- Poruka
- 89.439
Dobro. Ipak sam ti rekla ono što ti je Zilot rekao. Kad malo bolje razmislim..Prihvatis smrt i promenljivost kao deo zivota i nema razloga za brigu![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro. Ipak sam ti rekla ono što ti je Zilot rekao. Kad malo bolje razmislim..Prihvatis smrt i promenljivost kao deo zivota i nema razloga za brigu![]()
Dobro. Ipak sam ti rekla ono što ti je Zilot rekao. Kad malo bolje razmislim..
Смрт није део живота, већ одсуство живота... зато си ти безбрижан јер не познајеш живот, и видиш га и у смрти и хаосу...Prihvatis smrt i promenljivost kao deo zivota i nema razloga za brigu![]()
vajde od takvog boga nema.Јадан и Добри Бог
opet demoni rade, obuzdaj ih ako ćeš carstvo nebesko da vidiš, ne možeš nemiran tamo.То је учење Православне цркве... Ти си у паду и даље, јер свој падне не признајеш, већ Бога оптужујеш за пад
Смрт није део живота, већ одсуство живота... зато си ти безбрижан јер не познајеш живот, и видиш га и у смрти и хаосу...
pad, šta podrazumevamo pad u religijskom smislu. nekada su religiju i duhovnost vezivali za prirodu sada samo priča o bogu a u kakvoj kući živimo nije bitno, pa nećemo od trave praviti boga valjda. ako se misli na taj pad onda ispade da su preci bolje razumeli i boga i kuću.Padom čovekovim jeste narušena harmonija. Životinjski pa i biljni svet su postali
neprijateljski nastrojeni prema njemu.
Ali, da je mravojed ručkao salatu, dok su mravi koristili kontracepciju da bi njihovo
razmnožavanje bilo pod kontrolom, u to ne verujem.
Da. Preci su bolje razumeli. Mi smo se malo od pameti odvojili. Malo?pad, šta podrazumevamo pad u religijskom smislu. nekada su religiju i duhovnost vezivali za prirodu sada samo priča o bogu a u kakvoj kući živimo nije bitno, pa nećemo od trave praviti boga valjda. ako se misli na taj pad onda ispade da su preci bolje razumeli i boga i kuću.
to da je bog stvorio sve životinje biljojedima, em što bi obrstili sav biljni svet što postoji, em što je totalno neozbiljno tako nešto i zamisliti jer za par stotina godina ne bi život na planeti izdržao, životinje i ljudi bi pocrkali bez hrane. zato je bog sve lepo uredio
Nisam press like samo zato što mogu da zamislim u kakvom strahu žive životinje koje su rođene da budu plen predatorima.pad, šta podrazumevamo pad u religijskom smislu. nekada su religiju i duhovnost vezivali za prirodu sada samo priča o bogu a u kakvoj kući živimo nije bitno, pa nećemo od trave praviti boga valjda. ako se misli na taj pad onda ispade da su preci bolje razumeli i boga i kuću.
to da je bog stvorio sve životinje biljojedima, em što bi obrstili sav biljni svet što postoji, em što je totalno neozbiljno tako nešto i zamisliti jer za par stotina godina ne bi život na planeti izdržao, životinje i ljudi bi pocrkali bez hrane. zato je bog sve lepo uredio
Nauka ne nudi lažna obećanja koja su posledica straha od smrti?Ne, vec zato sto je smrt ono sto daje zivotu smisao.
Smrt nije odsustvo zivota, vec momenat koji oznacava kraj.
A kraj upravo daje smisao svemu.
Kada se nesto ne bi nikada zavrsilo, kada bi bilo besmrtno i beskonacno, bez ikakvog kraja - bilo bi dosadno.
Prihvatanje smrti kao sastavnog dela zivota, vodi ka obozavanju zivota i umecu zivljenja.
Neprihvatanje smrti vodi u strah, a strah vodi u ono sto radi vecina, a to je bekstvo u lazna obecanja koja nude zvanicne religije.
ma iskvario se čovek duhovno i životinjama odma nikli očnjaciDa. Preci su bolje razumeli. Mi smo se malo od pameti odvojili. Malo?
Pad je udaljavanje od Boga, od sebe, od prirode. Životinje nas se plaše
zato što osećaju negativne emocije u nama. Znaju da su životno ugrožene
kad nismo u miru.
Stvorio biljojede sa čeljustima i kandžama onolikim?![]()
Nauka ne nudi lažna obećanja koja su posledica straha od smrti?
O kakvom obožavanju života i umeću življenja pričaš?
U prevodu oces reci zivot zeli da umre.Zelis li da umresNe, vec zato sto je smrt ono sto daje zivotu smisao.
Smrt nije odsustvo zivota, vec momenat koji oznacava kraj.
A kraj upravo daje smisao svemu.
Kada se nesto ne bi nikada zavrsilo, kada bi bilo besmrtno i beskonacno, bez ikakvog kraja - bilo bi dosadno.
Prihvatanje smrti kao sastavnog dela zivota, vodi ka obozavanju zivota i umecu zivljenja.
