Kriptovalute

@anri

'Krimosi' uistinu koriste bitcoin.
Pre nekoliko godina sam bio zrtva ransomware-a na mom laptopu. Pojavila se velika stoperica/odbrojavanje na ekranu i tekst koji mi je rekao da ako ne uplatim na xxxxx-yyyyy-zzzz u odredjenom roku, da cu izgubiti podatke.
Izgubio sam 200-300 fotografija nepovratno, naravno da sam odbio da uplatim.

То Тихи покушао да заради још биткоина..

То Тихи покушао да заради још биткоина..

tumblr_inline_ohyp4fKC641u7twx0_500.gif

(ne zam da citiram,pa moram ovako)
А ако си купио пре 5 година 10 бтц за сићу, а сад их продаш за 100000€, јел и то лаж?

Naravno da je laž.Ajde,objasni mi,molim te,da hoćeš da prodaš sada 100 bitkoina,ko će i odakle da ti da 1000000 dolara?Naravno,uvek će pustiti na net neki snimak gde je neki lik podigao pare od prodaje bitkoina i upravo prodao po ceni od deset hiljada dolara.A naravno,ti nećeš da znaš da li su pare prikazane u tom snimku odštampane na kompjuteru.Ja se vrlo dobro sećam kviza što je išao na SOS kanalu 2005-e posle ponoći gde ljudi zovu i kao pogađaju prezime,imaš dva slova data i ti pogađaš i naravnno sa svakim promašajem suma bi rasla čak i preko 100000 dinara.Onda bi se na kraju kviza javio neko iz režije i kao pogodio i osvojio novac i naravno naivni ljudi bi nastavili da zovu.To je trajalo mesec dana i onda su ljudi prestali da zovu i da bi povratili ljude da zovu pustili su snimak na kome neki čovek u invalidskim kolicima došao da pokupi dobitak i voditeljka ga kao pita koliko ste dobili,on otvara kovertu i kaže preko 200000 dinara i još kaže "para kao blata".Naravno,posle tog snimka koji je išao posle ponoći ljudi su ponovo ugrizli udicu i nastavili da zovu i prevara po istom receptu se nastavila.Tom liku su sigurno dali 1000 dinara da odglumi celu stcar i prevara je mogla da se nastavi.

Poslednja izmena:
(ne zam da citiram,pa moram ovako)
А ако си купио пре 5 година 10 бтц за сићу, а сад их продаш за 100000€, јел и то лаж?

Naravno da je laž.Ajde,objasni mi,molim te,da hoćeš da prodaš sada 100 bitkoina,ko će i odakle da ti da 1000000 dolara?Naravno,uvek će pustiti na net neki snimak gde je neki lik podigao pare od prodaje bitkoina i upravo prodao po ceni od deset hiljada dolara.A naravno,ti nećeš da znaš da li su pare prikazane u tom snimku odštampane na kompjuteru.Ja se vrlo dobro sećam kviza što je išao na SOS kanalu 2005-e posle ponoći gde ljudi zovu i kao pogađaju prezime,imaš dva slova data i ti pogađaš i naravnno sa svakim promašajem suma bi rasla čak i preko 100000 dinara.Onda bi se na kraju kviza javio neko iz režije i kao pogodio i osvojio novac i naravno naivni ljudi bi nastavili da zovu.To je trajalo mesec dana i onda su ljudi prestali da zovu i da bi povratili ljude da zovu pustili su snimak na kome neki čovek u invalidskim kolicima došao da pokupi dobitak i voditeljka ga kao pita koliko ste dobili,on otvara kovertu i kaže preko 200000 dinara i još kaže "para kao blata".Naravno,posle tog snimka koji je išao posle ponoći ljudi su ponovo ugrizli udicu i nastavili da zovu i prevara po istom receptu se nastavila.Tom liku su sigurno dali 1000 dinara da odglumi celu stcar i prevara je mogla da se nastavi.

Имаш бре онлајн мењачнице, мож' и да продаш и да купиш бтц.

