Kreiran da ubija- ili takozvani predatori- čiji su?

Imam još jedno potpitanje: bol.
Razumem da bol treba da postoji da bismo znali da se u našem organizmu nešto dešava, ali zašto toliko jake bolove trpimo?
Koga je zub samo boleo...zar mora baš toliko jako?
Bol i patnja nisu isto. Bol je tu da te na nešto upozori. Patnja nastaje onda
kada odbijaš da osećaš bol.

Tako i što se teme tiče. Kreiran da ubija ne postoji. Ne još uvek ili ne da ja
znam. Osim ako je neko ipak napravio terminarora.. :think: Kreiran da ubija
bi samo ubijao i ubijao do iznemoglosti, a tako nečega u prirodi nema.
Nešto nastaje i nešto nestaje, da sada ne navodim primere. Patnju stvara
odbijanje da bude tako. Kao kada sediš pored reke i patiš što ne teče
uzvodno.

Ako je Bog stvorio 100% svega što jeste i što postoji, znači da je stvorio i predatore.

Jeste li se ikada zapitali? Neko (i životinja je "neko") je stvoren da živi tako što će ubijati i ubijati i ubijati...koliko puta da ponovim ubijati jer mi nikako ne ide u glavu.

A još manje mi je razumljivo zašto, mogli bi svi biti biljojedi za početak, kada bih ja pravio sve iz početka.

Koja lakomislenost.
Ti si rodio sina i recimo on postane drogeras, ti si rodio drogerasa?

Zamisli samo koncept pakla u koji mnogi navodni vernici veruju, sta tu moze biti razlog osim vampirisanja. Kao sto sam naveo na drugoj temi kaznena politika mnogo nizeg nivoa je nezamisliva sa stanovista modernih ljudskih zakona, pa cak i Hitlerovih i Pavelicevih.
Dakle kada bi pakao postojao njegova svrha bi bila da se isisava energija iz zrtava.
To bi se moglo, prema pomenutoj paradigmi, objasniti jedino time da 1) bog zrtvuje ljude djavolu da bi ga primirio sto je nivo legendi prema kojima selo zrtvuje stanovnike da bi primirlo zmaja... nizak nivo i paradoks zar ne 2) saucesnici su

Sto se tice Monroovih otkrica, tu proizilazi da svemir nije kreirao Bog nego neka mafijaska organizacija kao kad se gaji marihuana...
Biblija ne uci postojanje pakla.
Ali crkva na zalodt.
U mracnom srednjem veku je tako zaplasivanje nepismenih funkcionisalo i bila je totalna poslusnost.
Osim toga finansisku kasu je to ucenjr takodje punilo.
Danas u vrene informusanosti stigla je naplata.
Niko ne praktikuje takvu religiju ni sami vernici.
Ona je za njih samo tradicija.
Nemaju kud.
Upotrebljen je novi trik.
Povezali veru sa nacijom.

Ako je Bog stvorio 100% svega što jeste i što postoji, znači da je stvorio i predatore.

Jeste li se ikada zapitali? Neko (i životinja je "neko") je stvoren da živi tako što će ubijati i ubijati i ubijati...koliko puta da ponovim ubijati jer mi nikako ne ide u glavu.

A još manje mi je razumljivo zašto, mogli bi svi biti biljojedi za početak, kada bih ja pravio sve iz početka.
Највећи убица на планети је човек, дефинитивно.

О којим јадним животињама причаш којекуде ?

Па зар Навинова хорда није цели Ханан поклала и геноцидирала, јеси ли ти читао БИБЛИЈУ ? :kafa:

'Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac...'

ali ako ste crv koji ta ptica jede, onda jbg
Molio sam se«, reče, »u Jopi kadli u zanosu ugledam viđenje: posudu neku poput velika platna, uleknuta s četiri okrajka, gdje silazi s neba i dolazi do mene. 6 Zagledah se, promotrih je i vidjeh četveronošce zemaljske, zvijeri i gmazove te ptice nebeske. 7 Začuh i glas koji mi govoraše: ‘Ustaj, Petre! Kolji i jedi!’ 8 Ja odvratih: ‘Nipošto, Gospodine! Ta nikad mi još ništa okaljano ili nečisto ne uđe u usta.’ 9 A glas će s neba po drugi put: ‘Što Bog očisti, ti ne zovi nečistim.’ 10 To se ponovi do triput, a onda se sve opet povuče na nebo.«
11 »I odmah se, evo, pred kućom u kojoj bijah pojaviše tri čovjeka poslana iz Cezareje k meni. 12 A