Neprihvatanje smrti vodi u strah, a strah vodi u ono sto radi vecina, a to je bekstvo u lazna obecanja koja nude zvanicne religije.
Neki ljudi traže autanaziju jer ne mogu da izdrže "do kraja".U prevodu oces reci zivot zeli da umre.Zelis li da umres
U prevodu oces reci zivot zeli da umre.Zelis li da umres
e sad zamisli sebe kako drmusaš zečetinu, jagnjetinu, prasetinu... prosto takav je proces. tebi žao kada lisica pokolje piliće a nije ti žao da ih ti pokolješ i pojedeš.Nisam press like samo zato što mogu da zamislim u kakvom strahu žive životinje koje su rođene da budu plen predatorima.
Imao sam kad sam bio mali brata u selu i imali smo 2 zeca i jednog malog zeku. Sećam se da mi nisu dali ni da probam da držim odraslog zeca jer ne umem, ogrebaće, ugrišće i tako sam uzeo malog. Jadničak se toliko tresao od straha i nisam mogao nikako da ga smirim, nije ni pokušao da se brani jer se sledio.
Sad zamisli koliko se tek plaši u prirodnoj sredini dok ga juri lisica, da je Bog sve lepo uredio onda je mogao da olakša postojanje rođenoj da bude hrana, jednostavno da nemaju strah i "sve pet" što bi rekli Dalmatinci ali tada ne bi bilo predstave. Igre gladi. Bog ispade bolestan ako je namerno to tako od početka stvorio, izvinjavam se što sam ovo rekao ali jbg.
Rekla bih da ti ne pratiš obećanja koja se daju. Mene sad nešto mrziNe, nauka ne nudi nikakva obecanja u vezi smrti.
Nauka se upravo bavi poboljsanjem kvaliteta zivota. Za sve sto ti olaksava zivot danas zasluzna je nauka.
Religija daje lazna obecanja. Uglavnom se svode na to da je okej da budes nesrecan jer ces dobiti nagradu kada umres i otici u raj.
A ako prihvatis da nema nista posle smrti, da je zivot konacan, onda ces se truditi da promenis ono sto te cini nesrecnom i ziveces zivot lepse i srecnije. I voleces svoj zivot i sebe mnogo vise nego ako poverujes onome sto zvanicne religije propagiraju.
Ako ti to nije jasno, onda jbg, plasticnije od ovoga ne moze da se objasni![]()
Robi na aparatima.e sad zamisli sebe kako drmusaš zečetinu, jagnjetinu, prasetinu...
Što jes' jes'...e sad zamisli sebe kako drmusaš zečetinu, jagnjetinu, prasetinu... prosto takav je proces. tebi žao kada lisica pokolje piliće a nije ti žao da ih ti pokolješ i pojedeš.
evo ti primer mene. dobio sam jedno prasence, ma bio ljubimac, hranio ga i toliko sam ga nagojio da nije mogao više da stoji. došlo vreme za klanje ja pobegoh. ali na kraju bez griže savesti i tuge sam ga pojeo
ne smemo da gledamo bajkovito.
evo ti još jedan primer sa sela. čovek živi sam i verovatno tog sudnjeg dana ode u voćnjak i cvrc. našli ga posle par dana sav izgrižen od kerova. kažu da nisu ni na filmu tako nešto videli.
A ružama trnje?ma iskvario se čovek duhovno i životinjama odma nikli očnjaci![]()
Jeste, olakšava ali ostaje previše vremena pa su ljudi dokoni i nesrećni.Rekla bih da ti ne pratiš obećanja koja se daju. Mene sad nešto mrzi
da ti naslove tražim. Guglaj sam. Ono što ti vidiš kao nešto što ti olakšava
život, zapravo pravi od tebe invalida, zavisnika, a još za to moraš i da
plaćaš.
to je kad čovek traži boga u knjigama a ne u svetu oko nas.A ružama trnje?
Previše vremena? To je tek posebna iluzija.Jeste, olakšava ali ostaje previše vremena pa su ljudi dokoni i nesrećni.
Jeste tačno i da smo na neki način invalidi od kad nema principa prirodne selekcije, kada opstanu samo jaki.
I, šta je poenta, vas dvoje? Oboje ste u pravu i zapravo se nadovezujete lepo.![]()
Moguće je da su ljudi bili malo viši i snažniji, al baš divovi.. u to ne verujem..to je kad čovek traži boga u knjigama a ne u svetu oko nas.
ču jeli semenke, pa koliko jednom slonu treba, celu šumu da otrese da bi užinao?
ljudi visoki po šest metara, žive po hiljadu godina a onda p.izde što to zovem mitologijom.
Uklopio si se u sferu nuznosti i mozda na taj nacin nasao mir.Zelja je nebitna, smrt je zavrsetak, rodjenje je pocetak. Zivot je ono izmedju.
I to ne mozemo da promenimo i da hocemo.
Ono sto ne mogu da promenim ja prihvatam.
I to je to.
Трансфигурација телесна, увек прати духовнуma iskvario se čovek duhovno i životinjama odma nikli očnjaci![]()