Уложени труд и рад никада није био никакво мерило нечега, већ употребна вредност производа... Рецимо ја сад могу да узмем да копам рупе по парковима, и да тврдим како та рупа пуно вреди јер сам уложио огроман труд у то, али наравно смејаће ми се људи.

- - - - - - - - - -

Па у принципу и нема разлике. Међутим, неки ето тврде да вредност биткоину даје рударење тј, количина потрошене енергије. То је као да тврдиш да папирној новчаници вредност даје квалитет папира или боја...

kao sto vidis 1 bitkoin ima 11.750 puta vecu upotrebnu vrednost od 1 dolara/evra

Tako ceni trziste/narod.

- - - - - - - - - -

Mrzi me da kucam copy/paste sa mog prošlog posta i naravno,sve je to laž samo da uzmu pare naivnim ljudima.

Slabo komentarišem,volim da čitam teme.U svakom slučaju,ja mislim da je ovo jedna velika prevara.Mnogo toga se priča,koriste se neki nepoznati pojmovi da bi ljudima delovalo komplikovano i nerazumljivo i ljudima se priča ono što žele da čuju.Takođe,iza svih onih navedenih sajtova na kojima se navodno"određuje" cena bitkoina,to je verovatno neki lik napravio sajt i lupa brojeve proizvoljno a u dogovoru sa mrežom ljudi koji prave lažne sajtove koji su ništa drugo samo obični sajtovi na kojima se vrte neke brojke i naravno plaćeni članci u novinama i na televiziji u vrednosti bitkoina kako bi ljudi stekli utisak da je stvarno tako.Što je teško na primer danas jednom pojedincu napravi jutub video kako je Bitkoin dobar i kako ga treba kupiti,onda ode na neki sajt nastavi sa komentarisanjem pod drugim imenom,onda ode na sajt u nekoj petoj zemlji gde objašnjava isto kako je bitkoin dobar.A kao reprezent vrednosti "bitkoina i ostalih valuta" navede neki tamo sajt gde se navodno određuje vrednost tih kriptovaluta a u stvari iza svega toga se nalazi grupa ljudi koja tu prevaru odlično radi,dovela je do savršenstva i gde se zna tačno gde je svakome pojedincu mesto.Šta će mene da ubedi da su podaci na sajtu coinmarketcap pravi podaci bazirani na pravoj vrednosti?Po mojoj logici to može da bude neki lik koji proizvoljno u dogovoru sa grupom lupa brojke dok sa druge strane pljačkaju naivne.Takođe,sve te vesti o Bitkoinu,sve je potplaćeno i izmišljeno od strane te grupe da bi navukli još više vode na svoju stranu.I takođe,priča da kriminalci i dileri droge koriste bitkoin za plaćanje jer im niko ne može ući u trag je po meni izmišljena i forsirana od strane te iste grupe koja je sve ovo organizovala kako bi običan čovek pomislio "vidi,kad kriminalci koriste to da bi izbegli državu onda je to sigurno pravo" a naravno ta priča je izmišljena od strane mastermajnda,lutkara cele ove predstave.Suma sumarum:moje mišljenje je da je sve orkestriarno izmišljeni sajtovi za prikazivanje vrednosti nečega što ne postoji,plaćeni i naručeni članci na netu(pogledajte samo kako su botovi to doveli do saršenstva,pretvarajući se da su i jedna i druga politička opcija,prvo hvale jednu stranu a onda se medjusobno taguju i sa 10 posto za i 90 posto protiv kritikuju vlast,maestralno,a u biti jedna osoba ili dve piše sve te komentare a čita ih na hiljade ljudi)...

dok ti mislis da je prevara mi zgrcemo lovu.

Ja npr uvecao inicijalni kapital za 12 puta za manje od godinu dana.

Nastavi da mislis da je sve prevara nemam nista protiv :lol:

dao sam vam sansu i pokusao da vas edukujem kako da vas kapital uvecate za par desetina procenata - ko je hteo ulozio je ko nije verovao - nije ali niko ne moze da mi kaze da sam ga prevario

Ko god je ulozio kad sam ja napisao onaj tekst ima danas 30% vise

Za par dana

Al mozda vam je bolje da metnete pare kod Jorgovanke u banku .