Biblija ne uci postojanje pakla.
Ali crkva na zalodt.
U mracnom srednjem veku je tako zaplasivanje nepismenih funkcionisalo i bila je totalna poslusnost.
Osim toga finansisku kasu je to ucenjr takodje punilo.
Danas u vrene informusanosti stigla je naplata.
Niko ne praktikuje takvu religiju ni sami vernici.
Ona je za njih samo tradicija.
Nemaju kud.
Upotrebljen je novi trik.
Povezali veru sa nacijom.
Izrael je pocetak tog trika po naredbi boga a biblija je sva podredjena tom triku.

e stvar je u tome što ti bebu lava kad bi stavio među biljojede ne bi bio predator.
baš bila neka emisija gde su našli ovi što drže azil za pse bebu divljeg praseta i bilo je odgajano kao pas i tako se ponaša. čak pokušava i da laje
Gledao sam davno, ne verujem baš tu istu emisiju ali na tu temu.
Kao i o razdvajanju blizanaca, da utvrde koliko utiče genetika a koliko okruženje i ispalo je isto i sa blizancima i sa prasetom- okruženje.

P.S. Ne znam onda... možda lav može da bude biljojed da u okruženju nema mesa?

Bol i patnja nisu isto. Bol je tu da te na nešto upozori. Patnja nastaje onda
kada odbijaš da osećaš bol.

Tako i što se teme tiče. Kreiran da ubija ne postoji. Ne još uvek ili ne da ja
znam. Osim ako je neko ipak napravio terminarora.. :think: Kreiran da ubija
bi samo ubijao i ubijao do iznemoglosti, a tako nečega u prirodi nema.
Nešto nastaje i nešto nestaje, da sada ne navodim primere. Patnju stvara
odbijanje da bude tako. Kao kada sediš pored reke i patiš što ne teče
uzvodno.
Ne, bukvalno sam mislio na bol u fizičkom smislu. Zašto ne postoji neki točkić kao na muzičkom stubu pa da može da se podešava "pojačaj", "smanji".
Ljudi urlaju kod zubara.

...
Psihu nisam hteo sad da pominjem ali kad si već rekla, tako je, razumem to.

Предатори нису створени, већ су последица пада Адамовог... Као кад сунце изгуби равномерну светлост, па један део планете пржи, а други сенчи и хлади ко да га нема...

Животиње су биле искључиво биљоједи у почетку...

Цака је у томе, што је са грехом Адама, грехом заражена цела природа око њега... Појавио се екстрем у природи, уместо константе

Добро закључујеш... Пробај да нађеш књигу од светог Димитрија Ростовског (Келијни Летописац) ако те занима тај накнадни унутрашњи дуализам спрам константе у природи, кога није било приликом стварања...

Животиње су нпр. били монолитни симболи природне врлине ...

Лав је нпр. био жива слика симбола Храбрости и Господарења... Са падом уз ту његову врлину се појавила Гордост (неукротивост ега) и Агресија
Змија је нпр била Мудрост, али у паду је пројавила двострано лукавство и глупост (слепило за узвишеност)
Јарац је нпр. био слика Здравља, али је пројавио непослушност и смовољу...
Медвед је био смибол уздржања (због хибернације), али је пројавио прождрљивост и лешинарење...
Бик је био симбол силе, али је пројавио инертност и јаловост...

Izrael je pocetak tog trika po naredbi boga a biblija je sva podredjena tom triku.
Библија нас учи ГЕНОЦИДУ.

Сага о Исусу Навину то недвосмислено потврђује.

Библија нас учи ИЗДАЈИ.

Пример продавачице лјубави Раве то недвосмислено потврђује.

Библија нас учи ИНЦЕСТУ.

Пример Лота и нјегових кћери то недвосмислено показује.

И САД СЕ ЧУДИМО ОТКУД ЗАПАДНОЈ КУЛТУРИ СВЕ ОВЕ НЕЉУДСКЕ И НЕХУМАНЕ ОСОБИНЕ.

Геноциди над Северноамеричким Индијанцима, Абориджинима, Индијцима, ПО БИБЛИЈСКОМ РЕЦЕПТУ ?

