vrednost svima koji ih vec imaju i cuvaju jer je potraznja mnogo veca od ponude.

ne. to je tvoja fora kao onih idiota iz GEM collection. nemas pojma kako je lepo spavati sa zalaytom i platinom... kolumbiujski smaragrd i safiri... :)

- - - - - - - - - -

Bravo

Ja sam mu to i rekao

100 Ethereuma iz Januara prosle godine ja sam cuvao do januara ove godine, prodao skor 10 komada za 9550 dolara i tako skoro udestrucio ono sto sam inicijalno investirao . Ovih ostalih 90 cuvam i dalje sve i da dodju na cenu od 0 dolara ja sam opet udesetostrucio svoj inicijalni kapital.

- - - - - - - - - -

tvoj inicijalni kapital je bio nula. ako si ga udestrostrucio opet su nula. kao sto si nula od coveka, srbina, ekonomiste, covek koji je kum siptarima, koji bi pusio ***** zukorlicu za lokal u pazaru..

Bravo

Ja sam mu to i rekao

- - - - - - - - - -

ti nemas ni jedan bitkoin i lazov si. prosto, takva sirotni nja kao ti nema ni 20 evra u banci, i takvima niko ne veruje. zlatom i platinom trguju ljudi koji nisu pohlepni kao ti. a ja cak i ne trgujem. samo ulazem.

Back