Ima da vam se nabere kamateee samo tako....

500 evra cete da uzmete na godinu dana ako ulozite 200.000 i orocite sredstva :lol:

Што сте љубоморни, нека пробају људи. Занимљива је тема :rtfm: У Америци се bitcoin води као имовина а не валута, 2015 само њих 802 платило порез на профит, остали игнорисали IRS, кад наватају остале због неплаћања пореза биће чупања ушију :mrgreen:

Што сте љубоморни, нека пробају људи. Занимљива је тема :rtfm: У Америци се bitcoin води као имовина а не валута, 2015 само њих 802 платило порез на профит, остали игнорисали IRS, кад наватају остале због неплаћања пореза биће чупања ушију :mrgreen:

А за шта да те чупају кад је све то анонимно, отворим имејл адресу, уз помоћ ње отворим wallet, купим биткоине, све потпуно анонимно, нико живи не зна ни ко сам ја ни који је мој новчаник ни било шта друго.

А за шта да те чупају кад је све то анонимно, отворим имејл адресу, уз помоћ ње отворим wallet, купим биткоине, све потпуно анонимно, нико живи не зна ни ко сам ја ни који је мој новчаник ни било шта друго.

Мислим да није баш тако, нека ме исправи неко ако сам погрешно скапирала.Трансакције се трајно чувају унутар bitcoin мреже, IRS може лако да пронађе сваку набавку коју неко направи.И Кинези се нешто узвртели око пореза, било је разних манипулација и хакерисања.

Мислим да није баш тако, нека ме исправи неко ако сам погрешно скапирала.Трансакције се трајно чувају унутар bitcoin мреже, IRS може лако да пронађе сваку набавку коју неко направи.И Кинези се нешто узвртели око пореза, било је разних манипулација и хакерисања.

Пази, Трансакције да, али нико не зна нити може да зна ко је власник wallet-а.

Пази, Трансакције да, али нико не зна нити може да зна ко је власник wallet-а.

Zato su sve menjačnice morale da uvedu KYC/AML procedure, onog trenutka kada neko priđe menjačnicama sve postaje vidljivo. A tako se najlakše izvlači fiat novac, tako da je džabe što je wallet anoniman. Jedino su privacy coini tu bezbedni.

ne mogu ti nista osim ako bitkoine ne kupujes na americkoj berzi koja saardjuje sa IRS

drugo uvek postoji nacin da sakrijes kapital preko kriptovaluta

Npr kupis na nekoj ruskoj ili kineskoj berzi neku drugu kriptovalutu zamenis za BTC i transferujes BTC na svoj novcanik

Rade to ljudi

Zato su sve menjačnice morale da uvedu KYC/AML procedure, onog trenutka kada neko priđe menjačnicama sve postaje vidljivo. A tako se najlakše izvlači fiat novac, tako da je džabe što je wallet anoniman. Jedino su privacy coini tu bezbedni.

BTC-e.com

Njima amerika nista ne moze .

Ruska berza

Ovde se moze naci lista 10 ruskih berzi za kupovinu kriptovaluta

Nijedna ne saradjuje sa CIA/MI6/BND i ostalim zapadnim fasistickim sluzbama

https://www.buybitcoinworldwide.com/russia/

Nebitno je da li sarađuju sa CIA ili sa FSB, trenutno je vrlo komplikovano da običan čovek bude zaista anoniman kada koristi kripto, pogotovo bitkoin. Nema decentralizovane menjačnice koja će bez KYC primiti tvoj fiat novac.

Tixi, ja sam veliki fan kriptovaluta, ali one su trenutno neupotrebljive za običan narod kada se porede sa fiat novcem. Evo mogu da se kladim da od tvojih 10-12 bitkoina ni satoši nisi potrošio za neku fizičku kupovinu. To nije vizija po kojoj je stvoren bitkoin, pročitaj whitepaper.