И тд, и тд и тд. :think:

'Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac...'
A ne placaju ni kirije i rate za kredit... ko to nas zahebava onda? Nije lose biti ptica nema sta.
Данас је неписмене немогуће заплашити. :aha:
Ne znam koliko su zastrasivali u antici ali mnogi su postajali robovi vec rodjenjem i ziveli uistinu paklen zivot. Dakle sa stanovista karmicke otplate, prica nije isprazna
Kakvi li su to gresi koji se otplacuju robovanjem i da nije nesto slicno kao i u modernoj ekonomiji...

Molio sam se«, reče, »u Jopi kadli u zanosu ugledam viđenje: posudu neku poput velika platna, uleknuta s četiri okrajka, gdje silazi s neba i dolazi do mene. 6 Zagledah se, promotrih je i vidjeh četveronošce zemaljske, zvijeri i gmazove te ptice nebeske. 7 Začuh i glas koji mi govoraše: ‘Ustaj, Petre! Kolji i jedi!’ 8 Ja odvratih: ‘Nipošto, Gospodine! Ta nikad mi još ništa okaljano ili nečisto ne uđe u usta.’ 9 A glas će s neba po drugi put: ‘Što Bog očisti, ti ne zovi nečistim.’ 10 To se ponovi do triput, a onda se sve opet povuče na nebo.«
11 »I odmah se, evo, pred kućom u kojoj bijah pojaviše tri čovjeka poslana iz Cezareje k meni. 12 A

?

Mozda Bog voli ubijanje i smrt.
Da nije tako, stvorio bi nas besmrtne.

A mozda Bog i nema emocije. Mi, ljudi, ga zamisljamo na osnovu nase spoznaje, a mozda je Bog samo splet nekih fizickih zakonitosti koje reaguju u haoticnom univerzumu, tezeci da uspostave ravnotezu i nista drugo osim ravnoteze - bez obzira na proces uspostavljanja ravnoteze (a taj proces je cesto smrt necega ili nekoga).
Ko ce mu ga znati 🤷‍♂

Sve sto je Bog stvorio je savrseno i dobro....

Mozda Bog voli ubijanje i smrt.
Da nije tako, stvorio bi nas besmrtne.

A mozda Bog i nema emocije. Mi, ljudi, ga zamisljamo na osnovu nase spoznaje, a mozda je Bog samo splet nekih fizickih zakonitosti koje reaguju u haoticnom univerzumu, tezeci da uspostave ravnotezu i nista drugo osim ravnoteze - bez obzira na proces uspostavljanja ravnoteze (a taj proces je cesto smrt necega ili nekoga).
Ko ce mu ga znati 🤷‍♂
čitav sistem je uređen samo čovek ga kvari. posmatraj mrave, pčele, pa i samonikle šume.
na jednog lava hiljade gazela, na šta bi ličilo da se ne love od tzv predatora.

Предатори нису створени, већ су последица пада Адамовог... Као кад сунце изгуби равномерну светлост, па један део планете пржи, а други сенчи и хлади ко да га нема...

Животиње су биле искључиво биљоједи у почетку...

Цака је у томе, што је са грехом Адама, грехом заражена цела природа око њега... Појавио се екстрем у природи, уместо константе

Добро закључујеш... Пробај да нађеш књигу од светог Димитрија Ростовског (Келијни Летописац) ако те занима тај накнадни унутрашњи дуализам спрам константе у природи, кога није било приликом стварања...

Животиње су нпр. били монолитни симболи природне врлине ...

Лав је нпр. био жива слика симбола Храбрости и Господарења... Са падом уз ту његову врлину се појавила Гордост (неукротивост ега) и Агресија
Змија је нпр била Мудрост, али у паду је пројавила двострано лукавство и глупост (слепило за узвишеност)
Јарац је нпр. био слика Здравља, али је пројавио непослушност и смовољу...
Медвед је био смибол уздржања (због хибернације), али је пројавио прождрљивост и лешинарење...
Бик је био симбол силе, али је пројавио инертност и јаловост...
Jeste zivotinje su bile biljojedi u pocetku...
Adamovim grehom se sve poremetilo...

Poslednja izmena:
jadan taj adam da zbog njega I životinje postale mesojedi :(
Јадан и Добри Бог који је све то изветоперење природе морао да трпи, само да би се Адам одобровољио и покајањем признао сопствену кривицу за страдање све природе, која му је и дата да њом и кроз њу Господари...

У крајњем случају, само је материја страдала, док је дух човеков, наставио да жеђује за својим Оцем, враћајући му се полако али коначно...

Зато ће на крају, сва мука и страдање да имају ''хепи енд'', јер ће прорадити свима опет духовна виђења ствари

Poslednja izmena:

Back