Nemoj da mi odgovaraš da bitkoin "može" da se koristi za nešto, napisi KOLIKO se bitkoin zaista koristi. Mislim da si svestan odgovora, ne koristi se skoro uopšte. Mantra o "digitalnom zlatu" je ekstremno nategnuta, možda će biti istinita kada se kriptovalute budu masovno koristile, ali ne sad.

Својевремено је немачка марка била једна од најстабилнијих валута на свету, централне банке имају хирушки прецизне инструменте да тачно програмирају инфлацију која је неопходна да би новац циркулисао, да не би био посматран као роба коју треба чувати јер добија на вредности.
Биткоин ће изгледа баш тако бити посматран, као роба, као што је рецимо и злато..

nemacka je dala garanciju da svako ko ima dojc marke, moze u sledecih 100 godina od uvodjena eura, da ih zameni kao vazece.

- - - - - - - - - -

a sto se tice bitprevare
samo ubacite sve sto imate u bunar

nemacka je dala garanciju da svako ko ima dojc marke, moze u sledecih 100 godina od uvodjena eura, da ih zameni kao vazece.

- - - - - - - - - -

a sto se tice bitprevare
samo ubacite sve sto imate u bunar

koliko mozes danas da kupis za 100 maraka?

Paaa prakticno nista

nemacka drzava ti je opljackala stednju

Nekad je kilo leba bilo 0.5 marke danas je 1 evro i vise u Nemackoj

Samim tim tvoja i stednja svakog ko je stedeo u Markama je obezvredjena za 70% jer mozes da kupis danas 70% manje za evre koje dobijes kad zamenis marke, nego sto si nekada mogao za te marke.

Sa druge strane ko je ulozio u bitkoin, njemu kapital vredi vise , mnogo vise, ili abnormalno vise.

Npr ko je kupio bitkoine 2011 mogao je da ih kupi po 1-2 dolara danas mu taj kapital vredi 10.000 puta vise

Ko je kupio pre godinu dana ko npr ja danas mu kapital vredi 11 puta vise.

A ti budi ogranicen i stedi i dalje u dolaru i evru, franku nemam nista protiv :)

Vise jeftinih kripto koina za mene i meni slicne da ih kupimo :)

Nebitno je da li sarađuju sa CIA ili sa FSB, trenutno je vrlo komplikovano da običan čovek bude zaista anoniman kada koristi kripto, pogotovo bitkoin. Nema decentralizovane menjačnice koja će bez KYC primiti tvoj fiat novac.

Tixi, ja sam veliki fan kriptovaluta, ali one su trenutno neupotrebljive za običan narod kada se porede sa fiat novcem. Evo mogu da se kladim da od tvojih 10-12 bitkoina ni satoši nisi potrošio za neku fizičku kupovinu. To nije vizija po kojoj je stvoren bitkoin, pročitaj whitepaper.

Nemoj da mi odgovaraš da bitkoin "može" da se koristi za nešto, napisi KOLIKO se bitkoin zaista koristi. Mislim da si svestan odgovora, ne koristi se skoro uopšte. Mantra o "digitalnom zlatu" je ekstremno nategnuta, možda će biti istinita kada se kriptovalute budu masovno koristile, ali ne sad.

kupovao sam kriptovalutama tj bitkoinom dosta stvari. Od elektronike do placanja internet usluga kao npr registracija domena, iznajmljivanje servera na internetu i slicno.

Danas prakticno ne postoji stvar koju zelis da ne mozes da je kupis bitkoinom.

Jedino sto ogranicava dalji rast je to sto su glavni sajtovi za trgovinu na internetu, pod kontrolom ili ucenom bankarske mafije , koja ih sprecava da ubace kriptovalute kao nacin placanja na svojim sajtovima kao sto su npr Ebay, Aliexpress, Amazon

kad bi ova tri igraca ubacila bitkoin ili neku drugu kriptovalutu , vrednost bi im skocila jos najmanje 10 puta

Koriscenje kriptovaluta u internet trgovini je 100 puta bolje za prodavce , nego koriscenje FIAT novca i kartica iz prostog razloga - nema refunda i pronevere .

Tacnije ko god da ti plati kritpovalutom, nema sanse da ti ostanes bez tvog novca .

Dok npr ako ti neko placa karticom, dovoljno je da on reklamira preko banke da on to nije kupio/platio tebi banka skida novac sa racuna, plus ti naplacuje chargeback fee, i tera tebe da dokazes da si ti zaista isporucio taj proizvod. Za fizicke proizvode to je donekle i izvodljivo dok ako prodajes usluge na internetu to je neizvodljivo jer ne postoji nacin da mozes da dokazes , a da ti oni prihvate, da si ti uslugu zaista i isporucio.

Zato su kriptovalute buducnost.

Ne postoji mogucnost ako ti neko ukrade telefon , ako ga npr drzis na novcaniku na telefonu, da ti taj novac zloupotrebi, jer mu trebaju najmanje 2 sifre da ukuca da to uradi - sifru za otkljucavanje samog uredjaja , plus sifru sa novcanika za autorizaciju transakcije.

Dok npr kreditnu karticu moze da ti zloupotrebi ko god hoce, dovoljno mu je da ti snimi broj , datum isticanja i cvv2 kod i moze da placa gde god hoce sta god hoce.

Ja sam tako svojevremeno opljackan za novac od 600e imao sam taj novac na visa internet kartici koju sam koristio za placanje raznih stvari na internetu.

I na nekom od sajtova gde sam placao su mi naravno ukrali podatke , i prodali ili sta vec i u 45 sekundi je sa mojom karticom obavljeno preko 10 transakcija sve dok mi nisu do zadnjeg dinara skinuli pare sa racuna . Kad sam otisao u banku da reklamiram , oni su se pravili blesavi nisu hteli da mi povrate bilo kakav novac.

Od tada na kartici za placanje na internetu ,ne drzim vise od 30 evra nikad cak i ako nesto mora da platim uplatim posebno pare tako da ne ostane posle toga nista.

I tu je nemoguce se odbraniti je rsi ti prinudjen da ostavis sve svoje podatke na sajtu preko kojeg vrsis placanje sto sutra moze da se zloupotrebi da ti se ukrade novac sa kartice kao sto se to meni desilo.

Plus BANKE TE DERU I PLJACKAJU SA PROVIZIJAMA. Ako npr placam nesto u dolarima a vecina stvari na internetu se placa u dolarima, NAPLACUJU TI DUPLU PROVIZIJU. Naplate ti proviziju na transakciju , plus ti naplate i konverziju iz evra u dolar ako si polozio na racun evre, a naplate ti TRODUPLU PROVIZIJU ako si na racun polozio dolare - tad ti konvertuju dolar u evro, zato sto je satro za njih evro obracunska valuta, a onda opet evro u dolar da izvrse placanje neke robe ili usluge u tvoje ime, plus provizija na koriscenje kartice znaci 3 puta

E vidis te opasnosti sa bitkoinom nema da ce neko da te pokrade plus su provizije minimalne. Ne mogu da se zloupotrebe i ukradu podaci i novac ako placas bilo sta na internetu. Cak i da ti dam mobilni telefon gde ti npr kazem da na njemu imam na novcaniku 1 BTC ti mozes samo da sedis pored njega i places jer ne mozes da uradis nista ako sam ja moj telefon ili PC, i novcanik zastitio sifrom.

A tek nista ne mozes ako koristim hardverski novcanik tipa Trezora.

Poslednja izmena:
dao sam vam sansu i pokusao da vas edukujem kako da vas kapital uvecate za par desetina procenata - ko je hteo ulozio je ko nije verovao - nije ali niko ne moze da mi kaze da sam ga prevario

Za par dana

500 evra cete da uzmete na godinu dana ako ulozite 200.000 i orocite sredstva :lol:

Колико ћемо да добијемо ако орочимо динарску штедњу у противредности 200 000 евради?

Za par dana

:ljub:

Ljubnem te takvog naivnog.

Back